wielki_czarownik 04.05.07, 21:32 Wpadło mi w oko radio w stylu retro. Elta 1232 i 1233. Czy ktoś miał do czynienia z tymi wynalazkami? Warto wydać na to 200 PLN? Zaznaczam, że chodzi mi głównie o wygląd i akceptuję fakt, że to sam radioodbiornik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Radio Elta IP: 88.199.19.* 06.05.07, 19:00 dalem sie kierdys nabrac na pare "wynalazkow" Elty zasugerowany owym magicznym Made in Germany... moze i w Germany, ale w jakiejs szopie? albo na rynki 4-tego i dalszych swiatow + PL...? jesli chcesz tylko dla walorow estetycznych to OK ale nie wymagaj jakosci od strony technicznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Radio Elta IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.07, 18:54 rece precz od firm typu Elta,Palladium,Uniwersum to elektroniczne aldiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Radio Elta IP: *.ostrog.net 09.05.07, 19:59 nie do konca. Mam video (VHS) Universum... od 16 lat i bez awarii funkcjonuje do dzisiaj. Unversum to nazwa handlowa a co sie za tym kryje? Tego nie chcieli/nie umieli zdradzic nawet w niemieckiej Quelle. Wiec zakladam ze w przypadku Unversum - jak sie trafi ale Elta... to jednoznaczna podjakosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ing.elec Re: Radio Elta 09.05.07, 19:47 wielki_czarownik napisał: > Wpadło mi w oko radio w stylu retro. Elta 1232 i 1233. Czy ktoś miał do czynien > ia z tymi wynalazkami? Warto wydać na to 200 PLN? Zaznaczam, że chodzi mi główn > ie o wygląd i akceptuję fakt, że to sam radioodbiornik. To radioodbiornik mono najnizszej klasy, wlozony do drewnianej obudowy. Pierwszy stopien jakosci dzwieku: mozna odroznic odbiornik grajacy od niegrajacego. Grupa celowa: przygluchy na jakosc dzwieku rencista sluchajacy wylacznie audycji niemuzycznych, przywiazujacy wage do urzadzenia pasujacego optycznie do wystroju mieszkania niemajetnej osoby w podeszlym wieku. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm2 Re: Radio Elta IP: *.aster.pl 10.05.07, 09:22 te radia wyglądają, jak odbiorniki z lat 20. i 30. i odtwarzają dźwięk z taką jakością, jak odbiorniki z lat 20. i 30. Odpowiedz Link Zgłoś