Dodaj do ulubionych

Jaki dekoder do cyfry plus ?

13.08.06, 10:28
mam zamiar stać się abonentem cyfry+ ma ona w swojej ofercie dwa dekodery: Pioneer 1330 (zmodyfikowany, ale szczegółów nie znam) oraz Philips DSR. Jaki wybór jest lepszy zaznaczam, żę pierwszy kosztuje 199zł drugi 289zł. A może polecacie jakieś inne rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: yomen Re: Jaki dekoder do cyfry plus ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 01:11
      Ja na Twoim miejscu poczekałbym na wejście trzeciej platformy cyfrowej należącej do ITI ( www.telewizjanowejgeneracji.pl ). Na pewno ceny abonamentu i dekoderów wtedy spadną i będzie w czym wybierać.
    • villac Re: Jaki dekoder do cyfry plus ? 07.09.06, 11:40
      Nie czekaj na wejście jakiejkolwiek nowej platformy bo zacznie się od początku
      to co przeszła C+ a wcześniej Wizja TV itd. każda nowa platforma a więc i jej
      sprzęt przechodzi okres wieku dziecięcego a więc dekodery "siadają" tysiącami
      sa wymieniane, kombinowane,tak było jest i będzie. Skoro podjąłeś decyzję i
      instalujesz C+ weź dekoder jaki dadzą gdyż masz wybór między dżumą a cholerą.
      Jestem abonentem C+ od początku jej istnienia i wymieniłem 7 dekoderów każdy
      następny był z reguły gorszy od poprzedniego.To jest lichy (czytaj:produkowany
      po najniższych kosztach) sprzęt więc trudno wymagać żeby się sprawował bez
      zarzutu. Miałem już Sony, DSR, Thompson i jakieś różne wynalazki.Ostatni
      dekoder który dostałem to Pioneer,i np. po włączeniu muszę karnie poczekać
      kilkanaście sekund "aż załapie", on się włączy ale na wyświetlaczu nie pokaże
      na jakim aktualnie kanale pracuje na to trzeba poczekać ok pół minuty,
      następnie trzeba znów czekać kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund aż umożliwi
      mi zmianę kanału na inny, sama zmiana kanału trwa 2-3 sekundy, zawiesza się
      często, muszę go tak jak każdy komputer wyłączać z prądu "żeby odgłupiał"
      często nie chce "odgłupieć" więc zostawiam go wyłączonego na dłużej. Po czym
      łaskawie daje się uruchomić.Egzemplarz który aktualnie mam i opisuję to jest
      jeszcze w miarę normalny, poprzednie potrafiły lepsze "numery". Nie bez winy
      jest też sposób sterowania z satelity oprogramowaniem tunera ale to temat na
      osobny wątek.
      Cudów nie ma jaki koszt taka jakość.Jako ciekawostkę dodam, że posiadam
      analogowy zabytkowy tuner Pace 6060 do odbioru z Astry z 1991 r który daje
      obraz (żyleta) i dźwięk nie do osiągnięcia przez jakikolwiek cyfrowy tuner z
      tych które posiadałem.Ogólnie wszystkie tunery cyfrowe dawały obraz lekko lub
      bardziej "zamleczony" lub "zadymiony" jak kto woli, mniej wyraźny, mniej ostry
      zdecydowanie gorszy niż tuner analogowy. To jest koszt kompresji obrazu i
      dźwięku w "cyfrakach". Kończąc radzę, bierz co dają i tak w razie gdy się
      popsuje pójdziesz i wymienisz na inny bez problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka