Dodaj do ulubionych

objawienia Thunder Muga

05.08.09, 13:57

Kto uważnie czytał w ostatnich latach objawienia Thunder Muga, dla tego to nic nowego.

Thunder Mug już od lat prawi, że Niemiaszkowie także naszym braciom i siostrom w Islamie powinni płacić reparacje wojenne. Niemiaszki same sobie na to zarobiły.
Przypominam, to właśnie dwóch Niemiaszkowych szpiegów w Bagdadzie kierowało amerykańską artylerią w Bagdadzie.

Wojna w Bagdadzie przegrana, trzy płacić! Ot co!

Nie tylko MOSSADowi....

Cytat
Ein Sprecher der Piraten bestätigte die Übergabe von Lösegeld. "Wir haben 2,7 Millionen Dollar (2,1 Millionen Euro) vom Eigentümer erhalten",

http://nachrichten.t-online.de/c/19/59/59/80/19595980.html
PS

A wojna pod Hindukuszem też już przegrana, tylko servery Bundeswehry zbombardowane i Oberkomando der Bundeswehr w Berlinie jeszcze się o tym nie dowiedziało.

Gott mit uns. Co prawda nie pod Stalingradem, ale pod Hindukuszem z całą pewnością!
Obserwuj wątek
    • netfun Reparacje wojenne 05.08.09, 16:39
      A kiedy Polska wyplaci reparacje wojenne za przylaczenie Wilna do
      macierzy i bohaterskie zajecie Zaolzia?
      • lepian4 Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 16:51
        Moim zdaniem Litwini powinni nam najpierw podziekowac za Unie
        Lubelska, dzieki ktorej przetrwali jako organizacja panstwowa,
        nabrali rumiencow i zrozumieli, choc sa daleko na wschodzie, co
        oznacza cywilizacja. Podkresle, bez szabrowania. Strzezenie ich
        granic, zwlaszcza tymi na wypierdkowie wschodnim znacznie oslabilo
        Krolestwo Polskie. Podobnie, jak ciagle dasy i kaprysy magnatow
        litewskich. W bilansie strat i zyskow we wzajemnych relacjach, to
        raczej Polsce sie nalezy.
        • netfun Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 17:03
          Co nie zmienia faktu, ze pulkownik Zeligowski spowodowal
          faktyczny "Anschluss" Wilna.

A co z Zaolziem? Toz to taka chlubna karta w polskiej historii.

Nie pluje na nasza ojczyzne, ale tymi dwoma przykladami chce tylko
          zwrocic uwage, ze Polska swieta nie byla.
          Tez ma swoje "trupy w szafie".
          • lepian4 Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 17:27
            A jak te trupy z szafy maja sie do wspolczesnych piratow, ktorych
            patologie Bundesregierung tak ochoczo refunduje?
        • jureek Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 17:29
          lepian4 napisał:

> Moim zdaniem Litwini powinni nam najpierw podziekowac za Unie
          > Lubelska,

Napisałeś "nam", czyli komu?
          Jura
          • lepian4 Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 17:56
            Przeciez mowie, ze nie Litwinom
            • jureek Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:06
              lepian4 napisał:

> Przeciez mowie, ze nie Litwinom

To wiem, czyli komu? Nam ... ? Wpiszesz, tam gdzie 3 kropki nazwę narodowości?
              Jura
              • lepian4 Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:11
                Mialem na mysli arytsokratow
                • jureek Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:28
                  lepian4 napisał:

> Mialem na mysli arytsokratow

Nie wiedziałem, że Unia Lubelska była dziełem wszystkich arystokratów z całego
                  świata i dlatego Litwini arystokratom powinni za nią dziękować. Kombinuj i
                  ośmieszaj sie dalej, Lepianie.
                  Jura
                  • lepian4 Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:29
                    W ktorej kwestii sie osmieszylem?
                    • jureek Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:43
                      lepian4 napisał:

> W ktorej kwestii sie osmieszylem?

W kwestii takiej, że nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, tylko
                      kombinujesz jak koń pod górkę z jakimiś arystokratami. I tak każdy wie, że nie
                      arystokratów miałeś na myśli, gdy pisałeś "nam".
                      Ale OK, przyjmijmy, że rzeczywiście arystokratów miałeś na myśli. W takim razie
                      spytam, z arystokratami jakiej narodowości identyfikujesz się tak, że piszesz "nam".
                      Jura
                      • lepian4 Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:50
                        Jureek, nie mam ochoty spedzic wieczora z toba na dyskusjach o
                        niczym. My tutaj dyskutujemy o piratach, nie o moich korzeniach.

Czesc, odechcialo mi sie robic nadgodziny. Ide do domu!!
                        • jureek Re: Reparacje wojenne 05.08.09, 18:58
                          lepian4 napisał:

> Jureek, nie mam ochoty spedzic wieczora z toba na dyskusjach o
                          > niczym. My tutaj dyskutujemy o piratach, nie o moich korzeniach.
                          >
                          > Czesc, odechcialo mi sie robic nadgodziny. Ide do domu!!

Nie ma sprawy, to nie czat, więc nie oczekuję odpowiedzi natychmiast. Jutro też
                          jest dzień smile
                          Tak to już jest, że czas leci, gdy zamiast odpowiedzieć wprost, kombinuje się
                          jak koń pod górkę. No to jak? "Nam", czyli komu?
                          Jura
                          • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 07:41
                            Nam, czyli nam.
                            O co ci chodzi?
                            Znajdz sobie inna ofiare na "dyskusje -rzeke"
                            • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 09:22
                              lepian4 napisał:

> Nam, czyli nam.
                              > O co ci chodzi?

O to chodzi, czy Litwini mają dziękować za Unię Lubelską "nam, Niemcom", czy
                              "nam, Polakom".
                              Jura
                              • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 09:29
                                Dorzucmy jeszcze, ze powinni nas przeprosic za przewinienia zydowsko-
                                litewskich partyzantow
                                • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:01
                                  lepian4 napisał:

> Dorzucmy jeszcze, ze powinni nas przeprosic za przewinienia zydowsko-
                                  > litewskich partyzantow

I znowu. "Nas" - czyli kogo?
                                  Jura
                                  • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:10
                                    Wiedzialem, ze sie zaprzesz. Pojdzmy z duchem czasu, niech Litwini
                                    refunduja nam patologie piracka; tak w ramach repatracji wojennych
                                    • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:13
                                      lepian4 napisał:

> Wiedzialem, ze sie zaprzesz.

To Ty się raczej zaparłeś, i wijesz się jak piskorz, żeby tylko nie odpowiedzieć
                                      na proste pytanie. No to jeszcze raz. Komu Litwini mają być wdzięczni za Unię
                                      Litewską: "nam, Niemcom" czy "nam, Polakom"?
                                      Jura
                                      • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:24
                                        Juz ci powiedzialem: nam. a jesli nie nam, to piratom.
                                        • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:59
                                          lepian4 napisał:

> Juz ci powiedzialem: nam.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Tyle napisałeś już wcześniej, a ja
                                          chciałbym, żebyś doprecyzował, kogo miałeś na myśli pisząc "nam". "Nas -
                                          Niemców", czy "nas - Polaków"?
                                          Jura
                              • maria421 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:22
                                jureek napisał:

> O to chodzi, czy Litwini mają dziękować za Unię Lubelską "nam, Niemcom", czy
                                > "nam, Polakom".
                                > Jura

Jurek, wiadomo ze jak Ty sie do kogos przyssiesz....
                                Ale chociaz nie zadawaj glupich pytan. Niemcy z Unia Lubelska nie maja przeciez
                                nic wspolnego.
                                Jurek, wiadomo ze
                                • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 10:56
                                  maria421 napisała:

> Jurek, wiadomo ze jak Ty sie do kogos przyssiesz....
                                  > Ale chociaz nie zadawaj glupich pytan. Niemcy z Unia Lubelska nie maja przeciez
                                  > nic wspolnego.

Też tak uważam, dlatego przypuszczam, że Lepian pisząc, że powinni być nam
                                  wdzięczni, miał na myśli nas - Polaków. Chciałem tylko potwierdzenia z jego
                                  strony tego przypuszczenia, ale żeby wszystko było fair nie chcę zadawać pytania
                                  sugerującego odpowiedź. Dlatego daję mu wybór, czy miał na mysli nas - Niemców,
                                  czy nas - Polaków.
                                  Jura
                                  • maria421 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 11:06
                                    No wiec jezeli sam wyciagasz logiczny wniosek ze Lepian mowiac "nas" mial na
                                    mysli Polakow , to naprawde nie masz zadnej potrzeby zeby zadac jakichkolwiek
                                    wyjasnien.
                                    • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 11:17
                                      W kwestii Litwy narodowosc polska, tudziez niemiecka miecza, badz
                                      tez kadzieli jest bez znaczenia. Po powstaniu Ulii Lubelskie Litwini
                                      sciagneli mase Niemcow, wprawdzie ubogich, ale w pelni
                                      cywilizowanych. Gdy nauczyli ich juz budowac domy, uznali, ze
                                      powinni strzec ich granic przed Rusia.
                                      To tak, jakby wyslac dzis Egipcjan do Palestyny, by ci odbudowali
                                      kraj ze zgliszczy. Po tym dokonananiu powinni pozniej strzec granic:
                                      Izrael przeciez nie spi.
                                    • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 11:37
                                      maria421 napisała:

> No wiec jezeli sam wyciagasz logiczny wniosek ze Lepian mowiac "nas" mial na
                                      > mysli Polakow , to naprawde nie masz zadnej potrzeby zeby zadac jakichkolwiek
                                      > wyjasnien.

Ja nie żądałem wyjaśnień, ja chciałem się upewnić. Bazowanie na
                                      przypuszczeniach, chocby najbardziej logicznych, może prowadzić do
                                      nieporozumień. I doprawdy nie rozumiem, dlaczego Lepian nie chce tego
                                      potwierdzenia napisać.
                                      Ale jeśli i Ty Mario tak odczytałaś wypowiedź Lepiana, że pisząc "nam" miał on
                                      na myśli "nas - Polaków", to jestem spokojniejszy.
                                      Jura
                                      • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 13:18
                                        Do nieporozumien zwykle doprowadzaja przypuszczenia, chocby
                                        najbardziej logiczne, nie zwiazane w zaden sposob z tematem. I
                                        doprawdy nie rozumiem, dlaczego mialbym publikowac moja metryke
                                        urodzenia?
                                        • jureek Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 13:32
                                          lepian4 napisał:

> Do nieporozumien zwykle doprowadzaja przypuszczenia, chocby
                                          > najbardziej logiczne, nie zwiazane w zaden sposob z tematem. I
                                          > doprawdy nie rozumiem, dlaczego mialbym publikowac moja metryke
                                          > urodzenia?

Gdzie ja wymagam publikowania Twojej metryki urodzenia? Na oczy Ci padło?
                                          Napisałeś, że Litwini powinni NAM za Unię Litewską być wdzięczni. Nie możesz po
                                          prostu potwierdzić, że pisząc to, miałeś na myśli "nas - Polaków"? Czy do
                                          potwierdzenia, co miałeś na myśli potrzebna jest metryka urodzenia?
                                          Jura
                                          • lepian4 Re: Reparacje wojenne 06.08.09, 14:32
                                            Jureek, potraktuj to jako przejaw mej laski wobec potrzebujacych.
                                            Moze ci to w czyms pomoze.Wkroczylismy w twoj ulubiony obszar
                                            dyskusji nie na temat:

Domagasz sie, bym sprecyzowal swa tozsamosc narodowa. Ja dziwie sie,
                                            bo nie wiem, dlaczego musze ja potwierdzac / definiowac?

Uznalem, iz cos takiego mozna jedynie potwierdzic metryka, ty sie
                                            oburzasz, ze o metrykach nigdy nie wspominales!

To przypomina denazyfikacje w amerykanskiej Zone ze slynnym testem z
                                            jednym pytaniem: Are you nazi? Also kein Nazi.

Co to ma wspolnego z watkiem o piratach?

• jureek Re: OT 06.08.09, 15:01
                                              Powtarzam, nie pytam o metryki, nie interesuje mnie to.
                                              Pytam o to, kim się czułeś w momencie, gdy pisałeś tamtego posta. Napisałeś
                                              "nam", z kontekstu wynika wyraźnie, że oznacza to "nam - Polakom". Proszę tylko
                                              o potwierdzenie.
                                              Jura

P.S. Dyskusje zbaczające z tematu, to normalna rzecz na tym forum. Ty też nie
                                              jesteś święty pod tym względem.
                                              • lepian4 Re: OT 06.08.09, 15:23
                                                A ja nadal sie dziwie, ze musze to "cos" potwierdzac
                                                • jureek Re: OT 06.08.09, 16:16
                                                  lepian4 napisał:

> A ja nadal sie dziwie, ze musze to "cos" potwierdzac

Musi to na Rusi, a w Polsce, jak kto chce. Ja Cię tylko prosiłem, nie chcesz, to
                                                  nie potwierdzaj. Jednak niechęć do potwierdzenia w sumie dość oczywistego
                                                  przypuszczenia też o czymś świadczy.
                                                  Jura
                                                  • lepian4 Re: OT 06.08.09, 17:36
                                                    Jednak niechęć do potwierdzenia w sumie dość oczywistego
                                                    przypuszczenia też o czymś świadczy.

Jasne, masz racje. To swiadczy jedynie, ze niepostrzezenie
                                                    wtargnalem do salonu braci Kaczynskich, ktorzy maja bramkarzy w
                                                    barwach narodowych i pytaja sie gosci: a dziadek byl Polakiem?
                                                    Mnie nie odpowiada taki rodzaj zabawiania sie.
                                                  • jureek Re: OT 06.08.09, 17:59
                                                    lepian4 napisał:

> Jasne, masz racje. To swiadczy jedynie, ze niepostrzezenie
                                                    > wtargnalem do salonu braci Kaczynskich, ktorzy maja bramkarzy w
                                                    > barwach narodowych i pytaja sie gosci: a dziadek byl Polakiem?
                                                    > Mnie nie odpowiada taki rodzaj zabawiania sie.

Kurcze, ile razy mam powtarzać, że nie interesuje mnie Twoja metryka, nie
                                                    interesuje mnie Twój dziadek, a interesuje mnie tylko to, co sam napisałeś.
                                                    Nie będę już dalej pytał, zresztą jak Maria potwierdziła, napisałeś
                                                    jednoznacznie, a za parę minut wsiadam do samochodu i jadę sprawdzić, jak
                                                    postępy prac na autostradzie A4 koło Bolesławca.
                                                    Czuj, czuj, czuwaj!
                                                    Jura
                                                  • thunder-mug Autobahny nocą... 06.08.09, 19:57
                                                    jureek napisał:
                                                    Cytat
                                                    a za parę minut wsiadam do samochodu i jadę sprawdzić, jak
                                                    > postępy prac na autostradzie A4 koło Bolesławca.

Ja bym nie radził nocą się po Autobahnach włóczyć...
                      • thunder-mug Arystokraci Q.M.! 06.08.09, 08:16

Arystokraci Q.M.!

jureek napisał:

Cytat
                        W kwestii takiej, że nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, tylko
                        kombinujesz jak koń pod górkę z jakimiś arystokratami. I tak każdy wie, że nie
                        arystokratów miałeś na myśli, gdy pisałeś "nam".
                        Ale OK, przyjmijmy, że rzeczywiście arystokratów miałeś na myśli. W takim razie
                        spytam, z arystokratami jakiej narodowości identyfikujesz się tak, że piszesz "nam".

Ależ przecież wszyscy wiemy, że ci państwo byli “Vaterlandslose Gesellen”

Dzisiaj zwą się “Kosmopolitami”

Czują się na całym świecie jak u siebie w domu...

Cytat(...)
                        Fürst Anton Heinrich (Antoni Henryk) Radziwiłł, 12. Herzog von Nieśwież und (seit 1813) 11. von Ołyka (* 13. Juni 1775 in Vilnius; † 7. April 1833 in Berlin), war ein polnischer und preußischer Politiker, Großgrundbesitzer und Komponist.
                        (...)

http://de.wikipedia.org/wiki/Anton_Radziwill

Po rozbiorach Polski zbudowali sobie w Berlinie mały domek, w którym nieco późnie niejaki Adolf Gitler urzędował...

Cytat(...)
                        Die Reichskanzlei war die Behörde des Reichskanzlers des Deutschen Reiches von 1871 bis 1945. Seit 1875 hatte sie ihren Sitz in der sogenannten „Alten Reichskanzlei“ in der Berliner Wilhelmstraße 77, dem ehemaligen Palais des Fürsten Anton Radziwill, auch „Palais Radziwill“, „Palais Schulenburg“ oder „Reichskanzlerpalais“ genannt. Die Reichskanzlei wurde 1871 auf Drängen Otto von Bismarcks in diesem Gebäude eingerichtet. Die Behörde war vor allem für den Verkehr des Reichskanzlers mit den übrigen Reichs- und Staatsorganen verantwortlich. Die Leitung oblag einem Staatssekretär.
                        (...)

http://de.wikipedia.org/wiki/Reichskanzlei
      • thunder-mug Pepiczki i Litwini są za dumne... 05.08.09, 16:53
        netfun napisał:
        Cytat
        > A kiedy Polska wyplaci reparacje wojenne za przylaczenie Wilna do
        > macierzy i bohaterskie zajecie Zaolzia?

Nu, Pepiczki i Litwini są za dumne, aby się takim procederem kalać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka