Gość: karol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:10 no i gdzie to zdjecie tej czarnej kulki vel ptaszka, muchy etc. latajacej przed obiektywem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aSsq mucha niezydentyfikowana IP: *.chello.pl 09.07.09, 17:15 nad jeziorkim i nie tylko lata mnostwo owadow. najlwpszy dowod ze to robal bo na innych go nie ma - przelecial. a ze okragla to sprawa optyki.wszytsko co nieostre jest przez optyke "zaokraglane" jak oglad zdjecia to analiza techniczna to teraz juz wiadomo dlaczego polska w ogonie technologicznym swiata sie ciagnie Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: mucha niezydentyfikowana 11.07.09, 19:12 no wlasnie, co? jak mozna bylo zaprzepascic taka marke krajowej produkcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter_Egon Re: mucha niezydentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 23:54 Postać ze zdjęcia faktycznie wygląda jak kosmita ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmax Na zdjęciu Marcina Mizery jest dużo UFO. IP: *.aster.pl 12.07.09, 07:53 Na zdjęciu Marcina Mizery jest dużo UFO. Okrągłe, podłużne, krótkie, długie. Do wyboru, do koloru. Każdy znajdzie odpowiednie dla siebie UFO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.chello.pl 09.07.09, 17:24 UFO, Marsjanie, obce cywilizacje... rozumiem, że sezon ogórkowy w pełni, ale wywiady ze świrami to już przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzymoneta Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 11.07.09, 19:40 sam jesteś świrem człowieku. nie potrafisz sobie czegoś wyobrazić w swoim małym móżdźku to zamilcz. w sprawie ufo wielokrotnie !!! wypowiadali sie astronauci NASA z lat 60 tych i 70 tych - przyznawali otwarcie, że wtedy mieli absolutny zakaz mówienia - zdobyli się na slowa prawdy dopiero na emeryturze. Barrack Obama w kampanii wyborczej obiecywał że odtajni amerykanskie archiwa na temat ufo - kiedy został prezydentem zapomniał o obietnicy. Zbyt wielu poważnych ludzi wypowiada sie o UFO by dało się to wszystko bagatelizować czy mówić o "świrach". Chyba że ma sie klapki na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soe Każdy wiek ma swoją mitologię IP: *.nplay.net.pl 11.07.09, 22:34 W XXI wierzy się w UFO, w średniowieczu podczas porażenia przysennego dusiła zjawa a w XXI porywa UFO :D Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello UFO - to niezydetyfikowany objekt latający 11.07.09, 23:24 którego nie można zaklasyfikować do żadnej znanej grupy obiektów latających ale bycie UFO nie przesądza o jego pochodzeniu, więc mówienie o kosmitach jest przesadą UFO - skrót od Unidentified Flying Object NOL - określenie polskie: Niezydentyfikowany Objekt Latający OVNI - skrót francuski: Objet Volant Non Identifié Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: 195.117.221.* 11.07.09, 23:37 UFO to skrót od "Unidentified Flying Object" czyli: niezidentyfikowany obiekt latający (po naszemu: NOL). Ten skrót nie oznacza automatycznie pozaziemskiego i sztucznego pochodzenia obiektu. Poza tym istnieją jeszcze np. UAO - Unidentified Aquatic Object - niezidentyfikowane obiekty nawodne. Ten skrót również nie oznacza np. statku wycieczkowego istot pozaziemskich z galaktyki Oriona. ;) Tak więc, utożsamianie UFO z istotami pozaziemskimi to błąd podstawowy. Niektórzy po prostu nie są zaznajomieni z obecnym stanem techniki i takie obiekty jak np. ten spod linku uznają za UFO: http://www.airliners.net/photo/1153517/ Wytrawny zaś przepatrywacz airliners.net od razu będzie widział, że to jest Lockheed Martin P-791. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.stacje.agora.pl 09.07.09, 17:28 zdjęcia w filmiku są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:31 A no wlasnie, a to ponoc GAZETA.pl, a kaza mi ogladac jakies wideo. Jak bede chcial ogladac filmy to wlacze TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportif to powinno być w deserze a nie tu IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 09.07.09, 19:39 m Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 09.07.09, 19:41 "Zapytałem, czy nie boi się oskarżeń, że relacjonuje treść swoich halucynacji. - Ale proszę pana, ja to widziałam[...]" No tak. To wyklucza halucynacje których, jak wiadomo, się nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.lanet.net.pl 09.07.09, 21:44 Pewnie ze lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdaczek Czy w Warszawie jest już obwodnica? IP: *.derby.waw.pl 09.07.09, 22:11 A czy w Warszawie widziano obwodnicę? A Most Krasińskiego i linię tramwajową do Wilanowa? A może druga linia metra już funkcjonuje? Nieeeee???? No to zbadajcie te wątki, są o wiele ciekawsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.ziew.org 09.07.09, 22:54 A ja widziałem dzisiaj w parku Michaela Jacksona - siedział na ławce i karmił gołębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to on Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:57 ja też go widziałem, ale nie miałem aparata, zeby zrobić foto. Ale to był on, bo łapał się za jądra co chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 O losie... 10.07.09, 00:13 ogórki, świeże ogórki w kulki. Pan Jacek zrobił ponoć "maksymalne zbliżenie", a exifie zdjęcia "ogniskowa: 6". Ja tam, bez "analizy tehnicznej", uważam że autor powinien w końcu wyczyścić obiektyw. bo takich niezidentyfikowanych latających artefaktów na zdjęciach będzie mu przybywało. Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: O losie... 11.07.09, 16:50 moze ma przepalone pixele na matrycy? xD nie ma to jak dopatrywac sie ufolodkow w kazdej niezidentyfikowanej plamce na zdjeciu... na niebie też jest dużo obiektów emitujących światło, satelity, samoloty, samoloty wojskowe, zjawiska magnetyczne/elektromagnetyczne lepiej i mniej dobrze znane... :) latwo tez nabrac sie przez sama optyke ktora doskonale oszukuje nasz mozg.. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Gdyby miał uszkodzone piksele to wszystkie zdjęcia 11.07.09, 23:35 miały by skazę w tym samym mniej więcej miejscu kadru. Zabrudzenie na obiektywie nie będzie widoczne na zdjęciu jako punkt a najwyżej jako minimalne ściemnienie lub rozmazania na fragmencie obrazu (nie ta głębia ostrości). Podobnie podrzucony kamień czy nawet przelatujący blisko obiektywu owad nie uwieczni się na danej klatce w takim układzie ostrości, by wyglądał jak daleki obiekt za wieżą kościoła jak na tym zdjęciu. Tak więc albo coś tam leciało i zostało sfotografowane albo jest to wynik obróbki zdjęcia programem graficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Wyjaśnienie IP: *.acn.waw.pl 12.07.09, 00:26 A o matrycy w aparacie Pan słyszał? Jak tak proszę zakupić lustrzankę (będzie łatwiej) i pod lustro na matrycy "umieścić" mikroskopijny okruszek. Efekt będzie taki sam jak na tym zdjęciu! (Tez go na niebie nie słychać :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 00:47 głupcze, czytaj tekst ze zrozumieniem - zrobił 3 zdjęcia po kolei i tylko na jednym widać ten Twój "okruszek" to co, pojawiła się skaza i zniknęła? sama z siebie w przeciągu kilku sekund? możliwe, ale mało prawdopodobne... tak samo jak mało prawdopodobne, by byli to jacyś kosmici czy tam kto... najpewniej było to UFO czyli jakiś obiekt latający jakich w powietrzu dużo, może złudzenie optyczne - możliwosci jest dużo, no ale wyjaśnienia w stylu "na jednym z 3 zdjęć pojawił sie jakimś cudem okruszek na matrycy" sa dla mnie śmieszne - to już bardziej wiarygodna jest ta wersja z kosmitami chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Wyjaśnienie IP: *.acn.waw.pl 12.07.09, 00:59 Widać, że szanowny Pan aparatu w ręku nie miał lub nie przyglądał się dokładnie temu "co z niego wychodzi" I moja odpowiedz na Pana pytanie: Tak to możliwe i bardzo prawdopodobne, ze taki okruch pojawia się i znika tylko na jednym z 3 zdjęć. Wszystkim widać łatwiej wierzyć w cuda i UFO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baburiba Nic takiego. To duch Majkela lata nad Warszawą. IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:48 Nie do wiary na trzecim zdjęciu to rzeczywiście obca forma życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankus Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: 212.87.240.* 11.07.09, 20:30 Na trzecim zdjęciu jest tyle śmieci jak by aparat był przed chwilą wyjęty ze śmietnika. :))))) PS. Nie mam na myśli obiektu zdjęcia. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takiowaki Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.aster.pl 11.07.09, 10:51 czego to ludzie nie wymyślą żeby zabłysnąć, a właściwie zrobić z siebie publicznie debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perduva Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 23:46 gó... nie ufo.... pojebani Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Lampiony :) 11.07.09, 11:00 Ostatnio w całym kraju ludzie widują wieczorami i w nocy mnóstwo pomarańczowych świateł. Robią zdjęcia, filmiki, z przejęciem opowiadają wszystkim, że widzieli UFO. Od niedawna również na imprezach (wesela itp) stało się modne wypuszczanie balonów z podczepionymi chińskimi lampionami. Ciekawy zbieg okoliczności :) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Alex? Szykuj półkę na Pulitzera.... 11.07.09, 11:22 masz go ja w banku za ten fascynujący reportaż .... :-) p.s. Ty ostrzegaj jakoś we wstępniaku, że to kuziwa będzie nudne aż do zrzygania, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.07.09, 11:51 haha, UFO ;p Gdyby kosmici istnieli to dawno zniszczyliby ziemię ;p -- Tajemnice największych uwodzicieli Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 11.07.09, 15:00 Gość portalu: ola napisał(a): > haha, UFO ;p Gdyby kosmici istnieli to dawno zniszczyliby ziemię ;p Po co? Bez sensu. Przylatuje UFO, ufolek naciska guzik i Ziemi nie ma. Ale radocha. Nie lepiej zaparkować na geostacjonarnej, czipsy w jednym ręku, cola w drugim a pilot w trzecim i oglądać jak niszczymy ją sami? Odpowiedz Link Zgłoś
averne Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 11.07.09, 12:28 buehehehehehe !! Matryca aparatu do czyszczenia ;D Albo szkiełko :P Ale chłam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pik Poważne pytanie statystyczne IP: 89.174.178.* 11.07.09, 12:31 W latach 80 były relacje o licznych obserwacjach osobistych i zeznaniach świadków którzy rzekomo widzieli UFO. Niestety zdjęć dokumentujących to zjawisko było mało i były słabej jakości. Było to zrozumiane ponieważ mało osób posiadało wówczas dostęp do aparatu czy kamery wideo. W latach obecnych znacznie wzrosła możliwość udokumentowania UFO. Praktycznie każdy obywatel cywilizowanego świata ma osobisty aparat cyfrowy, często kamerę wideo a już na pewno telefon komórkowy z możliwością robienia zdjęć. Wzrosła więc statystyczna możliwość udokumentowania zjawiska. Znacznie wzrosła, ale dlaczego nie wzrosła liczba udokumentowanych obserwacji UFO? Statystycznie patrząc wraz ze wzrostem posiadanego sprzętu do zapisywania obrazu powinna wzrosnąć liczba zdjęć, nagrań wideo... - dlaczego tak nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Poważne pytanie statystyczne IP: *.rzeszow.mm.pl 11.07.09, 21:42 Bo w latach 80-tych kosmici mieli jeszcze widzialne statki kosmiczne, a teraz maja już takie niewidzialne. Postęp techniczny dokonał się nie tylko na ziemi ale tez u kosmitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki349 Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 12:35 to już odkładam na RPG-7 i jadę do Warszawy, zapolujemy sobie na to UFO, a głowę kosmity powieszę nad kominkiem, chyba, że to będzie hełm hamerykańskiego żołnierza, to wtedy szkoda kominka i nie powieszę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_a_kto Czy nad Warszawą lata UFO? IP: 94.254.248.* 11.07.09, 13:21 Też sfotografowałem UFO. Było wszędzie. Na wodzie, niebie, na srającym w parku psie i nawet na imprezie rodzinnej. A potem wyczyściłem lustro i UFO nigdy więcej się nie pojawiło. Cud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance poglebiajaca sie prowincjonalnosc GW IP: 87.115.157.* 11.07.09, 13:32 Mnie to zastanawia od kilku lat, dlaczego glowne newsy GW to jakies sprawy lokalne, czesto na sile rozdmuchane, zamiast tych, ktorymi w danej chwili zajmuje sie caly swiat. Wyglada to mniej wiecej tak: The Guardian, Le Figaro, die Zeit: '2389 ofiar w trzesieniu ziemi w Chile' GW: 'Biskup Glodz poswiecil parking w Rzeszowie Lubelskim' Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: poglebiajaca sie prowincjonalnosc GW 11.07.09, 19:11 mnie zastanawia, dlaczego co drugi (co najmniej) komentujacy na forum myli Gazete Wyborcza z portalem "gazeta.pl"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: poglebiajaca sie prowincjonalnosc GW IP: *.chello.pl 11.07.09, 20:08 a co to za różnica skoro jedno żywi drugie i na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoDiMuS spodek- zwykły samolot IP: *.chello.pl 11.07.09, 13:34 Takie samoloty budują od ponad 50 lat. żadne z tego ufo tylko niezbyt spopularyzowany typ samolotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotoamator Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.speed.planet.nl 11.07.09, 13:40 niech autor wczysci obiektyw to i ufo zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowiudki Czy nad Warsawom lada UVO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:46 no skoda ze do nie UVO;-( po to samolot alpo herikopter tylko teraz jest pytanie cy to samolot cy herikopter?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były czytelnik Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.ismedia.pl 11.07.09, 16:03 Ciekawe kiedy Gazeta zmieni tytul na: Super Gazeta i Fakty (*dawna Gazeta Wyborcza) Co raz niższy poziom. To juz nie ma chyba nic wspolnego z dawnym pismem, moze czasami kontrowersyjnym, ale za to na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś