Gość: "darek" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:06 Cześc. Zamirzam kupic nagrywarkę z hdd lg rh-200 lub panasonic dmr-e65, proszę o wszelkie uwagi, wady zalety tych nagrywarek. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nawarro Re: LG rh-200 czy Panasonic dmr-e65 IP: *.chello.pl 08.12.06, 23:43 zdecydowanie dmr-e65 !!! sam mam dmr-e55 (tą starszą) i jestemn zachwycony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: LG rh-200 czy Panasonic dmr-e65 IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 10:22 Panasonic, w przeciwieństwie do LG, nie pozwala na kopiowanie DivXów z płyty na twardziela. Nie ma też chyba sortowania czy grupowania nagrań, a na dysku 250 GB zmieścisz naprawdę baaaardzo dużo materiału i przekopywanie się przez niego może być uciążliwe. Zwłaszcza jeśli nię będziesz sam korzystał ze sprzętu tylko z kimś jeszcze. Nie wiem jeszcze czy Panas pozwla na jednoczesne nagrywanie jednego programu a odtwarzanie innego. Cena praktycznie jednakowa. Ja się skłaniam ku LG, ale decyzji jeszcze nie podjąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek a samsung rh-738? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:57 Czy ktoś użytkuje? albo może się wypowiedzieć jak wypada powyższy samsung w porównaniu do lg i panasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: a samsung rh-738? IP: *.acn.waw.pl 09.12.06, 14:21 Samsungi nie nagrywają plusów, ale w instrukcji nic nie znalazłem na temat tego czy je czytają. Gdzieś tam czytałem, że jednak tak. A to dla mnie ważne, bo wsystkie moje płyty to plusy. Samsung ma możliwość zgrywania wszystkiego i w każdą stronę (nie wiem jak jest z VCD) także przez USB. Ale mam kilka konkretnych pytań, może ktoś ma ten model i będzie mógł powiedzieć: 1. Ile czasu trwa uruchamianie się maszyny? 2. Czy można ODTWARZAĆ filmy przez USB czy tylko kopiować? 3. Czy można jakoś grupować/sortować nagrania, przypisywać im kategorie czy coś? Jeśli nie pozwala na sortowanie to trochę kiszka. No i max. 12 programów miesięcznie to dla mnie ciut mało chyba. Zwłaszcza jak mnie intresuje co innego, żonę co innego a dzieci co innego. LG ma 16, a Liteony 32 chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "darek" Re: LG rh-200 czy Panasonic dmr-e65 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 22:47 Juz kupilem Lg i jest świetny. Uruchamia sie w ok 10-15 sek.Gdy jest włączony nagrywanie uruchamia się natychmiast po wcisnięciu rec. Ma kilka bajerów więcej niz Panasonic, np. pip,zoom,więcej typów kart,eject z pilota. Mam tylko jedno pytanie do osób które go maja, czy klawisze w górnej częsci panelu czołowego sa podswietlane na niebiesko jak na wszystkich fotkach w sieci bo u mnie nie ma podświetlania? Odpowiedz Link Zgłoś