Dodaj do ulubionych

dekoder cyfry+ czy polsatu?

IP: *.pool.mediaWays.net 19.11.02, 11:13
Jeszcze raz rozpocznę wątek - który z dekoderów? Już raz był ten problem
poruszany na forum, ale wtedy głównie chodziło o transmisje z MŚ w piłce
nożnej (zdaje mi się...) - a teraz na zimno - stoję przed wyborem i nie wiem,
co lepsze... Dodam, że chciałabym i dobre kino (a w cyfrze to najdroższy
pakiet) i niemieckie kanały - głównie chodzi o telewizję publiczną. Który się
psuje? Który czasem nie "łapie" kanałów? Który lepszy na dłuższą metę? Czekam
na Wasze uwagi,
pozdrawiam,
F.
Obserwuj wątek
    • qrakki999 Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? 19.11.02, 11:24
      Warto chyba poczekac - cyfra przygotowuje sie chyba do indywidualnego
      komponowania pakietu!

a wg moich wyliczeń rocznie cyfra ok. 1500 zł /z cala tam instalka/ Polsat ok.
      900 /równiez z osprzetem i instalka/!

Ale jakos zaufanie nie mam ani do jednych ani do drugich wiec na razie 6
      kanalow ze zwyklej:) he, he, he i tak nie ma co ogladac:(

pzdr.
      Q
      • feria Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? 20.11.02, 09:56
        dzięki serdeczne,
        pozdrawiam, feria
      • Gość: Miś Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? IP: *.koniecpol.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 18:02
        Jestem użytkownikiem "Polsatu",trzeci rok.Ostrzegam wszystkich,kto jeszcse
        niekupił tego bubla.Wtedy dałem ponad 400 zł/raty płacę do dziś/Miało być
        bezabonentu.Potem na zasadzie przynęty,dawano chwilową promocę.Póżniej
        abonament25 zł.Z ogólnodostępnych zdjęto pr pierwsz i drugi,póżniej Posat a już
        był komunikat że zostanie zdjęty NTL.Abonament iuż 30 zł.Dużo usterek w
        odbiorzeniektórych programów.Dekoder bardzo często się zawiesza i trzeba go
        resetować.Obraz w stopklatce w szchownicę itd.To miał być dekoder dla mas.Bez
        abonentu.Tak szumnie głosiły ulotki POLSATU ,których było wszędzie.W skrzynkach
        pocztowych,na poczcie./niesławne "kluby Polsaty"/Ja własnie dałem się złapać na
        ten chwyt,czego bardzo żałuję.
        • Gość: tomekj9 Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 17:29
          Ktoś ci każę trzymac dekdoer lub płacić? Umowa, którą podpisałeś Ty nie ma
          takich ograniczeń. Nie musisz płacić. Nie masz czasu na obowiązywanie umowy, co
          znaczy, że dzwonisz do Polsatu, zwracasz dekoder i dostajesz 100 zł kaucji
          zwrotnej, idziesz kupujesz CYFRĘ. Płacisz 23 zł przez pierwszę 4 miesiące, jak
          dobrze pójdzie, a później 56, jeśli oczywiście, chcesz słabszą od Polsatu
          ofertę ( BIAŁY CYFRY jest gorszy )proszę bardzo. Nie marudź, że to takie
          badziewie, bo by tego nie trzymał.

Z CYFRĄ czeka Cię BOK dla mało rozwiniętych, olewanie abonentów oraz wysokie
          ceny. Życzę miłego oglądania, bo przynajmniej jakość CYFRY jest lepsza niż
          Poslatu, co trzeba przyznać.
    • Gość: maro Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? IP: *.bogucicka7.com.pl 19.11.02, 13:37
      > Jeszcze raz rozpocznę wątek - który z dekoderów? Już raz był ten problem
      > poruszany na forum, ale wtedy głównie chodziło o transmisje z MŚ w piłce
      > nożnej (zdaje mi się...) - a teraz na zimno - stoję przed wyborem i nie wiem,
      > co lepsze... Dodam, że chciałabym i dobre kino (a w cyfrze to najdroższy
      > pakiet) i niemieckie kanały - głównie chodzi o telewizję publiczną. Który się
      > psuje? Który czasem nie "łapie" kanałów? Który lepszy na dłuższą metę? Czekam
      > na Wasze uwagi,
      > pozdrawiam,
      Wątek ten był już tutaj kilka razy, ostatnio chyba w tamtym miesiącu. Poszukaj więc niżej.
      Porównując oferty obu platform, Cyfra ma propozycję bogatszą, nawet w pakiecie podstawowym. Jest tam więcej kanałów polskojezycznych. W pakietach droższych Cyfra ma programy filmowe,w których emitowane są filmy. Nigdzie nie ma niestety nowości, ale takie czasy - kina i piraci muszą swoje zarobić. W HBO i Canal+ lecą filmy drugiej świeżości (które zeszły z kin i są jakiś czs dostepne w wypożyczalniach i sklepach). Tzw oferta pozapakietowa (w której są programy niemieckojęzyczne) jest chyba podobna (obie platformy nadają z HotBirdów)
      Dużo programów niemieckich dostępnych jest na Astrze w wersji analogowej, a więc nie wymagającyj zakupu platformy (wystarczy tuner analogowy i antena - koszt około 300-500zł)

Odbieralność obu platform jest też podobna (przy założeniu prawidłowego montażu). Zanikanie odbioru możliwe w przypadku bardzo złych warunków atmosferycznych, zależy też od lokalizacji. W normalnych warunkach nie powinno wystepować. Tragikomiczne sytuacje przeżywali natomiast (i nadal przeżywają abonenci dawnej Wizji, przejęci przez Cyfrę, albowiem tunery Philipsa (Wizja) nie radziły sabie z platformą Cyfry.
      Reasumując:
      Jeśli masz czas (na oglądanie)i pieniądze to kup Cyfrę.

• Gość: 300M Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 23.11.02, 20:59
        Z całym szacuniem ale porównywanie jakości sprzętu oraz zawartości programowej
        C+ z Polsatem to jak nie przymierzając szukanie różnicy między Harleyem a
        motorem Junak. I na tym i na tym da sie jeździc ale ..... to jest
        nieporównywalne. Oczywiście na korzyść C+.
        • feria Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? 23.11.02, 23:03
          Z całym szacunkiem, ale "różnica w jakości" niewiele mi mówi. Przemawia do
          wyobraźni porównanie junaka z harleyem, ale cóż oznacza konkretnie ta
          różnica???? Dzięki za uwagę - sama nie oglądam polsatu, ale tak naprawdę nie
          pytam o ofertę programową tego jedynego kanału - byłam ciekawa (ba, nadal
          jestem), jak się prezentują oba dekodery w starciu - i otrzymałam kilka
          fachowych uwag (tak myślę), które trochę mnie "oświeciły". Doczepiłam się
          natomiast Twojej odpowiedzi, bo jest ona dla mnie niejasna - polsat zły, cyfra
          dobra, ale dlaczego??? :)))
          Pozdrawiam serdecznie,
          feria
          • kasiapro1 Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? 24.11.02, 10:29
            Odechce wam sie cyfry+ jak bedziecie chcieli zalatwic cos z dzialem obslugi
            klienta.Facet podaje mi nazwisko jak dzwonie na nastepny dzien powolujac sie
            na niego a tu niespodzianka:nie moga takiego jegomoscia
            zlokalizowac,przelaczali mnie chyba [po wszystkich dzialach!Oczywiscie szef
            nie dostepny a te stado idiotow niekompetentnych w niczym nie pomaga.Prosilam
            4x o zmiane platnosci na m-czna a oni mi dwa razy przyslali przekaz do
            zaplacenia za rok.Czlowiek traci czas i pieniadze,sredni czas rozmowy i
            uzyskanie jakich kolwiek informacjii to 18 min!
        • Gość: tomekj9 Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 13:41
          Prawda jest taka, że CYFRA na jedyny pllus ma kanały PREMUIM czyli 3xCANAL + i
          HBO. A pozostałe kanały w ofercie są porównywalne z Polsatem. Poza tym w
          Polsacie masz kilka kanałów, które CYFRA dołącza dopiero do ZŁOTEGO. Jeśli
          chcesz ofertę z kanałami PREMIUM możesz wziąść CYFRĘ, ale za 73 zł miesięcznie
          ( teraz w promocji zapłacisz połowę za abonament przez 4 miesiące ). W
          Polsacie z kolei zapłacisz 44 zł ( 29.90 abonament i 14.10 za dekoder ), ale
          dostaniesz w miarę dobrą ofertę kanałów tematycznych ( lepszą niż pakiet BIAŁY
          w CYFRZE ). Decyzja należy do Ciebie.
          • pacio Re: dekoder cyfry+ czy polsatu? 29.11.02, 14:53
            Wszystkie filmy z 3xCanal+ i HBO są na DVD.
            Jeżeli masz DVD proponuje Polsat. Po przeczytaniu nowej umowy dla nowych
            abonentów Cyfry+ praktycznie nie masz żadnych praw o Cyfra+ nic nie gwrantuje.
            Po podpisaniu masz płacić a oni mają cię w d**** i dochodzi beznadziejny dział
            obsługi klienta.
            Lipa straszna !!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka