Gość: Marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:41 Czy ma ktoś może jakieś uwagi do modelu LG RZ42PX3RV ? Akceptując jego parametry i przedział cenowy warto go kupić ? Czy są jakies powazne argumenty "przeciw" ? Dzięki za wszystkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: locoloco Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 02:37 witam sprawdź pełne symbole - jest kilka rodzai wyposażenie pip Cena dobra do 6000 zł .Extra rysuje obraz na ekranie, dobre wyposażenie, naturalne kolory. ceny dostaniesz na infolinii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:03 mam od pół roku ----jast---OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Plazma LG IP: 195.205.178.* 31.03.06, 15:55 Jakiś czas mnie nie było więc dopiero teraz dzięki za info. I jeszcze małe pytanie. Rozdzielczość tego modelu jest jaka jest. Co zatem oznacza opis przy tej plazmie: "telewizor został w pełni przygotowany do telewizji wysokiej rozdzielczości". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:15 plazma która posiada - rozdzielczość 1024 i posiada złącze HDMI - ma prawo uzywać takiego określenia. Plazma odbiera sygnał HDTV i przerabia go odpowiedniej sobie rozdzielczości. Korzystając ze złącza HDMI - efekt jest znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:37 Pytanie zadałem w kontekście parametrów tej konkretnej plazmy. Bo jej rozdzielczość to 852 x 480. Czy dobrze rozumiem, że jej "przygotowanie do telewizji wysokiej rozdzielczości" polega na tym, ze potrafi odebrać sygnał HDTV i przerobic go sobie na 852 x 480 ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco pokazy - to gwarancja dobrego wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:04 www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5026&highlight=jvc+37+60 www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5449&highlight=mia%B3em+pokaz www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5051&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4866&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz i inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 13:03 Trochę nie rozumiem po co te linki. Nie chodziło mi o formę zakupu i przeprowadzanie testów w domu. Przyglądam się na razie tylko i wyłącznie parametrom różnych modeli i zastanowiło mnie dlaczego przy tym modelu w różnych miejscach bardzo podkreśla sie jego "hdtv ready" skoro ma raczej niską rozdzielczość. I tylko tyle. Bez żadnych podtekstów. Czysta ciekawość. Na testy wybranych modeli przyjdzie czas później. Odpowiedz Link Zgłoś
kiki_kiki1 Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru 02.04.06, 13:51 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Trochę nie rozumiem po co te linki. W kontekście mojego postu sprzed chwili, nie będziesz miał już problemu ze zrozumieniem, co się tu święci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiki_kiki1 Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru 02.04.06, 13:50 Gość portalu: locoloco napisał(a): > <a href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5026&highlight=jvc+37+60" target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5026&highlight=jvc+37+60</a> > <a href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5449&highlight=mia%B3em+pokaz" target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5449&highlight=mia%B3em+pokaz</a> > <a href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5051&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz" target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5051&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz</a> > <a href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4866&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz" target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4866&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz</a> > i inne Po raz n-ty locoloco łamie regulamin, reklamując na forum własną firmę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:14 Tak szczerze powiedziawszy to bardziej mnie interesuje czy znasz odpowiedź na moje pytanie dotyczące znaczka htdv na plaźmie o rozdzielczości 852 x 480. Reklamowanie sie locoloca mało mnie rusza, bo TV kupię i tak tam, gdzie będe chciał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:56 > Czy dobrze rozumiem, że jej "przygotowanie do > telewizji wysokiej rozdzielczości" polega na tym, ze potrafi odebrać sygnał > HDTV i przerobic go sobie na 852 x 480 ? Patrząc na opisy ze strony producenta to jest dokadnie tak jak podejrzewasz. Zwróć uwagę na "wyższy" model 42PX5R. W specyfikacji piszą że jest "HDTV Ready" i jest to zgodne z prawdą, bo ma rozdzielczość 1024x768, czyli przy progresywnym skanowaniu spełnia wymogi HDTV. Za to model 42PX3RV ze swoja rozdzielczością 852 x 480 (to chyba rozdzielczość dla NTSC) nie spełnia wymogów HDTV i dlatego w specyfikacji piszą, że jest tylko "HDTV compatible", czyli potrafi odtworzyć podany sygnał HDTV, ale jakość będzie jak ze zwykłego TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 20:06 Dzięki. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Plazma LG IP: *.27-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.03.06, 14:07 Tydzien temu kupilam LG42PX4R. Brzmi podobnie do twojego. Na szczescie udalo mi sie go wymienic. W sklepie obraz wygladal pieknie, w domu okropnie, rozmazany. Totalne rozczarowanie. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
locoloco1 Re: Plazma LG 20.03.06, 16:31 witam widocznie miałaś słaby sygnał . Do eliminacji słabego wyboru służą pokazy w domu. 3-4 telewizory i wówczas wybierasz najlepszy. A plazma a dobrego sygnału- gra extra / tak jak w sklepie/ Czy Ty masz dobry sygnał ? To musisz sprawdzic popzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Plazma LG IP: *.27-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.03.06, 20:19 Nie znam sie na sygnalach, mam kablowke, te sama co kazdy, poprzedni beznadziejny telewizor odbieral znakomicie. Nawet w sklepie nikt sie nie zdziwil jak powiedzialam, ze jestem rozczarowana. Uslyszalam, a bo my tu pokazujemy w HD. Pokazow tu niestety nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiki_kiki1 Re: Plazma LG 20.03.06, 20:23 locoloco1 napisał: > witam > widocznie miałaś słaby sygnał . > Do eliminacji słabego wyboru służą pokazy w domu. > 3-4 telewizory i wówczas wybierasz najlepszy. > A plazma a dobrego sygnału- gra extra / tak jak w sklepie/ > Czy Ty masz dobry sygnał ? To musisz sprawdzic > > > popzdrawiam > Nie do końca jest tak jak mówisz Krzysztofie. Napisałeś "widocznie miałaś słaby sygnał", a po chwili "do eliminacji słabego wyboru służą pokazy w domu". To w końcu co Pani ma nie tak, sygnał, czy wybór ? Bo - przyznasz - między jednym a drugim jest niemała różnica. I co wtedy jesli Pani ma zły sygnał ? Znowu musielibyśmy pakować wszsytkie plazmy i wyjeżdżać od klienta z niczym. Dobrze wiesz, że nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
locoloco1 Re: Plazma LG 20.03.06, 23:41 witam mądrze mówisz . Szkoda ,ze spamujesz czyjeś nicki. Celem nadrzednym jest zadowolenie klienta. Sprawa jest ewidentna - chyba ze nie chcesz tego zrozumieć. Ktoś sprawdza w sklepie przed zakupem plazmy i LCD. tam podłączone pod HD - prezentują się znakomicie.Po przywiezieniu do domu - tragedia. Jeśli sprawdzisz przed dokonaniem transakcji sam w domu. Nawet tysiąc doradców nie jest zastapić w stanie Twojej wrażliwości i Twojego doświadczenia. Eliminacja słabego - niewłaściwego - wyboru / nie sygnału / prawie nie istnieje Potwierdzają to Ci którzy korzystali z pokazów. www.hdtv.com.pl/forum/index.php Wybór zależy od sygnału.Czasem lepiej jest zrezygnować z jakiegokolwiek zakupu niż męczyć się za własne pieniądze. Właśnie tylko sam - klient we własnym domu z własnego sygnału ma najlepszą mozliwość wyboru Twój sakrazm jest nie na miejscu. Próbuj - odpowiadać na problemy a tak wkółko potwarzasz to samo. Chetnie podejmę walkę na argumenty . Nie bedę odpowiadał na Twoje insynuacje chyba ,że będą dotyczyć sporów ale merytorycznaych / mimo ,że się zalogowałes/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiki_kiki1 Re: Plazma LG 20.03.06, 23:46 Loco, do kogo należy forum www.hdtv.com.pl/forum/index.php, kto nim administruje i ile tam masz nicków ? Odpowiedz zgodnie z prawdą i uczciwoscią, na którą notorycznie się powołujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
locoloco1 Re: Plazma LG 20.03.06, 23:52 przeczytaj tytuł wątku ? Plazma LG i pisz do tematu. zapraszam do siebie wytłumaczę Ci więcej na temat produktów LG adres znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewizor e z pokazem to proszę ostrożnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=518&w=32806335&a=32806335 Odpowiedz Link Zgłoś