Dodaj do ulubionych

Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek

IP: 213.77.28.* 02.06.09, 10:32
Jedyne rozwiązanie do szczepionka z Pavulonu, ew. amputacja kończyn.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.chello.pl 02.06.09, 10:37
      Zgadzam sie, to faktycznie najlepsze rozwiazanie!
    • Gość: b Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.de.ibm.com 02.06.09, 10:37
      do rzeźni i jak świnie, młotem przez łeb. inaczej sie nie nauczą polscy debile
      że po wódce sie nie jeździ
    • poenari Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek 02.06.09, 10:48
      Czy nie ma żadnego sposobu, aby wyegzekwować zakaz prowadzenia pojazdu ?

Co z tego, że policja zabiera dokument, jak umiejętność pozostaje - kolejny
      wypadek, spowodowany przez kierowcę mającego zakaz prowadzenia i mającego
      tenże zakaz głęboko w... szufladzie.
    • Gość: Masic Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: 213.25.195.* 02.06.09, 11:00
      Albo autor tekstu zrobił błąd albo pijany kierowca był niewinny.
      "Wypadek spowodował pijany kierowca furgonetki, który uderzył w prawidłowo jadącego peugeota, kierowanego przez 32-letnią kobietę. Jej samochód wyrzuciło na drugi pas ruchu, gdzie zderzył się z jadącym z naprzeciwka fiatem ducato."
      Nie chcę bronić pijanych kierowców, uważam że takim osobą powinno odcinać się członki. Surowe ale jak ktoś stracił już za to prawko to i tak usiądzie za kółko, a tak nie będzie miał możliwości. No i oczywiście będzie to odstraszać innych pijanych.
      Wracając do artykułu, gdzie tu jest wina kierowcy Fiata? Rozumiem że w prawie jest tak a nie inaczej, że zawsze winny jest pijany. A jak by On był trzeźwy, to tytuł artykuły byłby "Kobieta straciła panowanie nad pojazdem-śmierć na miejscu".
      Takie moje zdanie.
      Pozdrawiam
      • radi242 Re: Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek 02.06.09, 11:06
        > Albo autor tekstu zrobił błąd albo pijany kierowca był niewinny.
        > "Wypadek spowodował pijany kierowca furgonetki, który uderzył w prawidłowo jadą
        > cego peugeota, kierowanego przez 32-letnią kobietę. Jej samochód wyrzuciło n
        > a drugi pas ruchu, gdzie zderzył się z jadącym z naprzeciwka fiatem ducato"

Możesz wyobrazić sobie, że pijanym sprawcą nie był kierowca ducato, tylko innej, nie wymienionej z nazwy furgonetki która rozpoczęła cały ciąg zdarzeń?
      • Gość: qwerty Re: Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.chello.pl 05.06.09, 17:51
        A potrafisz odczytać z tego fragmentu, dlaczego kobieta straciła panowanie nad
        samochodem?
        Podpowiem: pijany kierowca furgonetki uderzył w prawidłowo jadącego
        peugeota
        . Jakby pijak nie walnął w jej samochód, to nie straciłaby panowania
        nad kierownicą - rozumiesz?
    • Gość: kierowca Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 11:23
      Niedawno jechałem za jednym gościem któremu tiry uciekały za pobocze by uniknąć czołowego zderzenia, mkną >140km/h wężykiem na dwupasmówce. Na łuku drogi zakurzyło się i znalazłem go w rozbitym aucie, które próbował odpalić i jechać dalej mimo 3 wyłamanych kół. Gość wogóle nie zdawał sobie sprawy jak jechał i co spowodował, zapewniał że nic nie pił i co najlesze przekonywał mnie że gdyby mu policja nie przestrzeliła koła to by się nie zatrzymał. Policja przyjaechała i podwiozła kolesia dalej...
    • Gość: kot do pierdla do konca zycia IP: *.jjs-isp.pl 02.06.09, 11:35
      i nikogo juz nie zabije, koledzy za wspoludzial po 10 lat. i bedzie spokoj
    • Gość: miśka Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 11:37
      Ja nie wiem gdzie jest ta policja , która niby co weekend stoi na
      drogach. W niedzieę wracałam z Gdańska i na 2 pasmówce ktoś z duza
      prędkoscia jechał pod prąd. Na szczescie było pusto i zdążylismy
      zjechac, podobnie jak inni kierowcy. Zastanawia mnie jak ten idiota
      badz idiotka wjechał pod prąd i sie nie zorientował i to pedził
      ponad 100. Pytam jeszcze raz gdzie ta
      policja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To chyba
      jakieś żarty. Tak sobie myślę ze już mogło mnie nie
      być...........................
      • Gość: kierowca Re: Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 12:06
        ..w sytuacji, której byłem świadkiem nie ma niestety nic optymistycznego poza tym że nikt nie został ranny. Policja była bardzo szybko, jeszcze przed moim zgłoszeniem chwile po wypadku zjawł się policjant w cywilu. Jednak gdy taki potencjalny morderca pędzi autem ponad 140km/h i coś mu się majaczy, że przegania bolidem po rajdowym torze czas na reakcje (zachowania życia) innych uczestników drogi jest zbyt krótki. Zanim policja ustawi blokade bo pościg za takim wariatem na publicznych drogach chyba nie jest najlepszym pomysłem minie za dużo czasu. Trzeba działać w tym kierunku by nikt po "piwku" nie kierował, ale kto skontroluje każdą imprezę na byle wiosce jeśli sami jej uczestnicy nie widzą zagrożenia przejechania na podwójnym gazie tych kilku kilometrów?!... Zostaje ograniczyć zaufanie do innych użytkowników drogi, noga z gazu, św. Krzysztof i do przodu;]
    • Gość: Siostra Diesel Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: 155.140.133.* 02.06.09, 11:43
      Nawalić się i za kółko - polski sport narodowy. Żenujące.
    • Gość: Maar Hej przeciwnicy motocyklistow ... IP: 195.8.101.* 02.06.09, 11:55
      ... a gdzie teksty ze wszyscy kierowcy SAMOCHODOW to mordercy, pijacy i dobrze
      ze sie nawzajem wycinaja na drodze? Moze dodajcie ze zalujecie iz w wypadku nie
      bralo udzialu jeszcze z 6 samochodow to by bylo mniej mordercow na drogach.
      Umiecie tylko pier ... bzdury kiedy to motocyklista mial wypadek i na wszystkich
      innych wieszac psy? ... wieszajcie teraz na wszystkich kierowcach puszek głąby.
      • Gość: zdziwiony "przeciwnik motocyklistów" jest ktoś taki? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.09, 13:08
        Ja jestem przeciwnikiem głupoty i lekkomyślności bo to na drodze może skończyć się bardzo żle. Nie ważne czy jedziesz na hulajnodze czy wozie drabiniastym. Kierowcy jedno tak jak i dwuśladu nie są zwolnieni od myślenia w czasie jazdy...
        • Gość: Maar Re: "przeciwnik motocyklistów" jest ktoś taki? IP: 195.8.101.* 02.06.09, 14:23
          I Ty wlasnie myslisz logicznie i z Toba sie zgadzam. Ale pelno debili na forach
          ktorzy po wypadku motocyklisty mowi: "dobrze mu tak", "niech wszyscy sie
          pozabijaja" itp. ... i wlasnie chce uzmyslowic ze kazdy moze byc morderca - i
          motocyklista i puszkarz i ten na rowerze o ile lamie przepisy, ale to nie znaczy
          ze wszyscy motocyklisci czy puszkarze czy rowerzysci to bandyci.
    • Gość: tamta morderstwo IP: 83.238.13.* 02.06.09, 12:05
      Sprawca jest mordercą i za morderstwo właśnie powinien iść siedzieć.
    • Gość: S.T.A.L.K.E.R Re: Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 14:08
      Za dużo roboty.Leczenie ołowiem przyniosłoby lepsze
      efekty.Wystarczyłyby 3 pestki i po kłopocie.
    • Gość: L Tylko konfiskata samochodow... IP: *.orasoft.net.pl 02.06.09, 20:18
      Tylko konfikata samochodow i zastaw na nieruchomosciach na poczet odszkodowan
      moze pomoc w tej sprawie. Ale dla systemu prawnego naszej kartoflanej
      republiki to za skomplikowane.
      • bobcat0210 Re: Tylko konfiskata samochodow... 03.06.09, 11:52
        Całkowicie popieram. Plagę pijanych kierowców na naszych drogach
        może przerwać wyłącznie przeprowadzana konsekwentnie w każdym takim
        przypadku konfiskata pojazdu. Przeprowadzana natychmiast z mocy
        ustawy i to w każdym przypadku, nawet jeśli nie było drobnej
        stłuczki, o ofiarach nie wspominając. Sam fakt prowadzenia pojazdu
        pod wpływem alkoholu (bądź narkotyków) powinien być okolicznością
        wystarczającą. Żadnych przewlekłych procedur sądowych, podczas
        których oskarżony będzie mataczył, a jego obrońca - próbował wmawiać
        jakie to miał ciężkie dzieciństwo (trzy kilometry pod górkę do
        szkoły chodził).
    • Gość: Paryzanin Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 13:53
      W takiej sytuacji należy srodkami specjalnymi (broń Boże nie chodzi
      o fizyczne tortury) wymusiC od dwóch zatrzymanych gagatków - i to
      natychmiast - infomacje o trzeciej osobie (zapewne kierowcy)
    • Gość: woytek Pijany kierowca spowodował śmiertelny wypadek IP: *.szymanow.sdi.tpnet.pl 05.06.09, 10:00
      W tym wypadku zginęła CÓRKA mojego kolegi.
      Chciałbym złożyć Rysiowi i całej rodzinie najszczersze wyrazy
      współczucia.
      Rysiu trzymaj się, brak mi słów.
      woytek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka