Dodaj do ulubionych

Telewizor sam się wyłącza

19.10.05, 21:15
Może ktos będzie potrafił mi pomóc. mam telewizor Thomson, a niedano kupiłem
sobie nagrywarkę DVD Sony. Połączone eurokablem. I co się dzieje? Otóż co
jakiś czas telewizor się sam wyłącza na kilka sekund i znów włącza.
Niekoniecznie gdy jest nagrywarka uruchomiona - także gdy jest w spoczynku
(ale stale połączona z TV).

Czy to jest wina telewizora, czy nagrywarki?

A może znanie takie fora bardziej techniczne, gdzie ktoś mógłby mi pomóc? Bo
nie wiem, czy nagrywarkę reklamować, czy telewizor do naprawy wieźć.
Obserwuj wątek
    • Gość: ion Re: Telewizor sam się wyłącza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:52
      owszem są fora techniczne np. elektroda ale nikt na odległość problemu nie
      rozstrzygnie. tu są trzy elementy TV, przewód euro oraz DVD. I niestety trzeba
      zrobic samodzielnie jakąś analizę problemu np. podpiąc innym kablem, podpiąc DVD
      pod inny TV i może do czegoś uda się dojść. Ponadto co oznacza że tv sie
      wyłącza? przechodzi na czuwanie czy przełącza na AV. Wśród pinów scarta jest np.
      jeden przełączający na AV
      • kann2 Re: Telewizor sam się wyłącza 20.10.05, 14:57
        Wyłącza się na kilka sekund i po chwili wraca do oglądanego programu,
        niekoniecznie na AV. Gdy oglądam normalny program TV, a nagrywarka jest
        wyłączona (w stanie czuwania), tak się dzieje.

Jeszcze jedna uwaga - zauważyłem, że przed tym samodzielnym wyłączeniem się
        telewizora nie reaguje on w ogóle na pilota. Potem się wyłącza i włącza i znów
        jest OK.

Spróbuję najpierw zmienić kabel.
    • Gość: Renn Re: Telewizor sam się wyłącza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:48
      Miałem kiedyś uszkodzony magnetowid i sam załączał mi telewizor. TV rozpoznaje
      sam kiedy włączasz sat lub dvd lub wideo. Magnetowid sam będąc na czuwaniu
      podawał mu jakiś sygnał i ten głupi myślał, że trzeba się załączyć. Ale to
      jeszcze nic. Wychodzisz do pracy i zostawiasz tv na czuwaniu. Jak cię nie ma
      jest przerwa w dostarczaniu prądu. Po chwili energia wraca i telewizor włącza
      się w najepsze. Wracasz a ten ryczy jak opętany. To dopiero zabawa. I nic z tym
      ztobić się nie da.
      • Gość: locoloco Re: Telewizor sam się wyłącza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:01
        witam
        wg.mnie od tego masz serwis.
        Nie może telewizor decydować kiedy ma się włączyć lub wyłączyć
        Nie dopuszczam takiej mozliwości

pozdrawiam
        • Gość: maro Re: Telewizor sam się wyłącza IP: 195.94.209.* 21.10.05, 10:23
          Niech sobie telewizory nie myślą, że będą same decydowały kiedy maja się
          właczać a kiedy wyłączać!

Nieposłuszne telewizory NA ZŁOM !!!
      • kann2 Re: Telewizor sam się wyłącza 21.10.05, 16:10
        Rzeczywiście, też tak miałem z tunerem satelity - jak wyłączali prąd, potem
        włączał się telewizor. To ten sam telewizor, który teraz się wyłącza z powodu
        DVD!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka