Dodaj do ulubionych

Powrot do Polski

27.07.16, 21:43
Witam,
chciałbym się dowiedzieć jakie formalności musze dopelnic przed powrotem do Polski
miałem umowę na czas nieokreślony o prace została wypowiedziana z 3 miesięcznym okresem
mieszkanie zostało wypowiedziane z 3 miesięcznym okresem.
kiedy mogę otrzymać potwierdzenie wymeldowania do Polski-slyszalem ze w dzien wymeldowania nie wcześniej. Czy na wniosku podaje date wyjazdu czy całkowitego zakończenia stosunku pracy itp.
Czy oprócz tego należy zlozyc wniosek od wlasciciela mieszkania ze mnie wymeldowuje?
Czy w tk krankenkasse wymeldowuje się osobsiscie z potwierdzeniem wymeldowania? to wszystko w dzień wyjazdu należy zrobić?
Umowe na Internet i silownie tez należy wypowiedzieć wraz z tym potwierdzeniem wymeldowania?
Nie przychodzily do mnie rachunki za gaz wode prad jestem tu trzy miesiące. czy musze wypowiadać cos tym firmom skoro nie podpisywałem z nimi umowy?
Co z numerami skarbowymi i renteversicherung czy cos musze z nimi robic?
Z góry dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Re: Powrot do Polski 27.07.16, 22:18
      janek7777777 napisał(a):

Czy w tk krankenkasse wymeldowuje się osobsiscie z potwierdzeniem wymeldowania?
      > to wszystko w dzień wyjazdu należy zrobić?
      =====================================

W TK jestem od ca 40 lat i byłem u nich chyba 1 lub dwa razy osobiście.

W poważne problemy się wtarabaniłeś...

Myślę, że w epoce internetu część wymienionych powyżej spraw załatwisz bez osobistego stawiania się w odpowiednich urzędach/osobach.
      życzę powodzenia ...
      • janek7777777 Re: Powrot do Polski 28.07.16, 03:41
        Myslisz ze to poważne problemy naprawdę czy wszystko można ogarnąć nawet z Polski?
        • the-great-inuk Re: Powrot do Polski 28.07.16, 09:42
          janek7777777 napisał(a):

> Myslisz ze to poważne problemy naprawdę czy wszystko można ogarnąć nawet z Pols
          > ki?
          ==================================

Że Twje problemy naprawdę poważne, widzisz po spontanicznej reakcji Rodaków...

Nic dodać, nic ująć!

Ot, co...
          • vermieter pies z kulawą nogą tu nie zagląda, 28.07.16, 12:43
            a licznik to sam nabijasz hehehe

Nie potrafisz pomóc przy tak prostych pytaniach?
            • the-great-inuk Mutacja genów Patriotycznych u Herr Vermitorowsky 28.07.16, 13:28
              vermieter napisał(a):

> a licznik to sam nabijasz hehehe
              >
              Z pomocą Herr Vermiterowsky...

A. Herr Vermiterowsky był zaciekłym Polskim Patriotą w Niemczech za czasów Rządu Komunistycznego.

B. Herr Vermiterowsky był zaciekłym Polskim Patriotą w Niemczech za czasów Rządu Liberalnego.

C. Herr Vermiterowsky był zaciekłym Polskim Patriotą w Niemczech za czasów Rządu Skrajnie Prawicowo Narodowego.

300 lat Zaboru Pruskiego doprowadziły do mutacji genów patriotycznych, tylko pod batogą pruską można być prawdziwym Polskim Patriotą!

Co myślicie o takim małym Powstaniu Wielkopolskim na West Bank Oder River ?

Ot, co...
              • vermieter pomóż jankowi baranie 28.07.16, 15:59
                .
                • the-great-inuk Re: pomóż jankowi baranie 28.07.16, 16:57
                  A bo to Herr Vermiterowsky ma zadania wagi państwowej na karku.

A nie jakieś porady życiowe dla Rodaków po/wracających do Ojczyzny !

Rodak sam sobie winny/winien , że się w Niemczech nie udało!

Ot, co!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka