kaja.k21 23.01.04, 11:56 czesc chciałam zasiegnoc rady czy uwazacie ze na kursie w grupie 6-8 osob mozna nauczyc sie jezyka? Zastanawiam sie nad wyborem szkola czy indywidualnie Czy nauka na kursie to cos wiece niz przerabianie podrecznika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nickless Re: szkoły a angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 15:25 Oczywiście, że można! Przez pół życia uczyłam się prywatnie, lecz ostatnie kilka lat spędziłam na kursach. Zajęcia w grupie mogą człowieka bardzo wiele nauczyć, poza tym mobilizują do większego wysiłku (zdrowa rywalizacja, człowiek nie chce wyjść na idiotę przed kolegami ^^). Poza tym łatwiej o miłą atmosferę... a wtedy nauka staje się przyjemnością. ^__^ > Czy nauka na kursie to cos wiece niz przerabianie podrecznika To zależy od kursu, oczywiście. Z moich doświadczeń wynika, że podręcznik jest tylko podstawą, z której korzysta się rzadko (sic!) - bo przecież są jeszcze konwersacje, dygresje, dodatkowe kserówki, inne książki, słuchanie kaset, oglądanie filmów, itd... .....No cóż, ale oczywiście samo uczęszczanie na zajęcia nie pomoże, jeśli człowiek wszystko kompletnie olewa. Trochę pracy w domu też nie zaszkodzi. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja.k21 Re: szkoły a angielski IP: *.ichp.pl 23.01.04, 15:41 zgadzam sie z tym co napisalas ale duzo zalezy nie tylko od ucznia ale i lektora Odpowiedz Link Zgłoś