koelscher 31.01.10, 01:31 Abends, 20:15 Uhr - trzy telewizory na chodzie: Sindbad Goldene Kamera Der Tag, an dem die Heuschrecken kamen Teraz zgadujcie, KTO ogladal CO... k-r Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drugiich ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 02:19 z siggggim. I on ciebie anal yzował. Odpowiedz Link
koelscher Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 10:35 Am Thema vorbei. Nun, was sollte man von einem Idioten erwarten? k-r Odpowiedz Link
annajustyna Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 11:00 Nie macie nagrywarki? Odpowiedz Link
koelscher Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 11:45 Gott i ojciec dyrektor ! - Wieder mal botoxi-Logik. Po ch. nam nagrywarka, jesli kazdy chce ogladac hic et nunc ?! k-r Odpowiedz Link
annajustyna Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 12:39 Ja tam lubie byc niezalezna od narzuconego mi czasu antenowego... Odpowiedz Link
drugiich Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 12:00 koelscher napisał: > Am Thema vorbei. Nun, was sollte man von einem Idioten erwarten? > > k-r Idiota rzadko włącza telewizor, a w sobotni wieczór wcale. Za to obejrzał na dużym ekranie miłość i cierpienia Lwa Tołstoja. Resztę urodzinowego wieczoru spędził tutaj: www.restaurantsutherland.de/ Odpowiedz Link
koelscher Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 12:14 Tja, Bochum meuss eine reiche Stadt sein, wenn sie ihren Obdachlosen einen Kinobesuch mit anschließender Speisung spendiert... k-r Odpowiedz Link
donnerbalken Resztę urodzinowego wieczoru... 31.01.10, 12:17 Pan Dyrektor napisał: Resztę urodzinowego wieczoru spędził tutaj: Prawdziwi Polacy obchodzą imieniny... Ot co! Odpowiedz Link
annajustyna Re: Resztę urodzinowego wieczoru... 31.01.10, 12:41 A fakt, Ichu jest starszy jakies 2 tygodnie od mojego taty. Wszytskiego naj nachträglich! Odpowiedz Link
drugiich tak dokładnie to skończyłem 58 i się nie wstydzę;) 31.01.10, 14:09 Myślę, że tata też dyma młodsze od własnej córki Odpowiedz Link
annajustyna Re: tak dokładnie to skończyłem 58 i się nie wsty 31.01.10, 14:20 A nie, tata ostatnio zyje samotnie z kotem (chyba ze cos przede mna ukrywa). Odpowiedz Link
drugiich wierzę, że tak może być, skoro 31.01.10, 14:24 musi się jeszcze w tym wieku ukrywać. Może to było powodem wybrania wolności? Odpowiedz Link
annajustyna Re: wierzę, że tak może być, skoro 31.01.10, 14:29 Jak to ukrywac? Na NK nawet ma konto! Widac jest typem samotnika - i dobrze, bo w zwiazkach tylko krzywdzil innych. Odpowiedz Link
annajustyna Re: mamusia nagadała? 31.01.10, 17:12 Nie, sam to potwierdza. A mamusia nagadac nie musiala - bylam, widzialam. Odpowiedz Link
drugiich Re: Resztę urodzinowego wieczoru... 31.01.10, 14:11 donnerbalken napisała: > Pan Dyrektor napisał: > > Resztę urodzinowego wieczoru spędził tutaj: > > Prawdziwi Polacy obchodzą imieniny... > Ludzie inteligentni są "anpassungsfähig". > Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Resztę urodzinowego wieczoru... 31.01.10, 17:27 drugiich napisał: Cytat > donnerbalken napisała: > > > Pan Dyrektor napisał: > > > > Resztę urodzinowego wieczoru spędził tutaj: > > > > Prawdziwi Polacy obchodzą imieniny... > > > > Ludzie inteligentni są "anpassungsfähig". > > Poznaniacy są z Polski A... Można powiedzieć Herrenmenschen... (Januszek nie lubi rodaków z Polski B i C...) Odpowiedz Link
annajustyna Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 12:42 Taka ladna restauracja, szkoda, ze wieczor samotny . Jecki to chociaz Zygiego mialby do towarzystwa . Odpowiedz Link
drugiich nie cierpię z powodu samotnego mieszkania 31.01.10, 14:05 getrennt leben, gemeinsam erleben. Odpowiedz Link
jessi_a Re: ty byłeś w prywatnym salonie filmowym 31.01.10, 12:51 a ja uwazam sobote za stracona, jak nie ujrze Dietera Bohlena Odpowiedz Link
drugiich w telewizorze musi się wygłupiać, 31.01.10, 14:12 ale prywatnie jest fajny na wspólne wygłupy Odpowiedz Link
annajustyna Re: w telewizorze musi się wygłupiać, 31.01.10, 17:14 Ciekawe, czy moj przyszzsly szwagier choc troche lepiej od Dietera wyglada...Ale Dieter to w sumie chyba najbardziej ta solarka na urodzie traci (pomijajac skrzekliwy glos). Odpowiedz Link
annajustyna Re: opala się na Malediwach 31.01.10, 18:33 A o kremie z filtrem nie slyszal?! Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 12:45 Ja obejrzałem www.imdb.com/title/tt1234548/ Bajeczka! Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 14:00 Ten film polecam szczególnie Marysi_numer_kolejny i Lepianowi, tak fantastycznie, w najlepszej "lewackiej" tradycji drze łacha z "dżi-ajskiego" etosu, że palce lizać. Odpowiedz Link
koelscher Re: Quizfrage 31.01.10, 14:03 Powiedz jeszcze, ze w ORYGINALE ?! PS Clooney nie przkonuje mnie jakos w komediach... k-r Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 14:11 koelscher napisał: > Powiedz jeszcze, ze w ORYGINALE ?! Z napisami, niemniej nawet bez nich, z moją mniej niż przeciętną znajomością angielskiego, poradziłbym sobie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 14:14 A Klonik jest całkiem niezły w tym filmie, nawet w wygłupach z długimi włosami (które pan artysta w młodości posiadał)nie drażni bardzo. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Quizfrage 31.01.10, 14:58 Teksty sa wyjatkowo ambitne. ogolnie film jest szalenie ambitny. Wzruszylem sie, gdy dedykowales mi ten film. W ramach rewanzu dedykuje ci juz klasyke kina akcji. Najlepiej brzmi to w oryginale. Ja ciagle nie wiem, czy oni sie smieja, czy wzajemnie przeklinaja. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 18:06 lepian4 napisał: > Wzruszylem sie, gdy dedykowales mi ten film. W ramach rewanzu > dedykuje ci juz klasyke (...) Cieszę się, że mogłem dostarczyć Ci wzruszeń. Tym skorzej pospieszyłem obejrzeć wskazany fragment i z żalem muszę przyznać że niezbyt mnie zachęcił bogoojczyźniany bełkot jakiegoś Turka strzelającego sobie w łeb nad Świętą Flagą Turcji. Jeszcze lepiej niż w oryginale brzmiałby w turoniemieckim kauderwelszu. Nie mniej dostojnie i przejmująco. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Quizfrage 31.01.10, 18:36 Dostojnie robi sie, gdy chrzescjanski oficer modli sie do swego Boga, by ten mu pomogl rozpierdolic niewinnych muzulmanow. Co mu sie tez pozniej udalo. Jakze moglo byc inaczej, skoro strzelal do bezbronnych kobiet? Tej najladniejszej nawet na koniec ulzylo, bo mogla skonac w objeciach swego oblubienca. Mnie najbardziej przypadl do gustu fakt, ze Turcja od dawna jest czlonkiem NATO, a spoleczenstwo Osmancow karmi sie ciagle taka propaganda. Pamietem ten dzien w kinie, gdy Osmancy nad Renem wyli z radosci, bo ich dzielni wojacy celnie strzelali do Amerykancow. Zdaje sobie sprawe, ze kazdy z nas cierpi na syndrom Czterech Pancernych i psa. Ale oni przynajmniej strzelali do wroga!! Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Quizfrage 31.01.10, 18:45 Ze tez nie szkoda Wam czasu na takie wujostwo... ;P Odpowiedz Link
donnerbalken Ze tez nie szkoda Wam czasu... 31.01.10, 18:52 zielona_mina napisała: Cytat > Ze tez nie szkoda Wam czasu na takie wujostwo... ;P Ja tu tylko sporadycznie przebywam.... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 19:27 zielona_mina napisała: > Ze tez nie szkoda Wam czasu na takie wujostwo... ;P Masz na myśli film z Klonikiem czy Kinematografię Zaangażowaną rekomendowaną przez Lepiana? Bo to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Quizfrage 31.01.10, 19:39 Tylko pozornie rozne... , wybralabym sie na premiere filmu rekomendowanego przez Ciebie (dla Brydza) ale jakis taki... Wyladuje w innej sali multikina, tez ze wzgledu na Brydza www.youtube.com/watch?v=Y0349E7kFEM Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 19:55 zielona_mina napisała: > www.youtube.com/watch?v=Y0349E7kFEM Eeeee tam... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Quizfrage 31.01.10, 19:39 lepian4 napisał: > Dostojnie robi sie, gdy chrzescjanski oficer modli sie (...) Ktokolwiek by się nie modlił robi się dostojnie. A serio, moja propozycja ma przede wszystkim wymiar rozrywkowy i trochę artystyczny, Ty cytujesz jakiegoś propagandowego, trującego zakalca, żeby co? Żeby powiedzieć, że Turcy są jeszcze większymi szowinistami niż Niemcy? To prawda oczywista. No chyba nie zwołujesz krucjaty przeciwko Twoim sąsiadom? Mnie się nie podoba ten turoproletariacki żargon, którym się posługują, drażni mnie ostentacyjne maniferstowanie tureckości przy pomocy ryczących turecką muzyką głośników samochodowych, czy pochody wyjących neandertalczyków z okazji jakiegoś meczu piłki kopanej. Ale to wszystko. Na wojnę nie pójdę. Mam lepsze zajęcia. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Quizfrage 31.01.10, 20:08 To sobie pofolgowales. Ja wspomnalem jedynie klasyke kina akcji. Ta ekranizacja z politycznym Hinergrundem jakos skojarzyla mi sie z twymi, na wskros zbednymi, dedykacjami. Dlatego w ramach rewanzu i ja tobie dedykowalem owa perle kinematograficzna. Troche wdziecznosci by sie przydalo! Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Quizfrage 31.01.10, 21:17 Siggi nie ma czasu na na takie bzdury jak TV Odpowiedz Link
koelscher Re: Quizfrage 31.01.10, 22:51 Leider falsche Reihenfolge... Im Übrigen besitzt Siegi (nicht Siggi!) einen eigenen Fernseher. k-r zielona_mina napisała: > Papa > Mama > Sohn > Odpowiedz Link
annajustyna Re: Quizfrage 31.01.10, 22:55 A prawidlowo: Papa, Papa, Papa (Opa?) - jaka na Multitalent przystalo... Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Quizfrage 31.01.10, 23:06 Ech, Jecki chce nas wpedzic w kompleksy... a prawda jest taka, ze w modzie jest nie ogladanie pudla do odbioru TV a robienie TV. W mojej dziupli stoi jedno jedyne pudlo 55'', na ktorym zbiera sie jedynie kurz. Odpowiedz Link
koelscher Re: Quizfrage 01.02.10, 17:50 Ja, ja, minko - war doch klaaaaaar. Du bist ja eine (abgehobene) Intelligenzbestie... k-r PS Hast Du schon ein paar Bücher geschrieben ? k-r Odpowiedz Link
koelscher Re: Quizfrage 01.02.10, 17:47 YES ! - so ist es richtig ! I nie zapomnij: SIEGI... k-r zielona_mina napisała: > OK sprobuje jeszcze raz... > > Sohn > Mama > Papa > Odpowiedz Link
zielona_mina Re: Quizfrage 01.02.10, 18:56 Na pewno nie zapomne, SIEG to jedno z moich ulubionych slowek... Odpowiedz Link