Dodaj do ulubionych

Warszawa= jeden wielki bazar

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 21:11
Policja powinna się TYM zająć a nie ściganiem po domach nielegalnego
oprogramowania. Kiedys łóżkowi handlarze mi nie przeszkadzali,bo nie było
ich aż tylu.Wychodziłem z założenia że lepiej pracować tak niż kraść.Ale
zobaczcie wszyscy jakie to przybrało rozmiary!To juz jest PLAGA. Wychodze ze
stacji metra Świętokrzyska i wchodze w środek
bazaru.Kurtki,bielizna,kadzidełka sprzedawane przez dresów,książki i inne
pierdoły.Ide pod DT Centrum.Po jednej stronie chodnika piękne wystawy a po
drugiej łóżeczka z majteczkami,i ze wszystki mczego dusza zapragnie.
Pzrecież jak Warszawę odwiedzi jakiś gość z zagranicy to stwierdzi ze u nas
nie ma sklepów tylko wszystko sie kupuje na ulicach.
A nowe "superbazary" powstają dosłownie WSZĘDZIE gdzie tylko jest jakiś ruch.
Kto tym ludziom daje zezwolenia bez umiaru.A jezeli nie mają pozwolen na
handel to czemu nikt temu nie moze zaradzić.Wkurza mnie że miasto w którym
mieszkam od urodzenia staje się jednym wielkim zawszonym bazarem.
Czy WY forumowicze tez jestescie tym faktem zbulwersowani ????
Obserwuj wątek
    • sceptyk Re: Warszawa= jeden wielki bazar 17.12.03, 21:14
      Mnie to tez wqrwia, przyznam sie. Zwlaszcza ten chlam w samym centrum miasta.
      • basia Re: Warszawa= jeden wielki bazar 17.12.03, 21:27
        Podzielam zdanie przedmówców.Nie będę jednak klnąć i spluwać siarczyście,bo nie
        wypada.W sercu forum jesteśmy...
    • Gość: jan Re: Warszawa= jeden wielki bazar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 00:02
      zgadzam sie w 100%! to jest straszne i wladze miasta powinny sie tym zajac. nie
      tylko w centrum, w calym miescie jest to juz nie do zniesienia. metro
      swietokrzyska, ul. marszalkowska a na mokotowie wzdluz ul. sw. bonifacego, na
      sobieskiego (przystanek dolna!!!). moze GW moglaby jakis artykul w tej sprawie
      opublikowac? moze cos by sie ruszylo..
    • campi1 Re: Warszawa= jeden wielki bazar 18.12.03, 14:52
      otrzymałem --> przekazuje dalej
      calą tresc napisal zlociutki)Ludzie sluchajcie w zwiazku z akcja Walka z
      nielegalnym oprogramowaniem, muzyką i filmami. Policja działa w nastepujący
      sposób. Przychodzą dwie lub jedna osoby do domu i podają się za ankieterow,
      zadaja pytania, jedno z nich dotyczy czy posiadaja panstwo komputer. Jeśli
      odpowiedz jest twierdzaca funkcjonarjusze wyciagąją odznaki i żadaja
      przedstawienia całego oprogramowania( komputera do wglądu). Posiadam te
      wiadomosci od wlasciela kafejki internetowej, ktorego znajomy padl ofiara tych
      policjantow i zostal jemu zarekwirowany komputer.Wiec jeśli odpowiecie ze nie
      posiadacie komputera w domu Policjanci nie mają prawa wkroczyć do waszego domu
      bez nakazu sadowego(to pytanie tyczy sie tez internetu logiczne jesli mamy
      internet mamy i komputer) Starajcie sie przekazac ta wiadomosc jak najwiekszej
      liczbie osob z roznych miast. Pomoze to uchronic ludzi przed utrata ukochanego
      komputera. Nie pisze tu bzdur w stylu rozeslij to do jak najwiekszej liczby
      ludzi bo to zostawiam waszemu prywatnemu osadowi S();
    • indris Miasto jest dla ludzi, nie dla burżujskich estetów 18.12.03, 15:21
      A nie przyszło Ci do głowy, że ci tak gorszacy Cię handlarze komuś swój chłam
      sprzedają ? I że MUSZĄ mieć nabywców, bo inaczej dawno juz by zniknęli ?
      Że gość zagraniczny ? Bardzo dobrze, niech zobaczy, że w Polsce jest bieda.
      Macie, burżuje, swoje chronione rezydencje, możecie tam sobie oglądać świat na
      wideo. A zwykłym ludziom dajcie pożyć. To dla nich jest Warszawa.
      • bluela Re: Miasto jest dla ludzi, nie dla burżujskich es 18.12.03, 18:09
        indris napisał:

> A nie przyszło Ci do głowy, że ci tak gorszacy Cię handlarze komuś swój chłam
        > sprzedają ? I że MUSZĄ mieć nabywców, bo inaczej dawno juz by zniknęli ?
        > Że gość zagraniczny ? Bardzo dobrze, niech zobaczy, że w Polsce jest bieda.
        > Macie, burżuje, swoje chronione rezydencje, możecie tam sobie oglądać świat na
        > wideo. A zwykłym ludziom dajcie pożyć. To dla nich jest Warszawa.

Indris nikt nie pisze o całkowitym zakazie handlu. Rzecz w jego uporządkowaniu.
        Główne ulice Warszawy nie powinny przypominać targowiska! W każdym szanującym
        się wielkim mieście są wydzielone tereny na taki drobny handel. Poza tym takie
        zatłoczone przejścia podziemne to raj dla złodziei.
        • Gość: mu fan do INDRIS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:06
          Dokładnie tak Indris. Czy ja mam cos przeciwko np.bazarowi pod Halą Banacha?
          Nie,ponieważ jest wydzielone na to miejsce ,wszystko jest w miarę
          uporządkowane i jest ok.Bazary SĄ potrzebne ale w odpowiedniej formie.Nie może
          być tak że całe centrum jest targowiskiem !A to,że jest bieda nie musi sie
          równać z tym że jest taki syf. a Warszawa jest DLA WSZYSTKICH. A ja nie
          mieszkam w chronionej rezydencji tylko w okolicach centralnego i codziennie
          jestem w centrum i widze jak ta plaga łóżkowych handlarzy się rozszerza.
          • Gość: 11111 Re: do INDRIS IP: *.acn.pl 18.12.03, 20:15
            Indris to tepy lewak. Jemu zadne zadne budy z tandeta, lozka z majtkami na
            Placu Zamkowym nie przeszkadza. On by sie zgodzil nawet na handel nareczny w
            komnatach Zamku Krolewskiego, bo lud moze robic co chce i gdzie chce.
      • sceptyk Re: Miasto jest dla ludzi, nie dla burżujskich es 18.12.03, 21:13
        Indris, mnie handlarze nie gorsza. Zawod taki jak kazdy inny. Ale wykonywany
        nie tam gdzie trzeba. Mnie gorszy burdel w srodku mojego miasta. Natomiast to
        co piszesz siegajac do slownictwa walki klas to rzadki belkot. Lad spoleczny, a
        w tym porzadek i czystosc (wlaczajac toalety), oraz takie cechy jak uprzejmosc
        czy uczciwosc to nie sa, ofiaro klasykow marksizmu-leninizmu, cechy burzujow.
        To sie nazywa postep cywilizacyjny. Rozejrzyj sie po swiecie.
        • aniela Re: Miasto jest dla ludzi, nie dla burżujskich es 18.12.03, 21:26
          poniewaz nobleseobliz, to ja obok tematu: czy wiedzieliscie ze marks od
          marskizmu rozni sie tak jak kant od kanciarzy?
          • sceptyk Re: Miasto jest dla ludzi, nie dla burżujskich es 18.12.03, 21:43
            oraz gierek od gierek (tanich). A slon od sloniny (tez taniej, ale tlustej).
            • aniela Re: Miasto jest dla ludzi, nie dla burżujskich es 18.12.03, 21:45
              albo co gorsza krzeslo od krzesla elektrycznego.
    • Gość: ben Stasiak do dymisji, straz miejska do roboty !!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 20:21
      straz miejska do roboty, nie robia nic !!!!
      • Gość: Nowy Świat taka jest potrzeba tego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:59
        Taka jest potrzeba tego miasta
        i tak ma być, miasto jest dla ludzi.
        Nie pasuje ci handel uliczny wybuduj
        sobie gargamela pod miastem wtedy bedą nachdzic cie
        domoktrążcy, żebracy, itp
        mnie tam nie wadzi.
        Warszawa to taki Istanbul z lat wczesnych 70-ch
        tzdr!
      • Gość: ppp Re: Stasiak do dymisji, straz miejska do roboty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 22:40
        straz miejska moze sie na cos przydac, ale trzeba dac jej sygnal. jak widzicie
        przepelnione kosze na smieci obok straganow, kawalki opakowan, papierki,
        zadeptane trawniki, zastawione chodniki- tak, ze nie mozna przejsc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka