Gość: salama IP: 85.222.87.* 06.07.09, 01:33 nagrodę PREZYDENTA RP. derby jest nagrodą prezydenta, nie premiera. czy to tak trudno sprawdzic, zanim sie pusci informacje?.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yamani Re: Najważniejsza gonitwa sezonu w strugach deszc IP: *.chello.pl 06.07.09, 06:17 A ty sprawdziłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballack Re: Najważniejsza gonitwa sezonu w strugach deszc IP: 213.77.28.* 06.07.09, 07:21 Premiera, gamoniu. Konia to bije brat prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekp Tak było kiedyś IP: *.europe.hp.net 06.07.09, 07:54 Witam, Widać, że to opinia człowieka bywałego, ale kiedyś. Tak rzeczywiście było: -Nagroda Prezesa Rady Ministrów dla 4l i st koni -Nagroda Prezydenta dla 3l koni (Derby). A teraz jest -Nagroda Prezesa Totalizatroa Sportowego dla 4l i st koni -Nagroda Prezesa Rady Ministrów dla 3l koni (Derby) Signum Temporis. Zmienili się sponsorzy i nie ma o co kruszyć kopii. Tylko trtadycji trochę szkoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salama Re: Tak było kiedyś IP: 81.210.48.* 06.07.09, 10:37 rzeczywiscie macie racje. na swoje usprawiedliwienie dodam ze jestem wieloletnia bywalczynia wyscigow. chadzam tam zdecydowanie dluzej niz 2 lata, a totolotek organizatorem wyscigow jest od dwoch lat dopiero. najwazniejsze zmiany jakie poczynil sprowadzily sie do przemianowania gonitw Prezesa Rady Ministrow na Prezesa Totolotka (bo, nie oszukujmy sie, w naszym kraju Totolotek i jego prezes sa wazniejsi niz parlament i premier RP) a Derby czyli Prezydenta RP na Premiera RP. nagrode PRM przemianowali w zeszlym roku, Derby dopiero w tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekp Re: Tak było kiedyś IP: *.europe.hp.net 06.07.09, 10:56 Witam, Nie jestem hiperentuzjastą Totalizatora Sportowego (poczekajmy do przyszłego roku), ale skoro (jak widać) Kancelaria prezydenta poskąpiła kasy, to trudno winić Preseza TS, że podjął się roli fundatora. A,że trzeba było, aby i prestiż nagród został zachowany, stąd środki z kancelarii premiera sponsorują Derby. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salama Re: Tak było kiedyś IP: 81.210.48.* 06.07.09, 12:06 chodzi mi o odbieranie prestizu gonitwom. nagroda imienia PRM czy PRezydenta brzmi po prostu lepiej niz nagroda prezesa totolotka - no nie oszukujmy sie. jakos poprzedni organizatorzy w tym wieloletni jak stwk nie wpadali na pomysl nazywana swoim imieniem najwazniejszych gonitw. wiem, ze ani premier ani prezydent od dobrych paru lat nie fatygowali sie na derby niemniej wysylali zawsze kogos ze swojej kancelarii. to przemianowanie nazw to wierzcholek gory lodowej. wiem ze totolotek robi i zrobi wiele dobrego dla wyscigow bo ma pieniadze jednak bardzo niepojkajace sa tajne i niejasne dalsze plany dotyczace losu sluzewca. az sie nasuwa pytanie "co oni kombinuja" bo sposob w jaki totolotek - nowy dzierzawca zachowuje sie na terenie z wieloletnia tradycja jest bliski kombinowaniu - "nie wiemy, wiemy ale nie powiemy, trudno powiedziec etc" zycze im jak najlepiej mam nadzieje ze ludzie z TS zajmujacy sie wyscigami sa fachowcami i da sie poprawic sytuacje wyscigow(zwiekszyc liczbe wlascicieli koni! i graczy) bez dewastacji terenu. bo jak narazie sluzewiec jest wspanialym 130 hektarowym parkiem ktorego miasto tak duze jak warszawa potrzebuje. kazdy bez przeszkod moze wybrac sie tam na spacer. pytanie jak dlugo to potrwa, jaki bedzie dalszy los tej oazy zieleni i koni wyscigowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekp Re: Uchylają rąbka IP: *.europe.hp.net 06.07.09, 12:21 Witam, Niektóre decyzje powoli wychodzą na jaw. Polecam link: www.finisz.pl/index.php?view=text&menu=1&item=57&txt=2112 Wydaje się interesujący. Jestem w stanie zrozumieć, że są obawy o protesty osób zamieszkujących TWK w chwili obecnej, ale tak czy siak nie da się ich wyeksmitować "na bruk". Przynajmniej nie sądzę, aby można było w atakiej atmosferze reformować wyścigi. Do działania powinny również przystąpić władze Warszawy, ponieważ dysproporcje w wydatkach na poszczególne inwestycje nie powinny być tak rażące jak są w chwili obecnej: Nowy Stadion Legii versus inwestycje w Stadion Polonii versus inne wydatki na infrastrukturę sportową w stolicy. Potrzeby inwestycyjne TWK są duże i mimo iż TS do najbiedniejszych nie należy (przynajmniej w teorii) to okres kryzysu niewątpliwie zmniejszy mozliwości inwestycyjne firmy (oczekiwanie dywidend przez właściciela). i tu kłania się niestety tajna umowa i brak mozliwości oceny modelu finansowego, rozgraniczenia własnosci prwatnej i publicznej, a tym samym możliwość udziału samorządu/państwa w dofinansowaniu, a także pozyskaniu funduszy z UE, bez narażenia się na zarzut nadmiernej pomocy publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salama Re: Tak było kiedyś IP: 81.210.48.* 06.07.09, 11:58 derby zostalo przemianowane na nagrode premiera dopiero w tym roku, nagroda prm na prezesa totolotka (co za dumna nazwa dla gonitwy!) rok temu, takze jako osoba ktora gra na wyscigach troche dluzej niz 2 lata mialam prawo sie pomylic Odpowiedz Link Zgłoś