Dodaj do ulubionych

Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika!

03.07.09, 12:33

www.inmagine.com/bl050/016339bl-photo
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 03.07.09, 12:50
      Nie podejrzewam go o taki slodki usmiech. Ale oczywiscie moge sie mylic :)
    • jorn Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 03.07.09, 14:24
      To chyba jednak nie on. Poziom jego wypowiedzi wskazuje, że jest on
      chyba znacznie starszy; takie wczesne gimnazjum.
      • rekrut1 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 03.07.09, 18:13
        Też uważam że to "wczesna młodość" ale zapowiadał się nieźle:)))
    • wichura Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 03.07.09, 20:14
      To nie on. Dzieciak ze zdjęcia siedział już za kierownicą.
    • inguszetia_2006 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 03.07.09, 22:37
      Witam,
      Wygląda prześlicznie;-D
      Pzdr.
      Inguszetia
    • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 04.07.09, 11:02
      Masz chłopie poziom i wielu klakierów . No no . Nie możesz nic
      napisać to chociaz sobie ulzysz .
      • inguszetia_2006 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 04.07.09, 11:26
        Witam,
        Nie przejmuj się, to niewinny dowcip.
        Nie poczułeś się chyba bardzo urażony, co?
        Nie chciałam cię obrazić.
        Pzdr.
        Inguszetia
        • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 04.07.09, 12:32
          inguszetia_2006 napisała:

> Witam,
          > Nie przejmuj się, to niewinny dowcip.

To nie dowcip , to wynik bezsilności w dyskusji .

> Nie chciałam cię obrazić.

Nie pisałem do Ciebie ani o Tobie .
          • jorn Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 04.07.09, 14:54
            habudzik napisał:
            To nie dowcip , to wynik bezsilności w dyskusji.
            Może i tak. Po prostu tak niski poziom mało kto potrafi zejść.
            • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 04.07.09, 15:11
              jorn napisał:

>Po prostu tak niski poziom mało kto potrafi zejść.

Napisz jeszcze raz bo cos Ci nie wyszło . Poziom tworzą obie
              strony .
              • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 06.07.09, 08:22
                habudzik napisał:

> Poziom tworzą obie
                > strony .

Rzekłeś, dziecię. Tak więc, jeśli jedna strona z uporem maniaka
                ciągnie to coś, co w jej chorej wyobraźni jest dyskusją do poziomu
                dna i pięciu metrów mułu - druga strona ma do wyboru trzy wyjścia:
                albo się dostosować i przemawiać tym samym językiem, albo robić
                sobie jaja z debila, albo go olać. Innych możliwości nie widzę.
                • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 06.07.09, 08:48
                  Tylko wiec olanie nie jest na tym samym poziomie . Pozostałe dwie
                  rzeczy to ten sam poziom tylko w drugim przypadku pod "robieniem
                  sobie jaj" ukrywa się bezsilność bo jak taki gość jest spalony to co
                  mu pozostaje ? Udawać beztroskę , swobodę i poczucie humoru .
    • hanni Zalosne. 04.07.09, 12:50
      Nie sil sie czlowieku na humor bo jak widac nie jest to definitywnie twoja domena.
    • iberia.pl cudne! ROTFL, n/t 04.07.09, 22:20

• viking2 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 06.07.09, 02:22
      I za co Ty go tak nie lubisz????
      • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 06.07.09, 08:17
        Za całokształt.:)
        • nazimno Przeciez on jest "cudny" jak powiedziala iberia... 06.07.09, 10:15
        • viking2 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 07.07.09, 04:43
          kozak-na-koniu napisał:

> Za całokształt.:)

Przeciez on tylko tak udaje...
          • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 07.07.09, 07:37
            Niech sobie udaje choćby nawet orgazm. Motywacja jest bez znaczenia,
            liczy się efekt końcowy.:)
            • viking2 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 08.07.09, 01:16
              No, jezeli Ci na tym zalezy...

(Jak mawial Klapouchy)
              • rekrut1 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 08.07.09, 09:33
                Wiele wypowiedzi budzika jest irytuje, zwłaszcza gdy wyrywa zdanie z
                kontekstu i zaczyna się nad nim rozwodzić. Ale gdyby nie On wiele
                watków padło by śmiercią naturalną. Jedni piszą o Nim troll a ja bym
                Go nazwał "katalizatorem".
                Pozdr.
                Pazdzioch
                • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 08.07.09, 10:27
                  Troll pisza bo nie wiedza co to oznacza , ja zreszta też nie wiem .
                  Jesli wyrwałem coś z kontextu to proszę podpowiedz gdzie .
                  • szaser Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 04:47
                    Jeśli ktoś wlepia do każdego postu durnowatą sygnaturkę o jakimś
                    durnowatym prawie habudzika, to należy mu się ostracyzm i ciękie
                    lanie.
                    Za pierwszym razem to jest potencjalnie trochę dowcipne, ale potem
                    żenujące i godne politowania.
                    Weż i skasuj to gó..., bo od razu mnie odrzuca i zbiera sie na
                    wymioty!
                    • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 08:03
                      szaser napisał:

> Jeśli ktoś wlepia do każdego postu durnowatą sygnaturkę o jakimś
                      > durnowatym prawie habudzika,

Jesteś osłem . To nie sa moje prawa . Zaprzeczysz im ?

to należy mu się ostracyzm i ciękie
                      > lanie.
                      > Za pierwszym razem to jest potencjalnie trochę dowcipne, ale potem
                      > żenujące i godne politowania.

Prawa są godne politowania ? Prawa Keplera tez uważasz za godne politowania ?

> Weż i skasuj to gó..., bo od razu mnie odrzuca i zbiera sie na
                      > wymioty!

Wiem o tym , wiem że wielu to odrzuca i właśnie dlatego ta sygnaturka tak długo
                      u mnie wisi .
                      • szaser Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 21:34
                        Wiem o tym , wiem że wielu to odrzuca i właśnie dlatego ta
                        sygnaturka tak długo u mnie wisi.
                        No to w taki razie nie dziw się, że ludzie cię nienawidzą. Ja też
                        nienawidze głupoty i wszelkiej maści wariatów. Wariaci są bardzo
                        złymi ludźmi i robią ogromne zło innym. Juź na etapie kursu na P.J.
                        takich powinno się eliminować z ruchu drogowego.
                        • szaser Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 21:38
                          Poza tym durnowaty ośle i budziku w jednym, ja jestem Szaserem!
                          • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 21:46
                            szaser napisał:

> Poza tym durnowaty ośle i budziku w jednym, ja jestem Szaserem!

Ty jesteś Szaserem ???? Niemożliwe . Nie umiałbyś nawet strzelić byka .
                        • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 21:44
                          szaser napisał:

> Wiem o tym , wiem że wielu to odrzuca i właśnie dlatego ta
                          > sygnaturka tak długo u mnie wisi.
                          > No to w taki razie nie dziw się, że ludzie cię nienawidzą.

Ale czy ja się dziwię ?????
                    • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 12:37
                      szaser napisał:

> Jeśli ktoś wlepia do każdego postu durnowatą sygnaturkę

Ta sygnaturka jest prawdziwa. Między Frankfurtem a Wiesbaden był gęsty ruch, w
                      godzinach szczytu tworzyły się korki, więc dobudowano trzeci pas do autostrady.
                      Poprawa trwała kilka miesięcy, a teraz znowu tworzą się tam korki.
                      Jura
                      • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 12:53
                        Wniosek - zamiast budować trzeci pas - powinni byli zamknąć jeden z
                        dwóch istniejących, ustawić ograniczenie prędkości i fotoradar.
                        Tylko to gwarantuje poprawę tak bezpieczeństwa, jak przepustowości
                        dróg.:)
                        • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 15:54
                          kozak-na-koniu napisał:

> Wniosek - zamiast budować trzeci pas - powinni byli zamknąć jeden z
                          > dwóch istniejących, ustawić ograniczenie prędkości i fotoradar.
                          > Tylko to gwarantuje poprawę tak bezpieczeństwa, jak przepustowości
                          > dróg.:)

Wtedy korki byłyby pewnie jeszcze większe. Chodzi o coś innego - nie zawsze
                          poszerzenie drogi pomaga rozładować korki, bo nie bierze się pod uwagę tego, że
                          dobra droga przyciąga ruch. W podanym przeze mnie przykładzie powodem jest
                          prawdopodobnie to, że część osób dojeżdżających wcześniej do pracy pociągiem, po
                          poszerzeniu drogi przerzuciła się na samochód.
                          Jura
                          • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 16:07
                            jureek napisał:

> kozak-na-koniu napisał:
                            >
                            > > Wniosek - zamiast budować trzeci pas - powinni byli zamknąć jeden z
                            > > dwóch istniejących, ustawić ograniczenie prędkości i fotoradar.
                            > > Tylko to gwarantuje poprawę tak bezpieczeństwa, jak przepustowości
                            > > dróg.:)
                            >
                            > Wtedy korki byłyby pewnie jeszcze większe.

I to tez tylko wtedy gdy spełnimy inne złe założenia . Korków wcale nie musi być
                            więcej , będzie on dłuższy na jednym pasie niż na 3 ale czas jego rzładowywania
                            będzie wyższy .
                            Jeśli z centrum Łodzi do centrum Warszawy beda biegły 4 autostrady to wcale
                            wcześniej nie będziemy w centrum Warszawy jadąc jedną z 4 autostrad niż gdybyśmy
                            jechali ta jedna jedyną .
                            Jednym słowem : do kina moze być 10 wejść a i tak postoimy , poczekamy bo
                            bileterka jest jedna
                            • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 16:08
                              Przepraszam : czas rozładowywania będzie oczywiście krótszy .
                          • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 19:00
                            jureek napisał:

> Wtedy korki byłyby pewnie jeszcze większe. Chodzi o coś innego - nie zawsze
                            > poszerzenie drogi pomaga rozładować korki, bo nie bierze się pod uwagę tego, że
                            > dobra droga przyciąga ruch. W podanym przeze mnie przykładzie powodem jest
                            > prawdopodobnie to, że część osób dojeżdżających wcześniej do pracy pociągiem, p
                            > o
                            > poszerzeniu drogi przerzuciła się na samochód.

A jeszcze inna czesc po prostu zaczela jezdzic jeszcze wiecej niz dotychczas.
                            • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 08:03
                              Ja myślę, że najlepszy sposób na ten problem wynaleźli w Chinach za
                              Wielkiego Mao: po prostu - zabronili motłochowi posiadania pojazdów
                              silnikowych - i szlus! Całe Chiny jeździły rowerkami i wszyscy
                              zdrowi byli i nikomu donikąd się nie spieszyło...:)
                              • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 08:40
                                kozak-na-koniu napisał:

> Ja myślę, że najlepszy sposób na ten problem wynaleźli w Chinach
                                za
                                > Wielkiego Mao: po prostu - zabronili motłochowi posiadania
                                pojazdów
                                > silnikowych - i szlus! Całe Chiny jeździły rowerkami i wszyscy
                                > zdrowi byli i nikomu donikąd się nie spieszyło...:)

No i git ! To wszystko prawda . I zdrowie i nie spieszno nikomu . Co
                                w tym złego? Jak by chcieli to Europę kupiją , sprzedadza ,
                                pieniądze wezmą a my się nawet nie obudzimy . I to wszystko zrobili
                                zaczynając bez dróg i samochodów .
                        • staszek585 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 12.07.09, 09:52
                          A Habudzikowi udało się coś innego: wzbudza zainteresowanie.
                          PS:
                          I może o to mu chodzi?
                          • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 12.07.09, 10:12
                            staszek585 napisał:

> A Habudzikowi udało się coś innego: wzbudza zainteresowanie.
                            > PS:
                            > I może o to mu chodzi?

Zwykle bryluje w otoczeniu choć nie zawsze w pozytywnym tego słowa znaczeniu i
                            nigdy o to nie zabiegam .
                            • staszek585 Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 12.07.09, 10:17
                              Jesteś zbyt skromnego zdania o sobie :-)
                              Jedno żartobliwe zdjęcie i ile wpisów?
                              Nawet problemy na drodze nie mają takiego powodzenia.
                              • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 12.07.09, 10:18
                                staszek585 napisał:

> Jesteś zbyt skromnego zdania o sobie :-)
                                > Jedno żartobliwe zdjęcie i ile wpisów?
                                > Nawet problemy na drodze nie mają takiego powodzenia.

No bo te wpisy nie mają związku z tym żartobliwym zdjęciem .
                      • nazimno Liczy sie przepustowosc w pojazdach na minute. 09.07.09, 14:36
                        Jezeli v=const., to zakladajac stala gestosc strumieni pojazdow na
                        pasach i ich rownobieznosc:

przepustowosc na jednym pasie wynosi 1x,
                        na dwoch pasach 2x,
                        na trzech pasach 3x.

Liczy sie przepustowosc drogi liczona w jej przekroju poprzecznym.
                        I ta przepustowosc jest bezdyskusyjnie wyzsza.
                        • habudzik Re: Liczy sie przepustowosc w pojazdach na minut 09.07.09, 15:05
                          nazimno napisał:

> Jezeli v=const., to zakladajac stala gestosc strumieni pojazdow na
                          > pasach i ich rownobieznosc:
                          >
                          > przepustowosc na jednym pasie wynosi 1x,
                          > na dwoch pasach 2x,
                          > na trzech pasach 3x.
                          >
                          > Liczy sie przepustowosc drogi liczona w jej przekroju poprzecznym.
                          > I ta przepustowosc jest bezdyskusyjnie wyzsza.

No właśnie nie . Przeczy temu paradox Breassa .
                          homepage.ruhr-uni-bochum.de/Dietrich.Braess/paradox.pdf
                          Twoje wyliczenia miałyby sens gdyby kazdy samochód jechał w inne miejsce . Pech
                          chce że najczęściej wszyscy jadący jada do jednego , bliżej niesprecyzowanego celu .
                          • nazimno Nie zrozumiales, habudziku drogi: 09.07.09, 16:54
                            Cytuje:
                            """"""""""
                            Außerdem ergibt sich als ein Paradoxon,
                            daß sich bei einer Erweiterung des Verkehrsnetzes
                            um eine zusätzliche Straße der Strom in ungünstigen
                            Fällen so umschichten kann, daß längere Fahrzeiten notwendig werden.
                            """"""""""

Tlumaczenie:

Poza tym powstaje paradox polegajacy na tym, ze
                            rozszerzenie sieci komunikacyjnej o dodatkowa droge
                            spowoduje, ze strumien ruchu pojazdow moze ulec takiemu
                            rozwarstwieniu, iz poskutkuje to dluzszym czasem
                            podrozowania.

Szanowny Panie Habudziku,

prosze uprzejmie zauwazyc, ze w pracy zasugerowanej
                            prze Sz. Pana, mamy do czynienia z SIECIA DROG
                            (Verkehsrnetz) oraz ze zmiana TOPOLOGII
                            (eine zusätzliche Straße) tejze sieci.

A to jest ZUPELNIE INNY PRZYPADEK.
                            Pudlo.
                            Koniec.

PS
                            Ja komentowalem wypowiedz jureeka,
                            gdzie wspomnial o TRZECIM dodtkowo zbudowanym pasie.
                            Taki pas nie zmienia topologii sieci.
                            Jednak wplywa na podwyzszenie PRZEPUSTOWOSCI.

Per analogiam: "gruba rura a cienka rura" - prosze sobie prownac
                            przepustowosc (tak obrazowo dla habudzika, aby mial bodziec dla
                            wyobrazni)

• habudzik Re: Nie zrozumiales, habudziku drogi: 09.07.09, 21:20
                              nazimno napisał:

> Poza tym powstaje paradox polegajacy na tym, ze
                              > rozszerzenie sieci komunikacyjnej o dodatkowa droge
                              > spowoduje, ze strumien ruchu pojazdow moze ulec takiemu
                              > rozwarstwieniu, iz poskutkuje to dluzszym czasem
                              > podrozowania.
                              >
                              > Szanowny Panie Habudziku,
                              >
                              > prosze uprzejmie zauwazyc, ze w pracy zasugerowanej
                              > prze Sz. Pana, mamy do czynienia z SIECIA DROG
                              > (Verkehsrnetz) oraz ze zmiana TOPOLOGII
                              > (eine zusätzliche Straße) tejze sieci.
                              >
                              > A to jest ZUPELNIE INNY PRZYPADEK.
                              > Pudlo.
                              > Koniec.

Żadne pudło . Paradoks dotyczy także dodtakowych pasów . Pisałem juz na
                              przykładzie kina a wcześniej na przykładzie samolotów .
                              > PS
                              > Ja komentowalem wypowiedz jureeka,
                              > gdzie wspomnial o TRZECIM dodtkowo zbudowanym pasie.
                              > Taki pas nie zmienia topologii sieci.
                              > Jednak wplywa na podwyzszenie PRZEPUSTOWOSCI.
                              >
                              > Per analogiam: "gruba rura a cienka rura" - prosze sobie prownac
                              > przepustowosc (tak obrazowo dla habudzika, aby mial bodziec dla
                              > wyobrazni)
                              >
                              >
                              • habudzik Re: Nie zrozumiales, habudziku drogi: 09.07.09, 21:24
                                Nie wiem dlaczego wkleiło sie tylko po szwabsku .
                                • kozak-na-koniu Że jak? 10.07.09, 08:07
                                  Że jak gruba rura - to powoli, bo szeroko; a jak cienka rura - to
                                  szybko - bo ciasno, ale przelot zawsze ten sam, albo coraz gorszy? A
                                  co do tego ma bileterka, to ja już naprawdę nie znaju.:D
                              • nazimno Z Toba w ogole nie powinno sie dyskutowac 10.07.09, 10:25
                                Nie trafiaja do Ciebie zadne argumenty.

Bredzisz cos o paradoksach, potem przytaczasz literature, ktora
                                traktuje o innym zjawisku na dowod swojej paplaniny, potem znowu cos
                                paplesz, a potem sie jeszcze wymadrzasz, upierajac sie jak
                                tepa koza przy swoim zdaniu.

Kazdy z dyskutujacych z Toba ma nadzieje, ze w koncu zmadrzejesz
                                i cos zrozumiesz reagujac na bezdyskusyjne argumenty.
                                Nadzieje sa jednak bezcelowe.
                                Habudzik to habudzik.
                                Kropka.

PS
                                Powinienes byc glownym konsultantem ministra od gospodarki.
                                Nic by sie wtedy nie dalo zrobic i nareszcie wszyscy
                                mieliby uzasadnienie dla "nicnierobienia" ("Dolce far niente").

(Poza bredzeniem oczywiscie)

• habudzik Re: Z Toba w ogole nie powinno sie dyskutowac 10.07.09, 10:48
                                  nazimno napisał:

> Nie trafiaja do Ciebie zadne argumenty.

Jakie argumenty ? Przeciez to ja podałem argument w postaci paradoxu
                                  Breass'a który dotyczy każdej derogi w sensie fizycznym nie
                                  budowlanym . Trzeci lub kolejny pas jest kolejna drogą . Gdybys miał
                                  jeszcze watpliwości to poszperaj w necie i zobacz rysunki , wykresy
                                  a zorientujesz się czego paradox ten dotyczy . Od ponad 40 lat nikt
                                  nie obalił tego twierdzenia a Ty chcesz to zrobic na forum w jednym
                                  wątku ????

• nazimno Brednie, habudziku, brednie... 10.07.09, 11:31
                                    Tamten paradoks dotyczy zmiany TOPOLOGII, tego wlasnie nie kapujesz.

Trzeci pas w konkretnej galezi sieci nie zmienia topologii sieci.
                                    Galaz zyskuje na przepustowosci, tego tez nie kapujesz.

Do analizy struktur komunikacyjnych stosuje sie powszechnie modele
                                    nalezace do klasy:

"Nagel-Schreckenberg-Modell"

Zastosowano je np. do zamodelowania ruchu drogowego w Szwajcarii
                                    w skali calego kraju.

W Polsce nikt sie tym powaznie nie zajmuje, natomiast
                                    ci, ktorzy zajmuja sie drogami i sa za to wysoko oplacani
                                    maja mentalnosc habudzikowata. Dlatego rozwiazania komunikacyjne
                                    podlej jakosci.

I przestan juz paplac te swoje glupoty!

• habudzik Re: Brednie, habudziku, brednie... 10.07.09, 11:53
                                      nazimno napisał:

> Tamten paradoks dotyczy zmiany TOPOLOGII, tego wlasnie nie
                                      kapujesz.

Ten paradox dotyczy także pasa dodatkowego . Oto cytat "Jest takie
                                      zjawisko, które nazywa się paradoks Braessa, który to Braess mówi
                                      tak : zdarzyć się może, że dodamy w sieci (drogowej) dodatkową
                                      ścieżkę (ulicę, pas ruchu) a średnia prędkość poruszania się
                                      w tej sieci zmaleje zamiast wzrosnąć!"

• nazimno Rownie dobrze zacytuj fragment wiersza ... 10.07.09, 12:13
                                        Nie kapujesz. Koniec. jestes niereformowalny.

PS
                                        A teraz podaj odniesienie do rzekomego cytatu w oryginale.

Jezeli ktos cos bredzil na temat tego paradoksu, to Ty
                                        powtarzasz jedynie cudze brednie.

• habudzik Re: Rownie dobrze zacytuj fragment wiersza ... 10.07.09, 12:18
                                          Nie sa to cudze brednie . Wpisz sobie ten paradox i zawsze otrzymasz
                                          identyczna opowiastkę . Nie zgadza się ona z Twoim oczekiwaniem ale
                                          to juz nie mój problem .
                                          • nazimno Zaczynam rozumiec, ze rozmawiam ze zwykla koza. 10.07.09, 13:06
                                            Tobie NIE DA SIE juz nic wytlumaczyc.
                                            Zalosny, uparty habudzik-"roztropek".
                                            W pelnej krasie.

• habudzik Re: Zaczynam rozumiec, ze rozmawiam ze zwykla koz 10.07.09, 13:41
                                              nazimno napisał:

> Tobie NIE DA SIE juz nic wytlumaczyc.
                                              > Zalosny, uparty habudzik-"roztropek".
                                              > W pelnej krasie.

Ale co chcesz mi tłumaczyc ? Przeciez to nie ja wymysliłem paradox i
                                              nie widziałem by go ktos zakwestionował .
                                • jureek Re: widzę brak konsekwencji 10.07.09, 12:15
                                  Innnym mówisz, czego mają nie robić (nie dyskutować z Habudzikiem), a sam jakoś
                                  nie nie stosujesz się do tych rad.
                                  Jura
                                  • kozak-na-koniu Re: widzę brak konsekwencji 10.07.09, 12:24
                                    Ach, te dyskusja na tematy ogólne... Interesuje Cię eschatologia
                                    stosowana?;)
                                    • jureek Re: widzę brak konsekwencji 10.07.09, 12:29
                                      kozak-na-koniu napisał:

> Ach, te dyskusja na tematy ogólne... Interesuje Cię eschatologia
                                      > stosowana?;)

Nie, nawet nie wiem co to jest eschatologia. Nie lubię tylko, gdy ktoś uzurpuje
                                      sobie prawo do dyktowania innym, co mają robić. Nie lubię też urządzania
                                      stadnych nagonek.
                                      Jura
                                      • kozak-na-koniu Re: widzę brak konsekwencji 10.07.09, 12:32
                                        Ja też, szczególnie tych, urządzanych "w ciemno" - i tu się zgadzamy
                                        w 100%.
                        • jureek Re: sama przepustowość to nie wszystko 09.07.09, 16:00
                          Jeśli poszrzenie drogi przyciągnęło na nią nowe samochody, to niweluje to efekt
                          uzyskany dzięki zwiększonej przepustowości.
                          Jura
                          • nazimno Natychmiast zamknac poszerzona droge! 09.07.09, 16:33
                            • kozak-na-koniu Re: Natychmiast zamknac poszerzona droge! 10.07.09, 08:12
                              A podobno autostrad, dróg ekspresowych, obwodnic oraz innych takich
                              budować nie warto, bo to wcale nie odciąża zatłoczonych uliczek w
                              centrach i wcale nie poprawia bezpieczeństwa oraz wygody
                              przemieszczania się... Jedynym sposobem są dodatkowe ograniczenia
                              prędkości d0o 20km/godz - jak w Berlinie oraz dodatkowe fotoradary.
                              No więc, skąd i po jaką cholerę na poszerzonej drodze biorą się
                              dodatkowe pojazdy - pytam ja się?:DDD
                      • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 09.07.09, 18:58
                        jureek napisał:

> Ta sygnaturka jest prawdziwa. Między Frankfurtem a Wiesbaden był gęsty ruch, w
                        > godzinach szczytu tworzyły się korki, więc dobudowano trzeci pas do autostrady.
                        > Poprawa trwała kilka miesięcy, a teraz znowu tworzą się tam korki.

Stara regula znana drogowcom juz od dawna, rozbudowa drog pomaga tylko na krotka
                        mete, na dluzsza mete ruch znow rosnie, tak, ze srednia gestosc jest taka jak
                        poprzednio.
                        • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 08:13
                          Ta "reguła" to jest stek bzdur, wymyślonych przez forumowe trolle w
                          celu robienia zadymy.:P
                          • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 09:42
                            kozak-na-koniu napisał:

> Ta "reguła" to jest stek bzdur, wymyślonych przez forumowe trolle w
                            > celu robienia zadymy.:P

Uważasz, że napisałem nieprawdę? To pooglądaj sobie na stronach, gdzie
                            pokazywane są korki na autostradach i przekonaj się sam, czy A66 z Wiesbaden do
                            Frankfurtu nie zatyka się rano w kierunku wschodnim, a wieczorem w zachodnim. To
                            właśnie tę autostradę poszerzono parę miesięcy temu do trzech pasów.
                            Reagujesz tak samo jak ludzie kilkaset lat temu na teorię Kopernika. No bo jakże
                            to, przecie widać, że to Słońce się kręci, a nie Ziemia. Co ten troll Kopernik
                            wymyślił.
                            Jura
                            • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 09:49
                              Moja wypowiedź była do hanniego. To była taka "podpucha", gdyż
                              zauważyłem, że osobnik ten w dość nieoględny oraz niewybredny sposób
                              z punktu odrzuca wszystko, co nie odpowiada jego oprogramowaniu.
                              Taki już założyli mu tłumik.:)
                              • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 09:57
                                kozak-na-koniu napisał:

> Moja wypowiedź była do hanniego.

Ale ja też uważam, że od pewnego momentu dalsza rozbudowa dróg niewiele daje.
                                Polska na pewno jeszcze w takim momencie się nie znajduje i u nas rozbudowa dróg
                                jest pilną koniecznością.
                                Jura
                                • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:02
                                  jureek napisał:

> Polska na pewno jeszcze w takim momencie się nie znajduje i u nas
                                  rozbudowa dró
                                  > g
                                  > jest pilną koniecznością.

...Więc po co od razu wyciągasz Frankfurt, Wiesbaden i inne? Taka
                                  argumentacja prowadzi w prostej linii do innych, równie adekwatnych
                                  przykładów - jak Kuba albo Chiny za Mao Zedonga...:)
                                  • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:04
                                    kozak-na-koniu napisał:

> ...Więc po co od razu wyciągasz Frankfurt, Wiesbaden i inne?

Po to, żeby pokazać, że jeśli popatrzeć szerzej, to sygnaturka Habudzika wcale
                                    nie jest taka bzdurna, jak niektórzy uważają.
                                    Jura
                                    • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:11
                                      A ja przejeżdżałem koło Frankfurtu nieraz i nigdy korka na
                                      wielopasmówce nie widziałem. Być może, występują tam sporadycznie i
                                      zawsze w określonych okolicznościach, co nie ma miejsca na przykład
                                      w centrum Warszawy i nie tylko Warszawy, kdzie korki występują
                                      permanentnie i przyczyny ich występowania są znacznie bardziej
                                      złożone. Przywoływanie i konfrontowanie obu przykładów przypomina
                                      słynne porównywanie piernika z wiatrakiem.
                                      • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:21
                                        kozak-na-koniu napisał:

> A ja przejeżdżałem koło Frankfurtu nieraz i nigdy korka na
                                        > wielopasmówce nie widziałem.

Tja jureek. I co teraz powiesz na taki.... argument? :)
                                        • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:33
                                          ...Ale kiedyś widziałem 50-kilometrowy korek na autostradzie kioło
                                          Lyonu. To było w okresie wyjazdów na wakacje. Też był ładny.
                                          • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:37
                                            kozak-na-koniu napisał:

> ...Ale kiedyś widziałem 50-kilometrowy korek na autostradzie kioło
                                            > Lyonu. To było w okresie wyjazdów na wakacje. Też był ładny.

Cos ty! Nie uwierze!
                                            • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:42
                                              Nie musisz mi wierzyć. Nie zależy mi.:P
                                        • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:05
                                          hanni napisał:

> Tja jureek. I co teraz powiesz na taki.... argument? :)

No cóż, trzeba się będzie wybrać do okulisty. Starość nie radość. Jakieś korki
                                          widzę, których nie ma.
                                          Jura
                                      • jureek Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:03
                                        kozak-na-koniu napisał:

Ja niczego nie porównywałem. Pokaż, gdzie w tym wątku o Warszawie pisałem.
                                        Napisałem tylko tyle, że sygnaturka Habudzika wcale nie jest taka bzdurna, jak
                                        niektórym się wydaje. W sygnaturce tej też nic o Warszawie nie ma.
                                        Jura
                              • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 09:58
                                kozak-na-koniu napisał:

> Moja wypowiedź była do hanniego. To była taka "podpucha", gdyż
                                > zauważyłem, że osobnik ten w dość nieoględny oraz niewybredny
                                sposób
                                > z punktu odrzuca wszystko, co nie odpowiada jego oprogramowaniu.
                                > Taki już założyli mu tłumik.:)

No ale to tobie podpucha nie wyszła bo widać że to Ty
                                odrzucaszwszystko co nie pasuje , nie Hanni
                          • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:19
                            kozak-na-koniu napisał:

> Ta "reguła" to jest stek bzdur

W przeciwienstwie do ciebie potrafie jednak te rzekome "bzdury" udowodnic:

"Des Weiteren fördern Autobahnen aktiv die Zersiedelung. Durch die verkürzte Wegstrecke und die Verkürzung der Fahrzeiten wird es z. B. Arbeitnehmern ermöglicht, sich weiter weg von ihren Arbeitsplätzen anzusiedeln. Dies führt wiederum zu mehr Verkehr auf den Autobahnen, was wiederum zu einem Bedarf für neue Straßen oder für den Straßenausbau führt. So sind z. B. in Los Angeles selbst achtspurige Autobahnen regelmäßig von Staus betroffen"

Der Ausbau des Straßensystems bewirkt eine Zunahme des Verkehrs.

Das Schließen von Autobahnlücken bewirkte beispielsweise immer wieder enorme Zuwachsraten im Straßentransitverkehr, ebenso der Ausbau vorhandener Straßen.

Umgekehrt kommt es bei einer Reduktion des Straßennetzes meist zu einem Rückgang des Verkehrsaufkommens.

Mehr Strassen bringen mehr Verkehr
                            Nach der Eröffnung aller drei Röhren mit insgesamt sieben Fahrstreifen im August 2004 hingegen nahm das Verkehrsaufkommen am Baregg schlagartig zu: Heute passieren an einem Werktag fast 121 000 Fahrzeuge die drei Tunnelröhren. An Spitzentagen sind es gar über 130 000. Dies entspricht einer Zunahme von 20 und mehr Prozent seit 1999

Doch so sehr das Asphaltnetz auch wächst, die Staus werden weder kürzer noch weniger. Verkehrsexperten fordern deshalb ein radikales Umdenken: Statt dem Stop-and-go-Verkehr auf den Strassen durch einen weiteren Ausbau des Strassennetzes erfolglos Paroli bieten zu wollen, sollten Verkehrsachsen redimensioniert oder stillgelegt werden.

Aktueller Hintergrund dazu ist eine Studie der Uni versity of London. Darin finden sich rund 100 Fälle aus aller Welt, darunter einige aus der Schweiz. Sie alle belegen, dass eine Totalsperrung oder die eingeschränkte Nutzung scheinbar unverzichtbarer Hauptverkehrsachsen keineswegs zu mehr Staus und Stillstand führen muss.
                            • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:29
                              Już nieraz mi "udowodniłeś". Aha, pisałem, zdaje się, że po
                              niemiecku to ja tylko "partisanen - banditen", "achtung minen"
                              oraz "torpedo los". Masz wersję francuską?:D
                              • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:37
                                kozak-na-koniu napisał:

> "partisanen - banditen", "achtung minen" oraz "torpedo los".

"Rozbudowa autostrad powoduje rozprzestrzenianie sie osiedli. Skrocone czasy
                                dojazdow umozliwiaja np. pracownikom osiedlanie sie dalej od miejsca pracy. To z
                                kolei prowadzi do wiekszego ruchu na autostradach, co znow prowadzi do
                                koniecznosci budowy nowych drog i rozbudowy istniejacych drog.

Rozbudowa sieci drog prowadzi do wzrostu ruchu. Rozbudowa nowych autostrad
                                prowadzila zawsze do duzego wzrostu ruchu tranzytowego, tak samo jak i rozbudowa
                                istniejacych drog.

itd.

> Masz wersję francuską?:D

O to popros juz zone.
                                • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:41
                                  Aha. Więc, dochodzimy do prastarego, wciąż nierozwiązanego dylematu:
                                  co było pierwsze - jajo, czy kura; a także zarówno - czy tabakiera
                                  dla nosa, czy też może wręcz przeciewnie? I w ogóle, to po jaką
                                  cholerę w cywilizowanych krajach wciąż budują nowe arterie
                                  komunikacyjne, choć przecież pan hanni już tyle razy udowodnił, że
                                  nie warto, bo to nie ma sensu?:D
                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:51
                                    kozak-na-koniu napisał:

> I w ogóle, to po jaką cholerę w cywilizowanych krajach wciąż budują
                                    > nowe arterie komunikacyjne, choć przecież pan hanni już tyle razy
                                    > udowodnił, że nie warto, bo to nie ma sensu?:D

Nie "pan hanni" tylko eksperci to po pierwsze. "Pan hanni" tylko cytuje a nie
                                    tworzy nowe "zasady" jak pan kozak - jesli jeszcze nie zauwazyles.

Po drugie ten fenomen w skali globalnej znany jest od dawna ale stoja mu na
                                    przeszkodzie interesy zarowno lokalne jak i interesy poteznych lobby.

To troche tak jak z papierosami. Wszyscy wiedza, ze sa wysoce szkodliwe ale
                                    ciagle sie je produkuje i nawet panstwo przy okazji to forsuje (podatkami), choc
                                    z drugiej strony ponosi wyzsze koszty leczenia.
                                    • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:54
                                      Cytaty pana hanniego są mało wiarygodne, gdyż tak samo, jak jego
                                      koleś budzik, pan hanni dobiera tylko te - wyrwane z kontekstu
                                      akapity, które odpowiadają jego wizji świata oraz z z reguły unika
                                      podania źródła.
                                      • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:56
                                        kozak-na-koniu napisał:

> Cytaty pana hanniego są mało wiarygodne, gdyż tak samo, jak jego
                                        > koleś budzik, pan hanni dobiera tylko te - wyrwane z kontekstu
                                        > akapity, które odpowiadają jego wizji świata oraz z z reguły unika
                                        > podania źródła.

Twoim nasteopnym problemem jest mylenie intencji z rzeczywistoscia.
                                        Dlatego wypisujesz nader czesto rzeczy, ktorych w zaden sposob nie mozesz
                                        udowodnic lub chocby poprzec faktami.
                                        • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:08
                                          hanni napisał:

e intencji z rzeczywistoscia.
                                          > Dlatego wypisujesz nader czesto rzeczy, ktorych w zaden sposob nie
                                          mozesz
                                          > udowodnic lub chocby poprzec faktami.

Czy już podałeś fakty, o które Cię prosiłem, choćby w tamtych dwóch
                                          wątkach - nie licząc paru wcześniejszych? Czekam, bo chciałbym na
                                          własne oczy zobaczyć jak się udowadnia...
                                          • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:11
                                            kozak-na-koniu napisał:

> Czy już podałeś fakty, o które Cię prosiłem, choćby w tamtych
                                            > dwóch wątkach - nie licząc paru wcześniejszych?

Jesli twoje pytanie w miare trzyma sie kupy to zawsze dostajesz odpowiedz z
                                            koniecznymi faktami.

> Czekam, bo chciałbym na własne oczy zobaczyć jak się udowadnia...

No to nie czekaj tylko czytaj - ale ze zrozumieniem.
                                            • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:15
                                              Co jest niekonkretnego w tym pytaniu? Potrzebujesz jakichś
                                              dodatkowych wyjaśnień?
                                              forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97679130,Re_Pozwole_sie_wtracic.html
                                              Proszę podać fakty, które przekonają mnie, że autorytarnie i
                                              wielokrotnie nazywając tamtego faceta idiotą i zarzucając mu łamanie
                                              przepisów miałeś rację.
                                              • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:21
                                                Przeciez dostales dokladna odpowiedz:
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97680328,Re_Pozwole_sie_wtracic.html
                                                Jesli w twoim pytaniu insunuujesz rzeczy ewidentne niezgodne z prawda to jakiej
                                                oczekujesz odpowiedzi?

• kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:39
                                                  Tu nie ma rzeczy zgodnych ani niezgodnych z prawdą, tylko naciąganie
                                                  rzeczywistości do zgóry przyjętej tezy oraz infantylna konfabulacja.
                                                  Nie ma podstaw do dyskusji.
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:44
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Tu nie ma rzeczy zgodnych ani niezgodnych z prawdą,

Alez oczywiscie, ze sa. Jesli w moim poscie wyraznie zastrzegam sie, ze tylko
                                                    cos "zakladam" a ty odnoszac sie do tego insynuujesz ze to "autorytarne
                                                    stanowisko" to jest to najzwyczajniej niezgodne z prawda.
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:55
                                                    Nie zakładasz, tylko konfabulujesz i produkty tych konfabulacji
                                                    rozpowszechniasz jako niepodważalne, obiektywne fakty. Prościej -
                                                    kłamiesz.
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:34
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Nie zakładasz, tylko konfabulujesz

No to moze przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz i postaraj sie zrozumiec co moze
                                                    znaczyc, jesli ktos we wstepie do swej wypowiedzi jak byk pisze "zakladajac,
                                                    ze...".

> i produkty tych konfabulacji rozpowszechniasz jako niepodważalne,
                                                    > obiektywne fakty. Prościej - kłamiesz.

Szkoda tylko, ze tego jeszcze do tej pory nie byles w stanie udowodnic.
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:36
                                                    Skorzystaj z wyszukiwarki i przejrzyj Twoje dotychczasowe wypowiedzi
                                                    na tym forum.
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:45
                                                    A ty jesli cos mi zarzucasz to udowodnij to zamiast konfabulowac na moj temat.
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:52
                                                    hanni napisał:

> Szkoda tylko, ze tego jeszcze do tej pory nie byles w stanie
                                                    udowodnic.

Proszę bardzo. Na przykład:

forum.gazeta.pl/forum/w,510,96918055,96923749,Re_Co_proponujesz_Uniewinnic_.html
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,510,96918055,96948030,Re_Co_proponujesz_Uniewinnic_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,510,96918055,96948596,Re_Co_proponujesz_Uniewinnic_.html
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,510,96918055,96921893,Co_proponujesz_Uniewinnic_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,510,96918055,96949751,Re_Co_proponujesz_Uniewinnic_.html
                                                    ...I tak dalej
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:02
                                                    Widze moje posty ale dowodow moich rzekomych "klamstw" zadnych.
                                                    No wiec?
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:14
                                                    Uważaj, tłumaczę: nie mając solidnych podstaw coś zakładasz,
                                                    po czym w dalszym strumieniu świadomości sprawę traktujesz jako
                                                    prawdę objawioną, zarzucasz gościowi łamanie przepisów, nazywasz go
                                                    sku...synem, podejmujesz dalsze przypuszczenia "co by było gdyby"
                                                    jechał 180km/godz., a gdyby tam się znalazła matka - Polka w ciąży i
                                                    z trojgiem dzieci itd.. Słowem, w moim przekonaniu albo
                                                    jesteś "ciekawy przypadek", albo realizujesz swój program.
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:23
                                                    Z tego co piszesz widac jedynie, ze ciagle nie rozumiesz co znaczy, ze ktos cos
                                                    przyjmie w dyskusji hipotetycznie (czyli zalozy).

Do tego na podstawie bardzo prawdopodobnych przeslanek: bo jesli gosc jadac 80
                                                    km/h jechal z "nadmierna predkoscia" to chyba tylko ty mozesz przyjac, ze bylo
                                                    tam ograniczenie do 90 km/h.
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:28
                                                    hanni napisał:

> Z tego co piszesz widac jedynie, ze ciagle nie rozumiesz co
                                                    znaczy, ze ktos cos
                                                    > przyjmie w dyskusji hipotetycznie (czyli zalozy).

Ależ, ja doskonale wiem co to jest hipoteza. Więcej, wyjaśniłem Ci
                                                    na konkretnym przykładzie - hipotezy, jaką zbudowałem odnośnie
                                                    wysoce prawdopodobnych cech Twojej osoby, oczywiście na bardzo
                                                    mocnych i wiarygodnych przesłankach.:)

> Do tego na podstawie bardzo prawdopodobnych przeslanek: bo jesli
                                                    gosc jadac 80
                                                    > km/h jechal z "nadmierna predkoscia" to chyba tylko ty mozesz
                                                    przyjac, ze bylo
                                                    > tam ograniczenie do 90 km/h.

Już Ci w dwóch innych miejscach wytłumaczyłem czym się różnią
                                                    pojęcia "nadmierna prędkość" i "przekroczenie prędkości". Dlatego
                                                    żądam
                                                    podania jaka prędkość jest urzędowo dozwolona w tych
                                                    miejscach
                                                    ?:)))
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:38
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Ależ, ja doskonale wiem co to jest hipoteza.

Co z tego, jesli w normalnej dyskusji nie potrafisz tej wiedzy zastosowac
                                                    pieniac sie na tego, kto wyraznie pisze, ze cos zaklada, ze wcale nie moze
                                                    wiedziec, ze dokladnie tak bylo?

Więcej, wyjaśniłem Ci
                                                    > na konkretnym przykładzie - hipotezy, jaką zbudowałem odnośnie
                                                    > wysoce prawdopodobnych cech Twojej osoby, oczywiście na bardzo
                                                    > mocnych i wiarygodnych przesłankach.:)

Kilka razy juz ewidentnie udowodnilem absurdalnosc twoich wypowiedzi i "zasad"
                                                    dlatego jestem wyrozumialy wobec twoich dziecinnych prob atakow ad personam.

> Już Ci w dwóch innych miejscach wytłumaczyłem czym się różnią
                                                    > pojęcia "nadmierna prędkość" i "przekroczenie prędkości". Dlatego
                                                    > żądam
                                                    podania jaka prędkość jest urzędowo dozwolona w tych
                                                    > miejscach
                                                    ?:)))

"zadac" sobie to wiesz co ty mozesz?
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:46
                                                    hanni napisał:

> Co z tego, jesli w normalnej dyskusji nie potrafisz tej wiedzy
                                                    zastosowac
                                                    > pieniac sie na tego, kto wyraznie pisze, ze cos zaklada, ze wcale
                                                    nie moze
                                                    > wiedziec, ze dokladnie tak bylo?

Niestety, każda próba nawiązania normalnej, rzeczowej dyskusji z
                                                    Tobą kończy się unikami, pustosłowiem, frazesami oraz powtarzaniem w
                                                    kółko tych samych truizmów i ogólników. Czyli - nie da się.

> Kilka razy juz ewidentnie udowodnilem absurdalnosc twoich
                                                    wypowiedzi i "zasad"
                                                    > dlatego jestem wyrozumialy wobec twoich dziecinnych prob atakow ad
                                                    personam.

Nie przypominam sobie, byś próbował cokolwiek udowodnić. Chyba, że
                                                    udowadnianiem nazywasz ppusttosłowie i żonglowanie wyrwanymi z
                                                    kontekstu oraz dobranymi do Twoich potrzeb "wypowiedziami ekspertów".

> "zadac" sobie to wiesz co ty mozesz?

"Zadać" to sobie możesz - ale paszę. Nie martw się, moje pytania są
                                                    retoryczne. Odpowiedzi nigdy nie oczekuję, zresztą, znam je na
                                                    pamięć.:)))
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:54
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Niestety, każda próba nawiązania normalnej, rzeczowej dyskusji z
                                                    > Tobą kończy się unikami, pustosłowiem, frazesami

Bezpodstawne insynuacje i lista pytan jak podczas przesluchania z "zadaniem"
                                                    odpowiedzi to "proba nawiazania normalnej rzeczowej dyskusji"?
                                                    Jesli chciales mnie rozsmieszyc to ci sie udalo.

> Nie przypominam sobie, byś próbował cokolwiek udowodnić.

Bodajze przedwczoraj udowodnilem jak astronomicznym bullshitem jest twoja
                                                    "zasada" jakoby samochod jadacy 130 km/h "stwarzal takie samo ryzyko" jak
                                                    samochod jadacy 50 km/h.
                                                    Masz krotka pamiec.

• kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 14:03
                                                    hanni napisał:
                                                    > Bezpodstawne insynuacje i lista pytan jak podczas przesluchania
                                                    z "zadaniem"
                                                    > odpowiedzi to "proba nawiazania normalnej rzeczowej dyskusji"?
                                                    > Jesli chciales mnie rozsmieszyc to ci sie udalo.

Myślałem, że taki styl, Jaśnie Panie, Ci odpowiada.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97512377,Legendy_.html
                                                    Poza tym, moje pytania były rzeczowe i na temat - tylko dla Ciebie
                                                    niewygodne i burzące błogostan.

> Bodajze przedwczoraj udowodnilem jak astronomicznym bullshitem
                                                    jest twoja
                                                    > "zasada" jakoby samochod jadacy 130 km/h "stwarzal takie samo
                                                    ryzyko" jak
                                                    > samochod jadacy 50 km/h.
                                                    > Masz krotka pamiec.

Odpowiedziałem co o tym myślę w tamtym wątku, ale powtórzę: niczego
                                                    nie wyjaśniłeś, tylko nie zadając sobie trudu, by zrozumieć choćby
                                                    temat artykułu, przyjrzeć się rysunkom i przeczytać dokładnie
                                                    chociaż podsumowanie, wyrwałeś z kontekstu kilka odpowiadających
                                                    Twojej wizji świata zdań i w sposób jak zwykle szczeniacki i
                                                    demagogiczny zaatakowałeś mnie.
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 14:10
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Myślałem, że taki styl, Jaśnie Panie, Ci odpowiada.
                                                    > forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97512377,Legendy_.html

Odnioslem sie do absurdu, ktory wypusciles jako "zasada" i dalej ponad wszelka
                                                    watpliwosc udowodnilem, ze to absurd.

> Odpowiedziałem co o tym myślę w tamtym wątku, ale powtórzę: niczego
                                                    > nie wyjaśniłeś,

Owszem, kazdemu, kto potrafi poslugiwac sie mozgiem udowodnilem, ze twoja
                                                    "zasada" to bullshit. Zeby bylo smieszniej udowodnilem to wypowiedziami z
                                                    tekstu, ktory sam podsunales.

• kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 14:24
                                                    hanni napisał:

> Odnioslem sie do absurdu, ktory wypusciles jako "zasada" i dalej
                                                    ponad wszelka
                                                    > watpliwosc udowodnilem, ze to absurd.

To nie jest absurd, tylko wyniki poważnych badań nad pewnymi
                                                    mechanizmami działającymi w ruchu drogowym. Niczego nie udowodniłeś,
                                                    tylko bluznąłeś, a dalej były jak zwykle uniki, pustosłowie, truizmy
                                                    i demagogia.

> Owszem, kazdemu, kto potrafi poslugiwac sie mozgiem udowodnilem,
                                                    ze twoja
                                                    > "zasada" to bullshit. Zeby bylo smieszniej udowodnilem to
                                                    wypowiedziami z
                                                    > tekstu, ktory sam podsunales.

No cóż, masz dość specyficzny sposób posługiwania się mózgiem. Nie
                                                    moja wina i nie mój problem...:P
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 15:02
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> To nie jest absurd, tylko wyniki poważnych badań nad pewnymi
                                                    > mechanizmami działającymi w ruchu drogowym.

A jeszcze niedawno o tym absurdzie napisales co nastepuje: "wyraziłem się
                                                    nieprecyzyjnie"

forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97559261,Re_Legendy_.html?t=1247230640711
                                                    A na koniec wszystkiego z "zasady":"jeśli większość pojazdów utrzymuje prędkość
                                                    w okolicach 90km/godz., statystycznie takie samo ryzyko stwarza pojazd starający
                                                    się utrzymać prędkość 130km/godz, jak pojazd utrzymujący prędkość 50km/godz"
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97487844,Re_Jechalem_dzis_za_wiernym_z_zakonu_.html
                                                    Wyszla zupelnie inna "zasada":
                                                    "chodzi o mniej więcej równe statystycznie ryzyko uczestnictwa w kolizji,
                                                    dotyczące pojazdu utrzymującego prędkość 50km/godz., jak pojazdu utrzymującego
                                                    prędkość 130km/godz. pośród wielu innych, jadących tą samą drogą w tym samym
                                                    kierunku pojazdów utrzymujących prędkość 90km/godz.. Mniejsza o skutki tych kolizji"

forum.gazeta.pl/forum/w,510,97451491,97640222,Re_Legendy_.html

> Niczego nie udowodniłeś,

Owszem udowodnilem na tyle, ze nawet ty nie miales innego wyjscia jak zaslaniac
                                                    sie "nieprecyzyjnym wyrazeniem sie" i korektura "zasady" do w miare logicznej
                                                    wypowiedzi.
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 11.07.09, 12:09
                                                    Przeczytałeś to, co skopiowałeś i napisałeś? Chyba nie...:)))
                                                  • hanni Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 13.07.09, 12:04
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Przeczytałeś to, co skopiowałeś i napisałeś?

I nawet mialem niezly ubaw z tego absurdu, ktory probujesz usprawiedliwic jako
                                                    "nieprecyzyjne wyrazenie" - formulujac zupelnie inaczej.
                                                  • kozak-na-koniu Zadanie domowe 13.07.09, 12:23
                                                    Wykazać na przykładach merytoryczną różnicę między stwierdzeniem:

"jeśli większość pojazdów utrzymuje prędkość
                                                    w okolicach 90km/godz., statystycznie takie samo ryzyko stwarza
                                                    pojazd starający
                                                    się utrzymać prędkość 130km/godz, jak pojazd utrzymujący prędkość
                                                    50km/godz"

a stwierdzeniem:

"chodzi o mniej więcej równe statystycznie ryzyko uczestnictwa w
                                                    kolizji,
                                                    dotyczące pojazdu utrzymującego prędkość 50km/godz., jak pojazdu
                                                    utrzymującego
                                                    prędkość 130km/godz. pośród wielu innych, jadących tą samą drogą w
                                                    tym samym
                                                    kierunku pojazdów utrzymujących prędkość 90km/godz.. Mniejsza o
                                                    skutki tych kolizji"

Tytułem ułatwienia - nie chodzi o satystycznie równe ryzyko rozbicia
                                                    się pojazdów jadących z prędkością 50km/godz. i 30km/godz., tylko o
                                                    statystycznie równe ryzyko spowodowania kolizji przez pojazdy
                                                    utrzymujące 130km/godz. i 50km/godz. pośród innych pojazdów, które
                                                    utrzymują prędkość 90km/godz.. Poprzeć cytatami z literatury, podać
                                                    bibliografię.:)))
                                      • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:58
                                        Bo podanie Ci źródła niczego nie zmienia . Koles budzik podał źródło
                                        wieści o GPS i nieczego to nie zmieniło . Dalej uważasz że
                                        właściciel Global Positionig System nie ma racji .
                                        • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:06
                                          Koleś budzik już od paru lat twierdzi, że wie co napisano
                                          w "raporcie KE", choć nie czytał nawet jego streszczenia.
                                          • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:29
                                            kozak-na-koniu napisał:

> Koleś budzik już od paru lat twierdzi, że wie co napisano
                                            > w "raporcie KE", choć nie czytał nawet jego streszczenia.

Oczywiscie że czytałem stresczenie i je zapodałem . Pochodzi z
                                            wiarygodnego źródła . Ty zaś znowu uciekasz - nie masz wyboru .
                                            • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:41
                                              Jak zwykle, kłamiesz. Nie czytałeś streszczenia, tylko artykulik,
                                              luźno nawiązujący do jakiegoś tam raportu KE - do tego artykuliku
                                              podałeś skrót.
                                              • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:44
                                                kozak-na-koniu napisał:

> Jak zwykle, kłamiesz. Nie czytałeś streszczenia, tylko artykulik,
                                                > luźno nawiązujący do jakiegoś tam raportu KE - do tego artykuliku
                                                > podałeś skrót.

Tyle że ten art. napisano na podstawie streszczenia dostepnego na
                                                stronce ministerswtwa infrastruktury ., źródło chyba nie do pod wa
                                                żenia .
                                                • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 11:56
                                                  abudzik napisał:

> Tyle że ten art. napisano na podstawie streszczenia dostepnego na
                                                  > stronce ministerswtwa infrastruktury ., źródło chyba nie do pod wa
                                                  > żenia .
                                                  >

Podaj link.
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:15
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> abudzik napisał:
                                                    >
                                                    > > Tyle że ten art. napisano na podstawie streszczenia dostepnego
                                                    na
                                                    > > stronce ministerswtwa infrastruktury ., źródło chyba nie do pod
                                                    wa
                                                    > > żenia .
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Podaj link.

Juz podawałem
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:23
                                                    Kłamiesz. Jedyny link, jaki wkleiłeś - mocno przyparty do muru,
                                                    prowadził do wymienionego artykuliku na stronie GDDKiA, nie do
                                                    streszczenia jakiegokolwiek raportu na stronie Ministerstwa
                                                    Infrastruktury.
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:26
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Kłamiesz. Jedyny link, jaki wkleiłeś - mocno przyparty do muru,
                                                    > prowadził do wymienionego artykuliku na stronie GDDKiA, nie do
                                                    > streszczenia jakiegokolwiek raportu na stronie Ministerstwa
                                                    > Infrastruktury.

Nic nie poradzę że jestes baranem a nie kozą . Na samym dole tego co
                                                    przeczytałeś na stronie GDDKiA stoi , jak panu młodemu w noc
                                                    poślubną , co cytuję - "żródło: MI"
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:35
                                                    Podobno wkleiłeś link do streszczenia raportu Komisji Europejskiej
                                                    , a nie bliżej nieokreślonego przypisu na dole artykuliku -
                                                    gdzie?
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:36
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Podobno wkleiłeś link do streszczenia raportu Komisji
                                                    Europejskiej
                                                    >
                                                    , a nie bliżej nieokreślonego przypisu na dole artykuliku -
                                                    > gdzie?

Tak wkleiłem i czytałeś a żródło to był MI podane w nawiasie na
                                                    dole .
                                                    Tutaj np źródłem njusa jest PAP.
                                                    przewodnik.onet.pl/38,1596,2005709,news.html
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:41
                                                    No tak, nie ma jak zmienić niewygodny temat. Więc, twierdzisz, że
                                                    ten raport zawiera się w doniesieniu PAP z dnia /.../ - do
                                                    znalezienia także na stronie PAP, w temacie krzyża na Giewoncie.
                                                    Ciekawe...:)
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:44
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> No tak, nie ma jak zmienić niewygodny temat. Więc, twierdzisz, że
                                                    > ten raport zawiera się w doniesieniu PAP z dnia /.../ - do
                                                    > znalezienia także na stronie PAP, w temacie krzyża na Giewoncie.
                                                    > Ciekawe...:)

Nie . To Ty zmioeniasz temat a ja Ci na to nie pozwole. Ja twierdze
                                                    że podana przeze mnie informacja pochodziła ze strony Gdaki a Gdaka
                                                    otrzymała ja z MI o czym raczyła powiadomic zainteresowanych tym
                                                    faktem .
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 12:57
                                                    Dzidziusiu, napisałeś wyraźnie, że wkleiłeś link do streszczenia
                                                    raportu KE
                                                    . Artykuł, do którego link wkleiłeś nie jest
                                                    streszczeniem, tylko w bardzo luźnej formie powołuje się na rzeczony
                                                    raport, co autor artykuliku była łaskaw zaznaczyć na jego końcu.
                                                    Czyli - przy dużym nakładzie dobrej woli można to nazwać
                                                    interpretacją - nie streszczeniem, łapiesz? Słowem - jak zwykle
                                                    kłamiesz.
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:43
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Dzidziusiu, napisałeś wyraźnie, że wkleiłeś link do
                                                    streszczenia
                                                    > raportu KE
                                                    . Artykuł, do którego link wkleiłeś nie jest
                                                    > streszczeniem, tylko w bardzo luźnej formie powołuje się na
                                                    rzeczony
                                                    > raport, co autor artykuliku była łaskaw zaznaczyć na jego końcu.
                                                    > Czyli - przy dużym nakładzie dobrej woli można to nazwać
                                                    > interpretacją - nie streszczeniem, łapiesz? Słowem - jak zwykle
                                                    > kłamiesz.

Nazwij sobie co chcesz i czym chcesz . Wazne jest to że dla chcacego
                                                    nie ma problemu ze znalezieniem zarówno źródła jak i samej info .
                                                    Czepianie sie słówek jest za to oznaka odwracania kota ogonem .
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:50
                                                    Źródło znalazłem już dawno, tylko od Ciebie nie mogę się doczekać
                                                    (nie martw się, wcale nie czekam) potwierdzenia posiadania minimum
                                                    wiedzy na tematy, które poruszasz oraz poparcia słów, którymi
                                                    rzucasz. Nie szkodzi, byle było wesoło.:P
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 13:53
                                                    No to czego oczekujesz ode mnie skoro źródło w moim linku
                                                    znalazłeś ?
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 14:06
                                                    Znów kłamiesz. Nie źródło, tylko powołanie się na bliżej
                                                    nieokreślony dokument określonej instytucji. No to, gdzie jest to
                                                    streszczenie?
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 14:08
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Znów kłamiesz. Nie źródło, tylko powołanie się na bliżej
                                                    > nieokreślony dokument określonej instytucji. No to, gdzie jest to
                                                    > streszczenie?

Nie chłopcze . W moim linku na dole jest podane źródło iformacji .
                                                  • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 14:26
                                                    Nie źródło, tylko odwołanie się do bliżej nieokreślonego źródła, a
                                                    Ty powołujesz się na jakieś streszczenie, o którym nic nie wiesz.
                                                  • nazimno Hanni i habudzik zostali wynajeci, 10.07.09, 14:35
                                                    aby podniesc klikalnosc tego forum. Teraz stalo sie to jasne.
                                                  • habudzik Re: Hanni i habudzik zostali wynajeci, 10.07.09, 15:26
                                                    nazimno napisał:

> aby podniesc klikalnosc tego forum. Teraz stalo sie to jasne.
                                                    >

Tez uważasz że zapis pod artykułem "źródło: Ministerstwo
                                                    Infrastruktury" nie jest podaniem tego źródła ?
                                                  • habudzik Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 15:23
                                                    kozak-na-koniu napisał:

> Nie źródło, tylko odwołanie się do bliżej nieokreślonego źródła, a
                                                    > Ty powołujesz się na jakieś streszczenie, o którym nic nie wiesz.

Jakto nieokreslonego źródła . Przecież wyraźnie jest tam napisane że
                                                    chodzi o Ministerstwo Infrastruktury .
                                • kozak-na-koniu Re: Udalo mi sie zdobyc zdjecie habudzika! 10.07.09, 10:45
                                  hanni napisał:

> O to popros juz zone.

Twoją?
    • hanni Dzieciarnia... 08.07.09, 10:32
      Debilne "zdjecia do smiechu" i huzia na jozia, bo ktos ma wlasne zdanie i
      jeszcze otwarcie je wyraza wbrew tluszczy.

Typowe i jak pasujace jak ulal do tej "kultury" na drodze, o ktorej tu mowa.
      • kozak-na-koniu Re: Dzieciarnia... 09.07.09, 08:59
        Ktoś musi nosić ten garb. Nawet brytyjscy królowie mieli chłopców do
        bicia - co nie?:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka