Dodaj do ulubionych

Spie dzisiaj

13.01.11, 09:19
U mnie leje deszcz w taka pogode nie chce wychodzic sie z domu jesli nie zmusza koniecznosc...a wiec zostaje.
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 09:20
      Opowiedz nam jakis dowcip: nudzimy sie.
      • koelschefrau Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 09:27
        O widze lepian4 tez tu jest.
        A o czym bys chcial dowcip? O polityce, o seksie, o ludziach....djak jakis temat.
        • koelschefrau Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 09:32
          o kosciele, o Polakach, o Rydzyku....
          • lepian4 Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 09:35
            O seksie!! Albo o dupie marynie.
    • koelschefrau Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 09:53
      Tatuś tłumaczy synkowi zasady urozmaiconego pożycia seksualnego.
      Gestykuluje, miota się po podłodze, wygina niewidzialną partnerkę na
      wszystkie strony, obrazowo ze szczegółami przedstawia każdą możliwą i niemożliwą pozycję. Synek tymczasem siedzi skulony na fotelu, czerwony jak burak, uszy mu płoną, rumieńce wypełzły na buzię, głowę coraz bardziej wtula w ramiona, jeszcze trochę i zemdleje. W końcu udaje mu się przerwać oszalałemu rodzicowi i mówi:
      - Ale tatusiu, przestań już proszę! Mówiłem ci, że mam jutro w szkole historię, wiesz wojny, zabory i takie tam, a ty miałeś mi tylko wytłumaczyć, co to jest NAJEŹDŹCA!
      • koelschefrau Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 10:00

Pewne małżeństwo wybrało się w weekend nad jezioro. Mąż uwielbiający wędkowanie wybrał się świtem na ryby. Po powrocie postanowił uciąć sobie krótką drzemkę. Żona natomiast chcąc spokojnie poczytać, wypłynęła łódką na środek jeziora i pogrążyła się w lekturze. Po pewnym czasie podpływa do niej strażnik.
        - Dzień dobry. Cóż robi tutaj pani całkowicie sama? - zapytał.
        - Czytam - odparła kobieta, myśląc: czy nie jest to oczywiste?
        - Znajduje się pani w strefie, gdzie łowienie ryb jest absolutnie zabronione - dodał po chwili strażnik.
        - Ależ ja wcale nie łowię ryb! – oburzyła się kobieta.
        Wskazując na sprzęt, jaki został w łódce po rannej wyprawie męża strażnik na to:
        - Tak, ale ma pani przy sobie całe potrzebne do tego wyposażenie. Jestem zmuszony je skonfiskować. Poza tym muszę wypisać pani mandat.
        - Hmmm... jeśli tak, to ja oskarżę pana wobec tego o gwałt!
        - Ale przecież ja pani nawet nie tknąłem!
        - Tak, ale ma pan przy sobie całe potrzebne do tego wyposażenie!

Morał z tej historii?
        Nigdy nie dyskutuj z kobietami, które potrafią czytać!!!
        • jureek Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 10:10
          koelschefrau napisała:

> Morał z tej historii?
          > Nigdy nie dyskutuj z kobietami, które potrafią czytać!!!
          • koelschefrau Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 10:12
            Ha ha
          • lepian4 Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 10:18
            Jureeku, nie dyskutuj do jasnej cholery o dowcipach!!!
        • folksdojczer4kategorji Nigdy nie będziesz bezrobotna... 13.01.11, 10:13
          Ja wyczytałem na sąsiednim forum, że Ty jesteś akuszerką...

Dobry zawód...

Mimo tez Thillo dzieci zawsze się będą rodzić, jeśli nie niemieckie to przynajmniej polskie lub tureckie...

Nigdy nie będziesz bezrobotna...

A teraz tu między nami po prostu spędzasz urlop?

Albo mała przerwa pomiędzy jednym porodem a następnym...

Większość forumowiczów serfuje tu ze swych miejsc pracy...

Między jednym zleceniem a następnym...
          • koelschefrau keine Hebanne;) 13.01.11, 13:41
            Nie, z zadowoleniem moge powiedziec, ze nie jestem Hebannawink, moze gdyby koniecznosc mnie do tego zmusila.
            To byla tylko czesc mojej praktyki i jak na pisalam pod koniec przy cesarskim cieciu zrobilo mi sie duszno i slabo....Co do pracy nie wiem. Kiedys gdy bylam zapisana na uni jakos studentka zarabialam wiecej na akcjach bez pracy (to byly czasy Mobilkom, EMTV, Freenet, itd.) niz teraz pracujac.
            Wlasciwie stwierdzam, ze im wiecej pracuje tym mniej mam pieniedzy, tym wiecej podatkow, wydatkow, ubezpieczen...

Ale mialo byc tu na wesolo o kawalach wiecc pasujacy do kontekstu:

Na przejściu granicznym w Hrebennem zajeżdża czarny Mercedes 600. Wysiada młody facet w czarnym garniturze i otwiera bagaznik. Podchodzi do niego celnik i zaczyna klasyczne pytania:
            - Narkotyki? broń? dewizy?
            - Oczywiście - odpowiada kierowca i otwiera walizki.
            Celnik z niedowierzaniem patrzy na zawartość waliz. Pierwsza wypełniona po wierzch foliowymi torebeczkami z białym proszkiem, druga pełna kałachów, w trzeciej równo poukladane paczki 100 dolarowych banknotów.
            - To wszystko pana? - pyta goscia
            - Nie - odpowiada młody czlowiek - to jest pana, moje jest w tamtym TIRze
            • jureek Re: z kawałami dobra jesteś... 13.01.11, 14:49
              ... żadnego z nich wcześniej nie znałem smile
              Jura
              • koelschefrau Anal iza wiersza 13.01.11, 14:52
                to fajnie, ze ktos czyta: -) jureek

PTASZEK SOBIE FRUNIE Z DALA,
                W GÓRZE SŁONCE ZAPIERDALA,
                ŻABA DUPĘ W WODZIE MOCZY,
                KURWA! CO ZA DZIEŃ UROCZY!
                Analiza :
                Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy z rymem sylabowym z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca przyroda.
                Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody dupa żaby jest pretekstem do euforii.
                Zapierdalające inne stworzenie sugeruje wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy obudził sie z otchłani zimy.
                Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna.
                JA liryczne personifikuje słońce. W słowie 'zapierdala' oddaje szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką i nie może zapierdalać sensu stricte.

Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem.
                W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, z którego wyrósł, za poświęcenie i trud włożony w zapewnienie mu należnego wykształcenia.
                Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju .
                • koelschefrau Szkola 13.01.11, 15:40

https://img262.imageshack.us/img262/8522/zafdaniexx8.jpg
                • gaarsch użądliła misia pszczoła, 13.01.11, 15:43
                  o ty qrwo! misiu woła,
                  za me męki, za me bóle,
                  rozpierdolę wszystkie ule.

P.s. dla folksdojcza jesteś akuszerką i koniec!
                  Kilka tygodni temu pojechałem do Essen na obiad w restauracji, no i zostałem dla niego kelnerem. Teraz już sprostował, nie jestem kelnerem, bo napiwki były niewielkie. big_grin
                  Pojebana osoba³ big_grin
                  • koelschefrau a oto kawal specialnie dla kelnera: 13.01.11, 16:16
                    W celu rozproszenia nudy podczas długiego lotu
                    (np. Warszawa - New York):

1. Wyjmujemy laptopa z torby i kładziemy na kolanach;

2. Powoli i spokojnie otwieramy go;

3. Włączamy;

4. Upewniamy się, ze ciekawska osoba obok nas patrzy na ekran;

5. Włączamy Internet Explorer;

6. Zamykamy oczy, wznosimy głowę ku niebu i poruszamy bezgłośnie wargami;

7. Bierzemy głęboki wdech i klikamy na następujący link: www.thecleverest.com/countdown.swf
                    • folksdojczer4kategorji Re: a oto kawal specialnie dla kelnera: 13.01.11, 17:11
                      koelschefrau napisała:
                      7. Bierzemy głęboki wdech i klikamy na następujący link: www.thecleverest.com/countdown.swf
                      ---------------------------------------------
                • folksdojczer4kategorji Re: Anal iza wiersza 13.01.11, 17:28
                  Serdeczne dzięki!

Toż to ja takie coś od lat szukam.

Mam już od dawna zamiar napisać epos narodowy, ale brak mi było Betriebsanleitung...
            • folksdojczer4kategorji A teraz jesteś doktorką? 13.01.11, 17:22
              koelschefrau napisała:
              To byla tylko czesc mojej praktyki
              --------------------------------------
    • koelscher Re: Spie dzisiaj 13.01.11, 18:02
      To siem ale, qrwa, roSZCZarowalem!!! Myslalem, ze bedzie... z DITEREM BOLENEM albo cus takiego...

k-r

koelschefrau napisała:

> U mnie leje deszcz w taka pogode nie chce wychodzic sie z domu jesli nie zmusza
      > koniecznosc...a wiec zostaje.
      • koelschefrau Realität 13.01.11, 18:17
        koelscher wydaje mi sie, ze bylabym za stara dla Bohlena....on ma teraz 26 latke ;-(

no i nie mam tez tytulu doktorskiego ale porad medycznych chetnie udzielam.
        Tu na forum sogar: PRO BONO wink Dlatego folksdeutscher jesli masz jakis problem to wal, wszyscy bedziemy cos z tego mieli! smile wink smile
        • folksdojczer4kategorji Re: Realität 13.01.11, 18:46
          koelschefrau napisała:

> no i nie mam tez tytulu doktorskiego ale porad medycznych chetnie udzielam.
          > Tu na forum sogar: PRO BONO wink Dlatego folksdeutscher jesli masz jakis problem
          > to wal, wszyscy bedziemy cos z tego mieli! smile wink smile
          >
          ---------------------------
          • koelschefrau hemoroidy 13.01.11, 19:02
            Jasne, ze mozna- szczegolnie dziala na na worki pod oczami. Ma dzialanie przeciwzapalne i zmniejsza obrzeki.
            Sama nie uzywam, wole krem nivea.

„Rób swoje i bądź sobą, to jest w porządku.”
            "ZE WSZYSTKICH KTÓRYCH ZNAM, TEN KTO MA RACJĘ ZAWSZE ZE MNĄ SIĘ ZGADZA"
            - Wielebna Pani Malaklipsowa
            • folksdojczer4kategorji Re: hemoroidy 13.01.11, 19:22
              koelschefrau napisała:

> Jasne, ze mozna- szczegolnie dziala na na worki pod oczami. Ma dzialanie przec
              > iwzapalne i zmniejsza obrzeki.
              --------------
              • koelschefrau Re: hemoroidy 13.01.11, 19:32
                Kiedys bylam fanem M. Douglasa, ogladalam rowniez filmy z Kirkiem....teraz wyglada zle, mimo, ze podobno udalo mu sie pokonac raka.
                Harrison Ford, ujdzie wink
                uwielbiam Robina Williamsa nawet nie wiem ile ma lat.............
                Tom Cruise podoba mi sie (szczegolnie w "Die Frage der Ehre" i paru innych filmach,
                Clint Eastwood w "Die Brücken am Fluss" byl wspanialy, Meryl Streep zreszta byla rowniez boskasmile.
                Der Pate- Al Pacino w Der Duft der Frauen....sehr charmant smile.
                i wiele innych starszych aktorow i aktorek.
                Nowych, utalentowanych, charyzmatycznych jakos brakuje...albo ja starzeje sie i mam taki gust?

„Rób swoje i bądź sobą, to jest w porządku.”
                "ZE WSZYSTKICH KTÓRYCH ZNAM, TEN KTO MA RACJĘ ZAWSZE ZE MNĄ SIĘ ZGADZA"
                - Wielebna Pani Malaklipsowa
        • jureek Re: Realität 13.01.11, 19:00
          koelschefrau napisała:

Nie bardzo rozumiem, co my możemy mieć z tego, że Folksdojczer wali.
          Chyba tylko to, że jak wali, to w tym czasie nie pisze.
          Chociaż nie zdziwiłbym się wcale, gdyby jedną ręką pisał, a drugą ...
          Jura
          • koelschefrau Wal prosto z mostu 13.01.11, 19:04
            Jura a Ty myslisz tez tylko o jednym....a znasz pojecie: Wal prosto z mostu?
            • jureek Re: Wal prosto z mostu 13.01.11, 19:36
              koelschefrau napisała:

> Jura a Ty myslisz tez tylko o jednym....a znasz pojecie: Wal prosto z mostu?
              >
              • fan.club O waleniu. 13.01.11, 20:02
                Przyszła baba do lekarza. Z waleniem przyszła.
                - Co pni jest?
                - niech pan coś zrobi, panie doktorze, bo mam już dość tego walenia!
                • koelschefrau Re: O Marku. 13.01.11, 20:10

Marek student z Berlina, pisze do swojej dziewczyny studentki we Frankfurcie, nastepujecy list:

“Kochana Kasiu! Nie potrafie juz dluzej zyc z Toba w tym zwiazku na odleglosc.
                  Odleglosc ta stala sie miedzy nami za wielka i musze sie przyznac, ze zdradzilem Ciebie cztery razy od tad jak wyjechalas. Wiem, ze to nie jest fair dla obu stron. Sorry!
                  Prosze wyslij mi spowrotem moje zdjecie, ktore Ci kiedys dalem. Pozdrawiam, Marek“

Kasia bardzo zraniona poszla odrazu do swoich kolezanek z uniwerku i nazbierala wiele roznych fotek od przyjaciol, dawnych chlopakow, kuzynow i zdjec przystojnych mezczyzn.
                  Razem ze zdjeciem Marka wsadzila je do koperty. Bylo w niej razem 47 zdjec. Do tego napisala:

„Kochany Marku! Niestety nie wiem juz jak wygladasz. Prosze odnalez tu swoje zdjecie a pozostale odeslij mi. Pozdrawiam, Kasia.“
                  • folksdojczer4kategorji Re: O Marku. 13.01.11, 20:16
                    koelschefrau napisała
                    „Kochany Marku! Niestety nie wiem juz jak wygladasz. Prosze odnalez tu swoje zdjecie a pozostale odeslij mi. Pozdrawiam, Kasia.“
                    ------------------------
        • jureek Re: Realität 13.01.11, 19:01
          koelschefrau napisała:

> Dlatego folksdeutscher jesli masz jakis problem
          > to wal,

A swoją droga, to coraz lepsze te Twoje dowcipy. Walenie jako uniwersalne lekarstwo na problemy, dobre smile
          Jura
          • folksdojczer4kategorji Zerwał by stosunki dyplomatyczne z Niemcami... 13.01.11, 19:13
            ...gdyby jeszcze był premierem Polski...

A Rosji wypowiedziałby chyba wojnę....

Kaczyński gniewa się na BILD i inne brzydkie pisma zachodnie...
            • koelschefrau Re: Zerwał by stosunki dyplomatyczne z Niemcami.. 13.01.11, 19:24
              Sama juz nie wiem czy PL ma takiego pecha zawsze?
              Czy pijany Luftwaffenchef byl az takim autorytetem dla pilotow?
              To nie czasy wojny, gdy za niewypelnienioe rozkazu zabijalo sie kogos ( jak kiedys w SS), mysle, ze mieli tam luzna atmosfere przed uroczystoscia w Katyniu, rozkazy pijanego mozna ignorowac?
              • folksdojczer4kategorji Re: Zerwał by stosunki dyplomatyczne z Niemcami.. 13.01.11, 19:31
                koelschefrau napisała:

> Sama juz nie wiem czy PL ma takiego pecha zawsze?
                > Czy pijany Luftwaffenchef byl az takim autorytetem dla pilotow?
                > To nie czasy wojny, gdy za niewypelnienioe rozkazu zabijalo sie kogos ( jak kie
                > dys w SS), mysle, ze mieli tam luzna atmosfere przed uroczystoscia w Katyniu, r
                > ozkazy pijanego mozna ignorowac?

Ułańska mentalność tego narodu...
                • jessi_a Co Ty piep........`? ntx 13.01.11, 19:36

• folksdojczer4kategorji Re: Co Ty piep........`? ntx 13.01.11, 19:43
                    Kwintessential dzisiejszej kolumny z GW cytowanej przez Deutschlandfunk o 8.50 Presseschau
                • koelschefrau Ulanska mentalnosc 13.01.11, 19:37
                  Tak, folksdeutscher ulanska mentalnosc tego narodu
                  i jezeli urodziles sie tam, piszesz i myslisz w tym jezyku, interesuja Cie wiadomosci z tego kraju - stajesz sie czescia tej mentalnosci.
                  • jureek Re: Ulanska mentalnosc 13.01.11, 19:40
                    koelschefrau napisała:

> stajesz sie czescia tej mentalnosci.

U Folksdojczera z polskiej mentalnosci najbardziej widoczna jest mentalność chłopska "chłop żywemu nie przepusci".
                    Jura
                    • fan.club Folks, bój się Boga! 13.01.11, 20:08
                      Jureek twierdzi, że jesteś umgepolt...
                      • koelschefrau umgepolt? 13.01.11, 20:12
                        Moglbys wyjascic co masz na mysli? Umgepolt jak dwa bieguny + i - ?
                        • fan.club Umgepolt von Pole. ntxt 13.01.11, 21:14
                  • folksdojczer4kategorji Re: Ulanska mentalnosc 13.01.11, 20:28
                    koelschefrau napisała:

> Tak, folksdeutscher ulanska mentalnosc tego narodu
                    > i jezeli urodziles sie tam, piszesz i myslisz w tym jezyku, interesuja Cie wiad
                    > omosci z tego kraju - stajesz sie czescia tej mentalnosci.
                    >

Ja jeszcze nigdy w gęstej mgle nie lądowałem!

A więc mam inną mentalność
                    • koelschefrau Re: Ulanska mentalnosc 13.01.11, 20:34
                      Widocznie nawrociles.....? Albo zapomniales juz
                      • folksdojczer4kategorji Re: Ulanska mentalnosc 13.01.11, 20:41
                        koelschefrau napisała:

> Widocznie nawrociles.....? Albo zapomniales juz
                        ----------------------------
                  • folksdojczer4kategorji Re: Ulanska mentalnosc 13.01.11, 21:10
                    koelschefrau napisała:

> Tak, folksdeutscher ulanska mentalnosc tego narodu
                    > i jezeli urodziles sie tam, piszesz i myslisz w tym jezyku, interesuja Cie wiad
                    > omosci z tego kraju - stajesz sie czescia tej mentalnosci.
                    >

Tak właściwie w domu, to ja się tylko na tym forum czuję...
              • jureek Re: Zerwał by stosunki dyplomatyczne z Niemcami.. 13.01.11, 19:38
                koelschefrau napisała:

> Czy pijany Luftwaffenchef byl az takim autorytetem dla pilotow?

Pijany? Tego nawer Ruscy nie twierdzą.
                Jura
                • koelschefrau Radio Maryja na temat mgly 13.01.11, 19:43
                  www.youtube.com/watch?v=2cBoydl3HMg
                  Babcia ma dowody na zrobienie mgly......

Falsch oder Richtig????
                  • folksdojczer4kategorji Re: Radio Maryja na temat mgly 13.01.11, 19:53
                    koelschefrau napisała:

> Falsch oder Richtig????
                    ---------------------------------------
                • jessi_a Re: Zerwał by stosunki dyplomatyczne z Niemcami.. 13.01.11, 20:21
                  Masz szczescie Jura, ze tu Gigus nie pisze, juz by Ci ona slowo "ruski" wybila z glowy, ruski rok bys pamietal smile
                  • koelschefrau ale sie przecisz mowi np. 13.01.11, 20:27
                    ruskie pierogi -
                    • jessi_a Re: ale sie przecisz mowi np. 13.01.11, 20:41

Ja tam nie mam problemu, ale Gigusia zjechala mnie kiedys jak bura suke, za to slowo.
                      • koelschefrau RESTAURACJA 13.01.11, 21:16
                        RESTAURACJA
                        Stowarzyszenia Lekarzy Chirurgów

"PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA"

Gwarantujemy satysfakcję konsumenta lub zwrot posiłku

MENU

DANIA OBIADOWE

Wołowina a'la Creutzfield-Jacob
                        Kwaśnica regionalna po pryszczycku
                        Fasolka po betoniarsku
                        Wieprzowina po buddyjsku
                        Kawior z indyka
                        Pasztet z dorsza bajkalskiego
                        Pasztet z podróbek drobiopodobnych
                        Zupa babuni z makaronem domowym hand-made z paluchami

DESERY

Lody rybne z sadłem ze świstaka
                        Truskawki ze smalcem domowym ze skwarkami
                        Baton rybno-kokosowy w polewie majonezowej
                        Czekolada grzybowa z nadzieniem nitro
                        Zatchawki - landryny twarde o smaku słodkim
                        Czekolada śmietankowa z kiszoną kapustą i boczkiem
                        Kamąber - ser pleśniowy dziurowany nadziewany czekoladą i fistaszkami

NAPOJE

Herbata serowa edamska
                        Herbata serowa ementalska
                        Herbata serowa parmezańska
                        Herbata grzybowa z prawdziwków
                        Napój dorszowo-łososiowy nieklarowany z cząsteczkami ryby
                        Napój mięsny o smaku golonkowym
                        Kompot z orzechów mieszanych
                        Jogurt z żywymi rybkami
                        Chateau de Champignons - młode wino pieczarkowe musujące
                        Camambernet - wino słodkie jagodowo-serowe bezpestkowe
                        Frutti di Mare - wino glonowe
                        Woda mineralna trzeciorzędowa z naturalnym aromatem jurajskim
        • koelscher Re: Realität 13.01.11, 19:49
          A ja zem, qrwa, myslal byl, ze porady medyczne ZAWSZE I WSZEDZIE maja byc pro domo...

k-r

koelschefrau napisała:

> koelscher wydaje mi sie, ze bylabym za stara dla Bohlena....on ma teraz 26 latk
          > e ;-(
          >
          > no i nie mam tez tytulu doktorskiego ale porad medycznych chetnie udzielam.
          > Tu na forum sogar: PRO BONO wink Dlatego folksdeutscher jesli masz jakis problem
          >
          >
          >
          • koelschefrau Nie pro domo a pro bono koelscher 13.01.11, 19:51

• koelscher Re: Nie pro domo a pro bono koelscher 13.01.11, 20:00
              Ja doch!!! PRO BONO. Myslalem pewnie o tym, co trzeba jeszcze na LYKEND kupic...
              smile smile smile
              k-r
    • koelschefrau Re: Spie dzisiaj 14.01.11, 17:50
      DO kogos tam, ktorego nicka nie pamietam. To nie jest Agencja Towarzyska, bys mogl sie tu ze mna umawiac! Szczegolnie komentarzem czy wpisem w ksiedze gosci!
      A moze ktos chce moj nr telefonu...?wink
      • gaarsch na początku lutego będę w Bruehl, 14.01.11, 17:54
        w Finanzakademie. W drodze powrotnej zatrzymam się na kilka godzin w Kolonii. Zapraszam na obiad.
        • koelschefrau Re: na początku lutego będę w Bruehl, 19.01.11, 08:29
          Jasne, przyjde... mam nadzieje, ze Cie poznam.
          • folksdojczer4kategorji Re: na początku lutego będę w Bruehl, 19.01.11, 10:57
            koelschefrau napisała:

> Jasne, przyjde... mam nadzieje, ze Cie poznam.
            --------------------------------------------->
            Jemu się terminy popieprzyły.

Kilka wpisów do tyłu, pisze że jest w tym czasie w Bremen...
            • gaarsch ale ty głupi i zacofany jesteś! 19.01.11, 11:14
              Zyjesz dwieście lat temu i podróżujesz dorożką.
              Za wszelką cenę usiłujesz się wpierdolić w towarzystwo, żałosny szaraczku!
            • koelschefrau ????????????? 19.01.11, 11:32
              folksdeutscher moze on porusza sie smiglowcem ????
              ale prosze, nie wsiadaj do ruskich samolotow zeby nie skonczylo sie jak w Smolensku. tu jest mgla i pada sad
              • gaarsch ustalcie między sobą, co rozumiecie 19.01.11, 14:24
                pod pojęciem "początek lutego", to okaże się, że wystarczy Deutsche Bahn.
                • koelschefrau Re: ustalcie między sobą, co rozumiecie 19.01.11, 22:26
                  Deutsche Bahn przestaje juz jezdzic gdy lekko pruszy snieg...znajoma musi pendeln z Köln do Frankfurtu pociagi ICE sa prawie codziennie o godz. poopozniane, lub wypadaja calkiem. Wzoraj przy + 7 tez cos wypadlo. Ma bahnkard, zawsze/prawie codziennie pisze Beschwerde i dostaje za opoznienie lub brak pociagu 10 € Entschädigung.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka