Dodaj do ulubionych

Czy nad Warszawą lata UFO?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:10
no i gdzie to zdjecie tej czarnej kulki vel ptaszka, muchy etc. latajacej
przed obiektywem?
Obserwuj wątek
    • Gość: aSsq mucha niezydentyfikowana IP: *.chello.pl 09.07.09, 17:15
      nad jeziorkim i nie tylko lata mnostwo owadow.
      najlwpszy dowod ze to robal bo na innych go nie ma - przelecial.
      a ze okragla to sprawa optyki.wszytsko co nieostre jest przez optyke
      "zaokraglane"
      jak oglad zdjecia to analiza techniczna to teraz juz wiadomo dlaczego
      polska w ogonie technologicznym swiata sie ciagnie
      • strikemaster mucha niezydentyfikowana 11.07.09, 15:50
        A co z królisem?
        • ready4freddy Re: mucha niezydentyfikowana 11.07.09, 19:12
          no wlasnie, co? jak mozna bylo zaprzepascic taka marke krajowej produkcji???
          • Gość: Alter_Egon Re: mucha niezydentyfikowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 23:54
            Postać ze zdjęcia faktycznie wygląda jak kosmita ;P
            • Gość: ajmax Na zdjęciu Marcina Mizery jest dużo UFO. IP: *.aster.pl 12.07.09, 07:53
              Na zdjęciu Marcina Mizery jest dużo UFO. Okrągłe, podłużne, krótkie,
              długie. Do wyboru, do koloru. Każdy znajdzie odpowiednie dla siebie
              UFO.
    • Gość: KLM Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.chello.pl 09.07.09, 17:24
      UFO, Marsjanie, obce cywilizacje...

rozumiem, że sezon ogórkowy w pełni, ale wywiady ze świrami to już przesada...

• jerzymoneta Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 11.07.09, 19:40
        sam jesteś świrem człowieku. nie potrafisz sobie czegoś wyobrazić w swoim małym
        móżdźku to zamilcz. w sprawie ufo wielokrotnie !!! wypowiadali sie astronauci
        NASA z lat 60 tych i 70 tych - przyznawali otwarcie, że wtedy mieli absolutny
        zakaz mówienia - zdobyli się na slowa prawdy dopiero na emeryturze. Barrack
        Obama w kampanii wyborczej obiecywał że odtajni amerykanskie archiwa na temat
        ufo - kiedy został prezydentem zapomniał o obietnicy. Zbyt wielu poważnych ludzi
        wypowiada sie o UFO by dało się to wszystko bagatelizować czy mówić o "świrach".
        Chyba że ma sie klapki na oczach.
        • Gość: soe Każdy wiek ma swoją mitologię IP: *.nplay.net.pl 11.07.09, 22:34
          W XXI wierzy się w UFO, w średniowieczu podczas porażenia przysennego dusiła
          zjawa a w XXI porywa UFO :D
          • absurdello UFO - to niezydetyfikowany objekt latający 11.07.09, 23:24
            którego nie można zaklasyfikować do żadnej znanej grupy obiektów
            latających ale bycie UFO nie przesądza o jego pochodzeniu, więc
            mówienie o kosmitach jest przesadą

UFO - skrót od Unidentified Flying Object

NOL - określenie polskie: Niezydentyfikowany Objekt Latający

OVNI - skrót francuski: Objet Volant Non Identifié
      • Gość: Beny Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: 195.117.221.* 11.07.09, 23:37
        UFO to skrót od "Unidentified Flying Object" czyli: niezidentyfikowany obiekt latający (po naszemu: NOL). Ten skrót nie oznacza automatycznie pozaziemskiego i sztucznego pochodzenia obiektu.
        Poza tym istnieją jeszcze np. UAO - Unidentified Aquatic Object - niezidentyfikowane obiekty nawodne. Ten skrót również nie oznacza np. statku wycieczkowego istot pozaziemskich z galaktyki Oriona. ;)
        Tak więc, utożsamianie UFO z istotami pozaziemskimi to błąd podstawowy.
        Niektórzy po prostu nie są zaznajomieni z obecnym stanem techniki i takie obiekty jak np. ten spod linku uznają za UFO:
        http://www.airliners.net/photo/1153517/
        Wytrawny zaś przepatrywacz airliners.net od razu będzie widział, że to jest Lockheed Martin P-791.
    • Gość: ola Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.stacje.agora.pl 09.07.09, 17:28
      zdjęcia w filmiku są
      • Gość: karol Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:31
        A no wlasnie, a to ponoc GAZETA.pl, a kaza mi ogladac jakies wideo. Jak bede
        chcial ogladac filmy to wlacze TV...
    • Gość: sportif to powinno być w deserze a nie tu IP: *.187.244.26.ip.abpl.pl 09.07.09, 19:39
      m
    • ignatz Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 09.07.09, 19:41
      "Zapytałem, czy nie boi się oskarżeń, że relacjonuje treść swoich halucynacji.
      - Ale proszę pana, ja to widziałam[...]"

No tak. To wyklucza halucynacje których, jak wiadomo, się nie widzi.
    • Gość: w Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.lanet.net.pl 09.07.09, 21:44
      Pewnie ze lata :)
    • Gość: Gdaczek Czy w Warszawie jest już obwodnica? IP: *.derby.waw.pl 09.07.09, 22:11
      A czy w Warszawie widziano obwodnicę? A Most Krasińskiego i linię
      tramwajową do Wilanowa? A może druga linia metra już funkcjonuje?

Nieeeee???? No to zbadajcie te wątki, są o wiele ciekawsze ...
    • Gość: zenon Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.ziew.org 09.07.09, 22:54
      A ja widziałem dzisiaj w parku Michaela Jacksona - siedział na ławce i karmił
      gołębie.
      • Gość: to on Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:57
        ja też go widziałem, ale nie miałem aparata, zeby zrobić foto. Ale
        to był on, bo łapał się za jądra co chwilę.
    • dorsai68 O losie... 10.07.09, 00:13
      ogórki, świeże ogórki w kulki.

Pan Jacek zrobił ponoć "maksymalne zbliżenie", a exifie zdjęcia "ogniskowa: 6".
      Ja tam, bez "analizy tehnicznej", uważam że autor powinien w końcu wyczyścić obiektyw. bo takich niezidentyfikowanych latających artefaktów na zdjęciach będzie mu przybywało.
      • erroid Re: O losie... 11.07.09, 16:50
        moze ma przepalone pixele na matrycy? xD nie ma to jak dopatrywac sie ufolodkow
        w kazdej niezidentyfikowanej plamce na zdjeciu... na niebie też jest dużo
        obiektów emitujących światło, satelity, samoloty, samoloty wojskowe, zjawiska
        magnetyczne/elektromagnetyczne lepiej i mniej dobrze znane... :) latwo tez
        nabrac sie przez sama optyke ktora doskonale oszukuje nasz mozg..
        • absurdello Gdyby miał uszkodzone piksele to wszystkie zdjęcia 11.07.09, 23:35
          miały by skazę w tym samym mniej więcej miejscu kadru.

Zabrudzenie na obiektywie nie będzie widoczne na zdjęciu jako punkt
          a najwyżej jako minimalne ściemnienie lub rozmazania na fragmencie
          obrazu (nie ta głębia ostrości). Podobnie podrzucony kamień czy
          nawet przelatujący blisko obiektywu owad nie uwieczni się na danej
          klatce w takim układzie ostrości, by wyglądał jak daleki obiekt za
          wieżą kościoła jak na tym zdjęciu.
          Tak więc albo coś tam leciało i zostało sfotografowane albo jest to
          wynik obróbki zdjęcia programem graficznym.
          • Gość: grzegorz Wyjaśnienie IP: *.acn.waw.pl 12.07.09, 00:26
            A o matrycy w aparacie Pan słyszał?
            Jak tak proszę zakupić lustrzankę (będzie łatwiej) i pod lustro na matrycy
            "umieścić" mikroskopijny okruszek. Efekt będzie taki sam jak na tym zdjęciu!
            (Tez go na niebie nie słychać :-) )
            • Gość: DD Re: Wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 00:47
              głupcze, czytaj tekst ze zrozumieniem - zrobił 3 zdjęcia po kolei i tylko na
              jednym widać ten Twój "okruszek"

to co, pojawiła się skaza i zniknęła? sama z siebie w przeciągu kilku sekund?
              możliwe, ale mało prawdopodobne...

tak samo jak mało prawdopodobne, by byli to jacyś kosmici czy tam kto...

najpewniej było to UFO czyli jakiś obiekt latający jakich w powietrzu dużo, może
              złudzenie optyczne - możliwosci jest dużo, no ale wyjaśnienia w stylu "na jednym
              z 3 zdjęć pojawił sie jakimś cudem okruszek na matrycy" sa dla mnie śmieszne -
              to już bardziej wiarygodna jest ta wersja z kosmitami chyba ;)
              • Gość: grzegorz Re: Wyjaśnienie IP: *.acn.waw.pl 12.07.09, 00:59
                Widać, że szanowny Pan aparatu w ręku nie miał lub nie przyglądał się dokładnie
                temu "co z niego wychodzi"

I moja odpowiedz na Pana pytanie: Tak to możliwe i bardzo prawdopodobne, ze taki
                okruch pojawia się i znika tylko na jednym z 3 zdjęć.
                Wszystkim widać łatwiej wierzyć w cuda i UFO.

• Gość: baburiba Nic takiego. To duch Majkela lata nad Warszawą. IP: *.acn.waw.pl 10.07.09, 09:16
    • Gość: martino Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 10:48
      Nie do wiary na trzecim zdjęciu to rzeczywiście obca forma życia
      • Gość: ankus Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: 212.87.240.* 11.07.09, 20:30
        Na trzecim zdjęciu jest tyle śmieci jak by aparat był przed chwilą wyjęty ze śmietnika. :)))))
        PS. Nie mam na myśli obiektu zdjęcia. :):):)
    • Gość: takiowaki Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.aster.pl 11.07.09, 10:51
      czego to ludzie nie wymyślą żeby zabłysnąć, a właściwie zrobić z siebie
      publicznie debila.
      • Gość: perduva Re: Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.09, 23:46
        gó... nie ufo.... pojebani
    • phodopus Lampiony :) 11.07.09, 11:00
      Ostatnio w całym kraju ludzie widują wieczorami i w nocy mnóstwo pomarańczowych świateł. Robią zdjęcia, filmiki, z przejęciem opowiadają wszystkim, że widzieli UFO. Od niedawna również na imprezach (wesela itp) stało się modne wypuszczanie balonów z podczepionymi chińskimi lampionami. Ciekawy zbieg okoliczności :)
    • swan_ganz Alex? Szykuj półkę na Pulitzera.... 11.07.09, 11:22
      masz go ja w banku za ten fascynujący reportaż .... :-)

p.s. Ty ostrzegaj jakoś we wstępniaku, że to kuziwa będzie nudne aż
      do zrzygania, co?
    • Gość: ola Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.07.09, 11:51
      haha, UFO ;p Gdyby kosmici istnieli to dawno zniszczyliby ziemię ;p
      --
      Tajemnice największych uwodzicieli

• unhappy Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 11.07.09, 15:00
        Gość portalu: ola napisał(a):

> haha, UFO ;p Gdyby kosmici istnieli to dawno zniszczyliby ziemię ;p

Po co? Bez sensu. Przylatuje UFO, ufolek naciska guzik i Ziemi nie ma. Ale
        radocha. Nie lepiej zaparkować na geostacjonarnej, czipsy w jednym ręku, cola w
        drugim a pilot w trzecim i oglądać jak niszczymy ją sami?
    • averne Re: Czy nad Warszawą lata UFO? 11.07.09, 12:28
      buehehehehehe !!

Matryca aparatu do czyszczenia ;D Albo szkiełko :P Ale chłam!!
    • Gość: Pik Poważne pytanie statystyczne IP: 89.174.178.* 11.07.09, 12:31
      W latach 80 były relacje o licznych obserwacjach osobistych i zeznaniach
      świadków którzy rzekomo widzieli UFO. Niestety zdjęć dokumentujących to zjawisko
      było mało i były słabej jakości. Było to zrozumiane ponieważ mało osób posiadało
      wówczas dostęp do aparatu czy kamery wideo. W latach obecnych znacznie wzrosła
      możliwość udokumentowania UFO. Praktycznie każdy obywatel cywilizowanego świata
      ma osobisty aparat cyfrowy, często kamerę wideo a już na pewno telefon komórkowy
      z możliwością robienia zdjęć. Wzrosła więc statystyczna możliwość
      udokumentowania zjawiska. Znacznie wzrosła, ale dlaczego nie wzrosła liczba
      udokumentowanych obserwacji UFO? Statystycznie patrząc wraz ze wzrostem
      posiadanego sprzętu do zapisywania obrazu powinna wzrosnąć liczba zdjęć, nagrań
      wideo... - dlaczego tak nie jest?
      • Gość: zibi Re: Poważne pytanie statystyczne IP: *.rzeszow.mm.pl 11.07.09, 21:42
        Bo w latach 80-tych kosmici mieli jeszcze widzialne statki kosmiczne, a teraz
        maja już takie niewidzialne. Postęp techniczny dokonał się nie tylko na ziemi
        ale tez u kosmitów.
    • Gość: luki349 Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 12:35
      to już odkładam na RPG-7 i jadę do Warszawy, zapolujemy sobie na to UFO, a głowę
      kosmity powieszę nad kominkiem, chyba, że to będzie hełm hamerykańskiego
      żołnierza, to wtedy szkoda kominka i nie powieszę :/
    • Gość: ja_a_kto Czy nad Warszawą lata UFO? IP: 94.254.248.* 11.07.09, 13:21
      Też sfotografowałem UFO. Było wszędzie. Na wodzie, niebie, na
      srającym w parku psie i nawet na imprezie rodzinnej. A potem
      wyczyściłem lustro i UFO nigdy więcej
      się nie pojawiło. Cud?
    • Gość: croyance poglebiajaca sie prowincjonalnosc GW IP: 87.115.157.* 11.07.09, 13:32
      Mnie to zastanawia od kilku lat, dlaczego glowne newsy GW to jakies
      sprawy lokalne, czesto na sile rozdmuchane, zamiast tych, ktorymi w
      danej chwili zajmuje sie caly swiat.

Wyglada to mniej wiecej tak:

The Guardian, Le Figaro, die Zeit: '2389 ofiar w trzesieniu ziemi w
      Chile'
      GW: 'Biskup Glodz poswiecil parking w Rzeszowie Lubelskim'

• ready4freddy Re: poglebiajaca sie prowincjonalnosc GW 11.07.09, 19:11
        mnie zastanawia, dlaczego co drugi (co najmniej) komentujacy na forum myli
        Gazete Wyborcza z portalem "gazeta.pl"...
        • Gość: zxcv Re: poglebiajaca sie prowincjonalnosc GW IP: *.chello.pl 11.07.09, 20:08
          a co to za różnica skoro jedno żywi drugie i na odwrót?
    • Gość: RoDiMuS spodek- zwykły samolot IP: *.chello.pl 11.07.09, 13:34
      Takie samoloty budują od ponad 50 lat. żadne z tego ufo tylko niezbyt
      spopularyzowany typ samolotu
    • Gość: fotoamator Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.speed.planet.nl 11.07.09, 13:40
      niech autor wczysci obiektyw to i ufo zniknie
    • Gość: nowiudki Czy nad Warsawom lada UVO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:46
      no skoda ze do nie UVO;-( po to samolot alpo herikopter tylko teraz
      jest pytanie cy to samolot cy herikopter?:)
    • Gość: Były czytelnik Czy nad Warszawą lata UFO? IP: *.ismedia.pl 11.07.09, 16:03
      Ciekawe kiedy Gazeta zmieni tytul na: Super Gazeta i Fakty (*dawna Gazeta
      Wyborcza
      ) Co raz niższy poziom. To juz nie ma chyba nic wspolnego z dawnym
      pismem, moze czasami kontrowersyjnym, ale za to na poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka