Dodaj do ulubionych

Którą szkołę wybrać TFLS, Multischool Angloschool

06.03.06, 14:44
Chce zapisać sie na kurs jęz. angielskiego (dla fałszywie początkujących), ale
nie wiem którą szkołę wybrać: TFLS w centrum W-wy, koło kina Relax,
Multischool (jest na liście certyfikowanych szkół PASE) na Bemowie ul.
Oławska czy Angloschool na Reymonta (Bielany). A może macie jakieś inne
propozycje, najbardziej pasowała by mi szkoła na Bielanach albo Bemowie.
Proszę o opinie o tych szkołach i o pomoc w wyborze.
Pozdrawiam:-)
Sila
Obserwuj wątek
    • sww77 Re: Którą szkołę wybrać TFLS, Multischool Anglosc 10.03.06, 14:29
      Czy nikt nie może mi nic poradzić???
      • sww77 Re: Którą szkołę wybrać TFLS, Multischool Anglosc 06.09.06, 15:49
        Chodziłam przez semestr do Multischool, całkiem fajna szkola, ale nie dla mnie.
        Tzn nie odpowiada mi metoda nauczania. Na ten semestr szukam szkoły uczącej
        metodą callana, zobaczymy, może ta metoda będzie dla mnie odpowiednia, chce
        przedewszystkim przełamać bariere mówienia, a co potem to sie okarze?
    • sap-ista Re: Którą szkołę wybrać TFLS, Multischool Anglosc 15.07.06, 13:36
      Radzę dobrze zapoznać się z umową zanim podpiszesz w TFLS. Jest tak
      sformułowana że praktycznie nie masz żadnych praw a organizator wszystkie.
      Chodzi mi o termin rozpoczęcia kursu (który może się zmienić a Ty nie masz na
      to wpływu), ewentualną rezygnację (nie istotne z jakiego powodu), podpisanie
      weksla itp, itd......

ZASTANÓW SIĘ NAD WYBOREM INNEJ SZOŁY, OSOBIŚCIE NIE POLECAM TFLS!!!!
    • fred2000 Re: wybierz TFLS 16.07.06, 19:51
      Jakaś totalna bzdura. Jestem klientem TFLS i ich umowa żadnych takich klauzul
      nie zawiera, co więcej indywidualnie uzgodniłem tekst umowy z tą szkołę. Poza
      tym samo nauczanie stoi na bardzo solidnym poziomie
      • sap-ista Re: wybierz TFLS 17.07.06, 11:32
        a w jaki sposób załatwiłeś sobie indywidualne uzgodnienia??? Mi takiej
        możliwości nie dano. O nauczaniu nic nie wspomniałem bo jeszcze nie jestem na
        tym etapie......

pozdr
        • fred2000 Re: wybierz TFLS 17.07.06, 13:57
          Zdruzgotany sap-isto przedstawiono mi projekt umowy. Podałem warunki (włącznie
          z odmową podpisania weksla) na jakich chcę się uczyć i szkoła to zaakceptowała.
          Nie wiem czy wiesz mądralo, ale projekty umów są po to żeby negocjować ich
          postanowienia. Poza tym przed zapisem poinformowano mnie, że jt. projekt umowy
          i czy chcę coś w nim zmienić. Za poradę nie pobieram od ciebie żadnej opłaty.
          • sap-ista Re: wybierz TFLS 19.07.06, 22:49
            hmmmm, może bym się skłonił ku waszym "chwalebnym" opiniom ale jakoś nie daje
            mi spokoju kilka innych podobnych do moich opinii. Jeżeli jesteście
            zainteresowani jak "fani" TFLS "robią" kryptoreklamę i jak to wychodzi na
            światło dzienne to zapraszam do lektury wątków:

www.ang.pl/dobry_kurs_w_tfls_36607.html i
            www.ang.pl/CAE_w_TFLS_3912.html
            pozdr
            • sww77 Re: wybierz TFLS 06.09.06, 15:54
              Chodziłam przez semestr do Multischool, całkiem fajna szkola, ale nie dla mnie.
              Tzn nie odpowiada mi metoda nauczania. Na ten semestr szukam szkoły uczącej
              metodą callana, zobaczymy, może ta metoda będzie dla mnie odpowiednia, chce
              przedewszystkim przełamać bariere mówienia, a co potem to sie okarze?

Może możecie mi jakąś doradzić, najlepiej na Bielanach lub Bemowie.
              Z góry dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka