donnerbalken 03.05.10, 11:01 Tak było... 43 minuty Coś dla stałych bywalców niniejszego forum... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donnerbalken Zaraz wyjdzie szydło z worka... 03.05.10, 12:02 lepian4 napisał: > A dzis jest tak =========================================================== Cytat Podpisał list także Daniel Cohn-Bendit, przywódca protestów studenckich z Maja 68, obecnie eurodeputowany, oraz wielu innych deputowanych do Parlamentu Europejskiego, z pochodzenia Żydów. Ja także podpisuję... Ja także jestem za pokojem... Zobaczymy zaraz kto tu z tego forum jest za pokojem, a kto nie jest za pokojem... Niebawem będziemy mieli dowody czarno na białym... Zaraz wyjdzie szydło z worka... Ot co... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zaraz wyjdzie szydło z worka... 03.05.10, 12:40 Dowody juz sa od dawna: antysemici sa za pokojem, semici sa za wojna. Wszelkie dyskusje na ten temat sa zbedne Odpowiedz Link
maria421 Re: Zaraz wyjdzie szydło z worka... 03.05.10, 13:28 lepian4 napisał: > Dowody juz sa od dawna: antysemici sa za pokojem, semici sa za wojna. Wszelkie > dyskusje na ten temat sa zbedne Pozadana jest dyskusja na temat kto jest semita a kto antysemita i kto ma o tym rozstrzygac.. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Zaraz wyjdzie szydło z worka... 03.05.10, 13:41 Zgadza sie. Doswiadczenie jednak uczy, ze to tez niczemu nie sluzy, bo semicy ustalaja od dziesiecioleci reguly gry. Odpowiedz Link
maria421 Re: Tak było... 03.05.10, 14:17 Nie obejrzalam calego filmu, ale juz na poczatku maialm zastrzezenia do jednego: ze Ziemie Swieta jest Ziemia Swiata dla Zydow, chrzescijan i muzulmanow. Ze jest dla Zydow Ziemia Swieta jest Ziemia Swieta, to nie ma watpliwosci. To oni stworzyli tam ich wlasne panstwo Izrael, to oni zbudowali tam ich Swiatynie. Ze dla chrzescijan Ziemia swieta jest Ziemia Swieta, tez nie ma watpliwosci. To tam narodzil sie, zyl, nauczal i zostal ukrzyzowany Jezus Chrystus. Ale dla muzulmanow??? Muzulmanie najpierw modlili sie w strone Jerozolimy, ale Mahomet zmienil kierunek modlitwy w strone Mekki. Muzulmanie uwazaja ze Adam (biblijny pierwszy czlowiek) dotarl do Mekki , ze dotarl tam tez Abraham i to on pobudowal swiatynie wokol kamienia zeslanego mu przez Aniola. Dowodow na to zadnych nie maja, Biblia nie mowi NIC na temat jakiejkolwiek podrozy Abrahama do Mekki, ale Mahomet, tworzac konkurencyjna dla judaizmu i chrzescijanstwa religie, musial dorobic do niej historie... Mahomet NIGDY nie byl w Jerozolimie, jedynie snilo mu sie ze byl tam ze odbyl nocna podroz do Jerozolimy na Buraqu... Za zycia Mahomet nie zdolal zdobyc Jerozolimy, dokonali to jego wyznawcy w 638 roku . Meczet Al-Aqsa, trzeci w randze waznosci meczet w islamie, pobudowali na ruinach kosciola "St.Maria" i w obrebie Tempelberg gdzie wczesniej stala swiatynia Salomona.... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 14:33 Twoje zastrzeżenia są niesłuszne Maryjo. Termin "Ziemia Swięta" wiąże się nawet z jeszcze jedną religią więcej. Nie zmienisz tego, nawet jeżeli twoje analizy wydarzeń biblijnych są prwadziwe. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 16:06 ja.nusz napisał: > > Twoje zastrzeżenia są niesłuszne Maryjo. Termin "Ziemia Swięta" > wiąże się nawet z jeszcze jedną religią więcej. Z jaka jeszcze religia sie wiaze oprocz tych trzech? > Nie zmienisz tego, nawet jeżeli twoje analizy wydarzeń biblijnych są > prwadziwe. Ziemia Swieta jest Ziemia Swiata dla Zydow i chrzescijan. Dla muzulmanow ich Ziemia Swiata jest Mekka i Medyna. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 18:35 Wykluczasz związek islamu z tzw. Ziemią Swiętą a jednocześnie pytasz > "z jaka jeszcze religia sie wiaze oprocz tych trzech?". O bahaizmie słyszała? Wiem Marysiu, że duo wiesz o islamie i boisz się go jak diablica święconej wody, ale pomimo masz luki w tej Sektologii. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 19:05 ja.nusz napisał: > > Wykluczasz związek islamu z tzw. Ziemią Swiętą a jednocześnie pytasz > > "z jaka jeszcze religia sie wiaze oprocz tych trzech?". > > O bahaizmie słyszała? Slyszala ze bahaizmz Ziemia Swiata nic nie ma wspolnego. Nie stamdat sie wywodzi. > Wiem Marysiu, że duo wiesz o islamie i boisz się go jak diablica święconej wody > , > ale pomimo masz luki w tej Sektologii. Na przyklad? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 19:29 Poczytaj trochę o Ziemi Swiętej, to przekonasz się o własnych lukach - czytaj proszę źródła neutralne - i przed czytaniem proponuję zdjąć berecik. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 19:40 ja.nusz napisał: > > Poczytaj trochę o Ziemi Swiętej, to przekonasz się o własnych lukach - czytaj > proszę źródła neutralne - i przed czytaniem proponuję zdjąć berecik. Januszek jak zwykle. Nie ma co powiedziec to zaczyna o bereciku. To co, wycofujesz sie , znawco tematu? Tchorzysz? Na wiecej niz na rzucanie berecikami Cie nie stac? Wiedzalam... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 19:52 Ja tchórzę? Prosiłem jedynie, abyś poczytała trochę o ZS. A ty nie poczytałaś, bo jak zwykle berecik oczy przesłonił. Uwierz mi Mario, jest dla mnie męczarnią być w tej chwili tak grzecznym. Mam jedynie nadzieję, że nie przeczytam tu, że Ziemia Swięta jest zarezerwowana wyłcznie dla Torunian. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 20:54 ja.nusz napisał: > > Ja tchórzę? Prosiłem jedynie, abyś poczytała trochę o ZS. A ty nie poczytałaś, > bo jak zwykle berecik oczy przesłonił. Uwierz mi Mario, jest dla mnie męczarnią > być w tej chwili tak grzecznym. > Mam jedynie nadzieję, że nie przeczytam tu, że Ziemia Swięta jest zarezerwowana > wyłcznie dla Torunian. Jak sie nauczysz czytac ze zrozumieniem, to wtedy moze porozmawiamy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 21:16 Co tu kurwa było do zrozumienia - pierdnęłaś, że islam nie ma nic wspólnego z Ziemią Swietą. I tylko dlatego, że ty tak twierdzisz, to tak ma być? Gówno prawda, bo właśnie dokładnie tak nie jest. "Sie betrifft (die Bezeichnung >Heiliges Land< Gebiete von religiöser Wichtigkeit für die vier monotheistischen abrahamitischen Religionen Judentum, Christentum, Islam und Bahaismus. A teraz możesz sobie moherzyć dalej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Ziemia Swięta 03.05.10, 23:35 Januszku, glupi jestes. Tobie zadne historyczne wyjasnienia nie pomoga, zadna logika tu nie pomoze... Odpowiedz Link
donnerbalken Nie obejrzalam calego filmu... 03.05.10, 16:44 maria421 napisała: > Nie obejrzalam calego filmu, =========================================== A to bardzo źle! Theodor Herzl był tak zakochany w kulturze wiedeńskiej, że i wiedeńskie kawiarnie chciał przenieść do Jerozolimy. A kawę do Wiednia przynieśli znienawidzeni przez Marysię islamscy Kulturbereicherer. (I polski oficer czujący geszeft na kawie...) Bogaci zachodni Żydzi się z niego naśmiewali i kpili. (z Theodora Herzla) Jego zwolennicy to Żydzi ze Wschodu: PRL i Związku Radzieckiego. Paralele do Jezusa Chrystusa: Także gmina rodzinna Jezusa naśmiewała się z Jego nauk, ledwo z życiem uszedł ze swej wioski rodzinnej. PS W tym samym mieście Onkel Adi malował pocztówki aby zarobić na chleb. Odpowiedz Link
donnerbalken Ale dla muzulmanow??? 03.05.10, 17:03 maria421 napisała: Cytat Ale dla muzulmanow??? Benjamin Netanjahu wreście zrozumiał że i ONI tam jakieś prawa mają.... (Pod naciskiem obecnego lokatora Białego Domu...) Cytat Die Vorbereitungen für die indirekten Friedensverhandlungen zwischen Israel und den Palästinensern laufen auf Hochtouren. Der israelische Ministerpräsident Benjamin Netanjahu traf am Montag im Sinai-Badeort Scharm el Scheich mit dem ägyptischen Präsidenten Husni Mubarak zusammen. Palästinenserpräsident Mahmud Abbas will vor dem für Mittwoch erwarteten Beginn dieser Gespräche noch mit dem saudischen König Abdullah beraten, von dem der arabische Friedensplan stammt. www.stern.de/politik/ausland/verhandlung-uebers-eck-indirekte-friedensgespraeche-im-nahen-osten-1563498.html Odpowiedz Link