Gość: andrzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 10:39 Jak uruchomić funkcję RDS przy słuchaniu radia w kinie domowym Thomson DPL953REC, w instrukcji pisze że jest ale jak to wywołać nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ╬ Re: kino domowe funkcja RDS IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.12.06, 16:32 www.thomson.com.pl/serwis.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: kino domowe funkcja RDS IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.06, 17:10 na poczatek:sprobuj z stacja ktora oferoje RDS Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 09:54 Wcześniej do tej anteny do której podłaczone mam kino miałem podłaczoną wieże i RDS dział. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
azm2 Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 12:22 Odbiornik nie odczyta RDSu, gdy sygnał z anteny jest zbyt słaby. To jest jedna z możliwych przyczyn. Sprawdź, czy dźwięk z anteny jest stereo, czy mono. Jeżeli tylko mono albo mocno zaszumione stereo, to masz słaby sygnał = kiepska antena. Możliwe też, że ten Thomson ma niską czułość. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 12:39 Sygnał dobry i pełny (TV kablowa z oddzielnym kablem z sygnałem radiowym) inne odbiorniki bez problemu "czytały" RDS. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 12:45 Noooo, instrukcja obsługi tinyurl.com/tabrb jest bardzo lakoniczna, tylko jedno zdanie (a jakie odkrywcze) o RDS! :-) Z opisu wynika że ten tuner nie ma jednak RDS tinyurl.com/y7os2q Masz w tunerze jakiekolwiek przyciski które sugerowały by obecność RDS`a, np.RDS, PTY, PS ,RT, TP, PI...? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 12:48 Brak jakich kolwiek przycisków zmieniających opcję RDS na tunerze pilocie jak i w menu ekranowym. Obecnośc RDS sugeruje jedynie instrukcja (w kilku jezykach). Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 12:58 Z opisu technicznego (drugi link) wynika że ten tuner nie ma RDS: R.D.S./EON -/- Funkcje RDS - Podejrzewam że w papierowej instrukcji obsługi też jest tylko mądrośc że RDS dostępny jest na FM Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 13:01 Też tak sądzę dzięki za zainteresowanie, pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: kino domowe funkcja RDS 11.12.06, 13:06 Będę dzisiaj w sklepie RTV, jak nie zapomnę to się jeszcze wypytam. I znowu wprawię obsługę w zakłopotanie, jak wtedy gdy szukałem sprzętu amatorskiego odtwarzajacego .mp2 :-) Odpowiedz Link Zgłoś