Dodaj do ulubionych

Dlaczego zamkneli KDT

05.08.09, 22:14
media.wp.pl/kat,1022941,wid,11372535,wiadomosc.html?ticaid=18831
Obserwuj wątek
    • Gość: Sek Re: Dlaczego zamkneli KDT IP: *.acn.waw.pl 05.08.09, 22:55
      Ona jest Nietykalna

Komisja śledcza ds. banków gromadzi dokumenty dotyczące Banku Staropolskiego,
      które mają obciążyć Hannę Gronkiewicz-Waltz, dowiedziało się "Życie Warszawy". -
      PiS chce mnie wyeliminować z walki o prezydenturę Warszawy, uważa posłanka PO.

Fot.Bartosz Bobkowski / AG ZOBACZ TAKŻE
      Balcerowicz jednym z pierwszych przed komisją (29-05-06, 12:33) Według gazety
      komisja ma już kopię doniesienia o popełnieniu przestępstwa przez
      parlamentarzystkę Platformy. Wynika z niego, że jako szefowa Komisji Nadzoru
      Bankowego, wnioskując w 2000 r. o ogłoszenie upadłości Banku Staropolskiego,
      miała się powołać na nieistniejącą opinię biegłego. W rzeczywistości przedstawił
      on jedynie swoje stanowisko, w którym stwierdził, że nie może wydać rzetelnej
      opinii, gdyż nie ma dostępu do wszystkich dokumentów banku.

Autorem doniesienia jest Roman Sklepowicz, prezes Stowarzyszenia Pokrzywdzonych
      przez System Bankowy. - Jeśli pan Sklepowicz ma rację, sprawa jest porażająca!
      Wnioskowałem o jej zbadanie przez komisję oraz szybkie przesłuchanie
      Gronkiewicz-Waltz, mówi Waldemar Nowakowski (Samoobrona), zastępca
      przewodniczącego komisji śledczej ds. banków.

Sama Gronkiewicz-Waltz nie ma wątpliwości, że cała sprawa to próba
      wyeliminowania jej przez PiS z wyścigu o prezydenturę Warszawy. - Z czystym
      sumieniem mogę zapewnić, że nasz audyt był dobry. Sąd uznał przecież, że Bank
      Staropolski jest niewypłacalny. Tylko moje zdecydowane działanie ochroniło
      pozostałe oszczędności klientów tego banku oraz ponad miliard złotych będący
      własnością spółek - podkreśla parlamentarzystka.
      • Gość: Polak Co wy pijecie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 22:37
        Że tak wali wam w dekiel -Sakowiczówkę ?
        • Gość: Katolik SUPER Bufetowa jest Ubogacona !!! IP: *.chello.pl 16.08.09, 08:03
          Jest osobą najwyższego stopnia ZAWIERZENIA.
        • lech.niedzielski Re: Co wy pijecie ? 14.09.09, 10:42
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> Że tak wali wam w dekiel -Sakowiczówkę ?
          ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka