lepian4 12.03.10, 14:29 Wczesniej Amis, teraz Szwedzi... Przyszlo nam glosowac, co jest zgodne z konstytucja, co jest zbrodnia, a co nie? Boze, gdzie my zyjemy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Völkermord-Erklärung im Reichstag 12.03.10, 16:33 Cala EU powinna pojsc sladem USA i Szwecji. Wtedy Erdogan odwola wszystkich swoich ambasadorow, a pertraktacje o przyjeciu Turcji do EU pojda do kosza. Ech, to sie pewno nie spelni.... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Völkermord-Erklärung im Reichstag 12.03.10, 17:00 Tez tak uwazam, tylko watpie, czy do stwierdzenia faktow historczynych potrzebne sa parlamenty, konstytucje i Bog wie jeszcze co? Nie chce kwestionowac ich dobrej woli, ale ich kompetencjie nie traktuje nazbyt powaznie. To powoli przestaje byc smieszne. Zwlaszcza, ze turecki koalicjant, Azejberdzan, w wyniku tych wydarzen, rozwaza zaostrzenie stosunkow wobec mniejszosci aramejskiej skupionej wokol okupowanej przez nich gory Karabach. Planowane otwarcie granicy z Armenia staje tez nagle pod znakiem zapytania. Zreszta ulatwi to Turkom negocjacje z Unia, bo otwarcie owej granic wyklucza ich czlonkostwo w Unii, a winni pozniejszych represji sami sie prosza o przejecie odpowiedzialnosci. Wczesniej byly to tylko, przynajmniej z punktu widzenia Turcji, zagrozenie ze strony Rosji, z ktorym Aramejczycy ponoc kolabrowali. Dzis beda to Amis i Szwedzi. Na marginesie: Obama tez mial a dream. Swiat bez bronii atomowej!! To, ze w wyniku jego nieudolnej polityki zagranicznej niewinni beda doswiadczac represji, juz nie jest tak istotne. Odpowiedz Link
donnerbalken Za co mnie Pan Bóg tak mocno kara? 12.03.10, 16:34 śniło mi się dzisiejszej nocy, że jestem negacjonalistą. Oblany zimnym potem i krzykiem na ustach obudziłem się. Trzęsłem się na całym ciele. Trwało to prawie godzinę. Musiałem zażyć silnych środków uspakajających. Po dalszych kilku godzinach zrealizowałem, że to była tylko mara nocna. Ale jestem jeszcze całkowicie wykończony... Za co mnie Pan Bóg tak mocno kara? Odpowiedz Link
donnerbalken Islamiści są weniger Deutschhasser! 12.03.10, 17:19 Co jest gorsze dla Europy? Hegemonia islamistów, czy hegemonia syjonistów? Pest oder Cholera? Skylla und Charybdis? Ja osobiście uważam, że islamistami można się łatwiej dogadać... Do tego wniosku doszedłem po długoletnich doświadczeniach na forach GW... Islamiści są weniger Deutschhasser! Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Islamiści są weniger Deutschhasser! 12.03.10, 17:42 donnerbalken napisała: Cytat > > Ja osobiście uważam, że z islamistami można się łatwiej dogadać... > > Do tego wniosku doszedłem po długoletnich doświadczeniach na forach GW... > > Islamiści są weniger Deutschhasser! > Zna ktoś podobną nienawiść autorstwa islamistów? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Islamiści są weniger Deutschhasser! 12.03.10, 18:02 Ja znam, ale ow autor nas od kilku dni bojkotuje. Odpowiedz Link
donnerbalken A h... mu w d... 12.03.10, 18:11 lepian4 napisał: Cytat > Ja znam, ale ow autor nas od kilku dni bojkotuje. A h... mu w d... Mniej tu śmierdzi na naszym forum... Im dłużej go tu niema, tym bardziej świeże powietrze... Odpowiedz Link
koelscher Re: A h... mu w d... 12.03.10, 23:57 Ty, qrwa, nawet po polsku nie potrafisz... k-r Odpowiedz Link
donnerbalken Quote: "Ty, qrwa..." End of the quote... 13.03.10, 09:55 koelscher napisał: Cytat > Ty, qrwa, nawet po polsku nie potrafisz... > k-r Serdeczne dzięki za społeczne i bezinteresowne przejrzenie edytorskie mego wpisu. Na czym błędy bazują pozostanie oczywiście Waszą mało-szlachecką tajemnicą! To taka wasza mało-szlachecka tradycja... A teraz jeszcze uprzejmie proszę przejrzeć społecznie moje dzieło pod względem merytorycznym. Z góry serdecznie dziękuję... Odpowiedz Link
jecki.p Re: Quote: "Ty, qrwa..." End of the quote... 13.03.10, 10:05 No, czemu nie: haki w dupy - jak najbarzdiej... j. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Quote: "Ty, qrwa..." End of the quote... 13.03.10, 10:17 jecki.p napisał: Cytat > No, czemu nie: haki w dupy - jak najbarzdiej... > > j. Nu, serdecznie dziękuję. Miałeś rację. A teraz proszę część merytoryczną... Odpowiedz Link
lunatix Sa lepsi. 13.03.10, 12:06 Uwielbiam to amerykanskie odwracanie uwagi od wlasnych zbrodni. A my tu mamy temacik przez nich ciagle nie zalatwiony. Przypominam, ze Amerykanie wycieli wiecej milionow indian (starcy, kobiety , dzieci)we wlasnym kraju a ci, ktorzy pozostali pozostawieni zostali wlasnemu losowi i nedzy bez zadnych praw, kultury i ziemi. Ot chore pojecie wolnosci i demokracji! Odpowiedz Link
maria421 Re: Sa lepsi. 13.03.10, 13:31 Z historii tez sa lepsi... od Ciebie. Ja tylko niesmialo przypominam ze "Amerykanie" , czyli obywatele USA, bo chyba tych masz na mysli, istnieja od 1776 roku. A teraz przypomnij nam ile milionow Indian w ciagu tych 234 lat swego istnienia Amerykanie zgladzili zgodnie z kryteriami ludobojstwa, bo ja pamietam tylko o masakrze w Wounded Knee, ale tam nie bylo milionow ofiar: "Dokładna liczba ofiar masakry nad Wounded Knee (poległych na miejscu lub zmarłych później w wyniku odniesionych ran i mrozu) jest trudna do oszacowania, według Lakotów z 350-osobowej grupy wodza Wielkiej Stopy ocalało 50 ludzi. Wg oficjalnych szacunków rządowych zginęło 153 Indian a los 150 innych pozostał nieznany. Wg Mario Gonzaleza, pełnomocnika Stowarzyszenia Ofiar Wounded Knee (Wounded Knee Survivors Association) podczas przesłuchań przed amerykańskim Senatem, śmierć nad Wounded Knee poniosło 356 Indian. W 1917 roku gen. Nelson Miles w swoim kolejnym raporcie dla komisji badającej okoliczności "bitwy" szacował liczbę ofiar na ok. 290 (w tym 90 wojowników oraz 200 kobiet i dzieci)." Dla porownania- atak terrorystyczny na samolot PanAm ktory spadl w Lockerbie spowodowal smierc 259 osob. Ludobojstwo? Odpowiedz Link
koelscher Re: Sa lepsi. 13.03.10, 13:50 78 lat pozniej poprawili jeszcze bilans Wounded Knee... de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_My_Lai k-r Odpowiedz Link
maria421 Re: Sa lepsi. 13.03.10, 13:59 koelscher napisał: > 78 lat pozniej poprawili jeszcze bilans Wounded Knee... > > de.wikipedia.org/wiki/Massaker_von_My_Lai > k-r Lunatix pisal o Indianach. Poza tym, nie pamietam aby USA zrywaly stosunki dyplomatyczne z kimkolwiek kto o tych masakrach mowi. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Sa lepsi. 13.03.10, 14:45 Nu, że im zabrali ich ziemię, ich kontynent ich wiarę to jest drugorzędne. Komór gazowych dla Indian nie było, to prawda. Tylko element napływowy wytłukł bizony. Tak że komory gazowe były zbyteczne. Bizony stanowiły podstawę ich egzystencji. Potem przyszedł alkohol i rezerwaty ... Odpowiedz Link
koelscher Re: Sa lepsi. 13.03.10, 14:55 Nu, zapomnialem sie zalogowac i stwierdzam, ze desce do srania chyba szajba odbila: zagadala bowiem do rzeczy... k-r Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Sa lepsi. 13.03.10, 15:02 koelscher napisał: > Nu, zapomnialem sie zalogowac i stwierdzam, ze desce do srania chyba szajba > odbila: zagadala bowiem do rzeczy... > k-r ========================== Nu, czasami jej to się zdarza... Odpowiedz Link
donnerbalken Bizony stanowiły podstawę ich egzystencji. 13.03.10, 15:28 donnerbalken napisała: · Cytat > > Tylko element napływowy wytłukł bizony. > > Tak że komory gazowe były zbyteczne. > > Bizony stanowiły podstawę ich egzystencji. > > Potem przyszedł alkohol i rezerwaty ... Jack London has written: Cytat(...) He placed another stick on the fire and began to remember his past. He had been a great chief, too. He had seen days of much food and laughter; fat stomachs when food was left to rot and spoil; times when they left animals alone, unkilled; days when women had many children. And he had seen days of no food and empty stomachs, days when the fish did not come, and the animals were hard to find. For seven years the animals did not come. Then, he remembered when as a small boy how he watched the wolves kill a moose. He was with his friend Zing-ha, who was killed later in the Yukon River. (...) www1.voanews.com/learningenglish/home/arts-entertainment/Law-of-Life-Jack-London-85563527.html Odpowiedz Link
lunatix Re: Sa lepsi. 13.03.10, 15:41 hehehe Typowy szowinizm. No to przeczytaj sobie du Betonkopf. www.schaarschmidt.it/cms/images/stories/Mohawk/Amerika_Holocaust.pdf Odpowiedz Link
donnerbalken Pan Mecenas tego nie lubi... 13.03.10, 16:03 lunatix napisał: Cytat > hehehe > Typowy szowinizm. > > No to przeczytaj sobie du Betonkopf. www.schaarschmidt.it/cms/images/stories/Mohawk/Amerika_Holocaust.pdf > Nu, dwa razy to samo, to niedobrze. Pan Mecenas tego nie lubi... Chociaż o mydle też pisali więcej aniżeli dwa razy... > Odpowiedz Link