Dodaj do ulubionych

telewizor led

03.12.11, 23:09
Witam.
Kochani zamierzam kupić telewizor LED. Biorę pod uwagę 2 firmy LG .Pierwszy model to LG 42LE5500, a drugi LG42LV570S.Czy możecie mi pomóc w wyborze.Każdy co innego mówi, a ja coraz mniej wiem.Jako obraz bardziej podoba mi sie ten drugi LG42LV570S.Dodam ze mam telewizję kablową UPC 9 ( umowa jeszcze ponad rok).Proszę o pomoc w wyborze.moze ktoś z Was ma któryś z telewizorów i napisze opinie.Czekam na podpowiedzi. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: telewizor led IP: 77.236.16.* 04.12.11, 07:32
      ja tak może z sufitu na początek trochę teorii:

nie ma telewizorów LED - są to telewizory z ekranem ciekłokrystalicznym czyli LCD

z podświetleniem diodami LED /jedna z wersji, są też podświetlane świetlówkami,
      czasem też nie są podświetlane np w kalkulatorach i coś tam widać....

sądząc po cenie ok 2500 - 3000 zł matryce w tych telewizorach są typu TN
      i jest w nich niezbyt wyrafinowana elektronika, co się tłumaczy na to, że ładnie na nich
      będą wyglądać tylko sygnał HD najlepiej kreskówki z blueraya....

do telewizji - proponuję plazmę może też być lg ta za 1399
      obraz będzie przy gorszym sygnale lepszy, tylko będzie błyszczący ekran
      co w pewnych warunkach może być dyskwalifikujące
      /okna naprzeciwko telewizora i oglądanie w dzień

• joanna9629 Re: telewizor led 06.12.11, 15:50
      Kochani co myślicie o telewizorze LG42LV570S.Czy warto kupić.
      Czy już teraz lepiej ten model z 3D czyli LG42LW570S.Róznica w cenie dosyć spora około
      800 zł.Proszę o pomoc.
    • joanna9629 Re: telewizor led 06.12.11, 16:42
      Kochani teraz czytam rankingi telewizorów i LG na 11 miejscu.Czyżby były tak awaryjne.Biorę pod uwagę takze Samsung - w rankingu 6 miejsce.Ja już naprawdę sama nie wiem.Chcę kupić telewizor i naprawdę wychodzi na to ze to coraz trudniejsza decyzja.Pomózcie.
    • Gość: jack Re: telewizor led IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 21:03
      Kup plazme Panasonic TX-P42G30E, a na pewno będziesz zadowolona.
      • Gość: Mirek Re: telewizor led IP: *.lukman.pl 07.12.11, 19:55
        Pewnie że kup tą plazmę jak chcesz mieć dobry obraz
        • Gość: kij Re: telewizor led IP: *.henet.pl 08.12.11, 17:49
          Plazma Panasonica z serii G to rewelacja jeżeli chodzi o jakość obrazu! Mam poprzedni model 42" G20 i jest super naturalny obraz.

Do tego 42 calowy objęty jest teraz 5-ci letnią gwarancją (jest teraz taka promocja) więc nie ma się co martwić awariami:

www.5latgwarancji.panasonic.pl/strona/ModeleTelewizorow.aspx
          • Gość: Pola Re: telewizor led IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 09:35
            To już lepiej wstrzymać się z zakupem i poczekać na tv 55 calowe. Kwestią góra 6 miesiecy jest jak będą dostępne na rynku, a zgodnie z tym, o czym zapewniają producenci LG i Samsung, mają być w całkiem przystępnej cenie. Oba tv zostały zaprezentowane na ostatnich targach CES i trzeba przyznać że robić duże wrażenie. Tutaj możesz o nich poczytać www.lednews.pl/forum/20-oled/15-lg-prezentuje-zdjcie-swojego-tv-oled-55-q#31

Pozdrawiam
    • Gość: 123 Re: telewizor led IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 17:06
      Miszczu czytania, pewnie pani kupiła sobie dwa lata temu telewizor a nie czekała na Twoją poradę, przepraszam reklamę...
      • Gość: szachmat Re: telewizor led IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.14, 21:13
        A ja z tego co czytam z tego magazynu to widzę, że najlepszą jakość obrazu mają Philipsy. Przynajmniej te etykietki od Eisa. Co jak co nie znam innej tak mocnej marki jak EISA jeśli chodzi o wyróżnienia dla sprzętu elektronicznego.
    • szczypior526 Re: telewizor led 28.08.14, 18:40
      Telewizor to tylko Sony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka