Gość: tomi IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 13.09.04, 23:11 mam zamiar podszkolić swój język w wolnych chwilach przy kompie. czy ktoś może mi polecić coś sprawdzonego. będę zobowiązany. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emm Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? IP: 193.111.166.* 14.09.04, 09:43 sprobuj programu supermemo-glownie sa to slowka, ale sa tez cwiczenia na gramatyke i czasowniki nieregularne(niestety bez wytlumaczenia zasad gramatyki).Sa 3 poziomy-basic, advanced(speed up) i proficiency.Basic ma 3 tys slowek, advanced 20 tys.Ja, mimo iz znam dosc dobrze angielski, przelecialam caly basic, bo i tam zdazyly sie slowka , ktorych nie znalam.Jest tez power words(tez z supememo), ale on glownie przygotowuje do egzaminow takich jak toefl czy gmat i tam slownictwo jest juz naprawde trudne i typowo tematyczne.A odnosnie samego supermemo-ja siedzialam codziennie po pol godziny (przy basicu), program robi Ci powtorki.Uwazam , ze jest to rewelacyjna sprawa, bardzo szybko lapiesz slowka.A w ogole to wpisz sobie w wyszukiwarke na onecie na przyklad haslo supermemo i tam Ci sie wyswietli ich strona-poczytaj sobie.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demicjusz Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? 14.09.04, 20:27 Gość portalu: Emm napisał(a): > program robi Ci powtorki.Uwazam , ze jest to rewelacyjna sprawa, > bardzo szybko lapiesz slowka. Czy latwo jest potem uzywac tych slowek z programu we wlasnych wypowiedziach? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? 14.09.04, 20:34 na pewno szybciej przychodzą do głowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
demicjusz Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? 14.09.04, 20:42 amused.to.death napisała: > na pewno szybciej przychodzą do głowy:) Ale czy to, ze sie tak wyraze, z autopsji wiesz? Albo znasz takie osoby, ktore tego, ze sie tak wyraze, doznaly? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? 14.09.04, 21:06 Z autopsji wiem. Programem swego czasu byłam zachwycona: słówka miałam i angielskie i francuskie i niemieckie i kurcze... szybciej wszystko wchodziło do głowy i łatwiej się przypominało. Osoby, którym program poleciłam też były zadowolone. A mój komputer trafił szlag i zniknęły wszystkie moje własne bazy (bo ja sierota oczywiście nigdzie ich nie zachowałam). Ale co tam, teraz mam oryginalny Supermemo Proficiency - a co tam, zainwestowałam bo warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:27 po pierwsze-czytasz tekst i jestes w szoku jak duzo slowek nagle zaczynasz rozumiec mimo, iz myslisz , ze nie zapamietales.Po drugie-przy trudniejszych slowkach masz w nawiasie podany po angielsku kontekst, w jakim powinno sie uzyc.Nie ma najmniejszego problemu z zastosowaniem slowek.PO trzecie-do nauki angielskiego polecam czytanie ksiazek po angielsku.Z poczatku moze sie wydawac, ze nic a nic nie rozumiesz, ale po jakis 20 stronach czytasz tak, jakbys czytal ksiazke po polsku.Mniej biegli w nauce angielskiego moga sprobowac czytac takie cienkie ksiazeczki, nie pamietam jakie to jest wydawnictwo-sa w ksiegarniach jezykowych.To jest poziom basic.I ogolnie-jak najwiecej czytania, powtarzania,cwiczen, moim doskonalym sposobem jest sciaganie sobie piosenki i drukowanie tekstu do niej-potem tlumaczenie slowek,jesli nie rozumiem, a potem spiewanie razem z piosenkarzem :)Dziala!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: do amused IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 20:28 mam pytanie do amused-skad tak dobrze znasz angielski?mieszkasz w kraju anglojezycznym?Jesli tak-od ilu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: do amused 15.09.04, 20:40 Skończyłam filologię i uczę teraz angielskiego. W krajach anglojęzycznych (a właściwie w GB) bywam tylko w wakacje. A właściwie ostatnio nawet nie, bo tyle jest przecież ciekawszych miejsc:))) Emigrować nie zamierzam, mimo wszystko. Chociaż, kto wie, co nas w życiu czeka? I ostatnio tak mi przyszło do głowy jeśli chodzi o naukę języków. Że jednak trzeba być DOKŁADNYM. Kiedy się uczyłam angielskiego miałam kilka książek, zero multimediów, ograniczone możliwości finansowe, a dzięki dokładności i pracy udało się. I tak porównuję sobie to z nauką francuskiego: fajne kolorowe książki, tv, wakacje we Francji etc., etc., trochę tego, trochę tamtego, nic do końca...i rezultaty gorsze (patrz wątek: seulement anglais:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: do amused IP: 193.111.166.* 16.09.04, 08:55 ja niestety( pisze niestety, ale w zasadzie to tak sie tyko drocze, bo w sumie sie ciesze)w przyszlym roku wyjezdzam do Stanow do mojego chlopaka.I w ciagu tego roku musze sie nauczyc angielskiego na tyle dobrze, zeby bez problemu zdac toefla z dobrym wynikiem a potem pojsc na studia i nie wyleciec z nich z hukiem :)Ale ja mam o tyle dobrze, ze bardzo lubie angielski.Francuski tez- uczylam sie nawet 4 lata w LO, ale na studiach zero kontaktu z jezykiem i wszystko(a mowilam juz naprawde niezle)zapomnialam.Teraz sie przymierzam do kontynuacji nauki, zaczelam sie tez uczyc wloskiego.Kto wie-moze jakos wytrwam, na razie mam duzo checi i malo czasu, ale dam rade.Dla chcacego nic trudnego.A moze znasz jakies fajne ksiazki do ang i franc?Polecasz cos?Bede wdzieczna za rade. Odpowiedz Link Zgłoś
buhai Re: Jaki najlepszy program do nauki Angielskiego? 19.10.14, 20:47 Ja korzystam od niedawna z aplikacji "Kartoszki". Wcześniej korzystałem z Anki ale trochę trudna aplikacja do opanowania. W aplikacji "Kartoszki" jest możliwość odsłuchiwania treści dynamicznie i nie trzeba dodawać żadnych plików audio język jest rozpoznawany automatycznie. Podobnie jak w anki jest możliwość synchronizacji danych ze stroną www. "Kartoszki" są dostępne na Androida i Windows Phone. Aplikacja jest naprawdę prosta w obsłudze i daje spore możliwości w zarządzaniu powtórkami poprzez harmonogramy. Odpowiedz Link Zgłoś