Gość: ja IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.07, 15:36 Ludziska, znacie sposób, żeby napisać symbol przegłosu - taki myślnik z kropeczkami nad nim? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baerenfang üÜ, öÖ, äÄ 30.09.07, 15:46 zainstaluj sobie niemiecką czcionkę obok polskiej ł,ąęóźśćżń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: üÜ, öÖ, äÄ IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.07, 15:48 Nie chodzi mi o ä, ü, ö itd, to umiem zrobić. Chodzi mi o ten myślnik z kropkami, tak jak w słownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: üÜ, öÖ, äÄ 30.09.07, 15:51 Nie przejmuj sie, ten pan nie umie czytac ze zrozumieniem. Nie ma w symbolach (Word, wstaw, symbole etc.)? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie ma, sprawdzalam wlasnie 30.09.07, 15:53 moze wejsc na jakas strone z symbolami i skopiowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: nie ma, sprawdzalam wlasnie 30.09.07, 15:56 Faktycznie, trzeba by miec pewnie jakas rozszerzona, droga wersje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: üÜ, öÖ, äÄ IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.07, 15:56 Nie ma tego w symbolach ani w tablicy znaków. Szukam w internecie, ale nie mogę znaleźć. A potrzebuję PILNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: üÜ, öÖ, äÄ 30.09.07, 15:57 jak musisz wydruowac, to sciagnij kreseczke, a kropki dopisz albo w ogole zrob lapka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia Re: üÜ, öÖ, äÄ IP: *.iesy.net 30.09.07, 15:59 de.wikipedia.org/wiki/Hilfe:Sonderzeichenreferenz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia Re: üÜ, öÖ, äÄ IP: *.iesy.net 30.09.07, 16:05 de.wikipedia.org/wiki/Hilfe:Sonderzeichen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a w jakich słownikach to widziałeś? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.07, 16:23 W drukowanych! Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang no to szukaj dalej swojego symbolu przegłosu, 01.10.07, 08:39 ty symbolu:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia ja też nie jarzę co to ma być --> ÷ ? to? IP: *.iesy.net 01.10.07, 09:07 bo to też jest myślnik z kropkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgia versuch doch mal auch bei The Letter Database IP: *.iesy.net 01.10.07, 09:14 www.eki.ee/letter/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: versuch doch mal auch bei The Letter Database IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.07, 13:57 Cześć, fajnie, że się zajęliście moim problemem. Chyba jednak kiepsko tłumaczę, bo niektórzy dalej nie wiedzą, o co chodzi (mea kulpa!). Otóż w słownikach, weźmy na przykład takiego Langenscheidta, rzeczowniki są podane w liczbie pojedynczej, oraz jest informacja o tym, jak utworzyć liczbę mnogą (Lampe, -n.) A jeżeli liczbę mnogą tworzy się z przegłosem (Buch - Bücher), to w słownikach piszą - w przypadku naszego miłego słowa BUCH - końcówkę -er, a przed tą końcówką znak, że jeszcze jest przegłos. I wygląda to jak myślnik, NAD KTÓRYM są dwie kropki. Jakby można było to tutaj narysować, to by nie było mojego problemu. Szukam nadal bezskutecznie, już nawet znam różne fajne nazwy znaków typograficznych w językach różnych, ale mojego - ni mo! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_chce_mi_sie_tworzyc_nazwy Re: versuch doch mal auch bei The Letter Database 21.10.24, 18:54 ja narysowałem w paincie(16x16) a potem wkleiłem Odpowiedz Link Zgłoś
jessi_a jezeli piszsz w Wordzie 01.10.07, 15:19 niestety Worda nie mam w wersji polskiej wiec po niemiecku wiec po niemiecku Einfügen Objekt Formel-Editor (matematyczne symbole) symbol ulamka zwyklego w liczniku pisze 2 kropki w mianowniku nic nie pisze zamykam Editor i mam myslnik z dwiema kropeczkami na gorze i moge dalej pisac Odpowiedz Link Zgłoś