kantr 25.11.13, 18:41 Wybaczcie pytanie, ale jestem kompletnie zielona w tej kwestii. Czy jak kupuję OC samochodowe to mam w pakiecie też pomoc drogową lub holowanie w przypadku kolizji? Czy muszę sama znaleźć firmę tym się zajmującą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: Pomoc drogowa 25.11.13, 18:59 nie.... OC to jest ubezpieczenie od twojej odpowiedzialności cywilnej (znaczy po to aby cie nikt po sądach po odszkodowanie nie ciągał za szkodę, którą ty zrobiłaś. ale.... niektóre TU dorzucają taką usługę dodatkowo do OC lub każą do niej dopłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Gdy serwisujesz stale samochod w jakiejs sieci, to 25.11.13, 19:38 niektore daja tzw. "assistance". Jest to marchewka dla klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
hasch1 Re: Pomoc drogowa 25.11.13, 19:40 Wiele, większość firm posiada opcję asistans. Jak kupisz to bendą Cię dopieszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
barmarta2 [...] 25.11.13, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno ...duecik spamerski... 25.11.13, 20:36 Te nudne, namolne i ograne spamy sa na tym forum calkowicie nieskuteczne. Przerzuc sie na proszki do prania albo na kremy na zmarszczki, ktore usuwaja 72,5 % zmarszczek. Najlepiej na jakims "plotku", gdzie spotkasz takie same jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-mroz [...] 14.01.14, 07:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens [...] 14.01.14, 23:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmul Re: Pomoc drogowa 12.08.15, 20:45 Róznie, zalezy gdzie masz OC, ale polecam się osobno zabezpieczyć, ja chwalę sobie firmę hussar-pomoc.com Odpowiedz Link Zgłoś
justa14569 Re: Pomoc drogowa 16.09.22, 13:57 Samo OC nie zapewnia Ci holowania jeżeli jesteś sprawcą kolizji. Na szczęście do polisy często można dokupić tani assistance, który może nie jest wybitny, ale jakiś tam dystans uwzględnia. Jeżeli wybierze się lepszą opcję to odholują cię nawet jak jesteś 5 km od domu :D Ja ogólnie biorę assistance jeśli jest tanie, bo nie widzę sensu w dmuchaniu na zimne jeśli nie podróżuję daleko. Jak mi się dwa razy w życiu wykrzaczył samochód to zadzwoniłam po motofirmę i panowie wszystko załatwili ekspresowo. www.motofirma.eu/pomoc-drogowa/ Odpowiedz Link Zgłoś