Dodaj do ulubionych

z uwagi na ciemności transmisja nie odbyła się

05.01.15, 21:02
Ci demonstranci z pegidy są ciemni, nieoświeceni, podobnie jak forumowy komentator.
Rozumiem jego lęk o własną egzystencję: Materialnie żyje na poziomie uciekinierów, boi się konkurencji, intelektualnie nie dorównuje im, więc go wkrótce prześcigną.

www.spiegel.de/politik/deutschland/pegida-widerstand-koeln-demonstriert-gegen-antiislamisten-a-1011385.html
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk U Dziczy Niemieckiej... 06.01.15, 10:19
      vermieter napisał(a):

> Ci demonstranci z pegidy są ciemni, nieoświeceni, podobnie jak forumowy komenta
      > tor.
      > Rozumiem jego lęk o własną egzystencję: Materialnie żyje na poziomie uciekinier
      > ów, boi się konkurencji, intelektualnie nie dorównuje im, więc go wkrótce prześ
      > cigną.
      >
      =====================
      Nieco kontrastowa odpowiedź <==== tu!

Kontrastową odpowiedź można posłuchać i poczytać.

A teraz serdecznie dziękuję rodakowi z Poznania za odwiedziny na Diasporze...
      Rodak z Poznania żyje sobie między Dziczą Niemiecką już przeszło 1/3 wieku, oczywiście tylko czasowo, aż do czasu, gdy się służba zdrowia w Ojczyźnie poprawi. Po strajkach lekarzy rodzinnych, Rodak z Poznania powróci na łono Ojczyzny, jestem pod tym punktem całkowicie pewny miłości rodaka z Poznania do Ojczyzny... Jego olbrzymie doświadczenie życiowe zdobyte na tyłach odwiecznego wroga, przyda się przy polepszaniu życia obywateli w Ojczyźnie...
      Będzie tłumaczył tamtejszym urzędnikom, że u Dziczy Niemieckiej te problemy rozwiązywano całkowicie inaczej, bardziej skutecznie!

Czasowo Rodak z Poznania żyje z tłumaczeń przed sądami niemieckimi.
      Zakres tłumaczeń z niemieckiego na polski i vice versa.
      Orientuje się może kto, w jaki sposób rodak z Poznania przez tłumaczenia przeciw polskim współrodakom tyle zarabia, że starczało na zakup luksusowego mieszkania własnościowego?

Ot, co...
      • the-great-inuk Re: U Dziczy Niemieckiej... 06.01.15, 10:34
        A tu dobrzy Szwedzi demonstrują przeciw złym Szwedom...

Podobnie jak u Dziczy Niemieckiej...

Wszyscy rodacy na Polskich Forach mają niemieckie paszporty i jako tacy są dobrymi Niemcami i bronią prześladowanych islamistów...

Patrz rodak z Poznania...
        Patrz rodak z Kaszubów...
        Patrz rodak z Górnego Śląska...

Wszystko dobrzy Niemcy... (Folksdojcze pierwszego sortu! )
        • vermieter idioci wyrabiaja sobie opinie wg mediow;) 07.01.15, 00:40
          rusz glabie dupe i udaj sie do zrodla.
          Ty tez mozesz byc gimbusem w deutschlandfunk i pierdolic jak na forum.
          Czemu spierdoliles z PRL? Przeciez wg trybuny ludu wszystko bylo ok.
      • vermieter popraw swoj jezyk polski, brzmi strasznie... 07.01.15, 00:43
        moje zajecie to "freizeitgestaltung", w moim wieku korzystamy z dorobku zyciowego.
        • the-great-inuk Walczyli jak lwy! 07.01.15, 06:45
          vermieter napisał(a):

> moje zajecie to "freizeitgestaltung", w moim wieku korzystamy z dorobku zyciowe
          > go.
          =============================

Jesteś stałym bywalcą Polskich Dyskotek w Düsseldorfie?

W Kraju nie ma dyskotek dla seniorów?

Pomysł racjonalizatorski:

Zorganizuj taką dyskotekę w Polsce, aby było tak samo dobrze jak u Dziczy Niemieckiej!

Polska jest od kilku dekad wyzwolona!

To zasługa Polskich Patriotów na wygnaniu u Niemców...

Walczyli jak lwy!

Głównie rodaków z Kaszubów i Poznania...
          Częściowo także ze Śląska Górnego...

Przy skutecznym wsparciu Ducha Świętego...
        • lepian4 Re: popraw swoj jezyk polski, brzmi strasznie... 07.01.15, 10:28
          Podawaj w przyszlosci lepiej Cocooning zamiast Freizeitgestaltung, ktore niejako z definicji nie moze byc zajeciem.

Popraw zatem swoj jezyk niemiecki, brzmi strasznie
    • vermieter przepraszam przypadkowych czytelnikow 06.01.15, 19:45
      tego forum. Uczestnikow dawno juz nie ma.
      • the-great-inuk Re: przepraszam przypadkowych czytelnikow 07.01.15, 06:12
        vermieter napisał(a):

> tego forum. Uczestnikow dawno juz nie ma.
        ===============================

Powrócili do Kraju i pracują intensywnie nad poprawą Polskiej Służby Zdrowia...

Co jest niezaprzeczalną zasługą mej Misji!

A co Ty robisz?
        • vermieter co ja robię? 07.01.15, 09:32
          odpoczywam po wizycie trzech króli. Poszli jeszcze wczoraj, tylko królewna została i przygotowuje śniadanie.

P.S. Cieszysz się, jak ktoś się odezwie. Żal mi ciebie przygłupie.
          • vermieter ooooooh, Królewna potrafi jajka przyrządzać ;) 07.01.15, 09:38
            • the-great-inuk Re: ooooooh, Królewna potrafi jajka przyrządzać ; 07.01.15, 11:49
              Teraz juz wiem skad wzielo sie powiedzenie, ze na starosc faceci robia sie brudni i oblesni.

Ot, co...

Postscriptum

Myłeś już w tym roku szyję i uszy?
    • lepian4 Re: z uwagi na ciemności transmisja nie odbyła si 07.01.15, 10:24
      Stanowczo dystansuje sie od sensacji Spiegla!! Socjaldemokraci i Zieloni zamienili niedawno zabytkowy Ottoplatz koszetm wielu milionow Euro na betonowa wyspe w stylu socrealistycznych perel architektury swiatowej!

Prosze wiec nie wierzyc Spieglowi, ze plac ten jest brzydki!!!
      • lepian4 Re: z uwagi na ciemności transmisja nie odbyła si 07.01.15, 11:06
        Przejrzalem prasowke z czasow kampanii wyborczej Erdogana Wielebnego w Kolonii, i Spiegel nie podal wtedy sensacji, jakoby Ottoplatz byl brzydki. A protestujacych przeciwnikow Erdogana i zwalczajacych ich zwolennikow tego azjatyckiego meza stanu bylo znacznie wiecej.

Spiegel nie pofatygowal sie nawet opisac Ottoplatz po demonstracjach, choc w powietrzu lataly petardy, kamienie, wyzwiska...

Zabawne jest tez to, ze nikt nie gasil swiatel, na katrzedrze, choc Turki demonstrujac innym razem przeciwko Kurdom na Domplatte nie omieszkali obsikac katedry. Bardziej sprawiedliwi srali tez pod murami katedry, a niekiedy nawet wewnatrz, bo tam juz tak nie wieje!

Tydzien pozniej tez nikt nie zgasil swiatel katedry, gdy Kurdowie demonstrowali przeciwko Turkom. Nie omieszkali tez sumiennie sie tam wysikac i wysrac...

Miejmy nadzieje, ze gdy Große Muschi zostanie ukonczona, to sprawiedliwi przeniosa sie ze swym ostentacyjnym sraniem i sikaniem w to cudowne miejsce plurikultralizmu. Myslie, ze wtedy nikt nie bedzie sie oburzal. Mam nadzieje, ze gole aktywistki Feminy i obroncow zwierzat tez sie tam udadza z gloszeniem swej jedynie prawdziwej wizji swiata. Wszyscy bedziem wtedy szczesliwi!
        • the-great-inuk Wszyscy bedziem wtedy szczesliwi! 07.01.15, 11:19
          Lepian pisze:

Wszyscy bedziem wtedy szczesliwi!
          ============================

Nie wiem czy wszyscy.

Ale wszyscy Gutmenszen z pewnością!

Ten z Górnego Śląska z całą pewnością!

============Postscriptum===============

W dzisiejszych czasach tylko Sadu-Masochiści są w pełni szczęśliwi !
          (Im dalej od Ojczyzny, tym bardziej szczęśliwi!)

Każdy wie, o kogo mi chodzi?
          • lepian4 Re: Wszyscy bedziem wtedy szczesliwi! 07.01.15, 11:53
            Na Pro i Contra dowiedzialem sie, ze nie jest tak laatwo, jak mogloby sie wydawac. Syn kuzyna Jureeki, ktory w Dreznie zdobywa wiedze i zawod elektryka, twierdzi, ze nie jest fajnie, odkad PEGIDA demonstruje.

W naszym miasteczku tez nie jest fajnie, odkad przywieli nam 120 obrzezancow. Nie dosc, ze nas okradaja, to zmuszeni jestesm przez dobroczyne wladze do placenia wiekszego Grundsteuer. Ja nie widze tutaj zbieznosci, ale nasze wladze tak uwazaja. Odwolac nie mozna sie nigdzie. Ech, logika sprawiedliwych Gutmenschen
            • the-great-inuk Re: Wszyscy bedziem wtedy szczesliwi! 07.01.15, 12:45
              Lepian donosi:

Syn kuzyna Jureeki, ktory w Dreznie zdobywa wiedze i zawod elektryka, twierdzi, ze nie jest fajnie, odkad PEGIDA demonstruje.
              =============================

Moje szczere wyrazy ubolewania dla syna kuzyna Pana Gutmensza, że go Niemce tak srogo zawiedli i rozczarowali!

Ot, co...
              • lepian4 Re: Wszyscy bedziem wtedy szczesliwi! 07.01.15, 14:58
                Smutkiem pograza mnie twa samolubna wypowiedz.
                W tej wspomnianej Kolonii wydaje sie miliony na Füchlinge. Dlaczego syn kuzyna pana Gutmenscha nie moze korzystac z tych samych przywilejow? Przynajmniej mogli by mu dac skrzynke piwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka