IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:41
Czy ma ktoś może jakieś uwagi do modelu LG RZ42PX3RV ? Akceptując jego
parametry i przedział cenowy warto go kupić ? Czy są jakies powazne argumenty
"przeciw" ? Dzięki za wszystkie opinie.

Obserwuj wątek
    • Gość: locoloco Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 02:37
      witam
      sprawdź pełne symbole - jest kilka rodzai
      wyposażenie
      pip
      Cena dobra do 6000 zł .Extra rysuje obraz na ekranie, dobre wyposażenie,
      naturalne kolory.
      ceny dostaniesz na infolinii
      pozdrawiam
      • Gość: mirek Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:03
        mam od pół roku ----jast---OK
      • Gość: marcin Re: Plazma LG IP: 195.205.178.* 31.03.06, 15:55
        Jakiś czas mnie nie było więc dopiero teraz dzięki za info. I jeszcze małe
        pytanie. Rozdzielczość tego modelu jest jaka jest. Co zatem oznacza opis przy
        tej plazmie: "telewizor został w pełni przygotowany do telewizji wysokiej
        rozdzielczości".

Pozdrawiam
        • Gość: locoloco Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:15
          plazma która posiada - rozdzielczość 1024 i posiada złącze HDMI - ma prawo
          uzywać takiego określenia.
          Plazma odbiera sygnał HDTV i przerabia go odpowiedniej sobie rozdzielczości.
          Korzystając ze złącza HDMI - efekt jest znakomity.
          • Gość: Marcin Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:37
            Pytanie zadałem w kontekście parametrów tej konkretnej plazmy. Bo jej
            rozdzielczość to 852 x 480. Czy dobrze rozumiem, że jej "przygotowanie do
            telewizji wysokiej rozdzielczości" polega na tym, ze potrafi odebrać sygnał HDTV
            i przerobic go sobie na 852 x 480 ?

Pozdrawiam
            • Gość: locoloco pokazy - to gwarancja dobrego wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 12:04
              www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5026&highlight=jvc+37+60
              www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5449&highlight=mia%B3em+pokaz
              www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5051&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz
              www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4866&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz
              i inne
              • Gość: Marcin Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 13:03
                Trochę nie rozumiem po co te linki. Nie chodziło mi o formę zakupu i
                przeprowadzanie testów w domu. Przyglądam się na razie tylko i wyłącznie
                parametrom różnych modeli i zastanowiło mnie dlaczego przy tym modelu w różnych
                miejscach bardzo podkreśla sie jego "hdtv ready" skoro ma raczej niską
                rozdzielczość. I tylko tyle. Bez żadnych podtekstów. Czysta ciekawość. Na testy
                wybranych modeli przyjdzie czas później.
                • kiki_kiki1 Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru 02.04.06, 13:51
                  Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Trochę nie rozumiem po co te linki.

W kontekście mojego postu sprzed chwili, nie będziesz miał już problemu ze
                  zrozumieniem, co się tu święci.
              • kiki_kiki1 Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru 02.04.06, 13:50
                Gość portalu: locoloco napisał(a):

> <a
                href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5026&highlight=jvc+37+60"
                target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5026&highlight=jvc+37+60</a>
                > <a
                href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5449&highlight=mia%B3em+pokaz"
                target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5449&highlight=mia%B3em+pokaz</a>
                > <a
                href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5051&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz"
                target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=5051&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz</a>
                > <a
                href="www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4866&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz"
                target="_blank">www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=4866&page=2&highlight=mia%B3em+pokaz</a>
                > i inne

Po raz n-ty locoloco łamie regulamin, reklamując na forum własną firmę !!!
                • Gość: Marcin Re: pokazy - to gwarancja dobrego wyboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:14
                  Tak szczerze powiedziawszy to bardziej mnie interesuje czy znasz odpowiedź na
                  moje pytanie dotyczące znaczka htdv na plaźmie o rozdzielczości 852 x 480.
                  Reklamowanie sie locoloca mało mnie rusza, bo TV kupię i tak tam, gdzie będe
                  chciał.

Pozdrawiam
            • Gość: Kornik Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:56
              > Czy dobrze rozumiem, że jej "przygotowanie do
              > telewizji wysokiej rozdzielczości" polega na tym, ze potrafi odebrać sygnał
              > HDTV i przerobic go sobie na 852 x 480 ?
              Patrząc na opisy ze strony producenta to jest dokadnie tak jak podejrzewasz.
              Zwróć uwagę na "wyższy" model 42PX5R. W specyfikacji piszą że jest "HDTV Ready"
              i jest to zgodne z prawdą, bo ma rozdzielczość 1024x768, czyli przy
              progresywnym skanowaniu spełnia wymogi HDTV. Za to model 42PX3RV ze swoja
              rozdzielczością 852 x 480 (to chyba rozdzielczość dla NTSC) nie spełnia wymogów
              HDTV i dlatego w specyfikacji piszą, że jest tylko "HDTV compatible", czyli
              potrafi odtworzyć podany sygnał HDTV, ale jakość będzie jak ze zwykłego TV.
              • Gość: Marcin Re: Plazma LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 20:06
                Dzięki. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło.

Pozdrawiam
    • Gość: kobieta Re: Plazma LG IP: *.27-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.03.06, 14:07
      Tydzien temu kupilam LG42PX4R. Brzmi podobnie do twojego.
      Na szczescie udalo mi sie go wymienic. W sklepie obraz wygladal pieknie, w domu okropnie, rozmazany.
      Totalne rozczarowanie. Nie polecam.
      • locoloco1 Re: Plazma LG 20.03.06, 16:31
        witam
        widocznie miałaś słaby sygnał .
        Do eliminacji słabego wyboru służą pokazy w domu.
        3-4 telewizory i wówczas wybierasz najlepszy.
        A plazma a dobrego sygnału- gra extra / tak jak w sklepie/
        Czy Ty masz dobry sygnał ? To musisz sprawdzic

popzdrawiam

• Gość: kobieta Re: Plazma LG IP: *.27-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.03.06, 20:19
          Nie znam sie na sygnalach, mam kablowke, te sama co kazdy, poprzedni beznadziejny telewizor odbieral
          znakomicie. Nawet w sklepie nikt sie nie zdziwil jak powiedzialam, ze jestem rozczarowana. Uslyszalam, a
          bo my tu pokazujemy w HD.
          Pokazow tu niestety nie robia.
        • kiki_kiki1 Re: Plazma LG 20.03.06, 20:23
          locoloco1 napisał:

> witam
          > widocznie miałaś słaby sygnał .
          > Do eliminacji słabego wyboru służą pokazy w domu.
          > 3-4 telewizory i wówczas wybierasz najlepszy.
          > A plazma a dobrego sygnału- gra extra / tak jak w sklepie/
          > Czy Ty masz dobry sygnał ? To musisz sprawdzic
          >
          >
          > popzdrawiam
          >

Nie do końca jest tak jak mówisz Krzysztofie. Napisałeś "widocznie miałaś słaby
          sygnał", a po chwili "do eliminacji słabego wyboru służą pokazy w domu". To w
          końcu co Pani ma nie tak, sygnał, czy wybór ? Bo - przyznasz - między jednym a
          drugim jest niemała różnica. I co wtedy jesli Pani ma zły sygnał ? Znowu
          musielibyśmy pakować wszsytkie plazmy i wyjeżdżać od klienta z niczym. Dobrze
          wiesz, że nie tędy droga.
          • locoloco1 Re: Plazma LG 20.03.06, 23:41
            witam
            mądrze mówisz .
            Szkoda ,ze spamujesz czyjeś nicki.
            Celem nadrzednym jest zadowolenie klienta.
            Sprawa jest ewidentna - chyba ze nie chcesz tego zrozumieć.
            Ktoś sprawdza w sklepie przed zakupem plazmy i LCD. tam podłączone pod HD -
            prezentują się znakomicie.Po przywiezieniu do domu - tragedia.
            Jeśli sprawdzisz przed dokonaniem transakcji sam w domu. Nawet tysiąc doradców
            nie jest zastapić w stanie Twojej wrażliwości i Twojego doświadczenia.
            Eliminacja słabego - niewłaściwego - wyboru / nie sygnału / prawie nie istnieje
            Potwierdzają to Ci którzy korzystali z pokazów.
            www.hdtv.com.pl/forum/index.php
            Wybór zależy od sygnału.Czasem lepiej jest zrezygnować z jakiegokolwiek zakupu
            niż męczyć się za własne pieniądze.
            Właśnie tylko sam - klient we własnym domu z własnego sygnału ma najlepszą
            mozliwość wyboru
            Twój sakrazm jest nie na miejscu.
            Próbuj - odpowiadać na problemy a tak wkółko potwarzasz to samo.
            Chetnie podejmę walkę na argumenty . Nie bedę odpowiadał na Twoje insynuacje
            chyba ,że będą dotyczyć sporów ale merytorycznaych / mimo ,że się zalogowałes/

pozdrawiam

• kiki_kiki1 Re: Plazma LG 20.03.06, 23:46
              Loco, do kogo należy forum www.hdtv.com.pl/forum/index.php, kto nim
              administruje i ile tam masz nicków ? Odpowiedz zgodnie z prawdą i uczciwoscią,
              na którą notorycznie się powołujesz.
              • locoloco1 Re: Plazma LG 20.03.06, 23:52
                przeczytaj tytuł wątku ?
                Plazma LG i pisz do tematu.
                zapraszam do siebie wytłumaczę Ci więcej na temat produktów LG

adres znasz
            • Gość: telewizor e z pokazem to proszę ostrożnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:49
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=518&w=32806335&a=32806335
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka