ja.nusz 07.04.09, 21:44 Czy ktoś w końcu coś o tym człowieku mi zdradzi? Lepian4 ma o nim same sensacyjne informacje, ale milczy o szczegółach. Czekam z zapartym stolcem na iformacyje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 03:48 Zrub najpierw kupe, a pozniej dostaniez informacyje. To przykre, bo Angie & Co KG. wyniosla go przed oltarz integracji, a ty go nie dostrzegles? Eil emit Weile, zrobisz Aa, moze byc w AA, to przeanalizujemy twe nagle potrzeby intelektualne. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Mili Görüs 08.04.09, 08:25 Z orgnanizacji człowieka zrobił - cud jaki czy co? de.wikipedia.org/wiki/Mill%C3%AE_G%C3%B6r%C3%BC%C5%9F Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Mili Görüs 08.04.09, 10:25 Ja prosiłem jedynie o jakieś informacje o panu Milli Görüs - data i miejsce uredzenia, jakieś dane o wykształceniu, obywetelstwie - ot taki króciutki życiorys. Chyba będziesz w stanie podać jakiś link - wygląda przecież na to, że znasz tego jegomościa na wskroś. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 10:32 Mistrzu, skopiowalem to w z wikipedii i wklejam specjalnie dla ciebie z bojowymi pozdrowieniami: "Milli Görüş (häufig auch Millî Görüş geschrieben) ist eine transnationale islamische Bewegung, dessen wichtigste Organisationsvehikel die türkische Partei Saadet Partisi[1] und der europäische Dachverband Islamische Gemeinschaft Milli Görüş sind. Neben dem Schwerpunkt Europa ist Millî Görüş auch in Nordamerika, Australien und Zentralasien aktiv." Tu dodam tez od siebie: Aktiv war er zueltzt auch in Palestina, wo er die unschuldigen und passiven, jüdischen Soldaten ungestüm bekämpft hatte. Reszta w wikipedii Odpowiedz Link
jureek Re: Mili Görüs 08.04.09, 11:29 lepian4 napisał: > Tu dodam tez od siebie: Aktiv war er zueltzt auch in Palestina, wo > er die unschuldigen und passiven, jüdischen Soldaten ungestüm > bekämpft hatte. Organisation czy Bewegung to w języku niemieckim rzeczowniki rodzaju żeńskiego. Dlaczego więc o Mili Görüs piszesz "er"? Tak się w Waszych brunatnych kręgach przyjęło, czy też ta zmiana rodzaju gramatycznego jest Twoim własnym twórczym wkładem? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 11:32 Wpisz do google Mili Görüs, Islamkongres, Schäuble... Pozniej wytlumacz mi, dlaczego wszyscy, razem z Schäuble, uwazaja, ze rozmawiali Mili Görüs, z czlowiekiem z krwi i kosci. Ja jestem jedynie swiezo nawroconym antyfaszysta. Nie znam sie jeszcze tak dobrze w tej materii. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. 08.04.09, 11:52 lepian4 napisał: > Wpisz do google Mili Görüs, Islamkongres, Schäuble... >>-----------------------------------------> Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. spośród około 199 dla zapytania Mili Görüs Islamkongress Schäuble.. www.google.de/search?q=Mili+G%C3%B6r%C3%BCs++Islamkongress++Sch%C3%A4uble.&hl=pl&start=10&sa=N Odpowiedz Link
lepian4 Re: Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. 08.04.09, 12:15 Prosze nie siac tu faszystowskiej kampanii wyborczej przeciwko Schramma- SS!! Naruszasz w ten sposob zasady netykiety i wyladujesz do kosza. Po co ci to? Odpowiedz Link
jureek Re: Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. 08.04.09, 12:20 Jak zwykle udajesz wariata, tymczasem czekam na odpowiedź, dlaczego piszesz o tej organizacji w rodzaju męskim. Odesłanie do google nie było odpowiedzią. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Es geht doch um globale Probleme... 08.04.09, 12:31 jureek napisał: dlaczego piszesz o tej organizacji w rodzaju męskim. ------------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: Es geht doch um globale Probleme... 