Gość: k0$mit@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:38 Waszym zadaniem jest wyznaczyć dwa wyrazy nie pasujące do pozostałych : lina - rana - sik - bo - lupa - rejon - raca - wracaj - wal ps. Kujonik muszę przyznać Ci rację ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k0$mit@ Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:38 Chyba wiadomo, że tytuł jest istotny ?? Jest to tzw. Anny-gram ;) Życzę przyjemności z myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kujonik Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:17 bo i wracaj nie sa rzeczownikami. Polecenie powinno mówić o znalezienie słów sposród podanych, bo inaczej mozna dac sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:19 Zwróć uwagę na temat. (tłumaczyłem już kiedyś , ze Anny-gram -> anagram ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:56 Anagram to wyraz otrzymany z innego przez przestawienie liter. U Ciebie jest wybór liter uzupełniany innymi, nie wystepującymi w tytule, a nie anagramy. Jedynie "bo" jest obce. Kujonik znalazl słowa nie pasujace do innych, a że nie po Twojej mysli, to Twoja wina. Nie powinno być sytuacji dających inne możzliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Re: Zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 00:00 Skoro napisałem , że w tytule mamy do czynienia z Anny-gramem czyli anagramem to gdzie tu jest sprzeczność ?? Życzę przyjemności z istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAMLECI Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:15 To tez jest Any-gram, choć tych Hamletów nie było w nadmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:06 MICHAE to anagram ;) tak żeby uniknąć niejasności (??) mogłoby być Ham(l)eci :) Życzę przyjemności z myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekw Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:05 michae - chemia ... to sie powtarza. Czy nasz(a) k0$mit@ jest chemikiem(czka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:08 W podstawówce brałem udział m.in. w olimpiadzie chemicznej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bład Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:26 wracaj,rejon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:28 Rejon wracaj to poprawna odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:27 Dlaczego akurat te ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błąd Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:40 zawieraja więcej niż dwa składniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0$mit@ Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:45 Jak mam to rozumieć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bład Re: MICHAE (L) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 00:41 Jaknajbardziej pozytywnie.Słowa sa zbudowane z symboli pierwiastków. Odpowiedz Link Zgłoś