Dodaj do ulubionych

Radio Elta

04.05.07, 21:32
Wpadło mi w oko radio w stylu retro. Elta 1232 i 1233. Czy ktoś miał do czynienia z tymi wynalazkami? Warto wydać na to 200 PLN? Zaznaczam, że chodzi mi głównie o wygląd i akceptuję fakt, że to sam radioodbiornik.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Radio Elta IP: 88.199.19.* 06.05.07, 19:00
      dalem sie kierdys nabrac na pare "wynalazkow" Elty zasugerowany owym magicznym
      Made in Germany... moze i w Germany, ale w jakiejs szopie? albo na rynki 4-tego
      i dalszych swiatow + PL...? jesli chcesz tylko dla walorow estetycznych to OK
      ale nie wymagaj jakosci od strony technicznej...
      • Gość: Peter Re: Radio Elta IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.07, 18:54
        rece precz od firm typu Elta,Palladium,Uniwersum to elektroniczne aldiki
        • Gość: aaa Re: Radio Elta IP: *.ostrog.net 09.05.07, 19:59
          nie do konca. Mam video (VHS) Universum... od 16 lat i bez awarii funkcjonuje
          do dzisiaj. Unversum to nazwa handlowa a co sie za tym kryje? Tego nie
          chcieli/nie umieli zdradzic nawet w niemieckiej Quelle. Wiec zakladam ze w
          przypadku Unversum - jak sie trafi ale Elta... to jednoznaczna podjakosc ;)
    • ing.elec Re: Radio Elta 09.05.07, 19:47
      wielki_czarownik napisał:

> Wpadło mi w oko radio w stylu retro. Elta 1232 i 1233. Czy ktoś miał do czynien
      > ia z tymi wynalazkami? Warto wydać na to 200 PLN? Zaznaczam, że chodzi mi główn
      > ie o wygląd i akceptuję fakt, że to sam radioodbiornik.

To radioodbiornik mono najnizszej klasy, wlozony do drewnianej obudowy. Pierwszy
      stopien jakosci dzwieku: mozna odroznic odbiornik grajacy od niegrajacego.

Grupa celowa: przygluchy na jakosc dzwieku rencista sluchajacy wylacznie audycji
      niemuzycznych, przywiazujacy wage do urzadzenia pasujacego optycznie do wystroju
      mieszkania niemajetnej osoby w podeszlym wieku.

Pozdr.

I.
      • Gość: azm2 Re: Radio Elta IP: *.aster.pl 10.05.07, 09:22
        te radia wyglądają, jak odbiorniki z lat 20. i 30. i odtwarzają dźwięk z taką
        jakością, jak odbiorniki z lat 20. i 30.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka