al.1 18.11.06, 23:14 Ja tam z gramatyki nie jestem orzel, ale doszedlem do wniosku, ze "great" powinno sie odmieniac w trzech postawowych czasach w nastepujacy sposob: great grate greaten Uzasadnienie analogia do: eat ate eaten No nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karul masz racje, biedactwo, 18.11.06, 23:43 orlem to ty nie jestes jezeli nie widzisz roznicy miedzy czasownikiem a przymiotnikiem. ale propozycja dobra, dobra ... Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Widze, 19.11.06, 00:41 karul napisał: > orlem to ty nie jestes jezeli nie widzisz roznicy miedzy czasownikiem a > przymiotnikiem. ale propozycja dobra, dobra ... widze. Ale w tym konkretnym przypadku, przymiotnik ma przymioty czasownika. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Aha 19.11.06, 00:52 I jeszcze jedno. Nie moge zrozumiec dlaczego moje imie w angielskim jest w czasie przeszlym prostym, podczas gdy powinno byc w czasie terazniejszym, bo: draw drew drawn to i: Andraw Andrew Andrawn Chyba logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: Aha 25.11.06, 05:51 mudzyn7 napisał: > ...bo jesli kochac to tylko we spol bo jesli kochac to tylko we dwoch......bo pojedynczo sie z dziewczyna nie uporasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: Aha 27.11.06, 14:23 Szkolny blad, oczywiscie, ze tak...za duzo mysli mam na mysli...I we spol, zespol, we spol, zespol, by zadz moc, modz zmodz, nie odpowiadam za bledy ortograficzne, nie odpowiadam za bledy i juz, wiec takiego sobie dobierz amatora...blah...Wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Aha 27.11.06, 19:50 Wniosek: Jeżeli kochać to nie indywidualnie, Jak się zakochać to tylko we dwóch Czy platonicznie pragniesz jej czy już sypialnie niech w uczuciu wspiera dzielnie Cię druch Bo pojedynczo się z dziewczyną nie upora Ni dyplomata, ni mędrzec, ni wódz więc Ty drugiego sobie dobierz amatora i wespól w zespół by żądz moc móc wzmóc Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Aha 27.11.06, 19:52 Och, a było przeczytać przed przekopiowaniem. "Druh" nie "druch" oczywiście. Zawsze mi się też wydawało, że w ostatniej linijce jest "zmóc", nie "wzmóc", ale nie mam pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: Wniosek 27.11.06, 21:14 móc zmóc...bo potrzeba je stlamsic, no ale oczywiscie nie indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
hanula Re: Wniosek 27.11.06, 21:26 > móc zmóc...bo potrzeba je stlamsic, no ale oczywiscie nie indywidualnie "móc wzmóc" też miałoby sens: moc żądz zostaje wzmocniona i stają się skuteczniejsze. Te żądze, znaczy się. Ale może wyniesiemy się na jakieś forum Polish Only, bo OT się robi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś