Dodaj do ulubionych

SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE

IP: *.class146.petrotel.pl 01.01.04, 16:14
zamówiłem towar w Warszawie. Firma wysłała go podobno szybką kurierską firmą
SERVISCO - DHL. Miejsce odbioru Płock, tj. 108 km od Warszawy. List
przewozowy 62158141V - data wysyłki 17 grudnia 2003r. 31 grudnia 2003 roku
zaczełem poszukiwania przesyłki. Zaczełem interweniować w Warszawie pod
numerem 022/565-05-65. Sprawę prowadził Tomasz Ośiński. Póżniej próbowałem
dodzwonić się do niejakiego Pawła Soboty i dyr. Dariusza Gronowałskiego. Ale
przecież w takiej instytucji nikt z plebsem nie będzie rozmawiał. Około 3
godzin wiszenia na telefonie między Warszawą a Płockiem. Po jakimś czasie
zadzwonił przedstawiciel SERVISCO który stwierdził że firma ta dostarczy mi
przesyłkę dopiero 5 stycznia 2004 roku. Zapytałem się co z opłatą jaką muszę
zapłacić za przesyłkę - oczywiście w pełnej wysokości.

JEST TO NAJSZYBSZA FIRMA KURIERSKA NA ŚWIECIE KTÓRA DOSTARCZA PACZKĘ Z
MIEJSCOWOŚCI ODLEGŁEJ 108 KILOMETRÓW PO 20 DNIACH.

Szmaciarze oczywiście zaczeli się usprawiedliwiać - oświadczono mi że
przesyłka była 4 razy awizowana. Poprosiłem o podanie dat i godzin kiedy
pracownik firmy kurierskiej był u mnie, gdyż chcę sprawdzić na systemie wideo
czy był rzeczywiście. Gdy usłyczano o systenie video nagle okazało się że
było tylko jedno awizo. Mimo że dokładnie pod wskazana datą dokładnie
przejrzałem taśmę na niej nie było jakichkolwiek śladów po kurierze firmy
SERVISCO.

Jak to jest że rzekomo ekspresowa przesyłka trafia do klienta po 20 dniach. W
centrali firmy nie wytłumaczono mie tego, wręcz przeciwnie zachowywano się
arogancko twierdząc że mogę najwyżej złożyć reklamacje a póżniej się zobaczy.

Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.04, 23:31
      Zgadzam sie w 100%!!! Sama mialam dosc podobna "przygode" 2 dni temu.
      Opoznienie co prawda bylo mniejszej wagi - "tylko kilkugodzinne" ale dla mojej
      firmy byla to bardzo wazna przesylka. Nie dosc ze szukalismy jej po calym
      miescie ( sami chcielismy odebrac) to jeszcze obsluga byla bardzo nieprzyjemna
      a wrecz opryskliwa!
      Podsumowujac uwazam, ze sa jedna z najbardziej beznadziejnych i zawodnych
      firm, dlatego szczerze odradzam korzystanie z uslug DHL.
      • Gość: Paweł_ek Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.crowley.pl 06.01.04, 08:09
        To jest firma z klasą a osoba która publicznie narusza dobre imię firmy nie
        rozważywszy uprzedmio stanu faktycznego powinna jako lekturę przeczytać
        komentarz do art 24 Kodeksu Cywilnego "Art. 24. § 1. Ten, czyje dobro osobiste
        zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania,
        chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także
        żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności
        potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła
        oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach
        przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego
        lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.
        § 2. Jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona szkoda
        majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na zasadach ogólnych.
        Paweł_ek
    • Gość: NORBI Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.chello.pl 02.01.04, 00:28
      .....i czemu się dziwicie.....TO FIRMA NOMENKLATUROWA...to komuchy.....i
      pracują tak jakby były lata 80-te
    • Gość: Slash SZMACIARZE z OPEK-a IP: *.acn.pl 02.01.04, 09:33
      Mnie zdarzyła się jeszcze zabawniejsza przygoda z firmą OPEK. Odbierali
      przesyłkę w nocy mieli dotarczyć odbiorcy na rano na 10. Przesyłak była
      adresowana do konkretnej osoby. Dostarczyli do zupełnie innej firmy w tym samym
      budynku. Oczywiście reklamacji nie uznali, bo "przecież dotarło" i "ktoś
      podpisał odbiór". Pracownicy byli bezczelni i niegrzeczni.
      Rzecz jasna nigdy więcej nie skorzystam z usług tych chamów.
      • potomar Re: SZMACIARZE z OPEK-a 05.01.04, 09:05
        OPEK? Oj, ostrożnie, lepiej ich nie drażnić - wszak organizacja ta kontroluje
        rynek ropy naftowej.
    • Gość: mumin Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: ruter1.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 11:31
      Może nie mam aż tak przykrych doświadczeń z DHL, ale nie sa lepsze.
      Wysyłałem paczkę - też expresową. Musiała być na miejscu na czas. Ta wspaniała
      firma zrobiła takie fochy że zlałem ich.
      Skorzystalem z polskiej firmy. Paczka była 2 godziny przed wyznaczonym czasem
      (kontrolowałem z odbiorcą bo wiózł ją dalej za granicę) i taniej.
      Pozdrawiam szmaciarzy z DHL z życzeniami by coraz wiecej ludzi rezygnowało z
      ich usług (przy fochach ludzi którzy tam pracują).
    • sloggi Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE 02.01.04, 11:59
      Ustawa o ochronie danych osobowych zabrania podawania imion i nazwisk
      w publikacji narażających te osoby na utratę dobrego imienia.
      W tym przypadku stroną jest firma, a nie konkretne osoby.
      • Gość: {me} Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 21:01
        Czy w sprawie o lapowke za ustawe mediowa tez powinno sie pominac nazwisko
        znanego producenta filmowego?

Jesli ktos czuje sie pokrzywdzony, przez przedstawicieli firmy, to niech firma
        zadecyduje, co z tym zrobic jesli takie fakty mialy miejsce. A pokrzywdzeni z
        powodztwa cywilnego moga sobie potem wnosic o znieslawienie.

Jestem za tym, aby pietnowac niekompetencje - nie wazne, czy w polityce,
        urzedach czy firmach prywatnych.
    • Gość: * Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.class146.petrotel.pl 03.01.04, 08:14
      *
      • Gość: - Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.crowley.pl 12.01.04, 11:28
    • Gość: Pracownik Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.04, 10:03
      Mam szczęście tu pracować :)))
      • Gość: Jacek Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.01.04, 10:14
        dostawałem przesyłki DHL i nie było problemów. Ale SERCISCO do szmaciarze -
        dziwię sie takiej firmie jak DHL że wchodzi w układ z taką firmą, wykupić i
        zlikwidować pozostałości i wymienić pracowników, jeśli tego nie zrobią to
        wkrótce będą tak samo postrzegani.
        • Gość: życzliwy Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.acn.waw.pl 03.01.04, 20:49
          Drogi Panie!

Oto co myślę o Pańskim wątku. Jest żałosny, a najbardziej żałosne jest to, że
          podał Pan nazwiska pracowników firmy. Od dawna korzystam z forów gazeta.pl i
          tego jeszcze nie było. Przede wszystkim dlaczego moderator dopuścił takie
          wypowiedzi - jest to naruszenie dóbr osobistych i zniesławienie. Po wtóre
          według mnie sprawa powinna trafić do sądu. Wolność słowa to jedno, a
          umiejętność załatwiania swoich spraw i upublicznianie niepowodzeń (podawanie
          nazwisk pracowników, którzy nie występują jako osoby prywatne) to drugie.
          Korzystałem z usług firmy DHL wielokrotnie, znam jej system - na tysiące paczek
          coś może się nie udać.

• Gość: Intra TO SZMACIARZE...??? IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.04, 20:56
            Moderatory to takze komunisty ???
            • Gość: robert Re: TO SZMACIARZE...??? IP: 81.15.254.* 03.01.04, 22:01
              mysle ze kazda firma kurierska ma wady i zalety , powstaja nowe i znikaja ale
              pozostaje te na rynku ktore maja zaplecze finansowe oraz ludzi to przeciez
              pracownik zawinil jeden chociaz to idzie na cala firme , wszystko tez zalezy
              jak czlowiek zachowal sie ostatnim razem i majac dobre kontakty z
              sevisiecem/dhl , ups , szybka paczka [ z kurierami ] to nawet mowia co moze
              zrobic w danej chwili z przesylka do "dupka" , kiedys stolica byla do pupy a
              teraz mowia ludzie [ po ostaniej aferze - od filtrowali pracownikow ] nawet
              poprawii ja zawsze mialem zle oczy wobec stolicy
              dobra rada masz numer przesylki mozesz zadzwonic , aby osoba ktora odbiera
              yelefony skontaktowala sie z kurierem i zapytac o ktorej bedzie i wszystko
              gra !!!
              • Gość: marekrobert UWAGANA:pmmkurier/spedexpres,siodemka,ups,szybkapa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.01.04, 21:46
                delikatnie mówiąc `pierniczysz` człowieku.... przerobiłem już tyle firm
                kurierskich że aż się zastanawiam czy aby niezałozyc własnej.... i wcale
                niechodiz o dobre kontakty z kurierami dowozacymi bo oni mają cie naprawde
                głęboko w dupie i nawet grzeczność czy regularny napiwek niewiele pomaga,
                wobec firmy kurioerskiej jestes nikim, niemasz zadnych praw, a wykonanych
                telefonów w sprawie reklamacji jest tyle, ze czasem przewyzszaja wartość
                reklamacji........................... JEST JESZCZE JEDNAK ZASADA KTÓRA
                OBOWIĄZUJE : PO PRZEKROCZENIU TERMINU DOSTARCZENIA
                • Gość: robert Re: UWAGANA:pmmkurier/spedexpres,siodemka,ups,szy IP: 81.15.254.* 05.01.04, 00:15
                  powiem ci tak wiem o co ci chodzi no coz zdrugiej strony kurier slabo oplacony
                  ma w pupie itd ale powiem ci tak wysylam paczki po przez poczte polska od 5-6
                  lat co tydzien w miesiac w miesiac rok w rok itd i stweirdzam fakty co dzien
                  poczta sie robi lepsza od innych i naprawde przyjde do poczty pani z okienka
                  strzeli zabojczy usmeich i zawsze poradzi jak wyslac paczke wartosciowa aby nie
                  zgninela [ tylko w tym czasie zaginal jeden list !!!!! ] a reszta nawet
                  dochodzi z czasem ale jest oki nawet do pewnych czesciach kraju sa na drugi
                  dzien wysylajac jako paczke normalna !!!
                  pozdrowka @ll
                  • Gość: marekrobert Re: UWAGANA:pmmkurier/spedexpres,siodemka,ups,szy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.01.04, 17:00
                    oczywiscie, całkowita racja....... dzis znow miałem spiecie z kurierem, żesz w
                    morde...... pozdrawiam...
                • Gość: tomoss Re: UWAGANA:pmmkurier/spedexpres,siodemka,ups,szy IP: 81.210.119.* 06.01.04, 00:30
                  Witam,
                  1)jeżeli w Pana przyszej firmie kurierskiej będzie obowiązywała zasada, że
                  paczka doręczana z opoźnieniem jest automatycznie za darmo, to prosze wpisać
                  mnie na listę jako pierwszego i najbardziej lojalnego klienta, a zareczam, że
                  przy lekkim wysilku z mojej strony nigdy nie doręczy Pan paczki terminowo bo
                  wszystkiech awiz się pozbędę (kto mi udowodni że kartka (awizo)zostało
                  zostawione, znajdę jako swiadków moich współpracowników, ktorzy zaręczą że
                  nikogo nie było, kto mi udowodni że odmówilem przyjęcia przesylki skoro nie
                  podpiszę odmowy przyjęcia na liście itp). bardzo ale to bardzo chce być Pana
                  klientem lub chociaż poznać nazwę Pana obecnej firmy
                  2) jeżeli stwierdza pan, że kurier jest pijany i nic Pan dalej nie robi w tym
                  temacie, to popełnia Pan przestępstwo nie zawiadamiając policji, podobnie jak
                  nie udzielając pomocy rannemu w wypadku - to jest moje zdanie
                  3) temat Szybka Paczka - ma Pan pretensje, że firmy działają źle, bo nie
                  wywiązują się ze swoich obowiązków (umowy), ale potwierdził pan WŁASNORĘCZNYM
                  PODPISEM przyjęcie towaru, a potem ma pretensje, bo nie miał czasu sprawdzić.
                  Tłumaczenie dziecinne. Proszę zamówić na drugi raz TAXI, a tam kierowca poczeka
                  nawet kilka godzin (oczywiście nie zapomni o stosownym rachunku). Pan liczy
                  godziny swojej pracy zapominając że kurier ma także inne paczki na samochodzie
                  i wszystkim klientom zależy na czasie. Bezpardonowo atakuje Pan inne firmy
                  dziecinnie usprawiedliwiając swoją pomyłkę, zaniedbanie, lekkomyślność.
                  4) temat UPS. domyślam sie że każda z firm kurierskich ma w swojej ofercie
                  doręczenie w pewnych przedziałach czasowych, ale są one dodatkowo płatne. Cóż
                  luksus kosztuje, wystarczy tylko chcieć.
                  5) temat SIÓDEMKA - tego nie potrafie akurat skomentować, bo jeżeli kurier
                  dzwoni do Pana i rozmawia to albo Pan z racji poźnej pory nie wpuszcza go albo
                  coś nie tak, bo co stoi kurierowi na przeszkodzie w oddaniu Panu paczki skoro
                  jest na miejscu (pod budynkiem, blokiem)o czym świadczy fakt że dozorca
                  otrzymał awizo?
                  Czy dalej tak lekko działalność firm będzie Pan komentował swoim "hehehe"? Czy
                  następnym razem lepiej pozna Pan swoje prawa i obowiązki czytając regulamin
                  świadczenia usług lub najłatwiej ofertę firmy na którą Pan się zdecyduje?
                  P.S. ja mam awizo z Poczty Polskiej (listy doreczają tylko raz, na awizo jest
                  tylko data, brak godziny , podpis listonosza jest nieczytelny - czy to jest
                  dowód, że listonosz byl dziś u mnie wtedy, gdy nie było mnie w domu, czy może
                  nie chciało mu się wejść na piętro - nie wiem, ale nie płaczę choć nie uśmiecha
                  mi sie wizja sterczenia w dłuuugiej kolejce po odbiór.
                  • Gość: MAREKROBERT Re: UWAGANA:pmmkurier/spedexpres,siodemka,ups,szy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.01.04, 21:30
                    Witam,
                    1)jeżeli w Pana przyszej firmie kurierskiej będzie obowiązywała zasada, że
                    paczka doręczana z opoźnieniem jest automatycznie za darmo, to prosze wpisać
                    mnie na listę jako pierwszego i najbardziej lojalnego klienta, a zareczam, że
                    przy lekkim wysilku z mojej strony nigdy nie doręczy Pan paczki terminowo bo
                    wszystkiech awiz się pozbędę (kto mi udowodni że kartka (awizo)zostało
                    zostawione, znajdę jako swiadków moich współpracowników, ktorzy zaręczą że
                    nikogo nie było, kto mi udowodni że odmówilem przyjęcia przesylki skoro nie
                    podpiszę odmowy przyjęcia na liście itp). bardzo ale to bardzo chce być Pana
                    klientem lub chociaż poznać nazwę Pana obecnej firmy>> NIKT NIKOMU NIEMUSI NIC
                    UDOWADNIAĆ, NA LIŚCIE PRZEWOZOWYM JEST DATA NADANIA A FIRMA KURIERSKA
                    PRZEWAZNIE DOSTARCZA PRZESYŁKI W GODIZNACH URZEDOWANIA - OGÓLNIE PRZYJETYCH-
                    TA ZASADA OBOWIAZUJE W WIELU,WIELU FIRMACH KURIERSKICH, I NIKT NIEMUSI NIKOMU
                    NIC UDOWADNIAĆ WYSTARCZY SKONTROLOWAC, CZY PRZESYŁKA WYSZŁA Z MIEJSCA NADANIA,
                    A JAK PAN NIEWIE NIC NA TEN TEMAT NIECH SIE PAN PO PROSTU NIEODZYWA,
                    2) jeżeli stwierdza pan, że kurier jest pijany i nic Pan dalej nie robi w tym
                    temacie, to popełnia Pan przestępstwo nie zawiadamiając policji, podobnie jak
                    nie udzielając pomocy rannemu w wypadku - to jest moje zdanie >> BYC MOZE JEST
                    TO PRZESTEPSTWO TAK JAK I MNÓSTWO INNYCH RZECZY W TYM KRAJU, TYLKO ZE NIKOGO
                    TO NIEOBCHODZI A I PANA RÓWNIEŻ WIĘC NIECH PAN NIEUDAJE PRAWOŻĄDNEGO OBYWATELA
                    BO I TAK W TO NIEUWIERZE TAKICH LUDZI PO PROSTU NIEMA, A POLICJI NIEMAM
                    ZAMIARU WSPOMAGAĆ, NOALE MOZE PAN BARDZO TO LUBI...
                    3) temat Szybka Paczka - ma Pan pretensje, że firmy działają źle, bo nie
                    wywiązują się ze swoich obowiązków (umowy), ale potwierdził pan WŁASNORĘCZNYM
                    PODPISEM przyjęcie towaru, a potem ma pretensje, bo nie miał czasu sprawdzić.
                    Tłumaczenie dziecinne. Proszę zamówić na drugi raz TAXI, a tam kierowca
                    poczeka
                    nawet kilka godzin (oczywiście nie zapomni o stosownym rachunku). Pan liczy
                    godziny swojej pracy zapominając że kurier ma także inne paczki na samochodzie
                    i wszystkim klientom zależy na czasie. Bezpardonowo atakuje Pan inne firmy
                    dziecinnie usprawiedliwiając swoją pomyłkę, zaniedbanie, lekkomyślność.....
                    NIE DO KOŃCA SZANOWNYPANIE, JESLI PAN NIEZROZUMIAŁ TO NIEMA MOŻLIWOSCI
                    SPRAWDZENIA CAŁEJ PRZESYŁKI W TAK KRÓTKIM CZASIE, MOZE PAN NIE ZROZUMIAŁ ALE
                    JA NIE OTRZYMUJE TAK JAK PAN PRZESYŁEK Z JEDNYM SZALIKEM OD CIOCI HALINKI TYLK
                    OTOWAR HANDLOWY OD FIRM W ILOSCIACH SETEK SZTUK, I NIECH PAN NIE BREDZI ZE
                    MOZNMA TOSPRAWDZIC TO W DZIESIĘC MINUT.... CO DO INNYCH PACZEK NA SAMOCHODZIE
                    I INNYCHKLIENTÓW , HEHE PAN WYBACZY KOMPLETNIE MNIE TO NIEINTERESUJE, I NIE
                    UWIERZE ZE PAN JEST TAKI UCZYNNY I DOBRY.....
                    4) temat UPS. domyślam sie że każda z firm kurierskich ma w swojej ofercie
                    doręczenie w pewnych przedziałach czasowych, ale są one dodatkowo płatne. Cóż
                    luksus kosztuje, wystarczy tylko chcieć. OCZYWIŚCIE ZE SA DODATKOWO PŁATNE
                    DO:NP.: DO 9: DO 12: W SOBOTE....ALE ZNÓW PAN NIEDOCZYTAŁ, JA MOWIE O
                    DOSTARCZENIU PRZESYŁKI W ZWYCZAJOWO PRZYJĘTYCH GODZINACH PRACY A NIE W
                    GODZINACH NOCNYCH, I TŁUMACZNEIU ZE AKURAT TEN KURIER ROBI NBA DRUGA
                    ZMIANE.....
                    5) temat SIÓDEMKA - tego nie potrafie akurat skomentować, bo jeżeli kurier
                    dzwoni do Pana i rozmawia to albo Pan z racji poźnej pory nie wpuszcza go albo
                    coś nie tak, bo co stoi kurierowi na przeszkodzie w oddaniu Panu paczki skoro
                    jest na miejscu (pod budynkiem, blokiem)o czym świadczy fakt że dozorca
                    otrzymał awizo? TZN. ZE KURIER POWIENIEN BYŁ WRECZYĆ AWIZO W ZWYCZAJOWO
                    PRZYJĘTYCH GODZINACH PRACY, TO ŻE JEDEN HIPERMARKET JEST OTWARTY CAŁA DOBĘ
                    NIEZNACZY ŻE WSZYSTKIE SKLEPY W WARSZAWIE TEZ SĄ CZYNNE CAŁĄ DOBE,
                    ZROZUMIAŁPAN? TZN ŻE KURIER NIEPOIWNEN ZAWIADAMIAĆ MNIEO 22.30 BO JA JUŻ OD
                    KILKU GODZIN NIEPRACUJE, I KOMPLETNIE MNIENIEOBCHODIZ ZE ON NIEZDĄŻYŁ CZYSIE
                    POMYLIL A DLACZEGO? ...?...? BO ZA TO PŁACE!!! ZROZUMIAŁ PAN?
                    Czy dalej tak lekko działalność firm będzie Pan komentował swoim "hehehe"? Czy
                    następnym razem lepiej pozna Pan swoje prawa i obowiązki czytając regulamin
                    świadczenia usług lub najłatwiej ofertę firmy na którą Pan się zdecyduje?
                    P.S. ja mam awizo z Poczty Polskiej (listy doreczają tylko raz, na awizo jest
                    tylko data, brak godziny , podpis listonosza jest nieczytelny - czy to jest
                    dowód, że listonosz byl dziś u mnie wtedy, gdy nie było mnie w domu, czy może
                    nie chciało mu się wejść na piętro - nie wiem, ale nie płaczę choć nie
                    uśmiecha PAN SOBIE DARUJE TE GÓWNIARSKEI GADKI
            • Gość: życzliwy Re: TO SZMACIARZE...??? IP: *.acn.waw.pl 04.01.04, 00:25
              Aluzja? Sprawę komuny pozostawiłbym na bocznym torze.
    • Gość: pawka6 Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.chello.pl 04.01.04, 15:52
      Po prostu miałeś pecha.Na tysiące przesyłek coś zawsze może się
      wydarzyć.Pozatym pracownicy tej firmy zap...jak mróweczki w mrowisku za 1000
      zł/m i robią cuda żeby wszystko grało,przez tą twoją wypowiedż ktoś straci
      robotę lub tą śmieszną premię,a duża większość to naprawdę fachowcy.Swoją drogą
      dziwne jest że Servisco ma największy rynek i ciągle dostaje nagrody za jakość
      (pierwsza firma w tej branży która otrzymała ISO).Po prostu tak jak wspomniałem
      miałeś pecha,a podanie nazwisk pracowników to już wielkie chamstwo z twojej
      strony.
      • Gość: obrońca Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.k1.isko.net.pl 05.01.04, 18:33
        Ci ludzie zap... w zimnych magazynach gdzie jest 6 st. ciepła żeby twoja
        przesyłka dotarła na miejsce. Więc nie podawaj nazwiska osoby która cię
        obsługiwała, bo pewnie wypruwała sobie flaki byś dostał tą przesyłkę.I mogłeś
        jej zaszkodzić I wież mi że nie tylko ciebie mają na głowie ale setki innych
        klijentów których starają się obsłużyć jak najlepiej.
        • Gość: Petent Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.01.04, 21:16
          Co oznacza wyraz "klijentów" :))) ???
      • Gość: Anonim Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.01.04, 21:23
        A mnie gówno obchodzi fakt, że ktos zarabia tysiąc zł. Wykonuje pewną pracę i
        ma ją wykonać dobrze. Jeśli nie, to wynocha. Mam sie litować nad każdym
        szmaciarzem? Niektórzy muszą pracować i oczekuja na pilne przesyłki, które
        nieraz są o wiele warte od ich marnych pensji.
        Co za komunistyczne podejście!!!
        • Gość: pawka6 Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.chello.pl 05.01.04, 22:06
          komunistyczne podejście?,,czy się stoi czy się leży...A tam się zap...za parę
          groszy.Może oddasz im część swojej pensji ty buraku.
          • Gość: Anonim Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.01.04, 23:07
            Ja nie mam pensji, kmiocie, sam pracuje na siebie. I nie płaczę, że mało
            zarabiam, swoim klientom.
    • Gość: xxx stolica tez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 09:29
      Mialem podobne przejscia ze stolica na wiosne. Paczka nadana do mnie w
      poniedzialek na slasku, miala przyjsc najdalej w srode. W czwartek zaczynal
      sie dlugi weekend i... kurier sobie olal. Caly p*.* dlugi weekend czekalem na
      niego. Oczywiscie stolica tez swietowala - a w kazdym razie nie bylo w niej
      nikogo kompetentnego, kto by cokolwiek wiedzial. Kurier przyniosl paczke w
      nastepny poniedzialek rano (przed 8.00). Dzwonie do stolicy i zglaszam
      reklamacje. Nieuprzejma pani mowi mi zebym zglosil na pismie i wysyal fax'em.
      Wysylam. Dostaje faxem odpowiedz, ze kurier nikogo 2 razy nie zastal (klamstwo
      - caly czas czekalem na p*.* paczke) i zostawil w srode awizo (kolejne
      klamstwo) i ze maja mnie w dupie.
      Co mnie powalilo? Ze nigdzie nikt ze stolicy nie przeprosil - bodaj za
      nieporozumienie, nie powiedzial, ze mu przykro itp. Poprostu banda podlych
      wiesniakow.
      • Gość: grabarz OPEK IP: 62.233.164.* 05.01.04, 17:27
        To dopiero są palanty.
    • Gość: no ja Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.crowley.pl 05.01.04, 16:00
      ZObaczysz i tak Cię pozwą
      • Gość: ch to nie tak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 23:19
        Wydaje mi się, że podanie nazwisk osób wyznaczonych przez firmę do jej
        reprezentowania na zewnątrz nie narusza przepisów o ochronie danych osobowych.
        Podawanie przez nich nazwiska wchodzi w zakres ich obowiązków służbowych i nie
        powinno się zakazywać ich upubliczniania jeżeli firma przez nich na zewnątrz
        reprezentowana nie wykonuje czegoś należycie.
    • aankaa co to za firma ? 05.01.04, 23:37
      dzwonisz na nr servisco - na początku odzywa się "katarynka" servisco ...
      zgłasza się operator - "servisco..."
      dzwonisz to swojego klienta/odbiorcy: "wpadnie kurier servisco..."

wpada DHL "ja po przesyłkę"

na reklamację (do servisco, bo przecież tam zamawiam kuriera), że nikt o
      omówionej porze się nie pojawił słyszysz "no przecież DHL był i nic nie dostał"
      • aankaa Re: co to za firma ? 05.01.04, 23:40
        czy ja mam ... wiedzieć kto z kim jakie interesy robi ???
        • Gość: no ja Re: co to za firma ? IP: *.crowley.pl 09.01.04, 11:07
          kurier Servisco-DHL Express, bo właścicielem jest Deutsche Post. W wyniku
          połączenia firm tworzona jest marka pod jedną nazwą DHL Express, taka operacja
          trwa latami. Jakbyście dokładnie słuchali wiadomości, albo czasami przeczytali
          jakąś gazet, wówczas dowiedzieli się byście o co chodzi, a tak.... jesteście
          zwykłe nieuki. Aha czytajcie regulaminy, oferty, etc.... firm z których usług
          korzystacie, potem nie będziecie wypisywali głupot na forum.... aż się
          wnętrzności przewalają jak się to czyta.
    • j_karolak Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE 06.01.04, 08:19
      Fajny wątek.
    • Gość: alexja Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.dhl.com / *.dhl.com 09.01.04, 13:15
      jesli ktos pierwszy raz skorzystal z uslug firmy kurierskiej, ma prawo wsciekac
      sie i rozladowywac swoj gniew - jesli jego sprawa byla tak zle zalatwiona, to
      jasne, ale nie sadze zeby taki sposob jak pan Jacek sobie wybral byl dobry.
      Czasami trzeba sie zastanowic czy kogos "niewinnego" sie nie krzywdzi. Firmy
      kurierskie jak kazde inne maja prawo do pomylek i bledow.... chyba sie
      zgodzicie?!
      • Gość: marekrobert Re: SERVISCO-DHL - TO SZMACIARZE IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.01.04, 21:31
        nie maja prawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka