Dodaj do ulubionych

Opony zimowe

22.10.16, 13:57
Jakie opony zimowe montujecie w swoim samochodzie?? Możecie jakiś model polecić a jakiś odradzić?
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Opony zimowe 22.10.16, 14:31
      Z TYCH CO MIALEM:

1. DEBICA
      2. BARUM (ZACZYNAJA GWIZDAC POWYZEJ 100 KM/H)
      3. POINT S

MODELI NIE PAMIETAM.

JEST TO MOJ SUBIEKTYWNY RANKING, ZADNYCH TESTOW POROWNAWCZYCH NIE PRZEPROWADZALEM. JEDNOCZESNIE JEST TO KOLEJNOSC ICH UZYWANIA. W SUMIE WSZYSTKIE SPELNIALY SWOJE ZADANIE.
    • qqbek Re: Opony zimowe 22.10.16, 17:35
      Zdecydowanie odradzam Dębice Frigo 2. Na śniegu świetne, ale przed wyjazdem w głębszą kałużę warto odwiedzić notariusza i testament sporządzić. Przez ostatnie lata (na 3 różnych autach) miałem Goodyear-y UG7+ (dwa auta) i teraz Pirelli Scorpion Ice - obydwa modele mogę z czystym sumieniem polecić (chociaż chyba UG7+ to już chwilę nie są produkowane).
      • nazimno Re: Opony zimowe 23.10.16, 12:39
        W dwoch samochodach mamy rozne
        rozmiary Conti TS850 i nie ma na co narzekac.
        Podobnie byloby pewnie z Michelin albo Pirellli.
        Reputacja im nie pozwala robic knotow.

• rapid130 Re: Opony zimowe 23.10.16, 15:18
          Pozwala. :/
          Pirelli Carving świetnie funkcjonowały mi przez pierwszy sezon, drugi dobrze, a od trzeciego jakby piorun strzelił w rabarbar. Trudno ujechać w śniegu, o błocie pośniegowym nie wspomnę. Poprawnie otrzymują tor jazdy, ale trakcja przy hamowaniu i przyspieszaniu, że pożal się Boże. I nie ma to wiele wspólnego z wysokością bieżnika, wciąż mają około 7-8 mm. Żal będzie je wywalić. :/
          • nazimno Re: Opony zimowe 25.10.16, 12:01
            A popatrz na indeks roku produkcji.
            Tak w ogole to dziwna jest ta ocena.
            Albo rybka albo pipka.
    • el_elefante Re: Opony zimowe 25.10.16, 15:25
      Trudno doradzić, bo tego samego modelu opony o różnych rozmiarach potrafią się różnie zachowywać. Przykład: Alpin 3 165 na śniegu rewelacyjne, trzy lata później, o numer szersze Alpin 4 (teoretycznie poprawione) ocena przeciętna naciągana. Szukaj ocen konkretnych opon.
    • graham09 Re: Opony zimowe 27.10.16, 23:19
      Dobrze zrobiłeś ja w tamtym sezonie zaraz jak się pojawiły kupiłem te opony i jestem mega zadowolony. Bardzo dobrze sprawdzają się na błocie i śniegu, dodatkowo są ciche i po pierwszym sezonie opony dalej wyglądają jak nowe.
      • onanista1281 Zachowanie na wodzie E, zużycie paliwa F 28.10.16, 00:23
        ...czy trzeba coś jeszcze dodawać?
        Chyba tylko "Zdrowaśkę" dla wierzących... przed wjazdem w głębszą kałużę na tym bublu.
    • 88lukaszm Re: Opony zimowe 05.11.16, 19:40
      a miał ktoś z Was Yokohamy V905?? Takie opony mi wulkanizator poleca i nie wiem czy warto kupić czy szukać czegoś innego.
    • tiges_wiz wielosezonowe 06.11.16, 12:18
      www.auto-swiat.pl/eksploatacja/test-opon-zimowych-w-rozmiarze-205-55-r16-juz-wiemy-ktore-sa-najlepsze/m6pnss
      wynik wielosezonowej bardzo dobry. jest lepsza od średnich i słabych zimówek, ustępując tylko najlepszym, a mamy oponę której nie straszne -20 w październiku i +20 w grudniu.
    • beataxx84 Re: Opony zimowe 23.01.17, 11:57
      Dębica lub Bridgestone :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka