Dodaj do ulubionych

Integration mal anders

28.05.09, 13:25
Russland gegend die Türkei 2:0
für Deutschland

Jeszcze niedawno tlumaczono nam, ze agresywnosc wsrod tureckiej
mlodziezy w Chorweiler spowodowane jest brakiem adekwatnego do ich
wyobrazen miejsca kultu religijnego. Od prawie juz roku istnieje juz
okazaly meczet i jest coraz gorzej, przynajmniej dla pobliskich
mieszkancow.
Cos mi to wyglada na januszkowa ortografie!
Bo cos sie komus z czyms skojarzylo!
Obserwuj wątek
    • thunder-mug Unter Katharina der Großen 28.05.09, 14:05
      lepian4 napisał

CytatOd prawie juz roku istnieje juz
      okazaly meczet i jest coraz gorzej, przynajmniej dla pobliskich
      mieszkancow.

To jest ciąg dalszy tych Wojen Krymskich

Jak Ruski zwyciężą, to może będzie mniej tych islamskich świątyń?

Ja trzymam kciuki dla Ruskich..

Cytat(...)
      Russische Erfolge (1768-1812)

Unter Katharina der Großen erzielte Russland gegen das Osmanische Reich bedeutende Erfolge: Im ersten Krieg (1768-1774) errang die russische Armee wichtige Siege in Moldau, in der Walachei und auf der Krim, und die russische Flotte vernichtete im Juni 1770 die osmanische bei Çeşme. Im Frieden von Küçük Kaynarcı vom 21. Juli 1774 erhielt Russland einen weiteren Teil der Nordküste des Schwarzen Meeres sowie das Recht auf freie Schifffahrt im Schwarzen Meer und freie Durchfahrt durch die Meerengen Bosporus und Dardanellen für Handelsschiffe; außerdem garantierten die Osmanen die Rechte der in ihrem Land lebenden Christen. Den Krimtataren wurde die Unabhängigkeit bestätigt, aber bereits 1783 annektierte Katharina die Krim. 1787 erklärten die Osmanen Russland den Krieg, wurden jedoch erneut von den Russen u. a. unter Fürst Potemkin geschlagen und mussten im Frieden von Jassy vom 9. Januar 1792 Ochakow und die Schwarzmeerküste zwischen Dnjestr und Bug abgeben sowie Russland im Besitz der Krim bestätigen. Ein weiterer Krieg (1806-1812) führte zur Annexion Bessarabiens durch Russland. Damit kontrollierte Russland jetzt die gesamte Nordküste des Schwarzen Meeres zwischen den Flüssen Pruth und Kuban. Der Pruth markierte nun die russisch-osmanische Grenze.
      (...)
      • lepian4 Re: Unter Katharina der Großen 28.05.09, 14:08
        Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze na wiesc o tej potyczce,
        postanowilem obdarzyc mlodziez programem kulturalnym. Wsiadlem w ma
        karoce z dobudowanymi music boxami, specjalnie na taka okazje. CD z
        dziewiata symfonia juz ustawione bylo na ode... Zajezdzam, a tam juz
        po imprezie. Niemiaszki wszystko juz posprzataly!! Ech, ja sie tak
        nie bawie!
    • ja.nusz Re: Integration mal anders 28.05.09, 14:29
      Zanim na dobre zaczniecie się tu poklepywać po plecach, należałoby wyjaśnić
      jeden drobiazg.
      W przylinkowanym artykule nie ma ani słowa o jakiejś wyjątkowej agresji ze
      strony tureckich - o meczecie oczywiście też nie.
      Jako prowodyrzy tych zadym prezentowani są jednoznacznie przesiedleńcy z byłego
      ZSRR czyli obywatele niemieccy.
      Ci rosyjscy Niemcy mają dokładnie ten sam problem z Turkami co lepian4.
      Przyjechali tu do rzekomo czystej etnicznie germańskiej ojczyzny dziadów i
      pradziadów - a tu kicha - na każdym kroku Turcy i jeszcze na potęgę swoje dziwne
      kościoły budują.

Wiem, że nie brakuje agresywnych Turków, ale w podanym przykładzie mamy do
      czynienia ze zwykłą turkofobią autora wątku.
      • thunder-mug czyli obywatele niemieccy... 28.05.09, 14:41
        ja.nusz napisał:

CytatJako prowodyrzy tych zadym prezentowani są jednoznacznie przesiedleńcy z byłego
        ZSRR czyli obywatele niemieccy.

Chcesz powiedzieć, że Turek nie może być obywatelem niemieckim?

Każdy Neubürger jest mile widziany w Dojczlandzie...
      • lepian4 Re: Integration mal anders 28.05.09, 14:55
        Januszku, uprzejmie przepraszam, ze dolaczylem nienajnowszy link. Z
        najnowszych wiadomosci wynika, ze nastoletni Turek przylozyl, ok 30-
        letniemu Ruskiemu Gaspistole pod nos i wystrzelil. Pewnie mial
        ruskofobie.

W kwstii meczetu dodam, ze jest to juz prawie setny na terenia
        miasta. Po co wiec komu Großmoschee? Czasy zapadlych hal
        produkcyjnych, przerobionych na warzywniak juz dawno minely.

Nie wiem, w jaki sposob dopatzyles sie fobii. Ach, te twoje skroty
        myslowe!
        • ja.nusz Re: Integration mal anders 28.05.09, 15:26
          Może umknęło twojej uwadze, że pisłem, iż nie wątpię w istnienie aresywnych Turków.
          Nie udało mi się jednak znaleźć potwierdzenia, że ten 16-stoletni strzelec był
          Turkiem (nie wykluczone, że rzeczywiście jest) - ty wiesz to najwyraźniej z
          pierwszej ręki - teściowa znów foty strzelała?
          Bandziorów zakłócających porządek publiczny należy karać z całą surowością prawa
          - wsio rawno czy mają napletki czy nie.
          Zyczę trochę mniej jednostronnego przedstawiania problemu.
          • lepian4 Re: Integration mal anders 28.05.09, 16:49
            Tak, wiem to z pierwszej lepszej gazety. Januszku, doceniam, ze nie
            miotasz jeszcze nocnikami, ale po kiego czorta sie kompromitujesz?

• ja.nusz Re: Integration mal anders 28.05.09, 17:42
              lepian4 napisał:

> Tak, wiem to z pierwszej lepszej gazety. Januszku, doceniam, ze nie
              > miotasz jeszcze nocnikami, ale po kiego czorta sie kompromitujesz?
              >

Pierwszy raz słyszę, że można się skompromitować, piętnując wrogość w stosunku
              do konkretnego narodu.
              Lepianie, brakuje ci bluzgów? - spierdalaj cieciu!!!
              • lepian4 Re: Integration mal anders 29.05.09, 04:32
                Od bluzgania jestes tutaj ty. Kto pietnuje wrogosc do jakiegos
                narodu? Wspomnialem kolejny bryk przestepczy mlodocianych Neubürger.
                Czujesz roznice, koneserze sztuki?
                O Freundchen, nicht diese Töne!
                Sondern laßt uns angenehmere
                anstimmen und freudenvollere.

Na tym forum prowadzi sie dyskusje o plakatach NPD, ktore sa
                rzekomym zagrozeniem dla calego narodu. I choc jest to jednostkowy
                przypadek, ze strachu przechodza rozmowcow ciarki, wszak NPD
                opublikowalo plakaty!!! Einzelfall z prowincji, a tyle budzi emocji!
                Dla odmiany: na codzien nasi Neubüßrger obdarzaja nas szczodrze swa
                asocjalna natura swej narodowej patologii i nikomu to nie
                przeszkadza. Ani Kofferbomber, ani Ehrenmorde, ani Faulenzen auf
                Kosten bezboznych Steuerzahler, ani zbrojne napady na pociagi, ani
                Kommaschläger, ktorym przeszkadza Karnevalstimmung, ani uczeni w
                pisme, ktorzy na kazaniach glosza historie antyniemiaszkowej
                edukacji kaprologicznej. Co zabawniejsze Januszku, nawet ty bys sie
                nie powstydzil tak obsranych wizji, gloszonych w niemieckich
                meczetach...

Nie jestem wrogo nastawiony do konkretnego narodu. Domagam sie nawet
                rownego traktowania Neubürger!!! Ich Früchte powinny byc w mediach
                nazywane imiennie. Najlepiej tak, jak w przypadku dziewczynki z
                Ukrainy: takowe Berichte powinny byc opatrzone aktualnym zdjeciem i
                faktycznym imieniem i nazwiskiem. Nie mozna ich przeciez ciagle
                zniewazac posrednimi opisami typu, Neubürger, mit südländischem
                Aussehen, mit schwarzen Haaren, mit Migratonshintergrund, Kinder der
                Gastarbeter... Zdaje sbie sprawe, ze Muhadimadusim Göjübülösürü
                brzmi w kontekscie Tanji Ott beznadziejnie, ale diabel tkwi w
                szczegolach. Panimajesz?

• ja.nusz Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 10:31
                  Próbujesz z uporem maniaka wmawiać światu, że istnieje zmowa milczenia na temat
                  przestępstw popełnianych przez Turków lub innych ciemnowłosych. Bzdura, jakiej
                  już dawno nie słyszałem.
                  Ahmad-Sobair Obeidi - pochodzenia afgańskiego - zadźgał własną siostrę - gazety
                  były pełne jego zdjęć, nazwisko było od początku publikowane w prasie. Dostał
                  dożywocie.
                  Youssef El Hajdib - "Kofferbomber von KÖln" - jego ryj pokazywany był do
                  znudzenia we wszystkich gazetach.
                  "Der Kalif von Köln" - Metin Kaplan - doczekał się artykułu w Wikipedii.
                  "Osmani Clan" - w prasie można było przeczytać całą sagę rodzinną.
                  itd. itd.

Oczekujesz aby w formie obwieszczenia prezentowano wszystkich tureckich czy
                  innych wyrostków, którzy dali sobie na dyskotece po pysku czy ukradli rower?

Ale plakaty z wiadomym hasłem NPD przy polskiej granicy to pieszczota - to
                  jednostkowy wybryk, to trzeba olać - a jak nam zaczną pluć prosto w twarz, to
                  powiemy: ot, deszczyk majowy spadł.
                  • lepian4 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 12:29
                    W dolaczonym artykule o plakatach NPD bylo jedynie zdjecie z
                    plakatem wyborczym: Grenze sichern!
                    Kriminalität stoppen..

Po polsku zgodnie z toba i intencja autora tego artykulu brzmi
                    to: "Wstrzymać inwazję Polaków".

Janusz, tak sie zwykle konczy, gdy Freude oznacza tyle samo co
                    Freunde.

Ja chcialbym w mediach zobaczyc tego 16- latka z gaspistole. W
                    kwestii kalifa z Kolonii faktycznie juz duzo zostalo powiedziane.
                    Dlaczego nie wspomina sie jednak jego Anhänger. Szacuje sie, ze jest
                    ich w Kolonii okolo 50.000. Mozesz dla mnie sprawdzic, czy Ali Cicec
                    (pod c sa takie tureckie wisiorki) jest jednym z nich?
                    Czy na Chorweiler owi bokserzy to tez Anhänger kalifa Kaplana?
                    Napadli mi oni na pociag, czy byli to tylko tureccy milicjanci na
                    tureckim weselu? A moze krecili tylko scene do tureckiego filmu na
                    Dzikim Zachodzie?

Jak widzisz, niczego nie prubuje udowodnic, szukam jedynie
                    odpowiedzi na banalne pytania. Jesli nie potrafisz na nie
                    odpowiedziec, to sie nie nos z haslami: ot, deszczyk majowy spadł.
                    Myslisz, ze to cos wnosii do dyskusji? Kto, poza toba to rozumie?
                    • ja.nusz Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 12:48
                      Ty cierpisz z powodu nie pokazanych bandytów, a tych pokazanych sam pomijasz
                      milczeniem - to jest właśnie twoja paranoja.

Cieszy mnie, że znalazłeś sobie konia (Freude/Freunde), na którym możesz sobie
                      pojeździć - brunatny, niebrunatny rozrywka się należy.
                      A wolnej chwili polecam PRUBE z ortografii - polskiej tym razem - tylko nie
                      pierdol mi tu, że to zasadzka.

lepian4 napisał:
                      > W dolaczonym artykule o plakatach NPD bylo jedynie zdjecie z
                      > plakatem wyborczym: Grenze sichern!
                      > Kriminalität stoppen..

Na bramach kacetów było też tylko napisane niewinne "Arbeit macht frei"
                      • maria421 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 13:11
                        Januszku, nie kombinuj jak Wyborcza i przestan wymachiwac ta Nazikeule w walce z
                        wiatrakami.

Jest kolosalna roznica miedzy tekstem plakatu NPD zamieszczonego w Wyborczej a
                        tlumaczeniem tego plakatu w artykule.
                        Nie przeszkadza Ci taka manipulacja?
                        • thunder-mug Cel uświęca środki... 29.05.09, 13:27

Marysieńka się pyta:

CytatNie przeszkadza Ci taka manipulacja?

Cel uświęca środki...

A szczególnie w walce z faszyzmem niemiaszkowym...

To taka fajna posada tu na tyłach odwiecznego wroga...

I Niemiaszki to nawet LUBIEJĄ

Mówią, że to deszczyk majowy...
                        • ja.nusz Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 13:48
                          maria421 napisała:

> Januszku, nie kombinuj jak Wyborcza i przestan wymachiwac ta Nazikeule w walce
                          > z
                          > wiatrakami.
                          >
                          > Jest kolosalna roznica miedzy tekstem plakatu NPD zamieszczonego w Wyborczej a
                          > tlumaczeniem tego plakatu w artykule.
                          > Nie przeszkadza Ci taka manipulacja?

Wyobraź sobie Marysiu, że o sprawie nie czytałem w G.Wyborczej - również w
                          żadnej innej polskiej gazecie.
                          • maria421 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 14:03
                            ja.nusz napisał:

> Wyobraź sobie Marysiu, że o sprawie nie czytałem w G.Wyborczej - również w
                            > żadnej innej polskiej gazecie.

To zamiesc zdjecie tego antypolskiego plakatu, wtedy tylko artykul w GW okaze
                            sie dziennikarskim niechlujstwem a nie manipulacja.
                            • ja.nusz Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 14:11
                              maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                              >
                              >
                              > > Wyobraź sobie Marysiu, że o sprawie nie czytałem w G.Wyborczej - również
                              > w
                              > > żadnej innej polskiej gazecie.
                              >
                              > To zamiesc zdjecie tego antypolskiego plakatu, wtedy tylko artykul w GW okaze
                              > sie dziennikarskim niechlujstwem a nie manipulacja.

Mario, ja nie pisałem o plakacie, którego nie widziałem.
                              Ten, który widziałem postawiony na granicy z Polską jest dla mnie wystarczająco
                              antypolski - czy jesteś tak naiwna i sądzisz, że to przypadek?
                              A to, że ten inny plakat istnieje, negował do tej pory tylko lepian.
                              • maria421 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 14:21
                                ja.nusz napisał:

> Mario, ja nie pisałem o plakacie, którego nie widziałem.
                                > Ten, który widziałem postawiony na granicy z Polską jest dla mnie wystarczająco
                                > antypolski - czy jesteś tak naiwna i sądzisz, że to przypadek?

Jak brzmi tekst tego plakatu NPD postawionego na granicy z Polska ktory widziales?

> A to, że ten inny plakat istnieje, negował do tej pory tylko lepian.

O jakim "innym plakacie" mowa?
                                • ja.nusz Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 14:28
                                  Mario, kpisz, czy o drogę pytasz?
                                  • maria421 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 17:09
                                    ja.nusz napisał:

> Mario, kpisz, czy o drogę pytasz?

Nie o droge pytam tylko o tekst antypolskiego plakatu NPD ktory sam widziales.
                                • lepian4 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 15:39
                                  Ja mysle, ze ten plakat pokaza dzis w nocy na ARTE.
                                  • thunder-mug dzis w nocy... 29.05.09, 15:45
                                    lepian4 napisał:

Cytat> Ja mysle, ze ten plakat pokaza dzis w nocy na ARTE.

To ja będę czuwał !

Smutno mi tu bez Januszka...
                      • lepian4 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 13:23
                        Ach dorzuce jeszcze, Freunde Schöner Götter Funken. W calosci lepiej
                        sie to czyta.

Zgodnie z twoja teoria jestem tylko glupim smieciarzem. Ty,
                        przedstawiciel oswieconej elity, moglbys wykazac wiecej zrozumienia
                        wobec klasy robotniczej. Jesli mozesz, popraw me bledy z ponizszego
                        tekstu:
                        W dolaczonym artykule o plakatach NPD bylo jedynie zdjecie z
                        plakatem wyborczym:
                        Grenze sichern!
                        Kriminalität stoppen..

Dla przypomnienia: rozmawiamy o plakatach wyborczych NPD, ktorych
                        nikt jeszcze nie widzial, nie o obozach koncentracyjnych. Nad
                        wejsciem do twych ojczystych lagrow, tez wieszano zdrastujtie. Do
                        jakich wnioskow chcesz dojsc?

• ja.nusz Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 13:55
                          lepian4 napisał:

> Ach dorzuce jeszcze, Freunde Schöner Götter Funken. W calosci lepiej
                          > sie to czyta - itd.blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Powoli stajesz się nudny - bryzganie brunatnym jadem wychodzi ci o niebo lepiej.

> W dolaczonym artykule o plakatach NPD bylo jedynie zdjecie z
                          > plakatem wyborczym:
                          > Grenze sichern!
                          > Kriminalität stoppen..

Plakat z takim tekstem na szengenowskiej granicy Niemiec z Polską ma oczywiście
                          pogłębiać przyjaźń między narodami.
                          • maria421 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 14:06
                            ja.nusz napisał:

>
                            > Plakat z takim tekstem na szengenowskiej granicy Niemiec z Polską ma oczywiście
                            > pogłębiać przyjaźń między narodami.

Zapomniales juz jak to kwitla i poglebiala sie przyjazn miedzy narodami KDL a
                            granice miedzy nimi byly obwarowane ze nawet mucha nad nimi nie przeleciala?smile
                          • lepian4 Re: Bzdury, bzdury, bzdury. 29.05.09, 15:38
                            Tlumaczenia sa albo piekne, albo wierne.
                            Tlumaczenie G-Wyborczej jest jednak niezgodne z prawda.

Ale ty wypominasz mi bledy ortograficzne.
                            Popraw mnie. Nie daj sie prosic.

Januszku, jak sie bryzga, zaczynasz znowu demonstrowac.
                            Sprawia ci to przyjemnosc?
                  • thunder-mug ot, deszczyk majowy spadł... 29.05.09, 12:32

Januszek skarży się na brzydkich chłopaków z NPD...
                    CytatAle plakaty z wiadomym hasłem NPD przy polskiej granicy to pieszczota - to
                    jednostkowy wybryk, to trzeba olać - a jak nam zaczną pluć prosto w twarz, to
                    powiemy: ot, deszczyk majowy spadł.

Nie!

Po prostu zamieszkać między swymi w pięknej Jerozolimie...

Ot co!

I tam wstąpić do “Nasz Dom Izrael”...

Oni plują Arabom prosto w twarz i Arabowie się cieszą, bo tam majowy deszczyk jest rzadkością...

Cytat(...)
                    Izrael powinien zatopić Egipt, palestyńskich więźniów należałoby utopić, a arabskich parlamentarzystów, zasiadających w Knesecie, rozstrzelać, a na Strefę Gazy spuścić bombę atomową. To pomysły, jakie w ostatnich latach zgłaszał Awigdor Lieberman.
                    (...)

tiny.pl/3gbb
                    W porównaniu z tym, to chłopaki z NPD, to same aniołki...

Ale Januszek zamiast przed swoją furtką zamiatać, woli u Niemiaszków zamiatać...
                    • ja.nusz Re: ot, deszczyk majowy spadł... 29.05.09, 12:38
                      Asiek napisał: że jest debilem.

Partia "Nasz Dom Izrael" to jest banda nacjonalistów i kretynów pokroju Asieka.

Co to zmienia w faszystowsko-rasistowskim zabarwieniu NPD?
                      • thunder-mug “Faschisten-Freie-Zone” 29.05.09, 12:52

Januszek kłamliwie twierdzi

CytatAsiek napisał: że jest debilem.

Partia "Nasz Dom Izrael" to jest banda nacjonalistów i kretynów pokroju Asieka.

Co to zmienia w faszystowsko-rasistowskim zabarwieniu NPD?

Musimy z faszyzmem walczyć nie wybiorczo, lecz globalnie!

Ot co!

Co z tego, że u Niemiaszków wywalczysz “Faschisten-Freie-Zone” a w Jerozolimie neofaszyzm będzie tryumfował...?
                      • thunder-mug Fajna melodia... Nie powiem... 29.05.09, 13:17

Januszek niewinnie stwierdza:

CytatPartia "Nasz Dom Izrael" to jest banda nacjonalistów i kretynów pokroju Asieka.

Ale ich spoty wyborcze są bardzo skuteczne i efektywne....

Dostałem w prezencie od stróża czystości polskich forum...na obczyźnie...

Fajna melodia... Nie powiem...

Gdybym tam żył, nie miałbym żadnych skrupułów...

www.youtube.com/watch?v=nWHaeIvXyEM
      • maria421 Re: Integration mal anders 28.05.09, 17:43
        ja.nusz napisał:

> Ci rosyjscy Niemcy mają dokładnie ten sam problem z Turkami co lepian4.

A moze to Turcy maja jakies problemy z otoczeniem i z samymi soba?

> Przyjechali tu do rzekomo czystej etnicznie germańskiej ojczyzny dziadów i
        > pradziadów - a tu kicha - na każdym kroku Turcy i jeszcze na potęgę swoje dziwn
        > e
        > kościoły budują.

Nie porownuj meczetu do kosciola, to sa dwie rozne rzeczy. Meczet nie jest tylko
        domem modlitwy jak kosciol, meczet jest dla muzulmanow centrum
        religijno-handlowo-finansowym. W planowanym w Kolonii meczecie sa tez
        przewidziane lokale na bank, biuro podrozy, i pare innych punktow uslugowych.

> Wiem, że nie brakuje agresywnych Turków, ale w podanym przykładzie mamy do
        > czynienia ze zwykłą turkofobią autora wątku.

Tak tak, wiemy, wystarczy o tym napisac zeby byc "Turkofobem"
        • koelscher Nie bardzo mi wiadomo, 28.05.09, 18:01
          czym ruskie bydlo rozni sie od tureckiego (lub polskiego) bydla...
          Vieh ist halt Vieh.

Odi profanum vulgus et arceo.

k-r
          • ja.nusz Re: Nie bardzo mi wiadomo, 28.05.09, 19:05
            koelscher napisał:

> czym ruskie bydlo rozni sie od tureckiego (lub polskiego) bydla...
            > Vieh ist halt Vieh.
            >

> k-r

Jeżeli z trzech wymienionych narodów wybierzemy zbydlaczonych przedstawicieli,
            to niczym.
            • koelscher Eben - 28.05.09, 19:47
              niczym. Das deutsche Vieh natürlich inbegriffen.

k-r
            • lepian4 Re: Nie bardzo mi wiadomo, 29.05.09, 04:35
              Jeszcze niedawno pewien uczony antropolog dowiodl nam na tym forum,
              ze bydlo mozna odrozniac kaprologicznie, tzn. po kolorze gowna.
            • thunder-mug Zielone Świątki 30.05.09, 12:07

Zielone Świątki

Januszek jest znowu u swej teściowej w Kijowie...

Ja nie mam nic naprzeciwko teściowym...

Bitte keine falsche Schlüsse ziehen...

A niebawem dostaniemy pozdrowienia z Kijowa...

On pamięta o swej internetowej rodzinie...
        • ja.nusz Re: Integration mal anders 28.05.09, 18:06
          Mario, ledwo tu wpadłaś i już załamka - czy ktoś twierdził tu, że Turcy nie mają
          problemów z otoczeniem?

Wybacz, ale nie widzę zbyt wielkiej różnicy między meczetem a kościołem np.
          katolickim. Kościół nie jest dla wiernych centrum religijnym - to czym jest,
          burdelem, knajpą czy czym? Finanse nie grają u proboszcza żadnej roli? - znasz
          znaczenie pojęcia "co łaska"?
          A brałaś już kiedyś udział w niekomercyjnej, pijackiej imprezie pt. "odpust" -
          mnie uczono inaczej o odpuście.
          Bóg, jakiejkolwiek maści on by nie był i pomimo jego wszechmocy(?), nie ma
          najmniejszego wpływu na to co wyrabia jego personel naziemny.
          Zeby ci wyjaśnić raz na zawsze - uważam lepiana za wrogiego Turkom i robi on
          wszystko,żeby mnie w tym przekonaniu utwierdzić. Amen.
          • maria421 Re: Integration mal anders 28.05.09, 19:07
            Januszku, doinformuj sie:

de.wikipedia.org/wiki/Moschee
            Ten w Kolonii :

Das Bauwerk soll auf dem Gelände der Deutschland-Zentrale der DİTİB an der
            Venloer Straße/Ecke Innere Kanalstraße in Köln-Ehrenfeld entstehen. Die
            Architekten Gottfried und Paul Böhm planen das Gebäude als Kuppelbau mit zwei
            Minaretten.[1] Das fünfstöckige Gebäude mit einer 35 Meter hohen Kuppel und zwei
            Minaretten von je 55 Metern Höhe soll 1.200 Gläubigen Platz bieten.[2] Neben den
            Gebetsräumen sind im Gebäudekomplex auf rund 16.500 m² Nutzfläche eine
            Bibliothek, Schulungs- und Seminarräume, Flächen für Geschäfte und
            Dienstleistungsbetriebe und eine Tiefgarage vorgesehen.[3]

Dla porownania:

de.wikipedia.org/wiki/Kirche_(Bauwerk)
    • thunder-mug Leben unter oder an der Armutsschwelle... 29.05.09, 13:55

I na tych plakatach można było nawet znaleźć ich adres w internecie...

Cytat(...)
      Laut einer neuen Armutsstudie des Paritätischen Gesamtverbandes führt fast jeder fünfte Sachse (19,6 Prozent) – insgesamt rund 820 000 Personen – ein Leben unter oder an der Armutsschwelle; das heißt, daß er mit weniger als 60 Prozent des mittleren, im Bundesdurchschnitt gezahlten Einkommens auskommen muß.
      (...)

www.npd-sachsen.de/index.php?s=9&aid=418
      Może, gdyby tak nieco zredukować reparacje wojenne dla Izraela, zredukowałoby to ilość zwolenników NPD u Niemiaszków?
      • ja.nusz Re: Cuchnący oddech 29.05.09, 14:04
        thunder-mug menda napisała:

>
        > I na tych plakatach można było nawet znaleźć ich adres w internecie...
        >
        > Cytat(...)
        > Laut einer neuen Armutsstudie des Paritätischen Gesamtverbandes führt fast jede
        > r fünfte Sachse (19,6 Prozent) – insgesamt rund 820 000 Personen –
        > ein Leben unter oder an der Armutsschwelle; das heißt, daß er mit weniger als 6
        > 0 Prozent des mittleren, im Bundesdurchschnitt gezahlten Einkommens auskommen m
        > uß.
        > (...)

> www.npd-sachsen.de/index.php?s=9&aid=418
        > Może, gdyby tak nieco zredukować reparacje wojenne dla Izraela, zredukowałoby t
        > o ilość zwolenników NPD u Niemiaszków?

Tak prawią tylko geniusze - żeby i m jeszcze i ust tak nie śmierdziało.
        • thunder-mug Re: Cuchnący oddech / Bardzo wzruszające! 29.05.09, 14:28

ja.nusz napisał:
          CytatTak prawią tylko geniusze - żeby i m jeszcze i ust tak nie śmierdziało.
          ===============================

www.youtube.com/watch?v=D6Sh5SBt90w
          Home again in Israel

Bardzo wzruszające!
          www.youtube.com/watch?v=D6Sh5SBt90w

Januszek!

Połóż prawą rękę na serce

i uczciwie powiedz:

Dlaczego tam nie chcesz żyć?
          • ja.nusz Re: Cuchnący oddech / Bardzo wzruszające! 29.05.09, 14:30
            Pozwól Aścieku, że pozdrowię w jedyny sposób na który zasługujesz:
            Spieeeeeeeeeeeeeeerdalaj faszystowswki zgredzie!!!
            • thunder-mug Ja Ci pokazuję jakim pięknym krajem Izrael jest... 29.05.09, 14:44

Januszek się znowu pieni:
              Cytat
              Pozwól Aścieku, że pozdrowię w jedyny sposób na który zasługujesz:
              Spieeeeeeeeeeeeeeerdalaj faszystowswki zgredzie!!!

Internet jest tak fajnym wynalazkiem, na którym można rzeczywiście swoje niezbite argumenty kulturalnie wymieniać,

a kochany Januszek traci okazję za okazją...

Jaka jest merytoryczna zawartość Twoich argumentów?

Ja Ci pokazuję jakim pięknym krajem Izrael jest,

a Tobie tylko piana na buzi się tworzy...

Dlaczego tak reagujesz?
              • thunder-mug Dlaczego tak reagujesz? 29.05.09, 15:01
                thunder-mug napisała:

CytatDlaczego tak reagujesz?

www.myzeidi.com/
                Jakie wyzwiska Januszek na ten film wymyśli?
    • thunder-mug Natychmiast wyjeżdżam do Jeruzalem! 30.05.09, 10:45

Oglądnąłem sobie ten Hymn 10 x i zatankowałem moje akumulatory życiowe chęcią walki o prawdę globalną i bezwzględną.

Fajne dziewczyny i chłopaki w tej Młodzieżówce Nasz Dom Izrael!

Czego im brakuje, to pochodnie w rękach i marsz do Świątyni Salomona!

Zleciłem najlepszym badaczom Stammbaum-Forschung udowodnienie, że mimo wszystko mam żydowską prababkę i wtedy możecie mnie tu wszyscy pocałować w (d...).

Natychmiast wyjeżdżam do Jeruzalem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka