Dodaj do ulubionych

buu ... mnie ubiegli :P

15.05.09, 11:52
chcialem zrobic film z przejazdu przez wiadukt, gdzie chodniki sa poodgradzane
.. zostal wyremontowany 3 lata temu i 30-tka zostala (i znak o nierownej
nawierzchni) ..
ale je zdjeli w koncu :D ..
co za tempo!
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 12:01
      Tiges_wiz napisał:

> co za tempo!

Ale czyje? ;-)
    • edek40 Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 12:03
      Moj test dlugoterminowy trwa. Wciaz dwa razy wyjezdzam z terenu zabudowanego, a
      wracajac dwa razy wjezdzam. W sumie to juz zaczynam sie zastanawiac, czy aby nie
      jest to celowe dzialanie, a ja przeoczylem wazne zmiany w KD. Moze takie
      oznakownie oznacza, ze teren jest bardziej zabudowany niz taki zwykly
      (nie)zabudowany?

Jednak mamy inny kwiatek na tej samej drodze. Otoz na jednej z bocznych ulic
      prowadzony byl remont. Na szczescie nie spowodowal on ustawienia jakichs szykan,
      ograniczajacych predkosc. Jednak cala okolica jest obwieszona informacjami o
      utrudnieniach wraz z propozycja objazdu (chyba najdluzsza mozliwa droga, ale
      "oszczedzajaca" strefe zamieszkania, przez ktora znawcy tematu omijali remont).
      Znaki ustawiono jakies 2 tygodnie przed rozpoczeciem prac. Prace wykonano w
      rekordowym tempie dwoch tygodni, co jak na polozenie kilku plackow asfaltu na
      odcinku 500 m jest tempem swiatowym. A teraz dochodzimy do sedna - remont
      zakonczyl sie juz ze 3 tygodnie temu. Ktos bardzo pracowicie pozaklejal tasma
      znaki informujace o robotach, jak i objazdach. I juz. Znaki jak byly, tak sa. Z
      niektory tasma zaczyna odpadac.

Ciekawe ile czasu te znaki beda wprowadzaly w blad lub tylko robily "szum"
      informacyjny? Kolejny test dlugoterminowy?
      • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 16:36
        edek40 napisał:

> Moj test dlugoterminowy trwa.

ale nie napiszesz gdzie to ma miejsce , prawda? Wiem dlaczego .
        • tomek854 Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 15:05
          Były nawet zdjęcia, habudziku. Poszukaj.
          • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:15
            tomek854 napisał:

> Były nawet zdjęcia, habudziku. Poszukaj.

Oczyiście że były . I co z tego skoro złapałem Edzia na tym że w kwestii zdjęć
            też kłamie . Pokazał ( w innym wątku ) zdjęcia i opisał że nie ma żadnych innych
            znaków ale nie przewidział że ktoś się dopatrzy znaku ostrzegawczego . Po
            powiekszeniu , wyczyszczeniu zdjęcia widać ten znak jak byk stojacy .
            Dlatego chciałem by wskazał to miejsce które "testuje" bym mógł tam pojechać i
            sam wykonać zdjęcia oraz naocznie przekonać się czy aby znowu nie kłamie . Teraz
            wiesz dlaczego nie wskaże dokładnie tego miejsca - nie pierwszy zresztą raz .
            Przecież nie proszę o adres zamieszkania .
      • truskava Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 16:55
        edek40 napisał:

(...)
        > Ktos bardzo pracowicie pozaklejal tasma znaki informujace o
        > robotach, jak i objazdach. I juz. Znaki jak byly, tak sa.
        (...)

To chyba jakaś bardziej zorganizowana akcja - "u mnie" jest podobnie: po
        udostępnieniu dla ruchu niedawno remontowanej ulicy, wszystkie znaki informujące
        o dotychczasowych objazdach zostały "przekreślone" gustowną szarą taśmą (taką do
        pakowania).
        Może wykonawcy są świadomi jakości swojej roboty i spodziewają się niedługo
        ponownych wykopalisk - wtedy wystarczy tylko odkleić plasterki i jechane.
    • inguszetia_2006 Re: buu ... mnie ubiegli :P 15.05.09, 12:06
      Witam,
      Wstydź się, admin!
      Sprawdź refleks na kulkach;-D
      Pzdr.
      Inguszetia
    • kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:00
      Zapewne podwyższyli dozwoloną prękość do "bezpiecznej 50"... A po
      tym moście:
      fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Pont_de_Saint-Nazaire.jpg
      można jeździć 90 km/godz..
      www.dailymotion.pl/video/x2qt2d_pont-de-saint-nazaire_family
      ... I tym między innymi różnią się kraje "cywilizowane" od "dzikiej"
      Polski.:)
      • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:35
        We Francji na drogach departamentowych , w mieście , z wspólna drogą dla rowerów
        nie obowiązuje 90km/h . Musieliby na tym moście specjalnie podnieść max.
        predkość do 90km/h
        • kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:40
          Jak zwykle, dziecko, albo kłamiesz, albo wypowiadasz się w temacie,
          o którym nie masz pojęcia.
          • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:45
            kozak-na-koniu napisał:

> Jak zwykle, dziecko, albo kłamiesz, albo wypowiadasz się w temacie,
            > o którym nie masz pojęcia.

Chcesz powiedzieć koza-z-fujarką że na drogach w miescie , typu D o wspólnym
            ruchu z rowerami dozwolona jest jazda 90km/h ? Baaardzo ciekawe .
            • kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:52
              Chcę powiedzieć,przygłupie, że po tym moście wolno jeździć
              90km/godz..
              • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 17:54
                kozak-na-koniu napisał:

> Chcę powiedzieć,przygłupie, że po tym moście wolno jeździć
                > 90km/godz..

Nie jest to możliwe . To tak pojebie jakbyś napisał że w Polsce po jednym
                odcinku autostrady można jechać poprawnie 160km/h
              • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:00
                Nawet jeśli tak jest i przepisy się zmieniły od 2007 to i tak jest to ewenement
                na skalę kraju by 3 cyfrowa D miała dozwolona prędkość w mieście do 90km/h
                zwłaszcza wspólnie dizelona z rowerzystami . Ośle .
                • kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:06
                  Tak jest, debilku, i choćbyś się skupkał ze złości - nie zmienisz
                  obiektywnego faktu. Poproś tatusia, może jak będzie jechał w
                  delegację w tamte strony, to Cię zabierze i zobaczysz na własne
                  oczy, a narazie możesz sprawdzić w googlach, albo w wikipedii.:P
                  • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:17
                    kozak-na-koniu napisał:

> Tak jest, debilku, i choćbyś się skupkał ze złości - nie zmienisz
                    > obiektywnego faktu. Poproś tatusia, może jak będzie jechał w
                    > delegację w tamte strony, to Cię zabierze i zobaczysz na własne
                    > oczy, a narazie możesz sprawdzić w googlach, albo w wikipedii.:P

Co mam sprawdzić w googlach czy Wiki ?
                    • kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:28
                      Co chcesz, pocieju, i tak nic więcej nie potrafisz. O, tu na
                      przykład możesz sobie obejrzeć znaki (pełny ekran i HQ):
                      www.dailymotion.pl/video/x95ajc_le-pont-de-saint-nazaire-au-petit-m_travel
                      • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 16.05.09, 18:52
                        No to rzeczywiście jest to ewenement w skali Francji bo nigdy nie wiadziałem tam
                        90km/h na jednym pasie w środku miasta wraz z rowerami na drodze departamentowej .
                      • babaqba Re: buu ... mnie ubiegli :P 17.05.09, 01:03
                        kozak-na-koniu napisał:

> Co chcesz, pocieju, i tak nic więcej nie potrafisz. O, tu na
                        > przykład możesz sobie obejrzeć znaki (pełny ekran i HQ):

Podziwiam cię za cierpliwość w kopaniu się z głupkiem.
                        • kozak-na-koniu Re: buu ... mnie ubiegli :P 17.05.09, 08:41
                          Ja się nie kopię, ja sobie robię jaja.:)
                          ...A tak poważnie, to niczym wyjątkowym jest nawet podwyższanie
                          dozwolonej prędkości na mostach i wiaduktach ze wzgędu na ich
                          przepustowość, wytrzymałość, widoczność, rozdzielenie ruchu itd..
                          • habudzik Re: buu ... mnie ubiegli :P 17.05.09, 10:28
                            Nie przecze , miałeś rację . Na tym moście jest 90km/h ale jest to
                            dla mnie bardzo dziwne . Mosty maja to do siebie ze dwa identyczne
                            konstrukcyjnie ale wybudowane w różnych miejscach na Ziemi będą
                            stwarzały dla kierowców dwa różne problemy bądź jeden będzie je
                            stwarzał a drugi nie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka