Gość: GOSC IP: *.um.katowice.pl 21.08.03, 12:01 zdawal ktos? jakie wrazenia? prosze tez o informacje skad mozna sciagnac testy,poradniki i wszystko co pomocne do przygotowania sie do w/w egzaminu, dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja Re: egazamin IELTS IP: *.ipt.aol.com 23.08.03, 20:55 Gość portalu: GOSC napisał(a): > zdawal ktos? jakie wrazenia? prosze tez o informacje skad mozna sciagnac > testy,poradniki i wszystko co pomocne do przygotowania sie do w/w egzaminu, > dziekuje. no coz, chyba moge byc skarbnica wiadomosci na ten temat, bo wlasnie jakis miesiac temu zdalam ten egzamin z ogolnym wynikiem 7.0 nie wiem co chcialbys wiedziec ale generalnie w necie nie znajdziesz wiele stron z pomoca do IELTS-a w przeciwienstwie do TOEFL-a, sluchanie, czytanie, i pisanie odbywa sie z godnie z procedura ktora mozesz znalezc w kazdym podreczniku na ten temat, z kolei mowienie jest wielka loteria (ja np zostalam zapytana o przemysl w Polsce - a na ten temat niewiele mialam do powiedzenia w jezyku ang - wynik: 6.0) - czyli tu wchidzi w gre tzw czynnik ludzki pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: egazamin IELTS IP: *.um.katowice.pl 25.08.03, 08:10 JAk mozesz podaj prosze kontakt, za 2 tygodnie wracam z wakacji i sie odezwe- z checia wyslucham kilku rad, dzieki! suns7@wp.pl- Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
akucharzak Re: egazamin IELTS 25.08.03, 09:51 Hey! Jeśli możesz to obiektywnie ocenić to powiedz czy jest to trudny egzamin, czy osoba będą ca na poziomie średniozaawansowanym byłaby w stanie zdać go na 5pkt (wiadomo moze sie zdarzyć cud ale nie o to mi chodzi). Powiedz czy warto kupować materiały do IELTS w BC, czy wystarczą te które przygotowywują do powiedzmy FC. Bardzo zależy mi na tych informacjach. Jeśli możesz to podaj kontakt do siebie. Mój email akucharzak@wp.pl Gość portalu: maja napisał(a): > Gość portalu: GOSC napisał(a): > > > zdawal ktos? jakie wrazenia? prosze tez o informacje skad mozna sciagnac > > testy,poradniki i wszystko co pomocne do przygotowania sie do w/w egzaminu > , > > dziekuje. > > > no coz, chyba moge byc skarbnica wiadomosci na ten temat, bo wlasnie jakis > miesiac temu zdalam ten egzamin z ogolnym wynikiem 7.0 > nie wiem co chcialbys wiedziec > ale generalnie w necie nie znajdziesz wiele stron z pomoca do IELTS-a w > przeciwienstwie do TOEFL-a, sluchanie, czytanie, i pisanie odbywa sie z godnie > z procedura ktora mozesz znalezc w kazdym podreczniku na ten temat, > z kolei mowienie jest wielka loteria (ja np zostalam zapytana o przemysl w > Polsce - a na ten temat niewiele mialam do powiedzenia w jezyku ang - wynik: > 6.0) - czyli tu wchidzi w gre tzw czynnik ludzki > pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: egazamin IELTS IP: *.ipt.aol.com 25.08.03, 12:31 akucharzak napisał: > Hey! > Jeśli możesz to obiektywnie ocenić to powiedz czy jest to trudny egzamin, czy > osoba będą ca na poziomie średniozaawansowanym byłaby w stanie zdać go na 5pkt > (wiadomo moze sie zdarzyć cud ale nie o to mi chodzi). Powiedz czy warto > kupować materiały do IELTS w BC, czy wystarczą te które przygotowywują do > powiedzmy FC. Bardzo zależy mi na tych informacjach. Jeśli możesz to podaj > kontakt do siebie. Mój email akucharzak@wp.pl > Egzamin, moge stwierdzic, jest trudny, i rzetelnie ocenia umiejetnosc poslugiwania sie jezykiem. Jezeli chodzi ocene 5, to najpierw zastanow sie do czego potrzebny ci jest ten egzamin, bo nie slyszalam aby na jakims uniwersytecie anglojezycznym wystarczala ocena 5. A jezeli Twoj poziom jest naprawde sredni z tentencja znizkowa to szczerze mowie szkoda podchodzic do egzaminu bo cuda sie tam raczej nie zdarzaja. Teksty na czytanie sa BARDZO trudne a na ich zrobienie jest malo czasu. Co do kupowania materialow, to niestety jest to jedyna mozliwosc na IELTSa, zadne inne materialy nie przygotuja cie do tego egzaminu. A im wiecej ich bedziesz mial i im wiecej ich przerobisz tym masz wieksze szanse. W necie znajdziesz kilka informacji nt ielts-a np: www.ielts.com jest bardzo duzo stron z mozliwosciami trenowania sluchania. I radze sluchac native english a nie jakichs uproszczonych wersji. Tak samo z czytaniem: tylko prawdziwe, autentyczne angielskie teksty, np warto zupelnie zrezygnowac z polskiego netu chocby na jakis czas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: egazamin IELTS IP: 62.233.141.* 26.08.03, 09:39 Wielkie dzięki za te informacje, zainwestuję w siebie i kupię materiały. Jeszcze raz dzięki. pozdrowienia Andrzej Gość portalu: maja napisał(a): > akucharzak napisał: > > > Hey! > > Jeśli możesz to obiektywnie ocenić to powiedz czy jest to trudny egzamin, > czy > > osoba będą ca na poziomie średniozaawansowanym byłaby w stanie zdać go na > 5pkt > > (wiadomo moze sie zdarzyć cud ale nie o to mi chodzi). Powiedz czy warto > > kupować materiały do IELTS w BC, czy wystarczą te które przygotowywują do > > powiedzmy FC. Bardzo zależy mi na tych informacjach. Jeśli możesz to podaj > > > kontakt do siebie. Mój email akucharzak@wp.pl > > > > Egzamin, moge stwierdzic, jest trudny, i rzetelnie ocenia umiejetnosc > poslugiwania sie jezykiem. > Jezeli chodzi ocene 5, to najpierw zastanow sie do czego potrzebny ci jest ten > egzamin, bo nie slyszalam aby na jakims uniwersytecie anglojezycznym > wystarczala ocena 5. A jezeli Twoj poziom jest naprawde sredni z tentencja > znizkowa to szczerze mowie szkoda podchodzic do egzaminu bo cuda sie tam raczej > > nie zdarzaja. > Teksty na czytanie sa BARDZO trudne a na ich zrobienie jest malo czasu. > Co do kupowania materialow, to niestety jest to jedyna mozliwosc na IELTSa, > zadne inne materialy nie przygotuja cie do tego egzaminu. A im wiecej ich > bedziesz mial i im wiecej ich przerobisz tym masz wieksze szanse. > W necie znajdziesz kilka informacji nt ielts-a np: www.ielts.com > jest bardzo duzo stron z mozliwosciami trenowania sluchania. > I radze sluchac native english a nie jakichs uproszczonych wersji. Tak samo z > czytaniem: tylko prawdziwe, autentyczne angielskie teksty, np warto zupelnie > zrezygnowac z polskiego netu chocby na jakis czas > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: egazamin IELTS IP: 62.233.141.* 26.08.03, 09:41 Aha i jeszcze jedno czy mogłabyś podać strony gdzie mozna słuchać lekcji po angielsku? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: egazamin IELTS IP: *.ipt.aol.com 26.08.03, 19:19 Gość portalu: And napisał(a): > Aha i jeszcze jedno czy mogłabyś podać strony gdzie mozna słuchać lekcji po > angielsku? > Andrzej np.: www.esl-lab.com (akcent amerykanski, rozne poziomy) czy bbc.co.uk, jest tam caly dzial pt: learning english (akcent brytyjski, tez rozne poziomy) szczerze zycze ci powodzenia, i nie przejmuj sie bledami najwazniejsze to mowic, mowic mowic, pisac pisac pisac, czytac, czytac, czytac, sluchac, sluchac, sluchac, smieszy mnie na tym forum fakt, ze gdy probuje cos napisac zaraz jestem korygowana z bledow, a ja jestem doskonale swiadoma ze moj ang ma jeszcze wiele do zyczenia a perfekcji nie osiagne nigdy, b. intensywnie ucze sie ang od roku, i wszyscy z ktorymi sie spotykam prawie nie wierza, ze rok temu ledwie moglam sie przedstawic, ale coz, dla Polakow nie mowie wystarczajaco dobrze i oni widza tylko moje bledy, takze do roboty, i nie przejmuj sie porazkami, bo kazdy twoj blad bedzie cie wzbogacal any questions? just give me a shout I will keep my finger crossed. by for now. Odpowiedz Link Zgłoś