Dodaj do ulubionych

Konkurencja wziela sie lby?

01.08.13, 10:11
Otoz mamy obszar zabudowany formalnie, nie spelniajacy zadnego kryterium obszaru zabudowanego. Mamy, o czym kiedys informowalem, informacje o odcinkowym pomiarze zasadnych i koniecznych do zmartwychwtan 50 km/h. I mamy pojazd SM z wycelowanym w zabojcow matek i staruszek radarem. A przed radarem nieoznakowany radiowoz (blekitny passat, znany w okolicach z egzekwowania jakze zasadnego ograniczenia na dwujezdniowym wyjezdzie z warszawy zabudowanym lasem, kanalem i ograniczeniem predkosci). Obok na poboczu dwie umundurowane na czarno i dwie na blekitno postaci. Glowe sobie dam uciac, ze jeden z policjantow, gdy ich mijalem, przyjal postawe "no co? szurasz?" z glowa wysunieta do przodu i w ustabilizowanym rozkroku, cale cialo lekko pochylone do przodu.
Obserwuj wątek
    • agios_pneumatos Re: Konkurencja wziela sie lby? 01.08.13, 12:42
      Do niemców (i ich bronienia zapomnianego po robotach drogowych ograniczenia do 60 km/h w środku lasu) trochę jeszcze brakuje.
      • nazimno Chedozysz. 01.08.13, 12:57
        Zaloga nieoznakowanego samochodu z przenosnym radarem w Niemczech to tylko jeden
        funkcjonariusz.

A tutaj jest 4 (z czego 3 nierobow).
        • pacanek_ten_prawdziwy Re: Chedozysz,albo i nie 01.08.13, 18:53

Hallo !!!

Hmmm, to musimy po roznych Niemczech jezdzic , bo ja juz widzalem pare razy , ze bylo ich dwoch .
          No ,ale w Niemczech ,kazdy Land moze miec swoje przepisy co do obsady nieoznakowanego samochodu z przenosnym radarem w Niemczech.
          Albo sie myle ???
          • nazimno To proste. 02.08.13, 10:50
            Jezeli jest to typowe kombi z fotoradarem za tylna szyba, to stoi ono wylacznie
            w celu robienia zdjec i zaloga jest jednoosobowa, poniewaz nie ma ZADNEGO powodu,
            aby op....lo sie za pieniadze podatnika az dwoch funkcjonariuszy.
            Podobnie jest, gdy trojnog z fotoradarem wystawiono tuz za maskujacym krzaczkiem.
            Tez jest jeden funkcjonariusz.
            Nikt nikogo nie zatrzymuje i ani nie legitymuje ani nie karze na miejscu.
            To jest akceptowalna i tania wersja punktu uslugowego uslug fotograficznych.

W przypadku patroli "aktywnych" jezdzi dwoch funkcjonariuszy ze wzgledow oczywistego bezpieczenstwa.

Czy sie mylisz, ocen teraz sam.
            • pacanek_ten_prawdziwy Re: To proste?? Napewno ??? 02.08.13, 17:23

Hallo nazimno !!!

Nie chce ,aby ta dyskusja z toba przerodzila sie z twojej strony w pyskowke
              ( co by mnie nie zdziwilo ) , ale ostatnio na osiedlu w tzw Zone 30 , stal ,co prawda nie kombi , ale vw turan , fotografowali ( liczba mnoga , bo bylo dwoch funkcjonariuszy ) w obydwie strony jazdy .
              A w ostanim ( i man nadzieje naprawde ostatnim ) mandacie za szybkosc , gdy mnie "blysneli " za szybkosc , jako swadkowie byly podane nazwiska dwoch ( 2 ) funkcjonariuszy .

Ale dla swietego spokoju , jak zwykle masz racja bo to jestes tio na forum znawca niemieckiej tematyki.
              "Czy sie myle , ocen teraz sam. "

Napisales :
              "Podobnie jest, gdy trojnog z fotoradarem wystawiono tuz za maskujacym krzaczkiem.
              Tez jest jeden funkcjonariusz. "
              Ostatnio , moze przed dwona , trzema dniami , stali ( liczba mnoga ) na ograniczeniu 30 km/ h przed szkola , nie mieli co prawda radaru "tuz za maskujacym krzaczkiem" , lecz ladnie i widocznie ustawiony na chodniku i tez bylo ich dwoch .
              No ale to napewno wyjatki potwierdzajace twoja "teorie "
              • nazimno Realia sa lepsze, niz wyobrazenia. 05.08.13, 09:42
                Tutaj internauci nasmiewaja sie z jednoosobowej obslugi fotaradaru, ktora to obsluga
                "zasnela na sluzbie snem sprawiedliwych":

www.talkteria.de/forum/topic-119519.html
                To, co Ty widzisz, nie zawsze pozwala na wyciagniecie Twoich wnioskow, a mianowicie,
                ze funkcjonariuszy jest (zawsze?????) dwoch.
                Pocieszajace jest jednak to, ze op....la sie tylko jeden, a nie 4 albo 3 darmozjadow.

• pacanek_ten_prawdziwy Re: Realia sa lepsze, niz wyobrazenia. 05.08.13, 17:51
                  nazimno napisał:

Tutaj internauci nasmiewaja sie z jednoosobowej obslugi fotaradaru, ktora to obsluga
                  "zasnela na sluzbie snem sprawiedliwych":

"www.talkteria.de/forum/topic-119519.html"
                  To, co Ty widzisz, nie zawsze pozwala na wyciagniecie Twoich wnioskow, a mianowicie,
                  ze funkcjonariuszy jest (zawsze?????) dwoch.
                  Pocieszajace jest jednak to, ze op....la sie tylko jeden, a nie 4 albo 3 darmozjadow.

Hallo nazimno !!!

Naprawde ciezko jest zrozumiec twoja " zagmatwana " logike .

Jesli,tak jak tu napisales :
                  "To, co Ty widzisz, nie zawsze pozwala na wyciagniecie Twoich wnioskow, a mianowicie,
                  ze funkcjonariuszy jest (zawsze?????) dwoch."
                  oznacza to mije OSOBISTE obserwacje sie nie licza , bo wazne dla ciebie jest tylko jakis wpis na niemieckim forum , bo tam tak napisali , po niemiecku .

Ale , znowu klania sie czytanie ze zrozumieniem , bo tam w dyskusji pojawiaja sie glosy piszace o dwoch funkcjonariuszach .
                  A tak pozatym,gdzie ja napisalen ( zawsze ????? ) jak ty to znowu tak delikatnie
                  sugerujesz ????

Hmmm , ale nie dyskutuje z toba , nie wlasna obserwacje, ale to co na niemieckim forum napisane jest po niemiecku to jedyna i sluszna prawda .

pacanek_ten_prawdziwy

Ps.
                  kiedys opowiadalo sie taki kawal :
                  szedl chlop kolo plota , a tam ktos napisal pi.....zda , no jak napisane to musi bac prawda , niewazne ze wlasne oczy i rozum podpowiada cos innego , do dzisiaj ma ten chlop problemy z dzazgami w jezyku .

• nazimno Przeczytaj uwaznie ostatni post BrilleWilli: 05.08.13, 20:20

www.talkteria.de/forum/topic-119519.html
                    Wiec mylisz sie, podobnie jak paru innych.

• pacanek_ten_prawdziwy Re: Przeczytaj uwaznie ostatni post BrilleWilli: 05.08.13, 23:58

Hallo nazimno !!!!

Mam pytanie do ciebie , a co to za autorytet ten BrilleWilli ????
                      Jeden z forumowiczow na niemieckim forum .

Przeczytaj za to uwaznie ten post , coprawda po polsku , ale jak przeczytasz dwa razy i naglos to moze uda sie tobie zrozumiec ten tekst :
                      forum.gazeta.pl/forum/w,510,146161100,146187775,Realia_sa_lepsze_niz_wyobrazenia_.html
                      i jeszcze ten :
                      forum.gazeta.pl/forum/w,510,146161100,146229385,Re_Realia_sa_lepsze_niz_wyobrazenia_.html
                      Zastanow sie nad tym co tam przeczytales , daj sobie czas na zrozumienie tekstu i
                      jak juz zrozumiesz to dopiero odpisz .
                      Jak na polskim forum Gazeta.pl forumowicz pisze o wlasnych przezyciach to nie moze wyciagac z tego wnioskow , ale jak ktos pisze na niemieckim to ma zawsze racje ????

Hmmm, no tak trzeba sie dowartosciowac ???? To sie ..................................
                      • nazimno odnosze wrazenie, ze nic nie rozumiesz 06.08.13, 08:07
                        -nic
                        W zwiazku z tym dalsze argumentowanie to tylko strata czasu.
                        • pacanek_ten_prawdziwy Re: odnosze wrazenie, ze nic nie rozumiesz 06.08.13, 17:50
                          nazimno napisał:

> -nic
                          > W zwiazku z tym dalsze argumentowanie to tylko strata czasu.

Hallo nazimno !!!

He he he ,ale sie usmialem " argumentowanie "
                          Ja widzalem pare razy ,ze bylo ich dwoch a ty chcesz mi wmowic , ze nie moze byc ,aby dwoch bylo i zwykla dyskusje na niemieckim forum dajesz tu jako link i nazywasz to argumentami ?????
                          Kiedy ty to zrozumiesz, ze sa ludzie ktorzy nie musza czytac na niemieckich forach , by wierzyc w to co sami zobacza ???????
                          • nazimno Tobie sie najwyrazniej "dwoi w oczach"... 06.08.13, 18:08
                            Czy Ty wreszcie zrozumiesz, ze opel kombi z radarem za tylna szyba "zawiera"
                            w normalnym przypadku (gdy robi tylko same fotki) jednego funkcjonariusza?

Chyba, ze w tej Twojej wsi maja za duzo etatow dla nierobow.

PS
                            Twoje wnioski przypominaja te z tzw. "nauki radzieckiej".

Gdy na parkingu zobaczysz dwa koty, to wyciagnac mozesz wniosek, ze koty chodza parami.
                            Wierz w to, co zobaczyles.
                            I tak mi to "lata".
                            • pacanek_ten_prawdziwy Re: Tobie sie najwyrazniej "dwoi w oczach"... 06.08.13, 18:55
                              nazimno napisał:

> Czy Ty wreszcie zrozumiesz, ze opel kombi z radarem za tylna szyba "zawiera"
                              > w normalnym przypadku (gdy robi tylko same fotki) jednego funkcjonariusza?

Czy ty wreszcie zaczniesz czytac ze zrozumieniem i pisac z sensem ??
                              Ja pisalem o turanie i dwoch funkcjonariuszach

> Chyba, ze w tej Twojej wsi maja za duzo etatow dla nierobow.

Osz kurna , to juz tak tobie argumentow brakuje , ze nie znajac mnie ,zaczynasz o mojej wsi ??
                              A tak apropo , masz cos przeciwko wiosce ??

> PS
                              > Twoje wnioski przypominaja te z tzw. "nauki radzieckiej".

Hmmm tu musze sie poddac , jestes lepszy bo ja nie przerabialem zadnej "nauki radzieckiej ",
                              ale teraz to wiem , dlaczego ty tak piszesz jak piszesz -
                              • nazimno ...jednak masz przeblyski(czasem) 06.08.13, 19:51
                                cyt.: Gdy na parkingu zobacze dwa koty to wyciagne wniosek , ze WIDZALEM DWA KOTY

To nie jest zaden wniosek, to stwierdzenie faktu.

Co do tej "nauki radzieckiej" - wyciagnales wlasnie jeden z charakterystycznych dla niej wnioskow o tym, ze ja ja rzekomo "zaliczalem".
                                Swietnie sie bawie - napisz jeszcze cos w tym samym stylu.
                                I nie poddawaj sie - glowa do gory !!!

• pacanek_ten_prawdziwy Re: ...jednak masz przeblyski(czasem) 06.08.13, 23:14
                                  widze ze troll nazimno jest znowu w swoim zywiole , nic na temat , tylko osobiscie .

Nie , nie napisze tego do do moderatora , tak jak to zrobil kiedys troll nazimno :
                                  "musimy cos zrobic z tym bydlakiem nazimno , bo to bydle znowu mnie obraza"

Poprostu zignoruje tego trolla

Jak zwykle nic na temat -
                                  • nazimno ...bawie sie znakomicie... 06.08.13, 23:59
                                    • pacanek_ten_prawdziwy Re: i tak pozostalo Ci tylko to bydle ??? 07.08.13, 00:19
                                      O widze ze troll nazimno jest znowu w swoim zywiole , nic na temat , tylko osobiscie .

Nie , nie napisze tego do do moderatora , tak jak to zrobil kiedys troll nazimno :
                                      "musimy cos zrobic z tym bydlakiem nazimno , bo to bydle znowu mnie obraza"

Poprostu zignoruje tego trolla

a co ma ten twoj wpis z tematem :
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,510,146189337,146189337,Hmmm_karanie_bez_podstaw_prawnych_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka