iwonaw35 27.09.05, 18:25 Hej, szukam programu tlumaczacego, czy zna ktos z was jakis dobry "tlumacz" polsko-angielski angielsko polski? Bylabym wdzieczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Program tlumacz 28.09.05, 16:14 a co rozumiesz przez "dobry"? te programy nie potrafią tłumaczyć całych zdań, tłumaczą tylko pojedyncze słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaosa Re: Program tlumacz 29.09.05, 14:13 translatica.pwn.pl/ spróbuj tu, ale tak jak napisała poprzedniczka, te translatory nie są dobre i tłumacza zbyt wprost. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
magla.l Re: Program tlumacz 29.09.05, 20:03 Ja używam "Tłumacz i Słownik Języka Angilskiego" wersja 2.2. wydawnictwa Kompas. Jest dobry bo pracuje w systemie tłumaczeń kontekstowych. Jednak jak każdy program tego typu nie jest idealny, np. gdy słowo ma kilka odpowiedników w języku angielskim w okienku tłumaczeń pojawiają się wszystkie wyrażenia i treba wybrać prawidłowe. Trudno mi powiedzieć jaka może być cena, Kupiłam go w zeszłym roku za 160 zł w promocji, teraz na pewno jest trochę droższy. Odpowiedz Link Zgłoś