08.04.09, 12:40 shabbat.shalom napisała: > Es geht doch um globale Probleme... > > Und nicht um Finessen der deutschen/polnischen Rechtschreibung... A mnie to właśnie interesuje, bo przypuszczam, że właśnie z niewłaściwego użycia rodzaju męskiego, wyniknęło całe nieporozumienia i w efekcie także ten wątek. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Es geht doch um globale Probleme... 08.04.09, 12:44 jureek napisał: A mnie to właśnie interesuje, bo przypuszczam, że właśnie z niewłaściwego użycia rodzaju męskiego, wyniknęło całe nieporozumienia i w efekcie także ten wątek. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom ein jämmerlicher Erbsenzähler... 08.04.09, 12:54 shabbat.shalom napisała: Du bist ein jämmerlicher Erbsenzähler... -------------------------------------------------> "bean counter" (po naszemu...na wyspach...) Odpowiedz Link
shabbat.shalom Trochę późno.. Moi kochani... 08.04.09, 13:30 shabbat.shalom napisała: > Du bist ein jämmerlicher Erbsenzähler... > -------------------------------------------------> > > "bean counter" (po naszemu...na wyspach...) --------------------------------------------------> Z braku argumentów Jureczek przeniósł się na sąsiednie forum... #### forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=93822850 Ale ma rację! Ale i temat jednoznaczny... Idee socjalizmu zwyciężają... Twierdzę to już od kilku lat.... Nareszcie ludziska rozumieją o czym ja od dziesięcioleci prawię... Trochę późno.. Moi kochani... Odpowiedz Link
jessi_a no wlasnie, 08.04.09, 18:44 czy tu strach jest nowe watki zakladac. Ludziska sie chyba boja A tak poza tym: Jestem za premia, ona wcale nie jest dla bogatych, tylko dla przecietniaka, ktory kupi sobie jakies tanie, ekonomiczne autko. Odpowiedz Link
jureek Re: no wlasnie, 08.04.09, 19:39 jessi_a napisała: > czy tu strach jest nowe watki zakladac. Ludziska sie chyba boja > > A tak poza tym: > > Jestem za premia, ona wcale nie jest dla bogatych, tylko dla > przecietniaka, ktory kupi sobie jakies tanie, ekonomiczne autko. A to są jakieś ograniczenia w wypłacie tej premii tego rodzaju, że kupione autko musi być tanie i ekonomiczne? Nic o tym nie słyszałem. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: no wlasnie, 09.04.09, 05:55 nie to tylko jedna z mozliwosci dla przecietnie zarabiajacego, kupic nowy samochodzik. Najlepiej to przeanalizowac statystyki, jakie autka sa najlepiej sprzedawane. Na pewno nie tluste duze maszyny Odpowiedz Link
lepian4 Re: no wlasnie, 09.04.09, 03:49 A ja sie wcale nie boje zakladac nowych watkow. Od czasu, gdy kumpluje sie z Jaanuszem, mam tyle do powiedzenia. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. 08.04.09, 12:34 lepian4 napisał: > Prosze nie siac tu faszystowskiej kampanii wyborczej przeciwko > Schramma- SS!! Naruszasz w ten sposob zasady netykiety i wyladujesz > do kosza. Po co ci to? ------------------------------------------ Odpowiedz Link
lepian4 Re: Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. 08.04.09, 12:59 Schleichwerbung tez jest verboten!!!! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Bez przecinków i z dwoma "ss" na końcu.. 08.04.09, 13:07 lepian4 napisał: > Schleichwerbung tez jest verboten!!!! --------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Mili Görüs 08.04.09, 13:00 Przyłapany na debilizmie lepian zaczyna się kręcić jak gówno w przerębli - a co by mu nie było smutno asiekowe łajenko mu pogaga jak może - jak to u was na wyspie mówią - shit happens Odpowiedz Link
shabbat.shalom shit happens ... 08.04.09, 13:14 ja.nusz napisał: shit happens ------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 13:32 Janusz, twa mowa nabiera zawsze rumiencow, gdy wyrzucasz z siebie przenosnie, zwlaszcza o gownie. Tyle w tym piekna!!! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Janusz, twa mowa nabiera zawsze rumiencow, 08.04.09, 13:51 lepian4 napisał: > Janusz, twa mowa nabiera zawsze rumiencow, gdy wyrzucasz z siebie > przenosnie, zwlaszcza o gownie. Tyle w tym piekna!!! ------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Może to jest lekturą Januszka? 08.04.09, 14:17 shabbat.shalom napisała: I 29 lat na tyłach faszystów... > > I tak mistrzowsko włada ojczyźnianym językiem... > > Chyba codziennie Adama Mickiewicza czyta... ---------------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Może to jest lekturą Januszka? 08.04.09, 15:36 Szkoda, że nie zdecydowałeś się jednak zacytować akapitu o tobie i lepianie, który brzmi: "Wypierdy germańskiego ducha" Odpowiedz Link
lepian4 Re: Może to jest lekturą Januszka? 08.04.09, 15:55 Moj Boze, mistrzu!!! O czym mowa? W wolnej chwili wykulem na pamiec: Antyfaszysci! tobie nektar żywota Natenczas słodki, gdy z innymi dzielę: Serca niebieskie poi wesele, Kiedy je razem nić powiąże złota. Razem, młodzi antyfaszysci!... W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele; Jednością silni, rozumni szałem, Razem, młodzi antyfaszysci!... I ten szczęśliwy, kto padł wśród zawodu, Jeżeli poległym ciałem Dał innym szczebel do sławy grodu. Razem, młodzi antyfaszysci!... Choć droga stroma i śliska, Gwałt i słabość bronią "Wchodu": Gwałt niech się gwałtem odciska, A z faszyzmem łamać uczmy się za młodu!" Dobre, co nie? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Może to jest lekturą Januszka? 08.04.09, 18:25 lepian4 napisał: > Moj Boze, mistrzu!!! O czym mowa? ------------------------------------ Odpowiedz Link
shabbat.shalom [...] 08.04.09, 18:35 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
ja.nusz [...] 08.04.09, 18:43 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
lepian4 ? 09.04.09, 08:39 Mistrzu, jak moge ci pomoc? Faszysci kasuja twe wypowiedzi. Do takiego syfu juz doszlo!!! Proponuje konspiracyjne rozwiazanie: Przyslij mi swa genialna mysl na priv. Ja to wkleje. A.nusz sie uda Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Poczytaj zanim szefowa wytnie 09.04.09, 10:59 lepian4 napisał: > Mistrzu, jak moge ci pomoc? Faszysci kasuja twe wypowiedzi. Do > takiego syfu juz doszlo!!! Moje wypowiedzi są kasowane przez faszystów? Jessi_a faszystką? Ta wypowiedź też zostanie skasowana, ale na chwilę obecną nie odmówię sobie przyjemności nazwania cię brunatnym skurwielem. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Poczytaj zanim szefowa wytnie 09.04.09, 11:07 Mistrzu, przejrzalem cie. Chcesz mnie wystawic na probe. Ale co tam: "Manche treten dich Manche scheißen auf dich Manche geben sich für dich auf Manche segnen dich Setz dein Segel nicht wenn der Wind das Meer aufbraust Dieser Weg wird kein leichter sein Dieser Weg wird steinig und schwer Nicht mit vielem wirst du dir einig sein Doch dieses Leben bietet so viel mehr" Odpowiedz Link
shabbat.shalom Niezwykle intelektualne forum. 09.04.09, 11:12 ja.nusz napisał: > lepian4 napisał: > > > Mistrzu, jak moge ci pomoc? Faszysci kasuja twe wypowiedzi. Do > > takiego syfu juz doszlo!!! > > Moje wypowiedzi są kasowane przez faszystów? Jessi_a faszystką? > > Ta wypowiedź też zostanie skasowana, ale na chwilę obecną nie odmówię > sobie przyjemności nazwania cię brunatnym skurwielem. >--------------------------------------------> > Niezwykle intelektualne forum. Jaka głębia merytoryczna! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Niezwykle intelektualne forum. 09.04.09, 11:35 shabbat.shalom napisała: > Niezwykle intelektualne forum. > > Jaka głębia merytoryczna! Ten wysoki poziom intelektualny i głębię merytoryczną forum to zawdzięcza oczywićcie wypowiedziom Aścieka - tfu!! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Niezwykle intelektualne forum. 09.04.09, 11:49 I twej antyfaszystowskie postawie!!!! Mistrzu, nie musisz byc tak skromny. Doszly mnie sluchy, ze faszystowskie gowna rozpowiadaja perfidie obsrane dowcipy o naszym czlowieku, Obamie. Podaje ci do widomosci jeden z nich: Maly Barrak O. przemirzal kiedys przez ulice Nowego Yorku. I gdy tak stali na przystanku tramwajowym zaciekamiony spytal sie matki: -Mamusiu, mamusiu!! Dlaczego ty jestes biala, a ja czarny? Na to matka: - Milcz gowniarzu! Ciesz sie, ze nie szczekasz! Taka byla balanga! Mistzru, mam juz wyjac karabin maszynowy? Takiego stanu nie mozemy przeciez dluzej tolerowac! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Niezwykle intelektualne forum. 09.04.09, 12:13 Poziom tego dowcipu odpowiada ogólnemu poziomowi lepianowemu. A oprócz tego skąd miałby taki faszystowski wypierdek wiedzieć, że w NYC nie ma przystanków tramwajowych - ze względu na brak tramwajów. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Niezwykle intelektualne forum. 09.04.09, 12:26 Ach janusz, na tym polega urok dowcipu. Zaznaczam jednak, ze mi wcale nie jest do smiechu. Uwazam, ze swiat bez broni atomowej, np. w Izraelu, bylby duzo szczesliwszy. A Obama tez o tym mowi. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Handwashing with soap! 09.04.09, 15:11 ja.nusz napisał: > shabbat.shalom napisała: > > > Niezwykle intelektualne forum. > > > > Jaka głębia merytoryczna! > > Ten wysoki poziom intelektualny i głębię merytoryczną forum to zawdzięcza > oczywićcie wypowiedziom Aścieka - tfu!! ==================================================== Handwashing with soap! Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at so-called critical moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby, after visiting the forum “Diaspora Polska w Niemczech” and before touching food. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Handwashing with soap! 09.04.09, 15:41 Janusz, juz podazam z pomoca: de.babelfish.yahoo.com/translate_txt Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Handwashing with soap! 09.04.09, 16:02 lepian4 napisał: > Janusz, juz podazam z pomoca: > de.babelfish.yahoo.com/translate_txt ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Q.M. w D. J! Co za pojebańcy w tym YAHOOO! Oni myślą, że Polska ciągle jeszcze pod Carskim i Kaiserowskim zaborem! de.babelfish.yahoo.com/translate_txt =================================================== Handwashing with soap. Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at so-called critical moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby, after visiting the forum “Diaspora Polska w Niemczech” and before touching food. ==================================================== Handwashing mit Seife. Experten sagen Menschen in der ganzen Welt Wäsche ihre Hände aber sehr wenig Gebrauchseife an so genannten kritischen Momenten. Nach der Anwendung der Toilette diese schließen ein, nachdem sie ein Baby gesäubert haben, nachdem sie das Forum „Diaspora Polska w Niemczech“ und vor rührender Nahrung besucht haben. ==================================================== По-русски Handwashing с мылом. Специалисты говорят люди мытья их руки но очень немногое мыло пользы на так называемых критических моментах. Эти включают после использования туалета, после очищать младенца, после посещения форума «диаспоры Polska w Niemczech» и перед касающей едой. ===================================================== Odpowiedz Link
shabbat.shalom A kto chciałby mieć? 09.04.09, 16:11 ja.nusz pluje na podłogę: - tfu!! ---------------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: A kto chciałby mieć? 09.04.09, 16:40 Coz, nie da sie ukryc, mistrz wyjechal na swieta. I ja musze pomalowac se jaja. Tschüß! P.S. Nie dajcie sie tylko zwariowac faszystom! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Jestem pewny, że ten kolor wybrałeś: 09.04.09, 16:57 lepian4 napisał: I ja musze pomalowac se jaja. --------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom "Wypierdy germańskiego ducha" 08.04.09, 19:37 ja.nusz napisał: > Szkoda, że nie zdecydowałeś się jednak zacytować akapitu o tobie i lepianie, > który brzmi: > > "Wypierdy germańskiego ducha" ------------------------ Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Mili Görüs 08.04.09, 10:39 lepian4 napisał: > Místrzu, nie na odwrot? Zanim ponownie zaczniesz smrodzić, wyjaśnię ci mały drobiazg.: Nie istnieje takie imię jak MILLI inie istnieje takie nazwisko jak Gürüs - nie istnieje w związku z tym człowiek o takim nazwisku i imieniu. Tobie na skutek chronicznej turkofobii chyba zalęgło się jakieś robactwo w tym pustym faszystowskim łbie. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 10:47 Nie istnieje tez jego data urodzenia. To bylo tak: Wtedy gdy wielblad o blasku ksiezyca pierdolnal o kamien, urodzil sie nasz bohater. To bylo duzo wczesniej przed Alim, ale duzo pozniej po Mohammedzie. Gdy zjechal do Europy wystawil sobie, jak kazdemu przybyszowi z tamtych stron, zanmienna date 01.01.19?? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Mili Görüs 08.04.09, 10:55 lepian4 napisał: > Nie istnieje tez jego data urodzenia Ty pisłeś tu o Milli Görus jako o człowieku z krwii i kości a nie o organizacji - nie próbuj więc traz na chybcika robić idiotów z innych skoro sam nim jesteś. Ty przecież widywałeś go osobiście siedzącego obok Schäuble na kongresach. Czy ty w końcu zajarzysz, że piedrolisz od rzeczy aż w oczy szczypie? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 11:15 Mistrzu, mowiac o Kreuzzügler, nie pytasz sie o nazwiska. Wspominajac hitlerowcow tez tego nie potrzebujesz. Po co wiec nagle oburzasz sie w przypadku osmanskiego Mili Görüs? Z kolonskiego podworka warto wspomniec Kaplana, ktory juz siedzi w wiezieniu, w dodatku w swojej ojczyznie. Jego uciemiezona przez faszystow rodzina zostala wraz z przeszlo 50.000 Anhänger na zasilku. Melduje poslusznie, ze jeden z nich zostal w poniedzialek postrzelony w Köln- Niehl. Udalo mu sie schowac w rowie, dlatego nie dostrzegl sprawcow. Ale nie ma watpliwosci, ze byli to faszysci. Siedzi w domu przerazony wraz ze swoimi bracmi. Jak dobrze, ze zaden z nich nie ma pracy, w ten sposob moga dzielnie stawic opor. faszystowskim napastnikom. Zamierzam powolac militarna samoobrone w duchu Selbstustitz. Bedziemy sie kurwa bronic. Narazie szukam broni.Noze to troche prymitywne rozwiazanie. Mistrzu, wiesz moze gdzie mozemy dostac karabin maszynowy? Odpowiedz Link
shabbat.shalom gdzie mozemy dostac karabin maszynowy? 08.04.09, 11:24 lepian4 napisał: (...) Mistrzu, wiesz moze gdzie mozemy dostac karabin maszynowy? (...) Na niemiecki faszyzm tylko Panzerfaust może pomóc... Odpowiedz Link
lepian4 Re: gdzie mozemy dostac karabin maszynowy? 08.04.09, 11:34 Policja jezdzi opancerzonymi wozami jedynie na mecze Bundesligii. W czasie globalnego kryzysu musimy oszczedzac na kazdym kroku. By ten nagly wyplyw brunatnego gowna zazegnac u zrodla, wystarczy nam karabin maszynowy. Odpowiedz Link
shabbat.shalom zalęgło się jakieś robactwo... 08.04.09, 11:01 ja.nusz napisał: zalęgło się jakieś robactwo w tym pustym faszystowskim łbie. -------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Mili Görüs 08.04.09, 09:10 ja.nusz cytuje naiwnie wiki: (...) Nach Ansicht deutscher Verfassungsschutzbehörden ist Millî Görüş zudem von einem spezifischen türkischen Nationalismus geprägt. (...) de.wikipedia.org/wiki/Mill%C3%AE_G%C3%B6r%C3%BC%C5%9F#Antidemokratische_Tendenzen Mimo to, byłemu Burmistrzowi Bremen to nie przeszkadzało tę organizację przy każdej nadającej się okazji pod niebiosa wychwalać. Był i jest częstym gościem w ich świątyni. Usprawiedliwiał się gorąco przed Turkami, że inicjatywa zbudowania pomnika ku pamięci zamordowanych Ormian nie wyszła od niego. Taki pomnik znajduje się w Bremen od kilku lat. Jest schowany w jakieś bocznej uliczce i zajmuje powierzchnię mniejszą aniżeli jeden metr kwadratowy! Pytanie: Jest turecki nacjonalizm lepszy od niemieckiego nacjonalizmu? Niemiecki nacjonalizm pan Burmistrz ostro potępiał.... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Mili Görüs 08.04.09, 09:33 Tu nie o to chodzi. Tam, gdzie stanela stopa M.G., wyrosl zawsze meczet (zawsze dotyczy jedynie Niemiec), a tam, gdyie zawital januszek, zawsze padlo brunatne gowno. Skup sie na temacie i dokonuj prosze sztucznych porownan, zreszta nie na temat! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ofiary nacjonalizmu pierwszej i drugiej klasy? 08.04.09, 09:27 Pomnik dla ofiar tureckiego nacjonalizmu: (...) 28. Juli 2005 Können es die Türken nicht einfach machen wie die Deutschen? Wir haben doch auch unsere Lektion gelernt. Anerkennung des Völkermords an den Armeniern gegen Beitritt zur Europäischen Union: Auf den Vorschlag eines solchen Handels laufen die Signale hinaus, die jüngst zwischen Ankara und Berlin hin und her gingen. (...) tiny.pl/zx7v ======================================================= Pomnik dla ofiar niemieckiego nacjonalizmu: www.holocaust-denkmal-berlin.de/ Ofiary nacjonalizmu pierwszej i drugiej klasy? Odpowiedz Link
jureek Re: Bardzo sensowna propozycja 08.04.09, 09:35 Rozliczenie się z niechlubną przeszłością, w tym z ludobójstwem Ormian i represjami wobec Kurdów, jako jeden z warunków przyjęcia do Unii. I masz rację, że turecki nacjonalizm jest tak samo paskudny jak każdy inny nacjonalizm. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom A co z lepszym pomnikiem dla Ormian??? 08.04.09, 09:46 jureek napisał: I masz rację, że turecki nacjonalizm jest tak samo paskudny jak każdy inny nacjonalizm. ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: A co z lepszym pomnikiem dla Ormian??? 08.04.09, 09:51 Ktory pomnik masz na mysli. Jest ich tak duzo! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Bardzo sensowna propozycja 08.04.09, 09:53 Nieprawda, Ormianiaszki sa same sobie winne! Kolabrowali z chrzescjanskimi Rusiaczkami, co Turaczkom nie moglo przeciez przypasc do gustu. Czytaj uwazniej janusza, to to lepiej zrozumiesz. Odpowiedz Link
jureek Re: Bardzo sensowna propozycja 08.04.09, 09:59 lepian4 napisał: > Nieprawda, Ormianiaszki sa same sobie winne! Kolabrowali z > chrzescjanskimi Rusiaczkami, co Turaczkom nie moglo przeciez > przypasc do gustu. Czytaj uwazniej janusza, to to lepiej zrozumiesz. P...erdolisz jak potłuczony. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Bardzo sensowna propozycja 08.04.09, 10:05 Nie obrazaj mnie i mojego mistrza! Jak juz strawie sniadanie, to nie recze za siebie! Za mistrza sowieso! Odpowiedz Link
shabbat.shalom P...erdolisz jak potłuczony. 08.04.09, 10:06 jureek napisał: P...erdolisz jak potłuczony. ------------------------------------ Odpowiedz Link
jureek Re: a co? może nie p..erdoli? 08.04.09, 10:26 Każdy to zauważy, nie tylko ja i Januszek. Może nie każdy tylko ma ochotę nazwać po imieniu to lepianowe p...erdolenie kotka przy pomocy młotka. Ty Szalom chociaż jeszcze coś od siebie napiszesz, a Lepian to albo przepisuje NPD-owskie broszurki (czasem nawet przetłumaczyć mu się ich nie chce), albo pieprzy od rzeczy. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Każdy walczy z niemieckim faszyzmem jak może... 08.04.09, 10:35 jureek napisał: Ty Szalom chociaż jeszcze coś od siebie napiszesz, -------------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom czytaj uwazniej janusza, to to lepiej zrozumiesz. 08.04.09, 10:02 lepian4 napisał: > Nieprawda, Ormianiaszki sa same sobie winne! Kolabrowali z > chrzescjanskimi Rusiaczkami, co Turaczkom nie moglo przeciez > przypasc do gustu. Czytaj uwazniej janusza, to to lepiej zrozumiesz. ------------------------------------------ Odpowiedz Link