jessi_a 24.05.08, 22:02 i kto wygra w tym roku. Na kogo glosujecie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jessi_a Re: Eurowizja :) 24.05.08, 22:29 a czy to prawda, ze ta amerykanska Polka zasnela na solarium? Odpowiedz Link
info-tw Re: Eurowizja :) 25.05.08, 01:50 No zdarza się i to nie tylko amerykańskim Polką Odpowiedz Link
jureek Re: Eurowizja :) 24.05.08, 22:53 juz zaglosowalem, dwie ostatnie cyfry 10, jednak jura Odpowiedz Link
jureek Re: a to nie było w Belgradzie? 24.05.08, 23:51 konkurs jest w Belgradzie, a mi chodziło o to, że głosujący w Bułgarii przyznali pierwsze miejsce Niemcom. Jura Odpowiedz Link
jureek Re: ach soooo;D 25.05.08, 10:14 Nie wziąłem pod uwagę tego, że jedna członkini niemieckiego zespołu jest Bułgarką. To chyba zaważyło więcej niż niemieccy wczasowicze. Jura Parafrazując Kondzia: Niech żyje i rozkwita przyjaźń niemiecko-bułgarska! Odpowiedz Link
konrad-walenrod Nee, nee! Kein Partikularismus! 25.05.08, 10:48 jureek napisał: Parafrazując Kondzia: Niech żyje i rozkwita przyjaźń niemiecko-bułgarska! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nee, nee! Kein Partikularismus! Es lebe die globale Völkerfreundschaft! Odpowiedz Link
maya2006 Re: Nee, nee! Kein Partikularismus! 25.05.08, 11:00 nie widzialam konkursu, ale obejrzalam sobie tabelke: eurovision.ndr.de/finaltabelle2_tableid-oversizetable.html polska i niemcy zjednoczeni na 23 miejscu Odpowiedz Link
jessi_a Re: Nee, nee! Kein Partikularismus! 25.05.08, 11:03 zapomnialas dodac i Ameryka. Odpowiedz Link
jessi_a i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:04 Czyli te kraje nie maja przyjaciol w zjednoczonej Europie. Odpowiedz Link
maya2006 Re: i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:09 jessi_a napisała: > Czyli te kraje nie maja przyjaciol w zjednoczonej Europie. estonia nas kocha)) Odpowiedz Link
jessi_a Re: i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:12 maya2006 napisała: > jessi_a napisała: > > > Czyli te kraje nie maja przyjaciol w zjednoczonej Europie. > > estonia nas kocha)) a skad wiesz, nie dali nam przeciez punktow ? Odpowiedz Link
maya2006 Re: i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:15 > a skad wiesz, nie dali nam przeciez punktow ? aaaaa, pomylka, to irlandia!! czyli rodacyy!! Odpowiedz Link
maya2006 Re: i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:16 i wielka brytania dala nam 4 ! kto zgadnie dlaczego? Odpowiedz Link
jessi_a Re: i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:17 Zapytaj Tuska ) On wie. Odpowiedz Link
maya2006 Re: i UK jeszcze. Nie ma co fajne towarzycho. 25.05.08, 11:17 a szwajcaria dala niemcom 2, czyli niemieccy gastarbeiter w szwajcarii tez maja telefony Odpowiedz Link
jessi_a Milosc nieodwzajemniona ;) 25.05.08, 11:24 My w sumie zawsze mozemy powiedziec, ze to nie Polska przegrala Zastanawia mnie, mimo ze od lat notujemy porazki na tym festiwalu i tak go kochamy najbardziej w Europie Odpowiedz Link
maya2006 Re: Milosc nieodwzajemniona ;) 25.05.08, 11:41 jessi_a napisała: > Zastanawia mnie, mimo ze od lat notujemy porazki na tym festiwalu i > tak go kochamy najbardziej w Europie moze nostalgia? wspomnienie mniejszych czy wiekszych sukcesow na arenie europejskiej? uwazam, ze powinni polowe glosow brac z ted, a druga polowa powinna byc jury. bo ma sie wrazenie, jakby kibice sie na trybunach przepychali. lokalny patriotyzm... Odpowiedz Link
jureek Re: jaki partykularyzm? 25.05.08, 13:48 Przyjaźń niemiecko-bułgarska nie wyklucza globalnej przyjaźni między narodami. Jura Odpowiedz Link
bo4630 to Lucy jest Bulgarka? to samo syn mi mowil, 25.05.08, 11:47 a mnie sie zdawalo ze ona jest z Rumunii, jej papa spiewal w operze w <Bukareszcie Odpowiedz Link
jureek Re: wow! Ty nawet wiesz jak ma na imię. 25.05.08, 13:46 Rzeczywiście, typowo bułgarskie imię. Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: wow! Ty nawet wiesz jak ma na imię. 25.05.08, 13:48 Ludmila Diakowska? Jak dla mnie typowo bulgarskie... Odpowiedz Link
jureek Re: wow! Ty nawet wiesz jak ma na imię. 25.05.08, 14:25 annajustyna napisała: > Ludmila Diakowska? Jak dla mnie typowo bulgarskie... Ale Mazur pisał o jakiejś Lucy. To może o kogo innego chodzi? Ech, zgłupiałem Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: wow! Ty nawet wiesz jak ma na imię. 25.05.08, 14:33 Lucy jest zdrobnieniem takim nowoczesnym od Ludmily... Odpowiedz Link
jureek Re: Eurowizja :) 24.05.08, 23:49 na razie 4 punkty dla Polski (z Wlk. Brytanii) i szary koniec. Może jeszcze z Irlandii coś dostaniemy i na tym chyba będzie koniec. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: Eurowizja :) 25.05.08, 06:58 ja nie wiem na czym polega to glosowanie. Zastanawiam sie dlaczego Rusek wygral, coz on takiego pokazal, moze jazde na lyzwach, no ale to nie ten konkurs. Polska Amerykanka byla slabiutka, no moze wygralaby konkurs na miss solarium najlepiej widac glosowanie w panstwach bylej Jugoslawii, oni nie glosuja na piosenke tylko na sasiada. Teraz tak sie kochaja, a jeszcze niedawno taki kociol balkanski sobie zgotowali. No Angel, hmm ze wzgledu, ze jedna jest z mojego miasta, przemilcze. Odpowiedz Link
jureek Re: Eurowizja :) 25.05.08, 10:21 jessi_a napisała: > najlepiej widac glosowanie w panstwach bylej Jugoslawii, oni nie > glosuja na piosenke tylko na sasiada. Teraz tak sie kochaja, a > jeszcze niedawno taki kociol balkanski sobie zgotowali. Ja tam wolę jak na siebie wzajemnie głosują, niż jakby mieli się znowu napieprzać. No i głosowania te chyba też świadczą chyba o tym, że wojny wcale nie chciały narody, tylko politycy i bandyci, którzy na wojnie zarabiali, a ludziom robili wodę z mózgu. Jura Odpowiedz Link
bo4630 Rosja wygrala, bo mieli swietnego producenta, 25.05.08, 11:50 to ten sam od Timberlaka i Madonny. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Rosja wygrala, bo mieli swietnego producenta, 25.05.08, 11:56 "paczpan" a ja myslalam , ze to polityka i sasiedztwo milujacych sie wzajemnie panstewek. Odpowiedz Link
bo4630 nie, no, to Ty masz racje, ja tylko 25.05.08, 15:51 chcialem sie pochwalic, ze jestem w temacie;D Odpowiedz Link
jessi_a Re: nie, no, to Ty masz racje, ja tylko 25.05.08, 15:54 ale oni chyba dla niego milion euro, czy dolarow wybulili ;9 Odpowiedz Link
jessi_a toz to jawna polityka, powinny skonczyc juz 25.05.08, 11:06 z tym konkursem raz na zawsze. Dzisiaj Gala innego festiwalu Odpowiedz Link
maya2006 Re: Ogladacie ten plastik? 25.05.08, 11:42 lunatix napisał: > Wspolczuje. wielkie dzieki. jesli faktycznie chcesz okazac wspolczucie, to przeczytaj dokladnie to co piszemy. pomoze ci w zrozumieniu, dobry czlowieku.. Odpowiedz Link
wild.romance Re: Ogladacie ten plastik? 27.05.08, 18:01 lunatix napisał: > Wspolczuje. Ich auch.... abgesehen davon.. Wer braucht das? w.r Odpowiedz Link
jureek Re: Wkurzyłem się, że tak szybko policzyli głosy 25.05.08, 13:45 W poprzednich latach dłużej to trwało i nastawiłem się, że posłucham i pooglądam sobie trochę Bregovica z jego orkiestrą pogrzebowo-weselną. A tu masz babo placek - trzy piosenki chyba zdążył zaśpiewać i już głosy policzone i łączą się ze stolicami. Występ Bregovica w porwnaniu z piosenkami konkursowymi to jak niebo i ziemia. Jura Odpowiedz Link
aptus Re: to i tak dlugo liczyli, chyba komputer siadl 25.05.08, 17:55 Zastanawiam sie dlaczego nie wyslano Godoja albo kogos z Aggro Berlin? Nie rozumiem takze dlaczego wysyla sie centralnie muzykow nie znanych a nie tych z topow krajowych chartow? Przeciez jakby Brytyjczycy wyslali super performance-mäßige Amy Winehouse a Niemcy wlasnie Thomas Godoja albo charyzmatycznego kogos z Aggro a moze Samy Deluxe to szanse na sukces bylyby duzo wieksze Widzialem fragmenty -dla mnie to totalna komercha.Uwazam, ze Rosjanie wygrali zasluzenie-byli najbardziej oryginalni artystycznie i odrzucili blichtrowata komercje stawiajac wlasnie na przedstawienie. Odpowiedz Link
annajustyna Re: to i tak dlugo liczyli, chyba komputer siadl 25.05.08, 17:58 Chcoby dlatego, ze wyslac mozna tylko kogos, kto kandydowal na uczestnika Eurowizji. Odpowiedz Link
aptus Re: to i tak dlugo liczyli, chyba komputer siadl 25.05.08, 18:04 annajustyna napisała: > Chcoby dlatego, ze wyslac mozna tylko kogos, kto kandydowal na uczestnika Eurow > izji. Rozumiem.Tego nie wiedzialem.Nastepna komercyjna selekcja ograniczajaca prawdziwych artystow Odpowiedz Link
bo4630 Ty tez trafisz do piekla lub do nieba, 26.05.08, 09:48 selekcja trwa caly czasDD Odpowiedz Link
maya2006 Re: to i tak dlugo liczyli, chyba komputer siadl 26.05.08, 08:41 aptus napisał: > Nie rozumiem takze dlaczego wysyla sie centralnie muzykow nie > znanych a nie tych z topow krajowych chartow? ale tam chyba byl zespol "no angels" ? pamietam, ze byl znany i lubiany. Odpowiedz Link
jessi_a dzisiaj w pracy 26.05.08, 10:41 pogratulowalismy sobie solidarnie zajecia tak zaszczytnego miejsca w Europie. Moi Niemieccy koledzy stwierdzili to co ja Europa lubi nas cholernie Odpowiedz Link
aptus Re: dzisiaj w pracy 27.05.08, 15:35 jessi_a napisała: > pogratulowalismy sobie solidarnie zajecia tak zaszczytnego miejsca w > Europie. Moi Niemieccy koledzy stwierdzili to co ja Europa lubi nas > cholernie Powiedz,ze i tak Niemcow nie lubia najbardziej i niech sie nie pocieszaja.I powiedz,ze i tak im "dokopiemy" w EM. Odpowiedz Link
aptus Re: dzisiaj w pracy 29.05.08, 15:29 jessi_a napisała: > nie jestem kamikadze > > Witam Masz racje.Ja tez nie. Ale jak sobie przypomne Em 2004 to mistrzem zostal Grecja. Mieli kadre bardzo przecietnych zawodnikow,mnostwo szczescia i garli genialnie taktycznie. Mysle, ze mega sukcesem byloby dla Polski wyjscie z grupy i awans do 8 najlepszych druzyn w Europie. Wyzszej pozycji; top-4 sobie nie wyobrazam,ale zycze Bialo-Czerwonym tego jak najbardziej Niemcy jesli zagraja na co najmniej takim poziomie jak w 2006 moga awnasowac do top-4, wiecej bedzie dla mnie niespodzianka Odpowiedz Link
jessi_a Re: dzisiaj w pracy 29.05.08, 20:46 tego typu imprezy sa pelne niespodzianek. Ale bede trzymac kciuki za bialo-czerwonych. Odpowiedz Link