Dodaj do ulubionych

einmalig !

06.12.10, 22:53
Nie sadzilem, ze uda mi sie przeczytac podobny panegiryk paranoi...
Jeden z komentarzy (nie na temat) do "Chca prawdy o Smolensku" brzmi oto tak:

blue911 pół godziny temu
0 + - zgłoś do moderacji

rediczek - lata ca. 1966 do 1985. Bylo szaro i smetnie i bylismy swiadkami wielu bledow niedoswiadczonej wladzy oraz silnych prowokacji kazdego osrodka zachodniego,ktory buntowal naiwny narod w kazdy mozliwy sposob. Ale nikt nie musial prosic o jalmuzne,ani tulac sie po swiecie z braku pracy lub mieszkania. Byli tacy,co mieli inne powody,ale nie mowimy teraz o tym.
Jesli uwazasz,ze w zyjac w zachodnim kraju bedac jawnym i czynnym opozycjonista bedziesz mial slodkie i lukierkowe zycie to musze Cie zmartwic - nigdzie nie lubia buntownikow. Rozni sie tylko forma ,w jakiej sa przesladowani albo spychani na margines spoleczenstwa. pisze o tym,bo wiem,ze zaraz wyskoczysz z teza,ze "za komuny nie bylo wolnosci". Za komuny nie trabilo sie o wolnosci,ale byla realnie wieksza niz teraz. Przyklad? Jakim cudem za krwiozercej komuny wychowal sie papiez,rolnicy zyli sobie jak hrabiowie,a taksowkarza trzeba bylo blagac albo mamic dolarami zeby zawiozl tam gdzie chcemy?? A robotnik pracowal w fabryce tyle godzin i jak chcial,bo nie bylo bata na niego (zwolnien),a jak nie ukradl kilka razy w tygodniu to rzucal prace,bo "musi z czegos zyc,a mu kombinowac nie daja". A pani Jadzia,ktora opuszczala biuro w godzinach pracy (bez odbijania karty) ,bo w sklepie "rzucili" wlasnie zagraniczne rajstopy? Zapytana przez szefa gdzie byla odpowiadala: mam chodzic nago? Moglbym tak pisac kilka godzin....

Pekac ze smiechu, czy raczej sie bac?

k-r
Obserwuj wątek
    • gadupa Re: einmalig ! 06.12.10, 23:14
      Idz lepiej miedzy ludzi zobaczysz jak na ciebie zareaguja. hehe
      • koelscher Re: einmalig ! 06.12.10, 23:23
        DUPE - wiadomo - kazdy ma,
        ale co ma powiedziec GA ?!
        k-r
        • maria421 Re: einmalig ! 07.12.10, 09:04
          Zastanawiam sie jak ludzie maja bronic wolnosci jezeli nie wiedza co to jest?
    • folksdojczer4kategorji Co dostaliście na Mikołaja? 07.12.10, 10:23
      Ja dostałem Händi.

Mą misję mogę obecnie spełniać 24 godziny na dobę.

Jestem ciągle na służbie dla dobra sprawy...

Dzwońce do mnie, gdy robię zakupy u ALDIEGO, aby ludzie widzieli jaka ważna persona ja jestem.

Najlepiej w języku angielskim...
      • folksdojczer4kategorji July to December 2011 - Bardzo ważna data... 07.12.10, 10:45
        folksdojczer4kategorji napisała:

> Najlepiej w języku angielskim...

From July to December 2011, Poland will chair the European Council - the third, after the European Commission and the Parliament, most important EU institution. Every half a year, it is chaired by a different Member State under whose presidency new Community legal acts are approved

Robicie już jakieś przygotowania?
        • gadupa pierdu pierdu 07.12.10, 14:40
          Pochrzakal, pomruczal postekal i popierdzial Nic wiecej.
          Ty nie potrafisz oczywiscie na zadane pytanie odpowiedziec.
          U was moze wreszcie mocniejsze tabletki beda rozdawac.

• koelscher Re: Co dostaliście na Mikołaja? 07.12.10, 19:01
        Sluchaj, qrwa, pryczek: Przeciez juz kazdemu udowodniles, ze jestes kompletnie jebnietym idiota. (Wierz mi, ze nie ma niczego bardziej kompletnego od kompletnie jebnietego idioty).
        Dlaczego wiec, qrwa, uwazasz, ze musisz tego nadal dowodzic - kazdym nastepnym postem?!
        k-r
        PS
        Zdaje ci sie, ze nie ma tu juz nikogo, kto moglby cie stad w y j e b a c??? Obys sie nie przeliczyl...

> Ja dostałem Händi.
        >
        > Mą misję mogę obecnie spełniać 24 godziny na dobę.
        >
        > Jestem ciągle na służbie dla dobra sprawy...
        >
        > Dzwońce do mnie, gdy robię zakupy u ALDIEGO, aby ludzie widzieli jaka ważna pe
        > rsona ja jestem.
        >
        > Najlepiej w języku angielskim...
        >
        • folksdojczer4kategorji Re: Co dostaliście na Mikołaja? 08.12.10, 09:21
          Jeckowiak donosi jak następuje:
          Sluchaj, qrwa, pryczek: Przeciez juz kazdemu udowodniles, ze jestes kompletnie jebnietym idiota. (Wierz mi, ze nie ma niczego bardziej kompletnego od kompletnie jebnietego idioty).
          Dlaczego wiec, qrwa, uwazasz, ze musisz tego nadal dowodzic - kazdym nastepnym postem?!
          k-r
          PS
          Zdaje ci sie, ze nie ma tu juz nikogo, kto moglby cie stad w y j e b a c??? Obys sie nie przeliczyl...

Nie ma nic gorszego, aniżeli Gartenzwerg, któremu się zielona piana z buzi toczy...
          • koelschefrau Re: Co dostaliście na Mikołaja? 20.12.10, 19:38

Przyznaje, ze jestem zaszokowana niektorymi wypowiedziami na tym forum...a wystarczyloby troche wiecej tolerancji i udalaby sie dyskusja.

> Jeckowiak donosi jak następuje:
            > Sluchaj, qrwa, pryczek: Przeciez juz kazdemu udowodniles, ze jestes kompletnie
            > jebnietym idiota. (Wierz mi, ze nie ma niczego bardziej kompletnego od kompletn
            > ie jebnietego idioty).
            > Dlaczego wiec, qrwa, uwazasz, ze musisz tego nadal dowodzic - kazdym nastepnym
            > postem?!
            > k-r
            > PS
            > Zdaje ci sie, ze nie ma tu juz nikogo, kto moglby cie stad w y j e b a c??? Oby
            > s sie nie przeliczyl...
            >

>
            > Nie ma nic gorszego, aniżeli Gartenzwerg, któremu się zielona piana z buzi tocz
            > y...
            >
            • koelscher Re: Co dostaliście na Mikołaja? 20.12.10, 19:54
              Nie przejmuj sie, folksdojczer4kategorji to kompletnie pierdolniety stary zgred...
              smile

k-r

koelschefrau napisała:

>
              > Przyznaje, ze jestem zaszokowana niektorymi wypowiedziami na tym forum...a wyst
              > arczyloby troche wiecej tolerancji i udalaby sie dyskusja.
              >
              >
    • ja.nusz Re: einmalig ! 07.12.10, 12:39
      Wbrew pozorom nie jest to wcale "einmalig" - tego typu oszołomów cierpiących na polit- nostalgię peerelowską nie brakuje. A w byłej NRD prawie każdy, któremu coś w życiu nie wyszło, tęskni za starym systemem.
      A weź takiego aśka - ten tęski za jeszcze starszym systemem.
      • folksdojczer4kategorji Re: einmalig ! 07.12.10, 12:53
        ja.nusz napisał:

> A weź takiego aśka - ten tęski za jeszcze starszym systemem.

============================================

To były czasy...

Einmalig!

Ot c o...
        • folksdojczer4kategorji Pozdrowienia od Pana Quislinga.. 07.12.10, 13:07
          Pozdrowienia od Pana Quislinga...

Ot co...
          • gadupa Re: Pozdrowienia od Pana Quislinga.. 07.12.10, 14:40
            Pochrzakal, pomruczal postekal i popierdzial Nic wiecej.
            Ty nie potrafisz oczywiscie na zadane pytanie odpowiedziec.
            U was moze wreszcie mocniejsze tabletki beda rozdawac.

Ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka