jessi_a 06.09.08, 12:46 co sadzicie o sporze Henryk M. Broder ./. Evelyn Hecht-Galinski ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jecki.p Re: Deutschlands Alibi-Juden 06.09.08, 15:10 Natürlich hat E.H-G Recht. Als ich das Henio sagte, hatte er mich mit "Arschloch" tituliert (war aber nicht soooo schlimm gemeint...). Er neigt halt zu einer gewissen Besserwisserei; ein bekennender Egomane ist er ohnehin. j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Deutschlands Alibi-Juden 06.09.08, 16:53 inni jednak nie podzielaja tego zdania np. Gmina Zydowska w Wiedniu "Der ehemalige Leiter des "Global Forum against Antisemitism" Nathan (Anatoly) Sharansky definierte Antisemitismus wie folgt: Angewandte Dämonisierung, Delegitimierung und doppelte Moral gegenüber Israel, dem Jüdischen Volk oder einzelnen Juden". i obstaja za Broderem Czy wyrok sadu to "polowiczne" zwyciestwo, czy "polowiczna porazka"pani E-H-G www.juedische.at/TCgi/_v2/TCgi.cgi?target=home&Param_Kat=3&Param_RB=9&Param_Red=10377 Odpowiedz Link
jessi_a PS 06.09.08, 16:58 “Gerade im Angesicht unserer gemeinsamen Vergangenheit müssen kritische Anmerkungen zu begangenem Unrecht möglich sein, auch wenn sie Israel betreffen.” czy to zdanie ma antysemicki/antysyjonistyczny wydzwiek? Odpowiedz Link
jecki.p Die Vergangenheit 06.09.08, 17:46 tut hier - ausnahmsweise - nichts zur Sache. Derartige Äußerungen müssen zwischen zivilisierten Staaten (und Menschen)IMMER möglich sein. Was Hecht-Galinski sagt hat nichts, aber auch gar nichts mit "angewandter Dämonisierung, Delegitimierung und doppeltee Moral gegenüber Israel" zu tun. j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Die Vergangenheit 06.09.08, 17:53 www.juedische.at/TCgi/_v2/TCgi.cgi?target=home&Param_Kat=3&Param_RB=9&Param_Red=10377 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Nie na temat 06.09.08, 18:07 jecki.p napisał: > tut hier - ausnahmsweise - nichts zur Sache. Derartige Äußerungen müssen zwischen zivilisierten Staaten (und Menschen)IMMER möglich sein. Chyba unter a nie zwischen. Na temat pozwolę sobie pomilczeć. Odpowiedz Link
jessi_a a moze w takim razie wypowiesz sie na temat 06.09.08, 18:14 Faruk Sen i jego pol miliona Euro. Wlasciwie temat jakby troche powiazany z tym tematem, bo wego czasu jak porownal polozenie Turkow w Niemczech do polozenia Zydow w czasie Hitlera, to uzyskal wsparcie Zentralrat i samego Kramera. Odpowiedz Link
jecki.p sorry, 06.09.08, 20:12 ale mysle, ze watpie... polecam np. www.linguistik-online.de/28_06/teubert.html j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: powyzsze do ja.nusza - oczywiscie 07.09.08, 07:48 a mozesz rozwinac, dlaczego ma racje? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: sorry, 07.09.08, 13:31 jecki.p napisał: > ale mysle, ze watpie... > polecam np. > www.linguistik-online.de/28_06/teubert.html > j. W tej sprawie googel byłby pomocny i on mówi cóś innego - pomimo tego łba sobie urżnąć nie dam. Odpowiedz Link
jecki.p ba, kto by tam dawal... 07.09.08, 16:24 ale: nie wierz googlecie, dobra rade Ci dam... ) j. Odpowiedz Link
realdirect2 szczerze powiem, ze uszlo mej pamieci 07.09.08, 03:16 o co sie spierali. Skorzystam z okazji i oswiadcze, ze moim zdaniem, Izrael ma jak zadne inne panstwo prawo do istnienia w bezpiecznych granicach. To bedzie skromne zadoscuczynienie wspolnoty narodow. Odpowiedz Link
realdirect2 doczytalem sie, juz jestem na biezaco, 07.09.08, 03:58 powyzsze oswiadczenie jest wazne. Odpowiedz Link
jessi_a Re: szczerze powiem, ze uszlo mej pamieci 07.09.08, 07:49 a szkoda, bo 3 byl proces przed LG. Odpowiedz Link
gadupa Niemcy przekreca pale teraz w inna strone. 07.09.08, 12:57 Co robila druzyna Izraela na Mistrzostwach Europy (EUROPY!) w Szwajcarii? Z jakiego powodu zostala zawkwalifikowana jako druzyna kraju europejskiego? Nie jestem antysemita, ale moze juz niedlugo zobaczymy tez druzyne z Afganistanu. Jakby nie bylo niemiecka policja juz tam jest, a gdzie oni siedza, tam jest europa, ba nawet Deutschland. Skad my to znamy? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Zero pojęcia kolego 07.09.08, 13:28 gadupa napisała: > Co robila druzyna Izraela na Mistrzostwach Europy (EUROPY!) w Szwajcarii? > Z jakiego powodu zostala zawkwalifikowana jako druzyna kraju europejskiego? W tej sytuacji musisz przyczepić sie również do: Kazachatnu Armenii Azerbajdżanu Gruzji Cypru Odpowiedz Link
gadupa Re: Zero pojęcia kolego 07.09.08, 15:09 Gdzie Cypr a Azebejdzan?! No to popatrz na mape. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Mała lekcja geografii 07.09.08, 23:02 gadupa napisała: > Gdzie Cypr a Azebejdzan?! > > No to popatrz na mape. Zarówno Cypr jak i Azerbajdżan należą geograficznie do Azji - oraz Gruzja, Armenia, Kazachstan i Izrael. Chyba byłeś na wagarach jak tego uczyli. Odpowiedz Link
gadupa Moja ty mundralinko z polskiego forum. 07.09.08, 23:11 www.europa-digital.de/laender/zyp/ Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Moja ty mundralinko z polskiego forum. 07.09.08, 23:17 Wsadź sobie swój link między bajki. Tu masz czarno na białym ćmoku: de.wikipedia.org/wiki/Asien#L.C3.A4nder_Asiens_nach_Regionen Odpowiedz Link
gadupa Re: Moja ty mundralinko z polskiego forum. 08.09.08, 00:59 Po polsku mowi sie ćwoku ty wiejski doopku. Odpowiedz Link
jecki.p Re: Moja ty mundralinko z polskiego forum. 08.09.08, 17:46 dupe - wiadomo - kazdy ma, alo co ma powiedziec ga??? j. Odpowiedz Link