Dodaj do ulubionych

2 wieże razem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:07
Witam ja sie malo znam na podlaczaniu sprzetu itp. ale mam nadzieje ze ktos mi
powie czy jesli mam podlaczona do kompa wieze stereo z 2 glosnikami to czy
moge podlaczyc jeszcze jakos druga wieze ? bo bardzo chcialbym miec 4 glosniki
w pokoju dla efektu surround
Obserwuj wątek
    • Gość: Ppryk Re: 2 wieże razem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:22
      heh spoko tylko nadal nie bedzie efektu sorround a po co Ci to tzn muza gry czy
      filmy?? Pamiętaj jak cos jest do wszystkiego to często jest też do niczego:P
    • Gość: maro Re: 2 wieże razem? IP: 195.94.209.* 03.05.06, 11:16
      Podłączyć można, pod warunkiem, że ta druga wieża jak piszesz, ma wejście na
      sygnał zewnętrzny. Uzyskanie jakichkolwiek efektów w takim wypadku zależy jednak
      od karty dźwiękowej w kompie. Jeśli jest ona 4,5,6 kanałowa (umożliwia podpięcie
      odpowiedniej liczby niezależnych głośników) i w sofcie można ustawić jakieś
      tryby przestrzenne to będą one słyszalne po podłączeniu odpowiedniej liczby
      głośników.
      Jeśli masz kartę 2-kanałową, to też możesz podłączyć, kupując rozdzielacz
      sygnału (są w sprzedaży takie kostki, które na wejściu mają jack stereo a do
      wyjścia można wpiąc dwa jacki stereo. W takim przypadku na obie wieże będzie
      podany ten sam sygnał (trudno tu mówić o kwadrofonii). Jakiś efekt przestrzenny,
      związany z różnicami w odtwarzaniu dźwięku przez wzmacniacze i głośniki, może
      być jednak odbierany.
      • Gość: Papryk Re: 2 wieże razem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:47
        >Jakiś efekt przestrzenny
        > związany z różnicami w odtwarzaniu dźwięku przez wzmacniacze i głośniki, może
        > być jednak odbierany.
        HAHAHA Świtne phi efekt soround swiazany z róznicą w odtwarzaniu dżwięku
        rozbawiło mnie to do łez ale powiem Ci niezłe nono
    • Gość: Kornik Re: 2 wieże razem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:57
      Mozliwosci masz następujace:
      1. jesli masz zwykłą kartę stereo w kompie (2.0) to podłączenie drugiej wieży
      stereo nic nie da. Musisz kupić wieżę która ma wbudowany dekoder Prologic
      (jedynkę lub dwójke). Podłaczasz ją kablem stereo, a wieza ma 4 głosniki i
      dekoder generuje sygnał dla każdego kanału (system surround).
      2. Masz kartę czterokanałową w kompie. Wtedy mozesz podłączyć drugą wieżę
      stereo do gniazda tylnych głosników (przejściówka jack-2 x cinch). Ale musisz
      regulowac niezaleznie głosnośc w głsnikach tylnych i przednich,co nie jest
      najwygodniejsze. Albo kup zamiast wieży stereo ampli do kina domowego z
      mozliwością podłączenia odzielnie 5 kanałów i podłącz kartę albo kablami jack-
      cinch, albo cyfrowo, jeśli karta na to pozwala.
      3. Masz kartę 5.1. Wtedy polecam podłączenie do ampli od KD.
      Zobacz też ten link,tu trochę kombinowaliśmy jak podłaczyć kompa:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=518&w=40799199
      P.S. Zamiast podłaczać kompletną wieżę do tylnych głosników pomyśl o parze
      głosników stereo do kompa. Do efektów surround powinny wystarczyć, a przody
      pójdą przez wieżę, co da znośną jakość dźwięku.
      • wredniaak Re: 2 wieże razem? 03.05.06, 23:15

kiedys mialem podlaczonego kompa do 2 wzmacniaczy ;) jeden na przod... drugi na
        tyl ;)

ale to graaaalo :D
        ________
        google.pl Twoim przyjacielem :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka