27.01.12, 18:11
Uwaga. Mając na uwadze wysoki poziom zagrożenia na drogach gminy Kobylnica skutkujący koniecznością zakupu wielu urządzeń rejestrujących wykroczenia, które to urządzenia muszą być obsługiwane stale przez 15 funkcjonariuszy straży gminnej , a gmina ma największe przychody ze wszystkich gmin polskich z fotoradarów, wnioskuję : Utworzenie inicjatywy obywatelskiej, którą mam nadzieje poprą wszyscy ukarani mandatem nałożonym przez straż gminną , która zmusi władze województwa do budowy ... Obwodnicy Kobylnicy. Mam tym samym nadzieję, że inicjatywa spotka się z poparciem Pana Wójta oraz pozostałych włodarzy miasta, naczelnika SG nie wykluczając. Po wybudowaniu obwodnicy będziecie się obywatele waszej zacnej gminy sami bezpiecznie przemieszczać karząc za wykroczenia popełniane od czasu do czasu przez mieszkańców. Nikt nigdy w Polsce więcej o was nie usłyszy i będzie wam dobrze. Co wy na to ? Nas ukaranych tak jak ja (zresztą słusznie ) za przekroczenie 71/50 km/h jest naprawdę w Polsce wielu. Myślę , że damy rade załatwić to dla Was. panie Wójcie Pan oczywiście jest zwolennikiem hasła bezpieczeństwo uber alles. Tak więc chodźcie z nami, a jeżeli chodzi o przychody gminy ... zacznijcie kopać. Może macie gaz łupkowy albo jeszcze co innego . Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Kobylnica 29.01.12, 17:23
      Ujalbym to mniej zlosliwie:

Jesli wladze gminy Kobylnica uznaja przejazd przez swoje miasto za tak ekstremalnie niebezpieczny, ze odnotowuja najwieksze w kraju wplywy z mandatow ze slusznie rozstawianych fotoradarow, nalezy zadac wladzom tej najniebezpieczniejszej w Polsce miejscowosci, kiedy zarobia na wybudowanie obwodnicy, aby ich najniebezpieczniejsze w Polsce miasteczko odetchnelo wreszcie od smiertelnego dotychczas zagrozenia, jakim sa kierowcy, w tym liczni tranzytowcy.

A moze juz zarobili, ale ukrywaja ten fakt, aby nie zamordowac kury znoszacej zlote jaja...?
      • rekrut1 Re: Kobylnica 29.01.12, 18:36
        Witam :)
        Panowie,Wasza naiwność aż mnie onieśmiela :)) Obwodnica,co ona ma załatwić? Wystarczy na obwodnicy(na jeden dzień) postawić znak "roboty drogowe" i nieodłączne ograniczenie do powiedzmy do 40-u,następnie udać że się zapomniało go zdjąć i już można "wykorzystywać" okoliczne krzaki.
        Jakieś dwa - trzy lata temu na ul.Drawskiej prowadzono prace drogowe,do dzisiaj pozostał po nich ślad w postaci znaku,stoi sobie zapomniany biedaczek i rdzewieje. Ograniczenia nie postawili bo Drawska "najeżona" progami (słusznie spowalniającymi) a przez większość dnia nie da się po niej jechać szybciej niż 30-ką(gęsty ruch) więc po co znak? W nocy SM nie pracuje.
        Pozdr.
        • rekrut1 Re: Kobylnica 29.01.12, 21:49
          A to dla podbudowania moich przypuszczeń;
          Pan Artur z Postomina dostał pocztą mandat i zdjęcie zrobione przez fotoradar. Mandat za przekroczenie dozwolonej prędkości w nie istniejącej wiosce (nie figuruje ona nawet na mapie Polski). Fakt że tam nigdy nie był (bo i jak skoro nie istnieje)nie trafił do przekonania sądu.
          Kierowca musi zapłacić mandat i koszta sądowe.A Wy o jakiejś Kobylnicy :)
          I dobrze wszak żyjemy w praworządnym kraju.
          Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka