tess77 07.06.07, 15:30 Job Title: bench worker , bez kontekstu, niestety, za Chiny nie mogę wygooglować, Proszę o pomoc -jak to będzie po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_dolce_vita Re: Bench worker 07.06.07, 16:24 www.occupationalinfo.org/dot_b2.html Odpowiedz Link Zgłoś
la_dolce_vita Re: Bench worker 07.06.07, 16:25 www.occupationalinfo.org/dot_b2.html Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Bench worker 08.06.07, 10:34 Nie powiem, żeby mi to zbytnio pomogło. Nadal nie wiem jak by to przetłumaczyć, stanowisko to występuje w różnych branżach i nie wiem jak to można ogólnie określić. Proszę o pomoc raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Bench worker 08.06.07, 14:37 Bez kontekstu to bedzie bardzo trudno, bo work bench ma różne znaczenia w zależności od miejsca pracy:stół montażowy, warsztat, stół laboratoryjny itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Bench worker 08.06.07, 18:29 Nie znam wprawdzie jednego slowa na to, ale "bench worker" odnosi sie zawsze do pracownika, ktory wykonuje prace produkcyjna. Na przyklad w zakladzie slusarskim "bench worker" wiadomo to gosc, ktory bezposrednio cos tam produkuje, uzywajac narzedzi czy maszyn, w odroznieniu od pani w kadrach czy pelnoetatowego BHPowca. Nie jest to ograniczone wylacznie do zawodow manualnych. Np. "bench scientist" to naukowiec, ktory zajmuje sie glownie eksperymentami w laboratorium. To w przeciwienstwie do naukowca, ktory strawil lata na uzyskanie doktoratu i teraz siedzi przy biurku i pisze raporty albo uczeszcza na niekonczace sie zebrania. Odpowiedz Link Zgłoś
mudzyn7 Re: Bench worker 10.06.07, 08:41 No to tak jak moja szacowna przedmowczyni powiedziala, to pracownik w zakladzie slusarskim / spawalniczym, stoi sobie gosc caly dzien i wspawuje jakies kwadratowe elementy w okragla rure. Bo taki jest plan. Droga wersja: The guy just got a three years probation, plus public service job. Job description: To fix all the benches in the park. Odpowiedz Link Zgłoś
antypody5 Re: Bench worker 11.06.07, 03:13 Bez kontekstu trudno sprecyzowac ale ogolnie mozesz powiedziec "pracownik warsztatowy". For example if you are talking about appliance service workers, FIELD WORKERS usually travel to a customer's home to repair large appliances and BENCH WORKERS repair appliances that are brought into an appliance repair shop. Odpowiedz Link Zgłoś