Gość: Mrówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 00:47 Zauważyłem,że w ciągu najbliższych czterech lat będę obchodził dzień swych urodzin odpowiednio kolejno w poniedziałek, wtorek,środę i czwartek. Za ile lat ta sytuacja powtórzy się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Urodziny 12.08.06, 10:48 W ciągu najbliższych czterech lat to nie będziesz mógł. Bo rok przestępny wskoczy Ci w środek. A to musi kończyć się rokiem przestępnym, jeżeli chodzi o styczeń i luty, albo zaczynać, jeżeli dotyczy to pozostałych miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrówek Re: Urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:44 To,że nie będę mogł - jak piszesz - to wiem, ale kiedy (za ile lat to nastąpi - kiedys musi) nie wiem w dalszym ciągu. Odpowqiedź nie jest skomplikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:55 Chcę dodać uwagę: Jesli Mrówek oświadczqa to w roku przestępnym np w lipcu, to może mieć czterokrotnie urodziny w kolejnych dniach tygodnia - przeskok nastąpi w piątym roku. Sytuacja taka powtórzy się po 28 latach. Odpowiedz Link Zgłoś