tiges_wiz 15.05.09, 11:52 chcialem zrobic film z przejazdu przez wiadukt, gdzie chodniki sa poodgradzane .. zostal wyremontowany 3 lata temu i 30-tka zostala (i znak o nierownej nawierzchni) .. ale je zdjeli w koncu :D .. co za tempo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 12:01 Tiges_wiz napisał: > co za tempo! Ale czyje? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 12:03 Moj test dlugoterminowy trwa. Wciaz dwa razy wyjezdzam z terenu zabudowanego, a wracajac dwa razy wjezdzam. W sumie to juz zaczynam sie zastanawiac, czy aby nie jest to celowe dzialanie, a ja przeoczylem wazne zmiany w KD. Moze takie oznakownie oznacza, ze teren jest bardziej zabudowany niz taki zwykly (nie)zabudowany? Jednak mamy inny kwiatek na tej samej drodze. Otoz na jednej z bocznych ulic prowadzony byl remont. Na szczescie nie spowodowal on ustawienia jakichs szykan, ograniczajacych predkosc. Jednak cala okolica jest obwieszona informacjami o utrudnieniach wraz z propozycja objazdu (chyba najdluzsza mozliwa droga, ale "oszczedzajaca" strefe zamieszkania, przez ktora znawcy tematu omijali remont). Znaki ustawiono jakies 2 tygodnie przed rozpoczeciem prac. Prace wykonano w rekordowym tempie dwoch tygodni, co jak na polozenie kilku plackow asfaltu na odcinku 500 m jest tempem swiatowym. A teraz dochodzimy do sedna - remont zakonczyl sie juz ze 3 tygodnie temu. Ktos bardzo pracowicie pozaklejal tasma znaki informujace o robotach, jak i objazdach. I juz. Znaki jak byly, tak sa. Z niektory tasma zaczyna odpadac. Ciekawe ile czasu te znaki beda wprowadzaly w blad lub tylko robily "szum" informacyjny? Kolejny test dlugoterminowy? Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 16:36 edek40 napisał: > Moj test dlugoterminowy trwa. ale nie napiszesz gdzie to ma miejsce , prawda? Wiem dlaczego . Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 15:05 Były nawet zdjęcia, habudziku. Poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:15 tomek854 napisał: > Były nawet zdjęcia, habudziku. Poszukaj. Oczyiście że były . I co z tego skoro złapałem Edzia na tym że w kwestii zdjęć też kłamie . Pokazał ( w innym wątku ) zdjęcia i opisał że nie ma żadnych innych znaków ale nie przewidział że ktoś się dopatrzy znaku ostrzegawczego . Po powiekszeniu , wyczyszczeniu zdjęcia widać ten znak jak byk stojacy . Dlatego chciałem by wskazał to miejsce które "testuje" bym mógł tam pojechać i sam wykonać zdjęcia oraz naocznie przekonać się czy aby znowu nie kłamie . Teraz wiesz dlaczego nie wskaże dokładnie tego miejsca - nie pierwszy zresztą raz . Przecież nie proszę o adres zamieszkania . Odpowiedz Link Zgłoś
truskava Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 16:55 edek40 napisał: (...) > Ktos bardzo pracowicie pozaklejal tasma znaki informujace o > robotach, jak i objazdach. I juz. Znaki jak byly, tak sa. (...) To chyba jakaś bardziej zorganizowana akcja - "u mnie" jest podobnie: po udostępnieniu dla ruchu niedawno remontowanej ulicy, wszystkie znaki informujące o dotychczasowych objazdach zostały "przekreślone" gustowną szarą taśmą (taką do pakowania). Może wykonawcy są świadomi jakości swojej roboty i spodziewają się niedługo ponownych wykopalisk - wtedy wystarczy tylko odkleić plasterki i jechane. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 12:06 Witam, Wstydź się, admin! Sprawdź refleks na kulkach;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:00 Zapewne podwyższyli dozwoloną prękość do "bezpiecznej 50"... A po tym moście: fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Pont_de_Saint-Nazaire.jpg można jeździć 90 km/godz.. www.dailymotion.pl/video/x2qt2d_pont-de-saint-nazaire_family ... I tym między innymi różnią się kraje "cywilizowane" od "dzikiej" Polski.:) Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:35 We Francji na drogach departamentowych , w mieście , z wspólna drogą dla rowerów nie obowiązuje 90km/h . Musieliby na tym moście specjalnie podnieść max. predkość do 90km/h Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:40 Jak zwykle, dziecko, albo kłamiesz, albo wypowiadasz się w temacie, o którym nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:45 kozak-na-koniu napisał: > Jak zwykle, dziecko, albo kłamiesz, albo wypowiadasz się w temacie, > o którym nie masz pojęcia. Chcesz powiedzieć koza-z-fujarką że na drogach w miescie , typu D o wspólnym ruchu z rowerami dozwolona jest jazda 90km/h ? Baaardzo ciekawe . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:52 Chcę powiedzieć,przygłupie, że po tym moście wolno jeździć 90km/godz.. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:54 kozak-na-koniu napisał: > Chcę powiedzieć,przygłupie, że po tym moście wolno jeździć > 90km/godz.. Nie jest to możliwe . To tak pojebie jakbyś napisał że w Polsce po jednym odcinku autostrady można jechać poprawnie 160km/h Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:00 Nawet jeśli tak jest i przepisy się zmieniły od 2007 to i tak jest to ewenement na skalę kraju by 3 cyfrowa D miała dozwolona prędkość w mieście do 90km/h zwłaszcza wspólnie dizelona z rowerzystami . Ośle . Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:06 Tak jest, debilku, i choćbyś się skupkał ze złości - nie zmienisz obiektywnego faktu. Poproś tatusia, może jak będzie jechał w delegację w tamte strony, to Cię zabierze i zobaczysz na własne oczy, a narazie możesz sprawdzić w googlach, albo w wikipedii.:P Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:17 kozak-na-koniu napisał: > Tak jest, debilku, i choćbyś się skupkał ze złości - nie zmienisz > obiektywnego faktu. Poproś tatusia, może jak będzie jechał w > delegację w tamte strony, to Cię zabierze i zobaczysz na własne > oczy, a narazie możesz sprawdzić w googlach, albo w wikipedii.:P Co mam sprawdzić w googlach czy Wiki ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:28 Co chcesz, pocieju, i tak nic więcej nie potrafisz. O, tu na przykład możesz sobie obejrzeć znaki (pełny ekran i HQ): www.dailymotion.pl/video/x95ajc_le-pont-de-saint-nazaire-au-petit-m_travel Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:52 No to rzeczywiście jest to ewenement w skali Francji bo nigdy nie wiadziałem tam 90km/h na jednym pasie w środku miasta wraz z rowerami na drodze departamentowej . Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: buu ... mnie ubiegli :P 17.05.09, 01:03 kozak-na-koniu napisał: > Co chcesz, pocieju, i tak nic więcej nie potrafisz. O, tu na > przykład możesz sobie obejrzeć znaki (pełny ekran i HQ): Podziwiam cię za cierpliwość w kopaniu się z głupkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 17.05.09, 08:41 Ja się nie kopię, ja sobie robię jaja.:) ...A tak poważnie, to niczym wyjątkowym jest nawet podwyższanie dozwolonej prędkości na mostach i wiaduktach ze wzgędu na ich przepustowość, wytrzymałość, widoczność, rozdzielenie ruchu itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 17.05.09, 10:28 Nie przecze , miałeś rację . Na tym moście jest 90km/h ale jest to dla mnie bardzo dziwne . Mosty maja to do siebie ze dwa identyczne konstrukcyjnie ale wybudowane w różnych miejscach na Ziemi będą stwarzały dla kierowców dwa różne problemy bądź jeden będzie je stwarzał a drugi nie . Odpowiedz Link Zgłoś