Gość: mady IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.04, 16:11 poradzcie jak sie do tego zabrac pleaseeeeeeeeeee BOYS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: wymiana koła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:19 poluzuj śruby, podnieś auto, odkręć śruby, zdejmij koło, załóż koło, zakręć śruby, opuść auto, dokręć śruby. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: wymiana koła 26.03.04, 22:03 A po pierwsze zaciagnij hamulec reczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: wymiana koła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 02:10 A może lepiej zacząć od instrukcji obsługi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: wymiana koła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 02:11 Racja, zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mady Re: wymiana koła IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.03.04, 10:51 Dzieki wielkie -ale mimo ze jestem blondynką to instrukcje juz mam w małym paluszku ale problemem jest dokrecenie śrub !! Brak siły>i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: wymiana koła 27.03.04, 14:49 1. zahamować hamulcem ręcznym, wrzucić bieg. Jeśli to możliwe podłożyć coś pod koła, aby mieć 100 % pewności, że auto nie ujedzie. 2. poluzować śruby (przed podniesieniem). Jeśli nie da się ręcznie, to można posłużyć się nogą - stanąć na korbę klucza. 3. podnieść auto na lewarku 4. odkręcić śruby, zmienić koło na zapasowe 5. dokręcić śruby ile się da na podniesionum aucie - dokręcać po przekątnej (1 -> 3 -> 4 -> 2) 6. opuścić auto, dokręcić śruby ile pary w rękach (kolejność jak wyżej!!!) 7. usunąć blokady spod kół, zapakować uszkodzone koło do bagażnika :-) 8. pojechać do wulkanizatora vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mady Re: wymiana koła IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.03.04, 17:33 Elo.. Vatseq super instrukcja muszą ją sobie wydrukowac i wozic w autku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamal Re: wymiana koła IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 02.04.04, 16:09 Pomiędzy punkt 2. i 3. wstawiłbym pkt. "dwa i pół". Zapasowe koło połóż pod samochód. Czasem przy podnoszeniu na lewarku samochód potrafi "zjechać". Naprawdę wtedy dopiero jest trudno wstawić lewarek. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: wymiana koła 09.04.04, 13:09 Dobry pomysł, ale w pkt 1 zaznaczyłem, aby zaciągnąć hamulec, zapiąć bieg i jeśli to możliwe podłożyć coś pod koła. Ale pomysł jest rzeczywiście godny uwagi. :-) vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mady Re: wymiana koła IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.04.04, 21:05 Dżisas dzis kolo Auchan dokonalam wiekopomnego dzieła wymienilam koło dzieki instrukcji uff .............. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: wymiana koła 26.04.04, 11:51 Jeśli to moja instrukcja okazała się pomocna, to cieszę się :-) Oby jak najrzadziej była potrzebna! vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moto. Najlepiej upolować jakiegoś dżentelmena... IP: *.lot.pl 17.04.04, 17:49 ...jeżeli do tej pory nie wyginęli. Pomoże przy wymianie koła, a i można zadzieżgnąć nić owocnej znajomości i już nigdy nie będziesz musiała wymieniać sama koła... Odpowiedz Link Zgłoś