Gość: kasia IP: *.bater.net.pl 07.04.07, 11:38 nie zanam sie na tym kto mi pomoze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: LG 37LC3R czy samsung LE37S71B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:13 Hej! Tydzien temu bylem przed podobnym wyborem, tyle ze z miejsca odrzucilem Samsungi i bralem w zasadzie pod uwage marke LG. Jakos nie mam przekonania do Samsungow.Nie bede sie wdawal w szczegoly, ale wystarczy powiedziec ze sa drozsze , przy podobnych parametrach porownywalnych modeli.Roznice w obrazie jesli sa, to dla kogos wprawnego beda widoczne , ale znikna jak przyniesies tv do domu.Bedzie tylko jeden i przyzwyczaisz sie tak czy siak do niego.Bedzie dla ciebie wtedy to bez roznicy czy ma troche ladniejszy obraz czy wiecej technicznych wodotryskow , z ktorych uwierz mi i tak w praktyce nie skorzystasz..A te marki naprawde sa zblizone.Najlepszy argument to zaoszczedzone pieniadze.Chyba ze masz ich na tyle duzo , ze dla ciebie roznica kilkuset zl to nie problem.Wtedy powinnas kupic jakis model Sharpa.Dasz z 6 tys ale bedziesz miec tv the best! Inna sprawa, to to jak kupujesz.Kupuj z glowa.Szukaj najlepszej oferty , targuj sie.Czekaj na okazje.Poswiec na to troche czasu.Moze sie oplacic.Ja troche poszperalem w necie, pochodzilem po sklepach.Chcialem kupic tv przed swietami i udalo mi sie trafic na okazje.Jestem z okolic Legnicy.Otworzyli tydzien temu MediaMarkt.Wiem, sklep dla idiotow:))).A prawda jest taka, ze to sklep dla ludzi myslacych.Tam kupuje sie to co jest w promocji, bo wiele sprzetow jest drozszych jak w innych sklepach.Trafilem na interesujacy mnie model Lg 37le2r.Tyle, ze drozszy o 300zl jak w najblizszym mi sklepie inetrnetowym w Nowej Soli.Juz mialem tam jechac kiedy okazalo sie , ze sa w promocji inne lg 37lc25r, nowy model, nastepca le2r i to wtej samej cenie co le2r 3799zl.W sklepach internet. takie chodza po ok 4200zl.Szybka decyzja i zakup sfinalizowany.Nie narzekam na Media Markt, poki co:)))Telewizor naprawde ok, tydzien juz testuje.Poki co nie mam zastrzezen. Polecam z czysteym sumieniem ten model. Mam nadzieje, ze pomoglem ci w decyzji. Jesli chcialabys na ten temat porozmawiac napisz one4all@o2.pl.Chetnie pomoge. Zycze wesolych swiat i powodzenia:))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
cinekk1 Re: LG 37LC3R czy samsung LE37S71B 07.04.07, 14:31 Ktoś kiedyś napisał,że jak się nie znasz, to kup to co ładniejsze. Jest w tym trochę racji. Jeśli się nie znasz, wszystkie techniczne aspekty zakupu nie mają sensu. Kup ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: LG 37LC3R czy samsung LE37S71B IP: *.bater.net.pl 07.04.07, 14:36 nie ukrywam ze bardziej podoba mi się samsung le37s71b który ma kontrast 3000:1 ale gosc w sklepie powiedział ze ten LG37lc3r 1200:1 ma lepszy obraz i jest porównywalny z samsugami które mają 5000:1 troche tego nie rozumie z tym kontrastem ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: LG 37LC3R czy samsung LE37S71B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:55 Im wiekszy kontrast tym lepiej, obraz jest ladniejszy, pelniejszy,kolory bardziej kontrastowe, zywsze. Samsung ma kontrast 3000 nie 5000, a Lg 1600, za to lg ma lepsza telegazete, mocniejsze glosniki i dwa wyjscia cyfrowe Hdmi, wazne jesli chcesz miec mozliwie najlepszy obraz dzieki odpowiednim podlaczeniom. Jesli nie decyduje cena, czy walory techniczne a wyglad to kupuj to co ci sie podoba:) Kobiety patrza zwykle na wyglad a faceci na sprawy techniczne.Tak to juz jest... Ale pamietaj, ze telewizor to nie mebel ozdobny, ktory ma ladnie wygladac, tv ma ladnie grac i dlugo za takie duze pieniadze bezawaryjnie sluzyc.Tu wyglad ma najmniejsze znazcenia.Tu liczy sie technika i jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: LG 37LC3R czy samsung LE37S71B IP: *.bmj.net.pl 07.04.07, 17:28 oglądałam jeden i drugi model LG 37LC3R czy samsung LE37S71B ktory jest lepszy? aby działał dobrze z anteny siatkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: LG 37LC3R czy samsung LE37S71B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 16:35 Witam po swiatecznej przerwie! Dla zainteresowanych i sledzacych watek... Tv LCD to taki wynalazek, ktory wymaga zdrowego, mocnego sygnalu telewizyjnego.Rzecz w tym kraju rzadko spotykana.Wiekszosc tv kablowych ma na tyle mocny sygnal , ze obraz powinien byc zadawalajacy.Co innego kiedy sygnal jest ze zwyklej anteny szerokopasmowej, bo chyba o takiej byla wzmianka.Tu juz moze byc roznie.Ja osobiscie na zwyklym tv CRT mialem kiepski Polsat i Tvn, panstwowa tv byla ok.Po podlaczeniu do LCD okazalo sie , ze nie jest tak tragicznie.Da sie ogladac i jest calkiem znosnie.Oczywiscie wymieka przy obrazie z satelity.Podlaczalem i Cyfre i Polsat.Podobno Polsat ma gorszy obraz.Dla mnie nie ma wiekszych roznic.Sa podobne.Ale w porownaniu do obrazu ze zwyklej anteny, cos pieknego.Niektore stacje i programy powalaja.A co dopiero obraz z n tv.Widzialem film przyrodniczy na DiscoveryHD w Media Markt.Szczeka mi opadla.Obraz krysztalowy.KOlory cud.Kontrast, ostrosc, kontury wyswietlanych obrazow niesamowite.Jesli ktos chce zainwestowosc w ciagle niedopracowana platforme sat i chce miec lepsza jakosc to polecam n tv i jej 3 programy HD.Ja ciagle sie zastanawiam, bo mam w spadku gotowa instalacje z Cyfry i nie chce mi sie przechodzic jeszzce raz w te wszystkie instalacje, podlaczenia, etc. A wracajac do pytania:te wymienione tv beda w zasadzie odbierac podobnie, raczej nie ma tu nic do rzeczy firma, model czy parametry techn. Poprostu kazdy tv LCD wymaga dobrego sygnalu. A jak bedzie odbierac u was w domu, to musicie sami sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś