Dodaj do ulubionych

klasztor (zagadka pytajna)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 06:12
Dosyć stara zagadka, ale może być fajna dla tych co jej nie znają.
Ci co ja znają proszeni są o nie psucie zabawy innym ;)

Zagadka jest tego typu, że nalezy zadawać pytania zamknięte, to znaczy takie
na które będą odpowiedzi: tak/nie.

A oto zagadka:

Rano, w klasztorze damskim o ścisłej regule, przeorysza (siostra przełożona)
zrobiła obchód. Następnie weszła do kaplicy, gdzie modliły się zakonnice i
powiedziała: "Dziś w nocy na terenie klasztoru był mężczyzna". Powiało zgrozą ;)
Pytanie: Po czym przeorysza poznała, że w damskim klasztorze był facet ???
Obserwuj wątek
    • Gość: tuatara Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 10:22
      czy to ma zwiazek z lazienka?
      • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 11:19
        nie
        • Gość: ewa Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 12:45
          bo to byl jej facet:D
          • Gość: Kama Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:14
            czy korzystał z urządzeń sanitarnych?
            • Gość: asiula Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.chello.pl 30.04.05, 16:31
              czy znalazła jakiś przedmiot należący do mężczyzny?
              • Gość: kuchcik Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.h.pppool.de 30.04.05, 21:42
                Przeorysza byla w kuchni i spostrzegla ze dorodne marchewki zostaly drobno
                posiekane na salatke.-:))
                • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:05
                  Przeorysza byla w kuchni i spostrzegla ze dorodne marchewki zostaly drobno
                  posiekane na salatke.-:))

nie ;-)
              • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:05
                czy znalazła jakiś przedmiot należący do mężczyzny?

nie
            • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:04
              czy korzystał z urządzeń sanitarnych?

tak
          • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:04
            bo to byl jej facet:D

nie
            • Gość: Kama Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:45
              Czy były tam klozety z muszlami?
              • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:11
                Czy były tam klozety z muszlami?

nie wiem co to "muszle" :(

ale pewnie - tak
    • jamaska Re: klasztor (zagadka pytajna) 30.04.05, 23:22
      czy zobaczyła podniesioną muszle klozetowa?
      • Gość: Kama Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:05
        Jamaska prawdopodobnie pyta o deskę na muszli.Sama muszla nie bywa podnoszona.
        • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:14
          Jamaska prawdopodobnie pyta o deskę na muszli.Sama muszla nie bywa podnoszona.

masz rację
      • Gość: darekw Re: klasztor (zagadka pytajna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:13
        czy zobaczyła podniesioną muszle klozetowa?

pewnie chodzi o deskę klozetową ?

TAK !!! to jest rozwiązanie zagadki :)
        • jamaska Re: klasztor (zagadka pytajna) 01.05.05, 14:25
          oki, dobra nie jestem hydraulikiem...deska i owszem z muszla mi sie szportaja ;-
          ) i tak, miałam na mysli deske klozetowa....taaaa....mniej więcej po tym
          poznaję kto był oststni w WC u nas w domku ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka