Dodaj do ulubionych

podłączenie equalizera

IP: *.30.95.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 15:12
Witam,
mam zestaw stereo składający się ze wzmacniacza, tunera, cd i mam też equalizer. W tej chwili eq mam podłączony tylko pod cd, ale chciałbym podłączyć pod to jeszcze tuner i aux (komp), czy jest taka mozliwość? cały zestaw mam firmy technics
Obserwuj wątek
    • Gość: wpp Re: podłączenie equalizera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 16:11
      W zasadzie to eq powinien być w sprzęcie za przełącznikiem źródeł a przed samym wzmacniaczem. Niektóre wzmacniacze mają mają takie gniazdka i czy też odpowiednią funkcję w sterowaniu. Niektóre nie mają. W niektórych da się dorobić takie gniazdka.
      Jak jest u Ciebie trudno zgadnąć. Technics to cała masa różnych sprzętów.
    • Gość: Kornik Re: podłączenie equalizera IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 08:40
      O ile pamiętam dobrze (zestaw Technicsa miałem dawno, dawno temu, w ubiegłym stuleciu) to equalizer podłączony miałem do gniazd tape monitor. Tzn podłączenia były jak do nagrywania na kaseciaka. Wyjście na magnetofon było podłączone do wejście equalizera a wyjście equalizera do wejścia tape monitor we wzmacniaczu. Wpisz w googla model equalizera z dopiskiem manual lub user manual. W instrukcji powinno być opisane jak podłączyć do wzmaków technicsa. Możesz też poszukać instrukcji do wzmacniacza, może jest opisana opcja podłączenia korektora
      • Gość: EmilB Re: podłączenie equalizera IP: *.204.125.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.12, 22:26
        dzięki wielkie, udało mi się znaleźć instrykcje... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka