Dodaj do ulubionych

ten kurdupel podpisał tę poprawkę o światłach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:48
Żeby go za to cholera wzięła i to najlepiej jeszcze w tym tygodniu
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: ten kurdupel podpisał tę poprawkę o światłach 28.03.07, 16:56
      Jakos z trudem mi przychodzi komus zle zyczyc, ale tym razem sie z Toba zgadzam.

Ale nie dlatego, ze te ustawe podpisal :-P
    • radek99990 Re: ten kurdupel podpisał tę poprawkę o światłach 28.03.07, 18:02
      Ten"z matra cięty" przecie wie wszystko lepiej.
    • akodo78 a Ty Tadeuszu może się pokażesz? 28.03.07, 18:05
      Pokaż jaki jesteś piękny, internauci chętnie skomentują Twój wygląd. Mógł byś
      nie obrażać prezydenta? Odrobinę kultury. Nie umiesz inaczej komentować? Możesz
      mieć własne zdanie i nie zgadzać się z nowelizacją ale chyba są inne sposoby
      wyrażania swoich opinii?
      • Gość: re Re: a Ty Tadeuszu może się pokażesz? IP: *.icm.edu.pl 28.03.07, 19:03
        A ja mozna nie obrazac takiego g....?
        • Gość: akodo normalnie IP: *.chello.pl 28.03.07, 20:20
          bo to żałosne obrażać własnego prezydenta
          • Gość: re Re: normalnie IP: *.icm.edu.pl 28.03.07, 22:38
            Gość portalu: akodo napisał(a):

> bo to żałosne obrażać własnego prezydenta

To nie jest moj prezydent.
            Prędzej klocek bedzie moim prezydentem niz toto.
          • Gość: Stalker Re: normalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:41
            To żałosne mieć takiego typowego zawistnego polaczka za prezydenta.
      • tadeusz542 niestety nie mam karabinu 28.03.07, 20:46
        więc pozostają mi słowa
    • dziedzicznacytadelafinansjery Tadeuszu - prezydent jak zwykle dobrze zrobił 28.03.07, 21:49
      I bardzo się cieszę, że wreszcie i ten przepis dotarł do naszego kraju.
      Pamiętaj, po 14 dniach od publikacji w dzienniku ustaw wsiadasz w autko i pyk -
      włączasz światełka. A jak nie- to najpierw pouczonko a potem mandacik, mandacik...
      • tadeusz542 mówiąc uczciwie mandacik w dupę moga sobie wsadzić 28.03.07, 21:59
        Dałem se radę z Milicją Obywatelską to te patałachy mogą mnie w dupę co
        najwyżej pocałować.
        Odbiorą prawko , będę jeżdził bez ale nie w tym rzecz żebym się użerał z
        szeregowymi policjantami którzy też niewiele mogą.
        Po prostu będę się starał każdy nieżyt gardła podciągnąć jako skutek
        dodatkowego CO2 i zacznę gnębić Prokuratury doniesieniami o przestępstwie
        jak zacznę im dostarczac po cztery na tydzięń to będą musieli specjalnego
        zatrudnić do obsługi mojej skromnej osoby.
        Trzeba tym złodziejom jakoś pomniejszyć te zyski.
        Jeszcze coś zapewne wymyślę zwłaszcza jeżeli za rok się okaże że liczba ofiar
        jest WIĘKSZA.
        • ksmx W ogóle wyp... ze społeczeństwa..żyj sam.. 28.03.07, 22:08
          Znam takich co patrzą na każdy rachunek ze spółdzielni mieszkaniowej i buntują
          się przeciwko sprzątaczkom, remontom, wymianom żarówek bo im się wydaje, że żyją
          w próżni. Dam głowę, że dla sąsiadów jesteś upierdliwcem, z rodziną nie
          utrzymujesz kontaktów, a sąsiedzi (o ile ich masz) od wielu lat nie mówią ci
          "dzień dobry".
          Dla ciebie już za późno i szczerze mi żal twojego marnego żywota. Ja to wiem, że
          nic z siebie nie dajesz i również nic do ciebie nie wraca, tak to działa. W tym
          upatruję twoje zgorzknienie. Piszesz "złodziejom",...,urodziłeś się w Polsce i
          masz prawa i obowiązki obywatela, a Polski rząd to twój pełnoprawny rząd, który
          ty wybrałeś.

Mam dla ciebie radę. Nie podoba się? Zawsze możesz wypie..ć do izraela i
          zrzec się obywatelstwa, a wtedy "złodzieje" będą tobie i tobie podobnym obcy.
          • Gość: tadeusz nie obrażaj mnie że wybrałem tych idiotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:23
            Nie cierpię po prostu jak ktoś w żywe oczy działa na moją szkodę i jeszcze
            twierdzi ,że to dla mojego dobra i bezpieczeństwa.
            Gdyby powiedzieli wprost ,że nie ma kasy i trzeba jakoś budżet ratować słowa
            bym nie powiedział.
            nie podejmuje się decyzji dotyczących połowy społeczeństwa ot tak sobie -
            trzeba chociaż coś mruknąć
          • Gość: tadeusz ksmx - ja jestem ateistą i ptaszka mam całego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:15
            Dla mnie wiara w Boga to czysty folklor, a jedyne czego żałuję to że Jaruzel
            oddał władze tym cymbałom.
            • ksmx Re: ksmx - ja jestem ateistą i ptaszka mam całego 29.03.07, 20:46
              Chociaż to dobre...
    • mariusz-ef Re: ten kurdupel podpisał tę poprawkę o światłach 29.03.07, 07:25
      no, podpisał
      zrobił to co cały ten rząd robi najlepiej - czego sie nie tknie to sp*eprzy (chyba dlatego mysla o sobie ze sa prorodzinni)
    • jaro_ss Dobił mnie, choć miałem do niego tyyle sympatji... 29.03.07, 09:06
      A niech tych poprawiaczy świata, jak zwyl=kle Kaczorów lubię to tym razem
      jestem wkurzony.
      • tadeusz542 pamiętajcie o tym w czasie wyborów 29.03.07, 20:39
        Platforma NIE za tych dwóch osłów co poddali ten pomysł
        PiS NIE za poparcie tego debilizmu.
        Wolę tych złodziei z SLD
        • Gość: :)))) Re: pamiętajcie o tym w czasie wyborów IP: *.acn.waw.pl 31.03.07, 19:31
          tadeusz542 napisał:

> Platforma NIE za tych dwóch osłów co poddali ten pomysł
          > PiS NIE za poparcie tego debilizmu.
          > Wolę tych złodziei z SLD

Zdziwicie się, ale to oczywiste że rządy SLD są dla nas najkorzystniejsze. Kradną mniej niż PO (układ
          warszawski) i organizują państwo tak, by były zyski dla nich a przy okazji skapuje się i reszcie. PO
          kradnie wszystko i dla reszty nie zostaje, zaś PIS organizuje kraj tak, by były warunki do rozliczeń z
          nielubianymi przez kaczki. I tu, podobnie jak w przypadku SLD, też dostajemy odpryskami w gębę.
          Tylko tam to były odpryski zysków a tu zamiast zysków są wyroku, wilcze bilety, awantury i jad.
    • agaga2 a tak wogóle ...tadeuszu 31.03.07, 19:43
      z jakiego powodu jazda na światłach tak Cię przeraża i nie tylko ciebie ????
      Trzy dni temu jechałam do sklepu około 19 robiło się już ciemno a i tak
      natknęłam się na 2 idiotów jadących bez świateł ,teraz przynajmniej nie będzie
      miało znaczenia to czy odróżniają dzień od nocy...
      • Gość: tadeusz bo to zmienia sytuację droga agago IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:13
        teraz kiedy nie ma obowiązku jazdy na światłach jeśli chcesz wyprzedzić a
        widzisz na drodze jakiś zarys którego nie jesteś pewną to czekasz aż się
        wyjaśni czy jedzie on naprzeciw czy tez wyprzedza.
        Kiedy światła zaczną obowiązywać kierowca nie widząc reflektorów po prostu
        wykona manewr gdy tymczasem każdego dnia około dziewięciu tysięcy samochodów
        pojedzie bez świateł i dla kilku z nich skończy sie to na masce nadjeżdżającego
        z przeciwka.
        To około 1/1000 użytkowników dróg która niestety podczas jazdy ulega awarii i
        kierowcy tych pojazdów moga nawet nie wiedzieć ,że jadą nieoświetleni.
        Dziwi mnie wprowadzenie tego obowiązku bo przecież znacznie większa niż
        normalnie ilość wypadków zimą to właśnie zderzenia czołowe podczas
        wyprzedzania.
        No ale 3 miliardy złotych dla tych złodziei wycisza skrupuły.
        • agaga2 oj Tadeusz... 01.04.07, 17:01
          idąc dalej tokiem twojego rozumowania w okresie , w którym do tej pory światła
          nie były obowiązkowe statystycznie powinno być dużo mniej wypadków niż w
          okresie od października do lutego. Czy tak jest czy nie -nie mam pojęcia ,
          wiem natomiast ,że normalny (czyt. ostrożny i odpowiedzialny)kierowca nie
          będzie jeździł na zasadzie : nic nie świeci to sobie wyprzedzę...absurd.
          Zdarzają się nieprzewidywalne sytuacje na drodze i nic tego nie zmieni , no
          chyba ,że zmieni się mentalność polskich kierowców ale to już jest raczej w
          sferze abstrakcji...
          • Gość: tadeusz zobaczymy za rok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:49
            ilu bedzie naśladowców Otylii
          • a_weasley Re: oj Tadeusz... 13.04.07, 12:48
            agaga2 napisała:

> idąc dalej tokiem twojego rozumowania w okresie , w którym do tej pory światła
            > nie były obowiązkowe statystycznie powinno być dużo mniej wypadków niż w
            > okresie od października do lutego. Czy tak jest czy nie -nie mam pojęcia,

A jest, jest, ale zupełnie z innego powodu - dłużej jest jasno, rzadziej pada
            deszczm, a zwłaszcza gołoledź latem występuje w naszym klimacie dość rzadko.

> wiem natomiast ,że normalny (czyt. ostrożny i odpowiedzialny)kierowca nie
            > będzie jeździł na zasadzie : nic nie świeci to sobie wyprzedzę...absurd.
            > Zdarzają się nieprzewidywalne sytuacje na drodze i nic tego nie zmieni , no
            > chyba ,że zmieni się mentalność polskich kierowców ale to już jest raczej w
            > sferze abstrakcji...
            >
            • Gość: tadeusz542 Re: oj Tadeusz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 09:27
              Alfa 159 1,9 JTD emituje 16 kg CO2/100km spala 6.0 l/100km.
              Astra Clasic II emituje 15,1 kg CO2na 100km zużycie paliwa 6,3 l/100km, Honda
              Insurance 13 kg 200g CO2/100km żużycie paliwa 5,6 l/100km , Suzuki Grand Vitara
              20kg 500gr CO2/100km zużycie paliwa 7,7/100km,
              Fiat Punto CO2 14kg 500gr /100km żużycie paliwa 6,1 l/100 km.
              To jest zużycie paliwa bez obciążenia silnika pojazdu czymkolwiek innym prócz
              pojazdem i kierowcą , dane te ostatnio musi zamieszczać każdy reklamujący
              samochód dealer więc oglądając reklamy zwrócćie uwagę na dane techniczne - moje
              są z Wyborczej .
              Zauważcie ,że emisja spalin zawsze jest dwukrotnie wyższa od zużycia paliwa -
              kto nie był jełopem z chemii ten wie dlaczego.
              Zatem w przypadku mało spalającej Hondy Insurance dodatkowe spalanie z powodu
              świateł będzie wynosiło około 5g paliwa na 1 km co daje 10g spalin na 1
              km ,100 gr na 10 km i już kilogram CO2 na 100km
              Ponieważ po drogach Polski jeździ codziennie 14 milionów samochodów srednio
              przejeżdżających 50 km to gdyby to były same Hondy Insurance to i tak emisja
              spalin z powodu świateł wyniosłaby 7 milionów kilogramów czyli 7 tysięcy ton
              Jednego dnia 7000 ton spalin trafiałoby do atmosfery gdyby to były wyłącznie
              Hondy , trafia kilkakrotnie więcej bo są ciężarówki , stare rzęchy i inny
              sprzęt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka