francesca12 28.06.05, 12:52 tym razem jeckiego. Jak tak dalej pójdzie, to forumowicze też opuszczą to forum. Na znak protestu przeciwko cenzurze. Z prośbą o większy dystans... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 13:00 Pojawia sie i znika ,i znika ,i znika .......... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 13:22 w ogóle po co komu admin społeczny samozwańczo wybrany przez siebie i bez poparcia społecznego? tak retorycznie pytam no offence Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 13:31 Pisze dalej, może admin odpowie... Czy ktoś nas pytał o zdanie?? Sami sobie radzimy. W ogóle kto to jest ta/ten agamaks????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: I znów zniknął wątek :(( IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 13:57 czy ja dobrze slysze?? ktos usuwa posty Jeckiego?? co tu sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 15:20 Wątek był jeckiego, posty paru osób. Kto usuwa? A kto może usuwać?? Tak dalej być nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 15:23 No jak to kto ??Chyba nasza nowa "szefowa". Czytalam wczoraj wieczorem ten watek i naprawde nie wiem dlaczego go skasowala!! A tak bylo ciekawie!A teraz benda nudy! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus czemu retoryczne? dobre pytanie 28.06.05, 15:33 po co admin, jesli bez admina forum dzialalo bdb? I co kwalifikuje agemask na admina? (oprocz kontaktow z wyzszym szczeblem?) nie mam nic do admina jako takiego, ale to forum dzialalo samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: czemu retoryczne? dobre pytanie 28.06.05, 15:35 ggigus napisała: "...ale to forum dzialalo samodzielnie" I nikt sie nie skarzyl!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: czemu retoryczne? dobre pytanie IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 15:51 i z pewnoscia nikt by sie nie skarzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: Er kommt!! IP: *.protonet.pl 28.06.05, 15:15 Ja, unser Jecki soll unter allen Umständen seine Sprachüberlegenheit im Deutschforum herstellen und sich wieder behaupten. Bis in die letzten Tagen hatte er da immer noch glanzvolle Dienste geleistet, - was wir alle doch gesehen haben. Hoffen wir also, dass er taucht wieder bald hier auf! MfG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich man sagt nicht IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 15:40 er kommt, sondern er ejakuliert! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: man sagt nicht 28.06.05, 15:44 und wir fahren wieder in Richtung Kastration des Postings ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: man sagt nicht 28.06.05, 15:48 Chcesz ,zeby ten watek tez zniknal??? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich ich verstehe euch nicht! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 15:51 Stört euch agamaks? Mich nicht. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: ich verstehe euch nicht! 28.06.05, 15:55 Mnie przeszkadza cenzura , nawet jezeli mnie do tej pory nie objela. Wrrr!! "Es fehlt der Pfeffer in der Suppe" Du weisst was ich meine??? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francesca12 Schon genug ! IP: 213.25.91.* 28.06.05, 16:00 Censure Connecting People. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: Schon genug ! IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 16:02 Und was wurde eigentlich "entfernt"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francesca12 Ach was? IP: 213.25.91.* 28.06.05, 16:07 Man kann leicht erraten, dass da etwas "drin" gewesen sein muss :P Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Schon genug ????:)) 28.06.05, 16:05 Ich sage wenn ich genug habe! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich ich habe IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:14 Jossif Wissarionowitsch Stalin überlebt. Allerdings als >süßes Baby<. Den Juni 1956 in Poznań auch. Allerdings war ich sauer, weil es keine Frühstücksbrötchen am ersten Tag gab. Im Juli 1961 besuchte ich die DDR. Zwei Wochen später wurde die Mauer errichtet. März 1968: habe ich Dziady gelesen. Ohne diesen Anlass hätte ich wahrscheinlich es nie getan. Von Gierek habe ich profitiert. 1982-1985 habe ich mehr Länder besucht, als je zuvor oder nachher. Als Purser. 1985 bin ich Deutscher geworden. Tja, das Gesetz ist eben legitim, aber ich lache trotzdem darüber. Gestern abend habe ich 500 ml Extra żytnia und Duże Tyskie geschafft. Und jetzt sollte mich gewisse "agamaks" stören? Nie im Leben! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Purser? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:18 Zahlmeister oder ochmistrz (stanowisko na statku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich nie lubisz karaluchów? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 16:05 Zniknął JEDEN wątek, stanowiący jedynie próbę prowokacji i składający się głownie z jednego postu, tylko podbijanego kilka razy. Wątek, który na ośle wylądował przez pomyłkę, na moją prośbę wrócił tu, gdzie jest jego miejsce - analogia bezpodstawna, Francesco. O potrzebie uporządkowania forum zdecydowali admini. Proponuję przejść się po innych forach, to zobaczycie, że prawie wszystkie dostały moderatorów. Na wielu forach wprowadzono dodatkowo obowiązek logowania się. Było trochę tumultu przez pierwsze dni, tak samo jak u nas, a potem się uspokoiło. Na tym forum zaczęłam pisać jakiś czas temu, choć intensywnie to rzeczywiście teraz. Z reguły piszę na czarno i czuję się zupełnie normalną użytkowniczką, a nie osobą w masce kata. Jak patrzę na swoją fizjonomię, to aż się śmieję, że niektórzy uważają mnie za straszną. Potęga internetu ;)))). Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no wiesz, agamaks 28.06.05, 16:13 tumult tumultem, brzmi to nieco, hm, dziwnie, pamietam Twojego nicka, ale problemem wielu piszacych tu osob jest (dodam, ze moim tez) to, ze adminem zostal ktos malo do tej pory aktywny. Mowiac inaczej - zostalas zauwazona dopiero jako admin. Z uwagi na Twoje kontakty spoleczne. Dlatego smiem watpic, czy Twoja rola jako admina jest tutaj konieczna (bo nas po prostu malo znasz i my Cie mao znamy, ze uzyje pluralis maiestatis). A tumult minie z pewnoscia. No i smiem watpic, czy ktos Cie tutaj uwaza za straszna, a juz tym bardziej za kata w wymiarze forumowym. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 16:21 a dlaczego zasłaniasz się innymi forami? to forum nie dostało moderatora, gdyby tak było, nie byłoby problemu, po prostu odgórna decyzja i OK. jeśli chciałaś zostać moderatorem, trzeba było zapytać resztę o zdanie, nie byłoby prowokacji, uszczypliwości itp. Społeczna funkcja wymaga poparcia społecznego. ja chcę innego admina - bez konszachtów, wybranego w miarę demokratycznie i mającego większy dystans do postów z gatunku: verpiss dich. wróć, aga, do dawnego nicka i zostaw trochę pracy zwykłemu adminowi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus popieram! 28.06.05, 16:24 ( Tiggerific, co za czasy nastaly, ze my jednego zdania...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich na starość IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:26 ludzie dziwaczeją i zmieniają poglądy! ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw zgadzam się IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 16:28 powinna zostać wybrana jakas osoba drogą demokratyczną, tak więc - zgłaszam swoją kandydaturę :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus b slusznie, daw! 28.06.05, 16:30 jesli tak postapi kazdy z nas, to z braku wiekszosci pozostaniemy prawdziwie demokratycznym forum, jakim bylismy wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich demokracji nie ma IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:30 zawsze jest mniejszość uciskana! Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: demokracji nie ma 28.06.05, 16:32 to lepiej, żeby dyktatura uwierała nas w butach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw Re: zgadzam się IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 16:32 Przeprowadźmy wybory na kształt wyborów Prezydenta RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus i niech sie kazdy ladnie zaprezentuje! 28.06.05, 16:33 klipy wyborcze i prrzenty mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw no więc postanowione... IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 16:35 dziś o godzinie 19:00 będą przyjmowane propozycje kandydatur. Ale wczesniej prosimy o abdykacje agamaksa i wówczas mozemy zaczynac nowe wybory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daw nie, nie... IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.06.05, 16:38 ...najpierw trzeba poprosić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich am besten IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:42 nach Spa auswandern und von dort abdanken. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus kurcze, musze spadac 28.06.05, 16:49 i dopiero jutro sie dowiem, co z abdykacja, demokracja, sprawiedliwoscia spol., ochrona mniejszosci, litera prawa, wirtualnym oben ohne tyle pytan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich oben ohne IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:36 der Hitze wegen Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: oben ohne 28.06.05, 16:39 Ich glaube du liegst schon zu lange in der Sonne,he,he! Immer das gleiche...... eh! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Re: oben ohne IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 16:41 Zehn nackte Frisösen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Du weisst doch, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 17:16 Hunde die bellen,.. Bin zwar aufgeschlossen und trotzdem - normal. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Du weisst doch, 28.06.05, 17:22 Das heißt immer auf der Lauer? Aber gentelmanlike! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich immer auf die Pirsch gehen;) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 28.06.05, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: I znów zniknął wątek :(( 28.06.05, 23:24 aga, Ty się po prostu z prawdą mijasz: wątek jeckiego nie składał się z jednego postu i nie był podbijany, tylko post został wklejony drugi i trzeci raz dopiero po tym, jak go byłaś łaskawa siepnąć za złamanie regulaminu, mimo że go nie łamał. potem napisałaś, że jak się nie podoba, to możemy się zwrócić do admina + życzyłaś nam dobrej nocy, a na końcu wszystkie usunięte posty przywróciłaś, żeby cały wątek siepnąć dzisiaj. jak ktoś się zaloguje, może wątek obejrzeć tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=25745270 drugi raz mijasz się z prawdą, pisząc o tym, że prawie wszystkie fora dostały moderatorów, otóż przeszłam się po kilkunastu, znacznie bardziej uczęszczanych niż j. niem. i nie mają żadnych moderatorów, a nie są forami prywatnymi (przykłady: Kuchnia, Kultura i wieeeeele innych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Tigerin ! Ist sie das wirklich wert ? IP: *.arcor-ip.net 28.06.05, 23:33 j. Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: Tigerin ! Ist sie das wirklich wert ? 28.06.05, 23:41 tak się właśnie zastanawiam, czego bardziej nie znoszę, cenzury czy wciskania kitu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a poza tym milo by bylo, gdyby sie 29.06.05, 11:25 narzucona znajomosciami adminka ustosunkowala do tego, ze chcemy powrotu do bezadminowej demokracji. I znowu masz racje - sa czesto odwiedznae fora bezadminowe. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Re: crannmer unter Verdacht ??? Nöööö... 28.06.05, 18:14 Verdacht wäre zu viel gesagt – Befürworter des moderierten Forums passt in diesem Fall viel besser. Stimmt oder hab’ ich recht? Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Re: weder noch ! 28.06.05, 23:37 jecki.p napisał: > Mein Verdacht: Dat iss nich crannmer... Korrekt. Meine verbale Harmoniesucht ist deutlich unterentwickelter. Wenn ich jemand geckickt hätte, würde ich auch dazu stehen. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: crannmer unter Verdacht ??? Nöööö... 29.06.05, 10:57 fan.club1 napisał: > Verdacht wäre zu viel gesagt – Befürworter des moderierten Forums ????? Crannmer chciałby forum moderowanego? No tak. Złodziej krzyczy "łapać złodzieja". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=516&w=24460456&a=24468905 Jura Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Przykleilo sie g... do transatlantyku 29.06.05, 13:00 i dumne mowi: "plyniemy". jureek napisał: > Crannmer chciałby forum moderowanego? No tak. Złodziej krzyczy "łapać > złodzieja > Jura Mosz - cos takiego ze slow czlowieka, ktory w tym roku wyprodukowal lacznie 12 (slownie: dwanascie) postow. Z ktorych siedem koncentruje sie w jednym (wlasnym) watku, dalsze trzy w nastepnym (rowniez wlasnym i do tego pytajacym), a zawartosci merytorycznej pozostalych przez litosc komentowac nie bede. MfG C. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: 29.06.05, 20:54 crannmer napisał: > Mosz - cos takiego ze slow czlowieka, ktory w tym roku wyprodukowal lacznie 12 > (slownie: dwanascie) postow. > Z ktorych siedem koncentruje sie w jednym (wlasnym) watku, dalsze trzy w > nastepnym (rowniez wlasnym i do tego pytajacym), a zawartosci merytorycznej > pozostalych przez litosc komentowac nie bede. Akurat na Twojej recenzji niewiele mi zależy. Faktem jest, że więcej czytam niż piszę. Nie każdy jest tak płodny jak Crannmer. Zdziwiło mnie jednak, że za moderacją opowiada się ktoś piszący tak niemerytoryczne, atakujące osoby posty jak Ty. Tamten wątek nie był o fotografiach Helmuta, tylko o przetłumaczeniu pewnego tekstu z polskiego na niemiecki. Tak się składa, że znam Helmuta osobiście i to ja namówiłem go na założenie konta na gazecie i udziałw forum języka niemieckiego. Od ponad roku spotykamy się średnio raz w tygodniu, żeby sobie przez godzinkę porozmawiać po polsku. Helmut uczy się polskiego sam, z podręczników, z nagrywanych audycji polskiego radia, no i trochę z naszych rozmów. Uczy się języka polskiego całkowicie bezinteresownie, po prostu z czystego zainteresowania naszym krajem. Gdy zobaczyłem, jak został on potraktowany na forum, na które sam go namawiałem, zrobiło mi się po prostu wstyd za moich rodaków. Dobrze, że Helmut nie jest głupim człowiekiem i nie potraktował Twoich zaczepek jak głosu przeciętnego Polaka i nadal darzy dużą sympatią nasz kraj. Nie mogę sobie wyobrazić, co też mogło Tobą powodować, że w tak bezceremonialny i absolutnie niemerytoryczny sposób przyczepiłeś się wtedy do Helmuta. Chciałeś popisać się może, jak sprawny jesteś w obsłudze wyszukiwarek internetowych? Całkiem możliwe, bo i tutaj też popisujesz się tą umiejętnością. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: A gdzie jest crannmer??? 28.06.05, 19:21 a to nie Ty jesteś? to może chociaż śmiechacz? :) Odpowiedz Link Zgłoś