Dodaj do ulubionych

Apteczka z apteki

IP: *.veranet.pl 14.01.07, 14:02
Mam standardowa jaka byla w aptece, ale ktos mi opowiadal, ze podczas kontroli
pokazal reklamowke (akurat wracal z apteki) i w srodku byly prezerwatywy i
tabletki na watrobe i podobno 'przeszlo' (nie dostal mandatu).
Obserwuj wątek
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Apteczka z apteki 14.01.07, 16:23
      Ale jeszcze się apteczki kontroluje w samochodach osobowych?
      • Gość: fragi Re: Apteczka z apteki IP: *.zebyd.com.pl 15.01.07, 00:12
        A dlaczego miałby dostać ? Żaden przepis nie określa co ma być w apteczce a
        zatem nie musi być w niej niczego. Musi być tylko apteczka. Oczywiście tylko w
        taksówkach, autobusach itp.
        • crannmer Slowianskie podejscie do tematu 15.01.07, 11:01
          Gość portalu: fragi napisał(a):

> A dlaczego miałby dostać ? Żaden przepis nie określa co ma być w apteczce a
          > zatem nie musi być w niej niczego. Musi być tylko apteczka. Oczywiście tylko w
          > taksówkach, autobusach itp.

Mosz ci slowianskie podejscie od tematu. Jak w tej lekturze szkolnej, gdzie
          chlopi nie poszli pomagali gasic chalupy, skoro miala przepisowa drabinke
          przeciwpozarowa. Wiec wymogom stalo sie zadosc.

Wymagany w kilku inych krajach, a zalecany w Polsce sklad apteczki samochodowej:
          www.autokosmetyki.pl/apteczka_din_13164_classic_w_opakowaniu_z_nylonu_spelnia_normy_eu,p169.html?sid=6d7dbdfa5bec238ff930e763f3b5ec21
          www.autokosmetyki.pl/apteczka_din_13164_classic_w_pudelku_z_tworzywa_spelnia_normy_eu,p170.html?sid=6d7dbdfa5bec238ff930e763f3b5ec21
          Posiadanie apteczki w samochodzie lezy we wlasnym interesie posiadacza. Albowiem
          wielu potencjalnych ratujacych stosuje stara (i dobra) wojskowa zasade
          udzielania pomocy opatrunkami osobistymi rannego, a nie wlasnymi.

MfG

C.
          • edgar22 Re: Slowianskie podejscie do tematu 15.01.07, 11:30
            crannmer napisał:
            > Posiadanie apteczki w samochodzie lezy we wlasnym interesie posiadacza.

Jak najbardziej. Ale mowa była o mandacie a nie o zdrowym rozsądku.
            • Gość: Driverka Re: Slowianskie podejscie do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 13:39
              Apteczka nie jest obowiazkowa,ale ja mam po Niemcu właścicielu,dobrze
              wyposazona.Ale kola pozamianial cham jeden (z przodu byly czternastki a z tylu
              trzynastki),widac musial miec lepsze opony na 14"
              • Gość: K0pytko Re: Slowianskie podejscie do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:34
                Oczywiście, że apteczka jest niobowiązkowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka